Aamuinen hetki

 Meidän nuoremman kissan käytöksestä huomaa niin selvästi, että kesä on todellakin ohitse. Onhan se toki ollut jo viikkoja ohitse, mutta on hauska seurata kisun käytöstä. Pari ulkoilureissua päivässä riittää ja nekin lyhyehköjä. Yöt nukutaan suht kiltisti sisällä ilman hepulikohtauksia. Aamuisin, kun halipula on ylimmillään, hakeudutaan mamin läheisyyteen ja viereen nukkumaan. Jos joku on jostain aivan käsittämättömästä syystä mennyt sulkemaan makuuhuoneen oven, kuten tänä aamuna, ja yrittää siellä nukkua muka yksin, sitä raavitaan vaivihkaa, mutta erittäin sinnikkäästi. Oven raapija vie aika lailla aina voiton. Voi sitä kissan onnea kun pääsee hyppäämään pehmeääkin pehmeämpään sänkyyn!
Kun nousen aamuisin ylös, laitan noustessani aina ensimmäiseksi kännykän yleinen-asetuksille eli äänet päälle. Tuosta kuuluu pieni merkkiääni, joka on kisuille aamuruuan merkkiääni. Sillä samalla sekunnilla haukotellaan niin että leuat napsuu (nuorempi) ja usein raitapukua venytetään (vanhempi). Sama juttu päivästä toiseen, jonka seuraaminen on kyllä niin huvittavaa! Meillä kisut ei koskaan kerjää nukkuvalta ihmiseltä ruokaa, ei edes niinä harvoina pitkäksi venyneinä aamuina… Odottavat aina kiltisti nukkuen et milloin kuuluu kännykän merkkiääni :D. Sanomattakin siis selvää, että kun sinne keittiöön aamulla ensimmäisenä sipsutan, en suinkaan valmista omaa aamiaistani, vaan avaan ensimmäisenä kisujen ruokakaapin ja tarjoilen heille aamiaisen, heh. Sen jälkeen voi rauhassa miettiä omaa aamiaista.

Nuoremmalla kisulla on pinttynyt tapansa, joka seuraa aina aamuruuan jälkeen. Kesäkaudella miu’uttais ulos niin vimmatusti, mutta talvikaudella mennään olohuoneen ikkunanurkkaukseen tuijottamaan ulos. Tänä aamuna oli kiva seurata voimakasta vesisadetta, pisaroiden roiskumista ikkunaan ja terassin lattiaan. Kiva seurata moista eikä ole vaaraakaan, että itse kastuisi. Sateen ropina alkaa kivasti väsyttämään ja tuijotustuokion jälkeen mennäänkin sohvalle, johonkin tyynyjen ja torkkupeittojen väliin, ei koskaan päälle. Kasojen päältä löytyy puolestaan vanhempi kissa.

Lokakuisesta tiistaista,

Comments

 1. 16.10.2012 / 11:52

  Voi ei mika kuva! Ihana pikkuinen kun se haluaa sateen loppuvan. Eihan se ole kiva kavella maralla maalla kun pienet tassut kastuu <3

  • 16.10.2012 / 13:54

   niinpä! ajattele ku ite pitäis tuolla käppäillä avojaloin kesät talvet, hrrr!

 2. Äippä
  16.10.2012 / 12:14

  Ihanat aamurutiinit teillä :) Kisun häntä on niiin nätisti itsensä ympärillä lämmikkeenä ja turvana..

  • 16.10.2012 / 13:54

   suloinen ja pehmoinen murmelini <3

 3. 16.10.2012 / 12:32

  Voi toista! Meillä oli kotona asuessani kissoja. Olivat aika samalaisia, ei puhettakaan että olisi ollut niin suuri hinku ulos… Teillä on mukavan isot ikkunat että mikäs siinä kisuilla ollessa :)

  http://bellevieblogi.blogspot.com

  • 16.10.2012 / 13:56

   joo tykkäävät kovasti seurata takapihan elämää olkkarin ikkunoista :). nytkin toinen sohvalla kurkkii ulos, peppu matalana: siellä maassa mennä viipelsi pikkulintu :D

 4. Meän Satu
  16.10.2012 / 12:43

  Ihana tuijottelija siellä :) ja ihanat rutiinit :) silitysrapsutuksia teän kaksikolle <3

  • 16.10.2012 / 13:56

   nää on niin kaavoihin kangistuneita! :D rapsut meni perille :)

  • 16.10.2012 / 13:57

   on ne :)

 5. Meeri
  16.10.2012 / 14:42

  Ihana teksti :) On ne kissatkin aika kivoja ja persoonallisia, vaikka itse olen enemmän koiraihmisiä. Nopeasti ne eläimet oppii niin pieniä juttuja, meilläkin koira erottaa jo äänestä laitetaanko päälle lenkkivaatteet vai jotain muuta (=ei kannata tulla vipattamaan eteiseen) ja minä taidan olla ainoa joka käskee sen odottaa ennen kuin pääsee ovista sisälle – nyt opiskelemaan lähdettyäni ja kotona käydessä huomaa, että koira ei meinaakaan heti jäädä odottamaan vaan tunkee ovista ensin ;)

  • 16.10.2012 / 23:18

   ei vain aika vaan superkivoja ja -persoonallisia! onko sulla ollut joskus kissa? :)
   meilläkin tiedetään heti ku ottaa avainnipun lähtiessä mukaan (autonavaimet muun muassa) ettei tarvi vaivautua ovelle, mut jos laitan kahisevan ulkoilutakin päälle niin ollaan salamana eteisessä nenu kiinni ovessa :D

 6. Ronii
  16.10.2012 / 14:56

  Vaikka olen kissoille allerginen enkä niistä muutenkaan järin paljoa pidä, niin jotenkin nämä kaksi kissaa ovat aivan hervottoman suloisia. Olet murtanut ainakin minun käsitykseni siitä, että kissat ovat erakkoja eivätkä välitä ihmisten seurasta. Hurjan hauskoja karvahäntiä! ^_^

  • 16.10.2012 / 23:22

   mahtava kuulla! tällaisista viesteistä tuun iloiseksi :). kissat ei todellakaan oo erakkoja ja tarvitsevat hellyyttä siinä missä kaikki muutkin elävät olennot. meidän kisuilla hellyydenkaipuun määrä vaihtelee, aivan kuten ihmisilläkin. esim. vanhempi kisu tarvitsee syliä useita kertoja päivässä, kun vaikka nuoremmalle riittäisi yksikin halitteluhetki päivässä ;D. kaikki kissat on ihanan persoonallisia, niihin täytyy vain ensin tutustua että sen luonteen saa esiin. sitten siitä hetkestä lähtien huomaakin olevansa täysin kissan pauloissa, heh!
   kiva että jätit viestiä! :)

 7. -aNo
  16.10.2012 / 18:37

  Oii, jotenkin tiekkö, haikee kuva. Voi kisuja(:

  • 16.10.2012 / 23:24

   voi niin muuten onkin <3

 8. Niina ja 4kisua
  16.10.2012 / 20:21

  Kyllä se täälläkin aamuisin menee niin että kisut ruokitaan , siivotaan laatikot yksi ”hullu” ulkoilutetaan ja sitten sisällä olevilla onkin hellyyskohtaukset. Siinä ei sitten mamin nälkä paljoa paina ;D JOS joskus saan ulkoiluhullulta nukuttua JOPA 07-07:30 asti , niin pienin kisuliini kyllä tulee astelemaan mamin päälle ja näykkäsee nenästä tai nuolee hiuksia, ja ilmoittaa että HÄNELLÄ ON HIRVEÄ NÄLKÄ! :) Kyllä kaikissa kisu oppaissa pitäisi lukea että varmasti ette saa nukkua enään aamujanne rauhassa ;D

  • 16.10.2012 / 23:34

   voih :D. on siinä kädet täynnä työtä! <3

 9. 16.10.2012 / 20:33

  Voi noita ihania <3 Mä voin vaan kuvitella kuinka ihanan pehmoisia teidän maukuvat ovat <3 Meidän Cata on kanssa kova venyttelemään :D Aina sama jalka ensin ja samalla kaavalla joka päivä :D Hurjasti on pentu kasvanut ja oppinut todella hyvin jo talon tavoille. Vaikkakin kyllä välillä niitä rajoja kokeillaan ;)

  • 16.10.2012 / 23:35

   voi ne on, aivan silkinpehmeät turkit <3
   ja niin sitä pitääkin kokeilla rajojaan, ihan normisettiä :D

 10. Jenna
  16.10.2012 / 21:17

  Voi, teidän aamut ovat juuri samanlaiset kuin täällä! Meiläkään kisu ei kerjää ruokaa kun nukutaan, mutta kun herätyskello soi niin sitten on paras antaa sitä ruokaa heti ensimmäisenä tai ei hyvin käy :D sitten vähän ennen herätyskelloa raavitaan ovea tai peiliä, tyyliin ”voisitte jo herätä…” On nuo kissat niin höpsöjä :)

  • 16.10.2012 / 23:36

   voi mikä ihana matikainen teilläkin asustaa! kissat on ihan parhaita, persoonaa löytyy vaikka muille jakaa :D

 11. 16.10.2012 / 22:53

  ihana =)
  meillä mau’utaan ulos, mutta kun avataan ovet niin haistellaan ilmaa ja on kylmä=peruutetaan takaisin sisälle

  • 16.10.2012 / 23:37

   haha, tuo on meillä tuttua talvisin kun on pakkasta :D

 12. Tanja
  16.10.2012 / 23:07

  Noi kuvat pisti hymyillyttämään. Kaikista ihaninta on seurata kissaa, joka katsoo ulos ikkunasta.

  Kiitos mukavasta blogista :)

  • 16.10.2012 / 23:38

   joo oli hauska katella, miten kisu seuras sadepisaroita ihan tohkeissaan ja sit pikkuhiljaa alko luomet luppaseen ja piti könytä sohvalle :D
   kiitos vain itsellesi että pidät blogiani mukavana :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.