Pylväsvalaisimet in action!

Nyt vihdoin näitä toivomianne pylväsvalaisinkuvia. Viive tämän postauksen toteuttamiseen johtui siitä, että täällä sataa lähes joka ilta! Sateessa ei huvita kuvata ja silloin, jos säiden puolesta olisi ollut hyvä kuvata, en ole ollut oikeaan aikaan kotona.

Pylväsvalaisimia on siis kolme, muut ulkovalaisimemme ovat seinämallia. Nämä pylväsvalaisimet syttyvät automaattisesti, kun alkaa hämärtää. Olemme ajastaneet ne sammumaan joskus kymmenen jälkeen, en nyt muista tarkkaa aikaa, mutta emme halua pitää valaisimia turhaan päällä kovin myöhään. Kukapa niitä yöllä tarvitsisi… Ja jos jostain syystä täytyy yöllä liikkua, on autokatoksessamme pimeitä iltoja/öitä varten liiketunnistimella varustettu valaisin, joka havaitsee liikkeen melko kaukaakin. Ei kuitenkaan tieltä saakka, mikä olisi jo rasittavaa. Autokatoksen valo syttyy jopa kissoille ;) ja sammuu automaattisesti. Kotiin saapuessa on mukavaa, kun katokseen syttyy valo heti kun autolla sitä lähestyy. Ei tarvitse nousta autosta pimeään katokseen eikä tarvitse myöskään pitää valoja siinä tuntitolkulla siihen asti, kun saapuu kotiin. Tällainen systeemi on tosi toimiva ja on ei pelkästään lompakko- vaan myös ympäristöystävällinen!

Etukäteen ajattelin, että mua varmaan häiritsee valaisinten juurelle, murskeen päälle lentävät lehdet, mutta ei. Ei ollenkaan. Nehän on vaan kiva lisä, syyslisä ;).

Nyt alkaa asiat ulkovalaisinten osalta olla aika hyvällä mallilla. Joskus tulevina vuosina lisäämme takapihallekin pylväsvalaisimia, jos katsomme tarpeelliseksi. Yksi asia, missä tässä kotimme rakennusprojektissa onnistuimme tosi hyvin, on mm. nämä ulkovalaisinvaraukset; niitä on ollut riittävästi ja vieläkin on tosiaan mahdollista valaisimia tarpeen tullen lisätä. Ulkovalaisintarpeet hahmottuvatkin mielestäni parhaiten, kun on ainakin vuoden talossa asunut. Tämä hyvänä vinkkinä tällä hetkellä raksaprojetin parissa ahertaville: ulkovalaisinvarauksia ei voi olla liikaa! :)

Mukavaa illanjatkoa!

Comments

 1. 16.10.2012 / 19:28

  Upeat!

  • 16.10.2012 / 23:24

   kiitos! :)

 2. Hanna
  16.10.2012 / 20:04

  Onpas tosi hienot!

  • 16.10.2012 / 23:25

   kiitti Hanna :))

 3. Murmeli
  16.10.2012 / 20:07

  Upeat, mutta mun silmään seinävalaisimet olis voinu olla vähän alempana.

  • 16.10.2012 / 23:31

   ai niinkö! saako kysyä miksi? :) ja kysyn samalla huvittuneena senkin, et mistä johtuu et ihmiset jakaa näitä mielipiteitään ihan aiheen vierestä, pyytämättä? :D
   mut tässä vastaustani: näistä kuvista saat vain osittaisen käsityksen, koska en kokonaiskuvia täällä näytä. näiden kuvien perusteella on vaikea sanoa mitään valaisinten sijoittamisesta. noita seinävalaisimia on talossa ja ulkorakennuksessa yhteensä kymmenisen kappaletta ja koska erityisesti talo on erittäin korkea, näyttäis matalammalla sijaitsevat seinävalaisimet suorastaan typeriltä. tuo seinä, minkä näät kuvassa, on matalin ja valaisimet siinä myös matalammalla kuin muualla. hyvin antavat yleisvaloa tuosta joka suuntaan, myös maahan. mun esteettistä silmää häiritsis vaan aivan valtavan suunnattomasti, jos seinävalaisimet ois korkeussuunnassa seinän puolivälissä. ehdottomasti oltava puoliväliä korkeammalla!

   • Elina
    17.10.2012 / 11:57

    Pakko jatkaa tuohon että ei missään nimessä alemmas, tai jos ne ois alempana niin sit ihan alas, tosin silloin ne ei enää palvelis siinä tarkoituksessa mihin ootte ne hankkineet :) Nuo pylväsvalaisimet on tosi nätit, tuleeko niihin virta jostain maan alta?

    • 17.10.2012 / 13:51

     tuo korkeus on niille just eikä melkeen passeli :). valo kivasti kertaantuu räystään alapuolelta.
     juu maassa meni ulkovalaisinvarauksia eli kaapeleita, sellaiseen mies nappas nuo pylväsvalaisimetkin kiinni :)

   • Nimetön
    17.10.2012 / 17:34

    Eikös blogeihin saa kommentoida mielipiteensä? Huvittaa närkästyminen, jos joku sanoo jotain muuta kun upeaa tms. :D t. sivusta seurannut

    • 17.10.2012 / 17:38

     saa. mut eikös bloggaajan esittämään vastakysymykseen voi vastata, kun aluksi sitä mielipidettä niin auliisti jaellaan? et miksi ihmiset jakelee niitä mielipiteitään pyytämättä ja asian vierestä, kuten tässä tapauksessa? siinä ei ole mitään närkästymistä, mä vaan oikeesti haluisin tietää tohon syyn.
     ja muistathan, että närkästymisellä ja huvittuneisuudella on selvä ero ;)

     • Nimetön
      20.10.2012 / 15:30

      Anteeksi nyt vaan, mutta pakko kommentoida… Minuakin hieman ihmetyttää se, että miksi ei saisi ilmaista omaa mielipidettään. Kyllähän täällä on ihmisiä, jotka jakavat mielipiteitään pyytämättäsi, nämä kaikki vain ovat positiivisia ja ei se näytä haittaavan. Eikä tuo nyt niin asian vierestä ollut…
      t. toinen sivusta seurannut

      • 20.10.2012 / 17:43

       hyvänen aika, kuka on sanonut ettei saa ilmaista mielipidettään? eihän laiteta sanoja toisen suuhun sentään. minun osaltani tässä on lähinnä kyse siitä, etten ymmärrä miksi sama ihminen aina kommentoi tänne ikävään tyyliin. en vaan kerta kaikkiaan ymmärrä, miksi pitää lukea blogia/blogeja, jotka saa vaan negatiivisuutta aikaan. (tätähän tietenkään ette te lukijat voineet tässä taustalla nähdä, ettekä myöskään niitä muita kommentteja.) mutta jos tuohon tyyliin muka nimettömänä jotain kommentoi, täytyy pystyä ottamaan samantyylinen kommentti myös vastaan.

 4. 16.10.2012 / 20:49

  Vau, hyvältä näyttää!

  • 16.10.2012 / 23:40

   kiitoksia Marit :)

 5. 16.10.2012 / 21:17

  Me like! :) Oon ihastellut tuollaisia valaisimia ihan livenäki. Jos asuisin omakotitalossa, niin tuollaiset olis varmaan meidänkin pihassa.

  • 16.10.2012 / 23:42

   noi oli kyllä nappiostos! saavat kauniin valon aikaan :)

 6. Niina
  16.10.2012 / 21:25

  Tosi hienot!

  • 16.10.2012 / 23:41

   kiitos Niina! :)

 7. 16.10.2012 / 23:21

  Nuo valaisimet näyttävät upeilta päiväsaikaan, mutta näin käytössä ne ovat vielä upeammat. Looking good siis! :D

  • 16.10.2012 / 23:40

   oon ihan samaa mieltä! kiitti C :)

 8. Anna-Leena
  17.10.2012 / 14:24

  Hei! Teillä on tosi kaunis koti. Olen jo vuoden verran lueskellut blogiasi, mutta en ole saanut aikaiseksi kommentoida. Mitkä valaisimet teillä on talon seinässä? Ihanista antavat valoa ylös- ja alaspäin?

  • 17.10.2012 / 16:01

   kiitos Anna-Leena! :) tosi mukava kuulla että olet jo noin pitkään blogini parissa viihtynyt!
   seinävalaisimet on Konstsmiden Modena Round -valaisimet, suosittelen, aivan ihanat :)

 9. Kaisa
  17.10.2012 / 17:03

  Tosi kaunista <3

  • 17.10.2012 / 17:07

   kiitos paljon Kaisa!

 10. Anne
  25.4.2013 / 21:35

  Moikka! Minkäs merkkiset/malliset nuo etupihan pylväsvalaisimet ovat? Varmaan tähän vastaus löytyisi jostain jo valmiina, jos jaksaisi oikein tarkkaan lukea :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.