Keltaisesta kuvastosta

Jokos te olette ehtineet perehtyä Stockmannin Hullujen Päivien antiin?
Selailin kuvaston läpi perjantaina ja tällä kertaa ihan eri innolla kuin aiemmin, sillä näitä Hullarihankintoja voi nyt tehdä myös Stockmannin verkkokaupassa! En ole koskaan päässyt osallistumaan Hulluille Päiville paikan päälle, tosin kerran ihana ystäväni hoiti sen puolestani, terkkuja Ouluun!

Kokosin tähän kollaasiin jotain, mikä kuvaston sivuilla kiinnitti minun huomioni.

Vitriini-rasia kirkas/tammi, Iittala. Filippa K -mukit, RörstrandJars-lasipurkit, IittalaAalto-teräsvati, IittalaStone-jakkara, Kartell. Clermont –suola- ja pippurimyllyt. Nilkkurit, UGG Australia.

Nilkkurit on tästä joukosta se, mitä oikeasti harkitsen hankkivani. Mulla on vastaavia vain H&M:n tai vastaavan versioina, eivätkä ne ole kovin monen talven kenkiä :/. Ovat myöskin melko liukkaat. Viimeksi Tampereella ollessani nuo nilkkurimalliset UGGit kiinnitti huomioni, hinta vain oli aika korkea… Mulla ei ole kokemusta kummistakaan, joten kysyn nyt teiltä: UGGit vai EMUt?
Kummat on paremmat? Kummat on liukkaammat? Pientä tutkimustyötä olen jo netissä asiasta tehnyt ja näyttäisi siltä, että EMUt vetäisivät pitemmän korren, onko tosiaan näin?

Kuvat lainattu Stockmann.

Comments

 1. Minimii
  9.10.2012 / 12:34

  Eijeiei Emuja. Mä vannon Uggien nimeen. Siskoni osti muutama vuosi sitten Emut ja vaikka ovatkin kalliit töppöset ne lässähtivät jo samana talvena. Eli kantapää painui rumasti kasaan ja varsi alkoi lörpöttää. Oli sitten Emut, Uggit, Sepherdit.. on pintamateriaali sellaista että se vaatii rakkautta ja huolenpitoa. Ei saa laittaa vesi- tai loskakeleillä jalkaan. Tee suojasuihkekäsittely Uggikauden alussa ja lopussa. Harjaa pehmeällä harjalla pintaa liasta. Ja tuota suoja-ainetta saa laittaa niin että valuu. Mulla on kahdet Uggit. Ensimmäiset täyspitkällä varrella värinä sand. Tämä väri on todella anteeksiantava, kosteusläikät ja muut käytössä tulevat jäljet eivät näy kun taas viime talvena ostamani suklaan ruskeat paljastavat kaikki liat ja hiekat pinnalla. Nämä ensimmäiset Uggini ovat olleet ahkerassa käytössä vuodesta 2008 ja edelleen hyvässä kunnossa. Eli mieluummin panosta kuin pihistä jos haluat kengistäsi pitkäikäisen kumppanin ;)

  • 10.10.2012 / 09:56

   kiitos näistä huoltovinkeistä! mulla meni jotenkin niin pää sekaisin näistä teidän kommenteista et laitoin toistaiseksi hankinnan jäihin :D. mulla on kahdet H&M:n talvikengät ja pärjään niillä kyllä varmasti vielä tämän kolmannen talven, ihan ehjät ovat. tosin toisessa toinen kenkä painuu jotenkin linttaan :/. koin vain turvalliseksi hankkia ensin tuollaiset edulliset kengät et voin testata pidänkö tuontyyppisistä ylipäätään ja pidänhän minä, yli kaiken! nuo H&M:n ei ole menneet kastuessaankaan miksikään.

 2. Paulis
  9.10.2012 / 12:51

  UGGit on kyllä aika liukkaat!

  • 10.10.2012 / 09:57

   samaa olen kuullut muiltakin.

 3. Niina ja 4kisua
  9.10.2012 / 16:03

  Harmi ettei Iittalan vihreä jars purkki ole alennuksessa :( Niissä on niin ihanan helppo säilyttää (irto) teetä. Yleensä vältän menemästä hulluille päiville koska ruuhka kaaos (entisenä kaupan myyjänä) ahdistaaaaaaaaaa…. Ripsiväri tarjous olisi taas kyllä edullinen :) Toivottavasti teet hyviä löytöjä ;)

  • 10.10.2012 / 09:59

   tänään en ainakaan hankkinut mitään :D. aloin taas miettimään et mitä mä TODELLA tarvin ja lista näyttää nyt aika tyhjää :P

 4. N
  9.10.2012 / 16:27

  heissan!
  Täällä sekä Emut että Uggit. Molemmat laadukkaita, mutta jos pitäisi valita niin kyllä taitaisi Uggien puolelle mennä. Noi nilkkurit näyttää todella kivalta ja ovat nyt kivan hintaiset ja varmasti sen arvoiset. Eli toivottavasti verkkokauppa toimii, ole ajoissa, siellä on varmasti MUUTAMA muukin…:)
  N

  • 10.10.2012 / 10:00

   joo ne nilkkurithan oli menny jo ysiin mennessä ku pääsin päänsäryssäni koneelle… mut ei se mitään, harkitsen niitä kenkiä nyt ihan rauhassa ja mietin, mitkä ois mulle parhaat.

 5. 9.10.2012 / 16:36

  Minä taas tykkään enemmän EMUistani, ostin viime vuoden hulluilta päiviltä ja koko talven käytön jäljiltä ei mitään merkkiäkään kulumisesta, ei lättäänastuttua kantaa tai muutakaan. Ihanan lämpöiset ja todella jämäkät jalassa. Myöskään eivät niin liukkaat kuin mun UGGit. Suosittelen kovasti.
  -H-

  • 10.10.2012 / 10:02

   kuulostaa hyvältä! se lämpöisyys muakin niissä niin kovasti houkuttaa, näyttävätkin niin ihanilta ja lämpöisiltä :D

 6. Heidi
  9.10.2012 / 17:37

  Ehdottomasti Uggit – vaativat kyllä hoitoa, mutta ovat kestävät ja itse en ole huomannut niiden olevan liukkaat.Nämä feikki ”Uggit” ovat kyllä tosi liukkaat.

  • 10.10.2012 / 10:02

   ok, kiitos kommentistasi :)

 7. Lounatuuli
  9.10.2012 / 17:54

  Emut ei olleet lestiltään mun jalkaan sopivat; olin kiinnostunut niistä vähän huokeamman hinnan takia, mutta tilasin sitten Uggit, jälleen kerran. Niitä mulla onkin muutamassa eri värissä enkä ihanampia talvikenkiä tiedä. Tosiaan ovat liukkaat ja ei ihan joka kelin kengät, mutta niin ihanan lämpimät jalassa, että haluan niillä liukastella. Olen siis vannoutunut Ugg-fani puutteista huolimatta :)

  • 10.10.2012 / 10:04

   en ymmärrä mikä UGGeissa maksaa, merkki varmaan… :/ normihintaisina en niitä taida hankkia, joten täytyy pitää silmällä alennusmyyntejä! tosin eka pitää päättää, UGGit vai EMUt ;)

 8. -aNo
  9.10.2012 / 18:51

  Itse kutsun kaikkia tuon mallisia kenkiä oli merkiltään mikä vain, pesusieniksi. Kaikki vedet menee läpi :s Ja talvella kun sitä ei voi välttää… Sekä liukkaatkin ovat, on tullut kaaduttua monesti :D

  Kivat on, mut ei käytännölliset.. Ainakaan mulle ;D

  • -aNo
   9.10.2012 / 18:54

   No mut eihän mulla oo kokemusta noista kalliimmista ;-D

   • 10.10.2012 / 10:06

    :D mulla on H&M:n talvikenkiä, käytän niitä syyskuun lopusta johki maalis-huhtikuuhun ja hyvin toimii! eivät ole menneet miksikään, vaikka ovat kastuneetkin useaan otteeseen. toisessa parissa vain kenkä menee jotenkin linttaan, joten en taida niitä enää käyttää. ja toisestakin parista huomaa, et ehkä tämä kolmas talvi on niiden viimeinen…

 9. Roosa
  9.10.2012 / 19:38

  Eikö nuo UGGit ole lasten kokoa?

  • 9.10.2012 / 23:36

   niin tolla hinnalla vai? miten mulla on sellanen muistikuva et noista oli kokoja 40 asti :O. no aamulla se viimeistään selviää!

 10. lindaa
  9.10.2012 / 20:18

  Et ole mitään menettänyt kun et paikan päällä ole käynyt! Monena vuonna oon vannonut etten mene takas…jotain miljoonat lastenrattaat ja miljoonat ihmiset shoppaamassa..huh! Se on nimenomaan Hullua! Joskus hyviä löytöjäkin. Jännä nähdä kuin hyvin nettikauppa toimii… ;)

  • 10.10.2012 / 10:07

   voi elämä, tuollaiseksi sen touhun olen kuvitellutkin :D

 11. Sisustaja
  9.10.2012 / 21:18

  Hei! Minulla on ollut kahdet uggit käytössä ja monen vuoden ajan. En enää ikinä haaskaisi rahojani niihin! Ovat aivan järkyttävän liukkaat ihan normaalissa pakkaskelissä. Ei pysty välttämättä tulemaan edes normaalista mäestä alas kaatumatta. Missään muissa kengissä ei ole ollut tätä ongelmaa. Lämpöiset toki ovat, mutta löytyy niitä muitakin lämpöisiä talvikenkiä ja aina voi laittaa villasukat. Tuon hoitamisen allekirjoitan myös. Minun molemmat kenkäni ovat olleet myös kerran paikattavana eli eivät mielestäni täytä hyviä laatu ominaisuuksia. En ole myöskään mikään huoleton käyttäjä. Pidän kengistäni hyvää huolta. Luotettu suutarini antoi myös palautetta kengistä ja sanoi että hänelle tulee korjattavaksi noita uggeja ihan hurjat määrät talvessa ja ovat hänen mielestään todella huonolaatuisia hintaansa nähden. Suurimmalle osalle kengistä ei myöskään voi enää tehdä mitään ja joutavat suoraan roskakoriin. Emuista minulla ei ole kokemusta.

  • 10.10.2012 / 10:08

   hmm, ei kyllä kuulosta hyvältä :/. varsinkaan tuo liukkaus, sellaiset kengät ei sovi mulle! :D

 12. Minulla on Emut erittäin ahkerassa käytössä aloittamassa jo kolmatta talvea. Ei mitään painumisia eikä kulumisia, toisaalta saatat ehkä tietää kuinka ahkerasti kenkiäni putsailen :D
  Emut eivät ole yhtään liukkaat, ja olen minä niitä kyllä melkoisessa loskassakin käyttänyt. Kunhan käsittelet ne kunnolla ja riittävän usein hyvällä wet blocker-suihkeella niin varmasti pysyvät hyvänä, vaikka itselläkin on vaaleanruskea sävy.

  • 10.10.2012 / 10:10

   jep, tiedän :D. yritän sulta aina imeäkin inspistä kenkien huoltamiseen! mua kyllä kiinnostaa ehkä enemmän nuo EMUt, koska eivät ole niin liukkaat. täytyy miettiä :)

   • Hei sellainen vinkki vielä, että osta vaikka Tiimarista jotkut halvat muovitabletit, joita pidät saapastukina sun tulevissa karvakengissä. Sileäpintainen tabletti toimii tosi hyvin sen kengän sisäpinnan karvan kanssa eikä kuluta sitä, ja varret säilyttävät tosi nätisti ja pitkään muotonsa.

    • 10.10.2012 / 23:27

     kivan käytännöllinen vinkki, kiitti! :)

 13. Aalto
  10.10.2012 / 06:53

  mm. Uggeja myyneenä vinkkaisin oikean koon tärkeyttä. Monet tuppaavat ostamaan ihan liian jämtit ja koska lampaan nahka on huokoista ja rasitus kovaa niin saattaapi isovarvas ”syödä” itsensä päällisen läpi ulos. Toki sisällä oleva karva painuu kasaan käytössä, mutta kenkien kärki madaltuu ja kaartuu suht aikaisin.Tämä kannattaa ottaa huomioon, eikä vain katsoa kokonumeroa. Lisäksi komppaan muita korostamalla hoidon tärkeyttä. Kuten kengissä yleensäkin. Ihmiset ikävä kyllä liian vähän hoitavat kenkiään. Ja mitä liukkauteen tulee, sitä ne todella ovat. Mutta tiedän monen käyneen laittamassa suutarilla pitävän pohjan Uggeihinsa ( ja muihinkin samantyyppisiin kenkiin). ps. Tänään luin että, eteläsuomessa voisi sataa lunta ensi viikolla, yöks ;)

  • 10.10.2012 / 10:12

   hyviä vinkkejä, kiitos!
   voi että, onnekkaita, lunta! <3 aina se tämän pimeyden ja vesisateen voittaa eikös ;)

 14. 10.10.2012 / 13:50

  Itse ostin pitkävartiset UGGsit viime vuonna Australiasta ja postitin Suomeen, ne oli saatava! :D Ovat aivan ihanan lämpimät ja hyvät kävellä, kun vaan tosiaan muistaa suojata kosteutta vastaan. Odotan jo, että ne saa taas vetäistä jalkaan, en raski käyttää ennen kunnon talvea :)

  • 10.10.2012 / 13:52

   oi, kuulostaa ihanilta! ja voi kävin kurkkaan sun blogissa uutta Blossaa, pullo näytti pikaisesti katsottuna aika kauniilta ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.