Laadukas spraymaali

Nämä maalaamani mustat pullot taannoin esiteltyäni sain teiltä kyselyitä, millä spraymaalilla maalaan. Kävin nappaamassa spraypurkista autotallissa kuvan (kun en itsekään enää maalin nimeä muistanut).

Tätä Prof-merkkistä spraymaalia voin todellakin suositella (tätä myy ainakin K-Rauta)! Itsellänikin on kokemusta niistä halvimmista maaleista, jotka ei ole niin kovin laadukkaita; sellaisen taitaakin halvimmillaan saada kolmen-neljän euron hinnalla. Tämä nykyään suosimani spray maksaa muistaakseni kuusi tai seitsemän euroa, mutta on kyllä sen arvoinen. Suutin tässä maalissa on todella korkealaatuinen, joka osaltaan vaikuttaa maalausjäljen tasaisuuteen: maali suihkuaa erittäin tasaisesti. Kun suutinta käyttää oikein: maalaa sen vaatimalla etäisyydellä (ohjeet aina purkin etiketissä) ja oikealla painallustekniikalla, säästyy takuulla valumilta. Tämä maali myös kuivuu nopeasti, jolloin toisen kerroksen maalaamista ei tarvitse kovin kauan odotella.

 Myöskin ohjeistusta spraymaalilla maalaamiseen pyydettiin, tässä muutama vinkkini:

* tärkeintä on lukea spraypurkin ohjeet: mm. millainen suutin on –> se määrää suihkutusetäisyyden
* maalia kannattaa suihkutella koko ajan liikkuvin vedoin: ylösalas, välillä myös ristikkäin ja sivuttain eli suutin liikkeessä koko ajan
* suutinta ei tulisi painaa yhtäjaksoisesti montaa sekuntia; sormi pohjassa vain noin sekunnin ajan kerrallaan, oikea painallusliike on tärkeä seikka sekin.

Näillä ohjeilla minä olen onnistunut välttämään valumat, myöskin niillä edullisimmilla spraymaaleilla. Kuitenkin maalauspinnassa on hieman eroa maalista riippuen, siksi suosin tätä kyseistä maalimerkkiä (niinä harvoina kertoina kun spraymaalia ylipäätään tarvitsen).

Comments

 1. 1.10.2012 / 18:34

  Kiitos! Juuri piti tulla huhuilemaan maalin perään ;)

  • 1.10.2012 / 18:51

   oleppas hyvä! mulla kato joskus hieman kestää, saa muistutella ;)

 2. 1.10.2012 / 19:22

  Tämä oli kyllä hauska idea ja loistava toteutus, samaa voisi kokeilla jollain muullakin värillä, esim. valkoisella. :) Noihinhan voisi saada kivoja raitoja tai kuvioita, jos pistää kontaktimuovia ennen suihkutusta haluamiinsa kohtiin… Teille kyllä nuo mustat sopii tosi hyvin! Niin kiva idea. :)

  • 1.10.2012 / 21:11

   kiitoksia :)). mattavalkoisetkin pullot ois tosi ihania! jep, teipillä vaan raidat. niin ja voihan niitä koristella niillä valmiilla washiteipeilläkin, jos tykkää :).

 3. Mikko
  31.7.2015 / 13:39

  Ensikertalaisen kannattaa varautua valumiin. Mä maalasin Prof:n valkoisella glossylla pöytälevyä ja siihen tuli pari valumaa. Noudatin etäisyyttä, mutta ohjeita ei (tietysti) ollut siitä, miten suurella sumulla pitäisi ampua. No, pitää hioa supersupervarovaisesti ja maalata uudestaan kerta, pari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.