Kuluneen kesän kohokohtia

Viime vuoden tapaan palasin muistelemaan kesää ennen joulufiilistelyiden aloittamista. Blogin avulla tällaiset muistelot on niin mutkattomasti toteutettavissa. Ja mikäs paremmin näihin muisteloihin sopisikaan kuin tällainen sateinen ja kolea syysaamu, hrrrrr!

Toukokuu
oli täynnä ihanaa kesän odotusta; toukokuu on yksi mun lempikuukausista. Se on niin piristävä kuukausi pimeän vuodenajan jälkeen, aurinko saa tuolloin ihmeitä aikaan! Viime toukokuussa nautittiin alkavasta kesästä kauniine maisemineen, herkuteltiin kesän ensimmäiset tuoreet mansikat, lahjoitettiin lapsuuteni jättipehmonalle Keskussairaalan lastenosastolle (josta saatiin niin hyvä mieli pitkäksi aikaa ja monet naurut jälkeenpäin, kun muisteltiin jättimäistä nallea autossa!), laitettiin kesäkukkia pihaa piristämään ja suunniteltiin saunaterassin värimaailmaa.

Kesäkuu oli säiden puolesta varmaan tämän kuluneen kesän ainoa kunnon kesäkuukausi (toukokuun lisäksi). Vaikka kesäkuu oli kovin työntäyteinen, yritimme välillä hieman levätäkin ja ottaa rennommin: pieneen riippukeinutuokioon sai aina seuraa! Lähes asuimme ulkona: grillausta ja kesäisiä herkkuja, niistä tuli nautittua, kuten myös keskikesän juhlasta. Yksi juhannuspäivä sujuikin upeassa auringonpaisteessa kumiveneillen. Juhannuksen tienoilla vietimme myös kesälomiemme ensimmäistä pariviikkoista.

Heinäkuu hujahti kuin huomaamatta! Kesäloman ensimmäinen osuus oli ohi, mutta silti matkustelimme aika paljon: tuli käytyä Turussa, Porissa ja Tampereellakin. Kotonakin riitti hommaa vaikka millä mitalla, edelleen, mutta välillä inspiraatiota täytyi hakea oman kaupungin ulkopuolelta. Heinäkuun kohokohta oli ihan varmasti ensimmäinen paljuilta kotonamme.

Elokuu oli kuukausi, jolloin vietimme jäljellejääneet kesälomamme. Suunnittelimme aurinkolomaa Eurooppaan, mutta pitkä to do -lista jyskytti takaraivossa ja vei lopulta voiton. Piha- ja muiden hommien lomassa otettiin kuitenkin pieni irtiotto ja lähdettiin Tukholmaan. Elokuussa kaiken ahertamisen keskelle suunnattomasti piristystä toi valmis saunaterassi, jossa aikaa vietettiinkin harva se ilta. Kesäkeittiökokkaukset ja -herkuttelut siirtyivät pikkuhiljaa sisätiloihin. Syksyn saapumisen aisti jo ja sen myötä sisustusinto erilaisine projekteineen alkoi vallata mielen.

Kaiken kaikkiaan kiva kesä! Ehkä ensi kesänä on enemmän aikaa rentoutumiselle, toivon kovasti niin. Tekisi neljän todella kiireisen kesän jälkeen erittäin hyvää!

Eipä sitten muuta tällä erää kuin rentouttavaa viikonloppua!

 

Comments

 1. Mg
  5.10.2012 / 10:54

  Olipas mukava yhteenveto. :)
  Lämpöistä viikonloppua teille! Murut kainaloon ja sohvannurkkaan, luvan kanssa. <3

  • 5.10.2012 / 11:44

   kiva että tykkäsit! kiitos samoin teidän perheelle :))

 2. Niina ja 4kisua
  5.10.2012 / 11:24

  Jotenkin tuntui että kevät/kesä meni silmänräräyksessä ohi… Mä en ole sitten yhtään talvi ihminen ja toivottavasti ei tule niin paljoa lunta kuin viime vuonna!! (kaaduin viime talvena pahasti , ja seurauksista kärsin vieläkin) Mutta menen ostamaan sillaiset (mummu , sori kaikki mummut) kengät isoimmilla mahdollisilla piikeillä etten varmasti kaadu enään ;D
  Rentouttavaa viikonloppua teille ja kisuille silityksiä :)

  • 5.10.2012 / 11:46

   niin kyllä meni… mä tykkään kaikista vuodenajoistamme, mutta lunta ei tosiaan tarvis olla ihan mahdottomia määriä. tosin sitä sais tulla jo pian, että ehtis ajoissa sulaakin :)). nyt on liian pimeää ilman lunta! lumen kanssa näyttää kauniimmalta ja valoisammalta!
   voi sun täytyy nyt varoa ettet enää kaadu :/. ja kiitos samoin sinne, silitykset kaikille neljälle ihanalle misukalle <3

 3. Marika
  5.10.2012 / 14:58

  Ihana kesämuistelo :) Kesä meni tänä vuonna niin älyttömän nopeasti mutta monta mukavaa muistoa siitä minullekin jäi mm. mökkeily, perinteiset MM-rallit, grillailu ja mun nykyinen lempiharrastus marjastus :) Rentouttavaa viikonloppua ja rapsut kisuille <3

  • 6.10.2012 / 10:22

   niin meni! kiva toi sun uus harrastus :)). viikonlopun jatkoja sinne!

 4. 5.10.2012 / 20:14

  Ihania kesäkuvia! Tuntui, että kesä meni niin nopsasti taas, mutta kohta voikin alkaa odottelemaan ensilunta ja jouluaa!

  • 6.10.2012 / 10:22

   jep, niitä mä odotan jo :))

 5. Jenni
  6.10.2012 / 09:43

  Mikä toi heinäkuun kuvien upea ruskea laukku on????

  • 6.10.2012 / 10:26

   moi Jenni! se on Tiger of Swedenin laukku, weekend bag -koossa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.