Lämpöä ja iloa takasta

Viikonloppuna tuli pitkästä aikaa (tai no ehkä parin viikon tauon jälkeen) poltettua takkaa. Eilen illalla oli niin mukavaa, kun kävimme iltalenkillä (kissojen kera) pakkassäässä. Takkaan mies laittoi tulen jo ennen lenkkiä ja voi miten ihanaa olikaan sitten tulla lenkin jälkeen sisälle lämpimään. Jumiuduin divaanille takan eteen, ei ollut radion eikä telkkarinkaan ääniä, vain takkatulen ritinää. Ihanaa vaihtelua ja hiljaisuutta! Jotenkin se tv:n ääni on turhan usein taustaäänenä, ei tietenkään silloin kun sitä ei kukaan katso, mutta esim. jos toinen katsoo ja toinen tekee jotain muuta niin kyllähän siinä molemmat sitä joutuu kuuntelemaan :).


 Oli mulla siinä seuraakin, ihan vieressä. Vanhempi neiti sylissä ja aina kun takasta kuului ritinää tai pientä pauketta, oli kissalla silmät lautasen kokoisina :D. Että ei se mitenkään kovin rentouttava tuokio ollut, hänelle. Se on niin herkkis tuo mun toinen murmeli <3.

Toinen taas, toinen on rohkea.

Divaanin selkänoja on tämän kissan lempipaikka syksystä kevääseen. Mutta koska divaani oli varattu, oli kivempi mennä lattialle omaan rauhaan ja nauttia ilman häiriötekijöitä. Se on niin hassua miten takkatuli vaikuttaa tähän joskus pienimuotoisia hepuleita saavaan kattimattiin. Se rauhoittaa kisun heti ja luomet alkaa lupsahdella. Eilenkin tuli uni heti. Vaikka joku menee keittiöön niin kissa ei juokse perässä, jos on takkatulesta nauttimassa :D

Hassukainen <3.
Ja turkki oli tosi kuuma, koitin.

Tuota eilisiltaa muistellen jaksaa vielä tämän viikon, meneillään suht tiukka työputki. Perjantaina helpottaa ja silloin onkin juhlat!

Kiitokset edellisen postauksen runsaista vinkeistä! Jotain onkin jo mielessä muhimassa :))
Mukavaa alkanutta syysviikkoa!

Comments

  • 22.10.2012 / 13:36

   oi ihana kuulla, kiitos teille :)

 1. Mg
  22.10.2012 / 12:42

  Tulipas lämpöisä aalto ihan jo kuviakin katsomalla. :) Tunnelma välittyi.. Murmelssoneille musut ja pusut. <3

  • 22.10.2012 / 13:37

   voi niinkö, mukava kuulla! välitän perille, sinnekin pojille terkut :)

 2. Anne L
  22.10.2012 / 12:47

  Aivan ihania nuo teidän kissat! Kerroit jossain aikaisemmassa postauksessa siitä, kuinka kissanne tulee nukkumaan teidän sänkyyn. Meidän kisu tekee aivan samalla lailla ja seuraa meitä muutenkin aina sinne missä oleillaan :) Olet oikeassa siinä että kissat eivät tosiaankaan ole mitään seuraa kaipaamattomia erakkoja!

  • 22.10.2012 / 13:41

   nätisti sanottu, kiitos Anne! :)
   juu täälläkin ollaan mielellään samassa tilassa tai ainakin näköyhteyden päässä :D. ja jos kannetaan viereen nukkumaan illalla, niin annetaan olla koko yön rauhassa. näin toimii meidän vanhempi kisu :D. ja tosiaan hänet pitää hakea/kantaa, ei oo yhtään sama itse sipsutella viekkuun.
   oon sitä mieltä et kissojen upea seura täytyy ansaita. heille täytyy antaa aikaa, aivan kuten muillekin lemmikeille. myöskin heidän luottamus täytyy ansaita ja sitten se kestääkin läpi elämän.

 3. 22.10.2012 / 13:18

  Ihana on takan tuli ja tunnelma. Ja villasukat. Niin syksyä.
  Näin juuri vähän aikaa sitten niin ihanan takan..laitoin juuri blogiini siitä kuvan. Se on vaan niin IHKU. Haluaa sellaisen :)

  • 22.10.2012 / 13:42

   kyllä, ihania asioita!
   olipas erikoinen takka, en ole ennen moista nähnytkään :)

 4. 22.10.2012 / 14:44

  Olipa mukavan rauhoittava postaus, kun kaikki kiireet meinaa painaa tänään päälle. :)

  • 22.10.2012 / 16:07

   no sehän sattui, kiva kiva! rentoa viikkoa sinne :)

 5. Niina ja 4kisua
  22.10.2012 / 14:58

  Harmi ettei ole takkaa, mutta ehkä joskus:) Vanhempani hankkivat juuri aivan ihanan takan , joten edes joskus pääsen nauttimaan takkatulen lämmöstä ;) Vanhassa asunnossani yksi kisuni olisi halunnut olla saunassa myös sen ollessa päällä ;D Hassu !! Nautinnollisia takka hetkiä teille ja kisuille ;)

  • 22.10.2012 / 16:08

   mullakin tämä on ensimmäinen takallinen koti lapsuudenkodin jälkeen. heh, yksin asuessani vanhempi kisu tuli usein kans mun mukana saunaan :D. tykkään miedoista löylyistä, hän myös. jos tuli liian kuuma, hän aivasteli muutaman kerran ja lähti sitten pois :D

 6. Rags
  22.10.2012 / 17:52

  Ihana murmeli (ja takka!). <3
  Meidankin P rakasti edellisessa kodissa makoilla takan edustalla. Harmi ettei nykyisessa talossamme ole takkaa. Nyt pitaa vaan makoilla pattereiden tai lapparin lahella. :-)

  • 23.10.2012 / 07:25

   <3 läppärin :D kyllä aina keinot löytyy, niin fiksuja ovat! :)

 7. 22.10.2012 / 19:11

  Ihanan tunnelmallista! Ja samaanaikaan kovin samanmoinen meininki kuin täällä, kisuista toisella tuo sama hassu piirre! Tai hassu ja hassu, nautiskelijoitahan nuo luonteeltaan ovat, niin ihmekös tuo. Syksy<3

  • 23.10.2012 / 07:26

   kiitti :). nautiskelijoita todellakin, osaavat totisesti ottaa elämästä ilon irti <3

 8. Saila
  23.10.2012 / 08:14

  Ihanan syksyisiä kuvia. Jännä miten olen nyt oppinut arvostamaan villasukkia kun tässä nykyisessä talossamme ei ole lattialämmitystä. Ja koska en itse osaa kutoa (joskus muksuna osasin), hankin sitten kaupasta tai kirppikseltä jonkun taitavamman ihmisen kutomia villasukkia. Edellisessä talossa en juuri villasukkia kaipaillut kun oli lattialämmitys yläkertaa myöten. Se on varmaa, että seuraavaan taloon, tulee lattialämmitys. Olen vilukissa, levottomilla jaloilla lisäksi. Täksi talveksi pitää ostaa angoravillasukkia.

  Eikä ole takkatulen voittanutta! Jos pitäisi valita kynttilät vai takkatuli, valitsisin takkatulen. Onneksi ei tarvitse =)

  Kuvista puuttuu enintään glögi-, tee- tai punaviinilasi =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.