Hedelmäherkkuja

Suunnittelin viikolla, että viikonloppuna istahdan alas nautiskelemaan hedelmäaamiaista/-brunssia oikein ajan kanssa, samalla lukien lehtiä ja blogeja. Olin melkein jo unohtanut, miten hyvää tuorepuristettu appelsiinimehu onkaan, voisin juoda sitä vaikka kuinka!

Multa on joskus täällä blogissa kysytty, mistä tiedän kokonaista ananasta ostaessani, että se on kypsä. Aikaisemmin en oikein tiennytkään, ihan tuurilla tuli aina ostettua kypsä (tosin kyllähän ne vielä kotonakin kypsyvät), mutta nyt tiedän! Olin nimittäin vanhempieni luona käymässä ja siinä ananaspaloilla herkuttelun lomassa tuli sitten puhetta asiasta ja kuulin tämän vinkin äidiltäni.

 Eli kokeile kaupassa nyppäistä tuollainen vihreä lehti irti: jos se lähtee suht helposti, ananas on kypsä. Jos lehti ei irtoa, jätä ananas kauppaan ;). Kannattaa valita lehti aika syvältä eli ei ihan noita uloimpia. Siellä mä eilen Citymarketissa testailin tätä temppua eri ananaksilla ja kyllä sieltä sopiva ja kypsä yksilö nopeasti valikoitui :).

Mies on mökkiraksalla ja itse ajattelin tehdä vähän pientä siivousta ennen ruuan valmistamista, en tosin ymmärrä kuka täällä on taas sotkenu… Miten se onkaan niin, että vaikka kuinka perjantaina siivoat, niin sunnuntaina näyttää tältä! Lähinnä tavaroiden järjestelyä ja keittiön siivousta, onneksi ei mitään sen suurempaa. Myöskin sen eilen ostamani ensimmäisen joululahjan aion paketoida, ehkä myös tehdä synttärikortin, sillä meidän perhepiirin neljännet (!) pyöreät synttärit tälle vuodelle lähestyy :).
Niin ja muuten te, jotka olette odottaneet niitä ulkovalaisinkuvia, niin saamanne pitää lähipäivinä, vihdoinkin!

Comments

 1. 14.10.2012 / 11:46

  Oi että näitä sinun kuvia on aina ihana katsoa! Ne on niin raikkaita ja valoisia. Ja arvaa tekeekö nyt mieli tuoreita hedelmiä! :) Leppoisaa sunnuntaita sinne S!

  • 14.10.2012 / 11:56

   voi että, kiitos kovasti! sä oot sellainen hyvän mielen tuoja :). ihanaa sunnuntaita sinnekin!

   • 14.10.2012 / 13:47

    Kiitos :) Ja olipa kätevää kertoa kauppaan lähtevälle miehelle miten tunnistaa sitten sen kypsän ananaksen..! ;)

    • 14.10.2012 / 20:08

     no niin, kiva! :)

 2. 14.10.2012 / 11:54

  Täytyy yhtyä edelliseen, näytti niin kauniilta nuo kuvat, nätisti aseteltu hedelmät ja ihanan valoisa kuva ja rupes kyllä minunkin tekemään hedelmiä mieli :)
  Pitäis opetella itsekin vähän enemmän valokuvausta että sais nuo omat kakkukuvat blogiin vähän kauniimmin kuvattua, valkoista seinää vasten olisin niin hyvä kuvata kun tulisi valoisuutta, mutta meiltä ei sellaista löydy sopivalta paikalta eikä viitti ympäri taloa kuskata kakkua ja kuvauspaikkaa etsiä :)
  Tuosta ekasta kuvasta katsoin ensin että varmaan jokun ammattislaisen ottama kuva jonka olet kentien lainannut jostain, tätyy kyllä sanoa että sinun kuvat ovat aina niin kauniita ja taidolla otettu ja teidän talossa on varmaan tulee tosi hyvin luonnon valo sisään joka auttaa varmaan paljon kuvauksessa.

  • 14.10.2012 / 12:02

   apua mitä kohteliaisuuksia, tässä ihan häkeltyy! kiitos paljon Hanna! nyt on kyllä taas tämä haasteellisin aika valokuvaamiseen, kestää helmikuuhun saakka… toivoisin pääseväni jollekin valokuvauskurssille, jotta oppisin kamerastani enemmän, oon hiukan laiska opettelemaan yksin jostain oppaasta :P. meidän kaupungissa ei vaan nyt oo meneillään mitään kurssia, tosi harmi :/
   mutta kiitos vielä kuvakehuista, arvostan niitä hirmuisesti! ja totta, meidän kodissa on tosi valoisaa valkoisten seinien ja suurten ikkunoiden ansiosta.

 3. 14.10.2012 / 12:40

  Oi, tykästyin sun kuviin. Niin raikkaita ja värikkäitä, tulee itsellekin kamala himo syödä kaikenlaisia hedelmiä! Sun pitäisi harkita jotain tuotekuvaus-uraa ;)

  • 14.10.2012 / 20:08

   oi kiitti Irina! näistä kuvista tuli kyllä hedelmien ansiosta kivan värikkäitä :). tuollainen urahan voiskin olla kiva! :D

 4. Tiina
  14.10.2012 / 14:29

  Kypsyyden voi myös päätellä muuten tuoksun perusteella. Kypsä ananas tuoksuu kohtalaisen voimakkaasti kuoren läpi, raaka ei lainkaan. Mä aina nuuhkin hedelmiä kaupassa, mutta ehkä tuo lehdellä kokeilu on vähän vähemmän hurahtaneen näköistä. :)

  • 14.10.2012 / 20:09

   heh, se tosiaan voi olla hiukan erikoisen näköistä, varsinkin jos ei tiedä tuota konstia ;). mut hyvä vinkki tämäkin!

 5. Paula
  14.10.2012 / 15:53

  Mieki tuosta tuoksusta ajattelin kommentoida. Jossain ruokaohjelmassa sanottiin, että kannattaa haistella ananasta sieltä pohjasta. Kypsä ananas tuoksuu makealle, raaka ei juurikaan tuoksu kuoren läpi, ihan kuten Tiinakin kirjoitti. Näillä vinkeillä en ole enää raakoja kotiin kantanu. :)

  • 14.10.2012 / 20:10

   tämä olikin kiva lisävinkki, täytyypä testata tätäkin :))

 6. m
  14.10.2012 / 18:10

  Myös siitä tietää, että ananas on kypsä kun kaikki ”silmät” ovat saman kokoisia! :)

  • 14.10.2012 / 20:11

   ahaa, tämäkin oli mulle uusi tieto! :)

 7. 14.10.2012 / 18:21

  Ah, miten raikasta! Mun täytyy varmaan huomenna käydä ostamassa satsi tuoreita hedelmiä. :) Kivaa sunnuntai-iltaa!!

  • 14.10.2012 / 20:11

   käyhän, hedelmät on herkullisia! ja kiitti samoin :))

 8. 14.10.2012 / 18:28

  Viikonlopun brunssit on ihan parhautta. :) Ja hei, kätevä vinkki tosta ananaksen kypsyydestä. Itse olen aina valinnut ananaksen ihan summamutikassa.

  • 14.10.2012 / 20:12

   totta! joo toi on nopea testata, kätevää :)

 9. Kaisa
  14.10.2012 / 19:24

  Kiitos ananasvinkistä! Menin heti kauppaan eikä yhdestäkään irronnut lehti, ostin silti ;) Mutta näyttäisi tosiaan, ettei tuo ananas ole kypsä, joten vinkki luultavasti toimii.

  Ihanan raikkaita kuvia taas, alkoi tekemään hedelmiä mieli :P

  • 14.10.2012 / 20:13

   kyllä se toimii ja se on myös nopea siellä kaupassa testata :). kiitos kuvakehuista, mukava kuulla!

 10. 14.10.2012 / 20:45

  Ai että miten ihania mehukkaita kuvia :) Huomenna kaupasta jotain tuoretta, nam!

  • 15.10.2012 / 09:27

   hih, kiitos kiitos :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.