Lauantaipuuhasteluja

Lauantaiterkkuja! Toivottavasti teillä on meneillään kiva lauantai, oli se sitten työ- tai vapaa-aikapainotteinen. Täällä on vietetty varmaan aika perinteistä lauantaita: hengailtu kaupungilla ruoka- ja muiden ostosten lomassa. Ostin muuten ensimmäisen joululahjankin jei (superaikaista mulle), täytyy ehkä pian paketoida se. Paketoiminen ja erityisesti sen paketin koristeleminen on tosi mukavaa puuhaa.
Tähän lauantaipäivään on kuulunut myös istuskelua kivan tunnelmallisessa kahvilassa. Jotenkin tämä syksy on sellaista kahvila-aikaa, ihana käpertyä sinne tunnelmavalaistukseen rupattelemaan kuuman kupposen kera. Se kuuluu ehdottomasti myös jouluostosten lomaan joulukuussa: kiva kahvilahetki. Mietiskelin siinä kaakaokupposen ääressä, kuinka kamalaa oli silloin vuosia sitten, kun ravintoloissa sai vielä tupakoida sisällä! En tosin muista saiko kahviloissakin… Nyt ne ajat tuntuu niin kaukaisilta, jotenkin ihan uskomaton ajatus, että ihmiset tosiaan poltti sisällä. Voi niitä ravintolatyöntekijöitä, jotka sille joutuivat altistumaan… Onneksi nykyään on toisin ja ravintoloissa saa nauttia puhtaasta ja savuttomasta ilmasta, aivan kuten kotonakin.

Vähän ruokapainotteisia juttuja ollut blogissa viime päivinä, mutta se johtuu vain siitä että ehdin näin viikonloppuisin viettämään enemmän aikaa keittiössä vapaapäivieni osuessa nykyään useimmiten viikonlopuille. Yksi viikonlopun kohokohta on nykyään ruuan laittaminen :D. Ei tarvitse vain pikaisesti väsätä jotain kasaan kun on kiire töihin tai on vähän väsähtäneenä tullut töistä, vaan ruuanlaittoon voi oikeasti uhrata enemmänkin aikaa ja kokeilla erilaisia ruokaohjeita, kerrassaan mukavaa! Tästä on nyt hyvää vauhtia muodostumassa mun ja miehen yhteinen harrastus, heh! Mutta ei hätää; en mä niin kokki kolmonen ole, että tästä mikään ruokapainotteinen blogi muotoutuisi ;).

Viime talvena ostamani kirkas Kastehelmi-kynttilälyhty on yksi lemppareistani! Lyhdyn pisaramainen pinta tekee sen ettei tuikkua näe läpi ja palava kynttilä näyttää siten tosi kauniilta. Jotenkin herkkä ja suloinen kynttilälyhty, vähän romanttishenkinenkin.

Mutta nyt kutsuu keittiö ja kokkailut! Kynttilöitä palamaan, lasiin tilkkanen viiniä ja lauantai-illan vietto voi alkaa. Mistä muodostuu teidän lauantai-iltanne?

Comments

 1. Jenna
  13.10.2012 / 17:44

  Täällä on siivottu ja leivottu koko päivä, ehkä muutaman tunnin päästä saa hengähtää! Nämä sinun ruokapostaukset, erityisesti ne missä on kuvattu noita kattauksia ovat tosi kivoja! Kattauksesi ovat aina niin kauniita, niistä saa ideoita sekä kotiin että minun kohdallani ihan kouluakin varten, siellä kun pitää osata tehdä erilaisia kattauksia, eli kiitos näistä ;D nuo mariskoolit on muuten tosi näppäriä jälkiruokakulhoja, hieman erilaisia mitä semmoiset tavalliset astiat :) Mukavaa viikonloppua sinne!

  • 13.10.2012 / 21:34

   voi kiitos paljon Jenna! tosi kiva kuulla että pidät näistä :). ja kiitos, kivaa viikonloppua sullekin!

 2. Mg
  13.10.2012 / 22:01

  Heii, täälläkin on jo toisen punaviinilasillisen pohja jo näkyvissä, mukavan raukea olo, ja vielä saunankin jälkeen. :) Ps. oon todellakin oppinut juomaan oikeita punaviinejä, nyt kun vähän aikaa sitten maistoin sitä Lambruscoa, niin byäk en tykännyt ollenkaan. Jännästi maku muuttuu tai paremminkin kehittyy. :)

  Kaunista loppuviikonloppua! <3

  • 14.10.2012 / 11:23

   sama kaava oli siis teillä kuin meilläkin! :)
   mies tykästyi oikein kovasti siihen Lambruscoon silloin, munkin mielestä ihan kivaa vaihtelua, mutta ei tosiaan normipunkkua voita :). kiitos samoin!

 3. 13.10.2012 / 22:38

  Täällä mennään samoilla kuvioilla; viiniä, ruoanlaittoa ja rentoilua. Leppoista viikonlopun jatkoa. :)

  • 14.10.2012 / 11:23

   kuulostaa ihanalta, tuollaiset viikonloput on parhaita! kiitti samoin :)

 4. SariW
  13.10.2012 / 23:06

  Meillä on tuota New Vawe asiastoa aika paljon. Hullareilla oli tätä kyseistä sarjaa olevia lautasia myynnissä (suorakaiteen muotoisia). Nyt en tiedä ostaako vai ei. Tulisikohan niitä käytettyä? Olivat kyllä kauniita.

  Onko teillä ns. arkiastiastoa? Meillä on kolmea eri astiasarjaa, mutta haluaisin vielä jonkun arkiastiaston. Mietin valkoista Teemaa, mutta en tiedä. Ideoita? Ikean astioiden lasitukset eivät mielestäni kestä käytössä.

  • 14.10.2012 / 11:26

   mulla on noiden neliönmallisten lisäksi myös niitä suorakaiteen muotoisia, olivat kerran Kodin Ykkösessä niin hyvässä tarjouksessa etten malttanut olla hankkimatta. niitä on kiva käyttää myös katelautasina! on meillä arkiastiastoa, Ikeaa ja Iittalan Teemaa ja sitten joitain vanhoja, joiden merkkiä en edes tiedä :).
   valkoista Teemaa voin helposti suositella, ihana ja kestävä astiasto!

   • SariW
    14.10.2012 / 19:00

    Ostettiin tänään 16 NW-lautasta Hulluilta Päiviltä siis niitä suorakaiteen muotoisia. Nyt täytyy tehdä niihin joku ihana testiannos. :-)

    • 14.10.2012 / 20:13

     no niin, onnea hyvästä hankinnasta :). testailu onkin kivaa :P

 5. Niina ja 4kisua
  14.10.2012 / 10:36

  Täällä lauantai meni kiireessä… Herätys 05:30 ja kotona 21:15. Kävin kampaajalla , vanhempien luona, mummullani, ja ystävälläni. Nukahdin varmaan sekunnissa ja kisutkin antoivat mamin nukkua jopa 07:15 asti ;D Mutta ihana lauantai päivä oli :)

  • 14.10.2012 / 10:38

   ohhoh, sinähän oot ehtiny! eikö sun vanhemmat asu jossain täällä Pohjanmaalla, et aika pitkä matka päiväseltään käydä? :)

 6. Niina ja 4kisua
  15.10.2012 / 08:23

  Mun vanhemmat ei asu pohjanmaalla vaan 60 km hesasta poriin päin. Tuttuja mulla kyllä asuu pohjanmaalla :)

  • 15.10.2012 / 09:27

   ok sit oon jostain syystä saanu väärän käsityksen :). aattelin et huh, aika rankka päivä sulla ollu :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.