Tuolihaaveita ja -toteutuksia


Mukavaa talviaikaan siirtymisen päivää!
 Ajattelin tänään esitellä teille pari uutukaistani, jotka on jo parissa postauksessa vilahdelleetkin. Kaikki lähti oikeastaan siitä, miten tässä syksyllä päätin toteuttaa erään pitkäaikaisen haaveeni. Päätin vihdoin hankkia Sting Ray -keinutuolin (tutummin ehkä Rausku), josta olen täälläkin pariin otteeseen kirjoitellut. Kaikki ei mennytkään kuten olin haaveillut ja kuvitellut, sillä omaksikin hämmästyksekseni päätin palauttaa keinutuolin! (Tiedän, että lukijoiden joukosta löytyy muutamia Rausku-faneja, joten älkää lynkatko! :D) Jotenkin se ei istunutkaan meidän kotiin niin hyvin kuin mielikuvissani; tuli hiukan liian kalsea fiilis, huomasin heti kaipaavani lämpöä ja jotain pehmeämpää. Ehkä ne oli ne metallijalat ja kiiltovalkoinen muovinen istuinosa yhdessä. Tuolissa täytyisi aina siinä istuttaessa olla paksu talja tai torkkupeitto, sillä muuten tuo materiaali on kovin kylmä. Upea keinutuolihan Rausku on, siitä ei pääse mihinkään ja ihastelen sitä varmasti loppuelämäni, mutta meidän kotiin se ei ollutkaan tarkoitettu. Olen sitä mieltä, että kaikissa hankinnoissa, ja erityisesti suuremman hintaluokan hankinnoissa, täytyy saada sellainen superinnostunut fiilis aikaan, sellainen että tekee mieli hihkua ja pomppia ilosta jonkun vihdoin omaksi saadessaan ja jos näin ei käy, ei hankinta ole onnistunut. Tällaisia pähkäillessäni palautin tämän upean pitkäaikaisen haaveeni, toki hieman suru puserossa, mutta järki vei voiton. Tilasin tuolin Room21-nettikaupasta, keinutuoli toimitettiin kotiovelleni ja yhtä erinomaisesti hoitui myös palautus: kotioveltani. Jos joku on aikeissa hankkia tämän keinutuolin, niin nyt siihen on loistava mahdollisuus, sillä se on – 20 % alessa Room21:ssa. Liikkeessä on myös ilmainen toimitus koko valikoimasta!

Kun sitten hyväksyin tämän asian palautuksineen kaikkineen (:D), päätin, että käytän Rauskuun säästämäni rahat toiseen unelmaani: sellaiseen, jonka ajattelin toteuttaa joskus kymmenen vuoden sisällä… Mutta koska tämän kanssa kävi näin, toteutusajankohta taitaakin olla lähempänä. Tästä lisää myöhemmin. Ette taida arvatakaan mikä se on…

Kerroinkin muutama päivä sitten kotiovelleni saapuneesta isosta paketista, jota odotin saapuvaksi vasta ensi viikolla. Paketti sisälsi pari ihanuutta: mm. elämäni ensimmäisen adventtikynttelikön sekä erään tuoli-ihanuuden, joka on tainnut täälläkin pyöriä lähes kyllästymiseen asti… Voin kertoa, että helpotusta ei ole luvassa, kun tuolin nyt vihdoin itselleni ostin :P.

Blogiyhteistöistä Room21:n kanssa olen saanut lahjakortin, jonka sitten hyödynsin näiden kahden tuotteen hankinnassa. Arvontapostauksessani (arvonta muuten vielä käynnissä!) tuli esiin useampi toive saada Vitran tuotteita Room21:n valikoimaan. Ilouutinen taitaa olla tämä, että niitä on siellä jo! Suomessa kun tuntuu olevan todella vähän Vitran jälleenmyyjiä, niin nyt tässä yksi, jolta mekin näitä ihanuuksia voimme tilata (ja huom. ilmaiset toimituskulut!). Tällä hetkellä mm. nämä Eamesin tuolit löytyvät vain ruotsinkielisiltä sivuilta, mutta ovat kuulemma tulossa myös suomenkielisille sivuille. Hinnat ovat täten kruunuissa, mutta valuuttamuunnin kertoo hintojen olevan edullisemmat kuin esim. Vepsäläisellä tai Stockmannilla. Tästä linkistä pääset suoraan DSW-tuoliin.

Tuolia on nyt tullut ihasteltua ikkunanurkkauksessa ja takan edustalla, erästä sisustusprojektiani varten sen alunperin kuitenkin hankin. Tästäkin kerron omassa postauksessaan lisää joku päivä. Mutta varmasti tuoli tulee seilaamaan siellä sun täällä, moneen paikkaan ja tarkoitukseen sopiva kun on. Nyt muutaman päivän tätä tuoli-ihanuuttani katseltuani huomaan sen aiheuttavan sellaista, että haluan näitä puujalkoja lisää :D. Huomaan jo miettiväni, miten upeasti tuon kaveriksi sopisi esim. DAW mustana yms. Mutta nyt jäitä hattuun, ainakin vielä toistaiseksi ;).

Tuolin kanssa samassa paketissa oli tämä kaunokainen:

Tästä Ferm Livingin Candleholder String -kyntteliköstä tuli mun adventtikynttelikkö. Ei silti liian jouluinen käytettäväksi ympäri vuoden ja senkin vuoksi tähän päädyin, tosi kaunis! Kaapista ei löytynyt neljää samanväristä kynttilää, joten valitsin sellaisia mitä löytyi. Aika kiva näin erivärisillä kynttilöilläkin, ehkä jopa kivempi kuin samanvärisillä!

Täällä on aivan upea sunnuntai! Lunta on reippaasti, lumisia puita silmänkantamattomiin ja aurinko paistaa. Aivan kuin joskus maaliskuussa, paitsi että pakkasta on vain – 3 astetta. Ei tosiaan uskoisi, että nyt se pimeä kausi vasta alkaa! Täydellinen talvipäivä siis.

Comments

 1. Ullis
  28.10.2012 / 11:58

  Tuo tuoli on aivan ihana! Siis voiko noilta ruotsinkielisiltäkin sivuilta tilata Suomeen?

  • 28.10.2012 / 14:40

   moi Ullis! laitoin heti kyselyä eteenpäin ja tässä vastaus kysymykseesi:
   Ensi vuoden puolella alamme toivon mukaan myymään Vitran ja HAYn tuotteita myös somenkielisillä sivuillamme, mutta meillä on toki mahdollisuus myydä kaikki tuotteet jotka löytyy http://www.rum21.se sivuilla myös Suomeen jo nyt, jos asiakas niitä pyytää ihan sähköpostin kautta, eli viestiä vain siihen asiakaspalvelu@room21.fi osoitteeseen niin autamme mielellämme tilauksen tekemisen kanssa.

   • Ullis
    28.10.2012 / 20:48

    Mahtavaa! Kiitos sinulle asian selvittämisestä. Vitran jämyjä on Suomessa todella vähän,hieno juttu et tulee lisää. Täytyy tutustua tarkemmin ruotsinkielisten sivujen sisältöön. Se keinutuolikin kyllä huutaa mun nimeä :)

    • 29.10.2012 / 10:17

     ole hyvä! oon itse kans tosi iloinen tämän ”uuden” jälleenmyyjän selviämisestä :)). HAY:n tuotteita suomenkielisillekin sivuille odotellessa :P

 2. 28.10.2012 / 13:09

  Ihana! Tuo Vitran tuoli sopii paaaljon paremmin teille! Hyvä valinta. Ehkä jo joskus aiemmin mainitsin, että on kivaa seurata kuinka tuo puunsävy valtaa lisää tilaa sieltä. Pieninä annoksina erittäin kaunista. Ja tietenkin valkoista vasten. Ehkä blogin nimeen pitäis kohta lisätä perään ”..and wood” :) No heh se oli vitsi! Mistä tuokin tuli mieleeni! :D Mutta on teillä vaan niin kaunista. En koskaan kyllästy blogiisi..!

  Ja on pitänyt kommentoida aiempiinkin postauksiin, mutta en vain ole ehtinyt. Ihania kissakuvia. Erityisesti ihastuin siihen kuvaan, jossa toinen teidän kisuista makasi ihan pötkönä siinä takan edessä! Se on niin ihana kuva! Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

  • 28.10.2012 / 14:46

   niin minustakin! mutta tosiaan vielä aion ostaa sellaisen lepotuolin, erään kauan mielessä olleen, kunhan vain saisin värin päätettyä… tuossa tuolissa kun ei oikein löhöillä :D. oon tyytyväinen näihin puunsävyhankintoihini, ne on aika kauan mielessä muhineet, joten tuntuu oikealta suunnalta :).
   heh, tuo blogin nimi on nyt vain tuollainen, ei sitä niin kirjaimellisesti ole muutenkaan tarkoitettu. lähinnä siten et ku pohja on valkoinen, ei voi mennä vikaan. hetken mielijohteesta sen silloin keksin että blogi pääsi alkuun :D.
   kiitos ihanista sanoistasi! <3 tänäänkin on kyllä ollut kunnon kissasunnuntai :D. kivaa sunnuntain jatkoa sinne pohjoisempaankin!

 3. SariW
  28.10.2012 / 13:18

  Heippa! Ihana tuoli tosiaan.

  Pohdin täällä sellaista, kun kaipaisin meille valkoisia nojatuoleja (kepeät ja modernit), jotka olisi helppo pitää puhtaana. Mietin nyt näitä Eamesin tuoleja käsinojallisina. Onko näissä tuoleissa hyvä istua? Olen joskus testannut kyllä, mutta en muista mille tuntuivat. Pohdin myös, että ottaisinko tuolit puujaloilla vai kromin värisillä jaloilla. Haluaisin myös kyseisen sarjan keinutuolin. Hankinnasta tulisi siis aika suuri, joten tätä täytyy nyt pohtia ja kysyä kokemuksia. Ovatko kestäviä laadultaan?

  • 28.10.2012 / 14:52

   moi Sari! mullahan ei ole omaa kokemusta kuin tästä tuolista ja tästäkin vain muutaman päivän ajalta… kuitenkin usein liikkeissä olen näitä eri tuoleja testaillut ja mun mielestä kaikissa on hyvä istua. käsinojallisissakin. ei nämä toki mitään löhötuoleja ole, löhöiltävät nojatuolit on sitten mielestäni erikseen.
   laadusta osaan sanoa vain näin pikaiselta tuntumalta, että vaikuttaa tosi jämäkältä, ei huteralta kuten useat muut tuolit joita olen omistanut. istuinasento on hyvä ja vakaan tuntuinen, ei nitise eikä natise eikä keiku mihinkään suuntaan :D. tosin varsinaisestihan osaan laadusta/kestävyydestä sanoa vasta vuosien päästä. mutta en usko, että joudun pettymään.
   jalkaosan päättäminen oli mulle helppo. niistä metallijalkaisista tulee vähän sellainen kylmä/kalsea fiilis, että riippuu tosi paljon ympäristöstä mihin ne soveltuu. itse valitsisin sellaiset kotiin, jossa on jo lämpimiä sävyjä ja ehkä tuota puutakin jossain määrin :D. jos taas puuta ei juurikaan ole vaan paljon valkoista ja viileää pintaa, kuten meillä, on puujalkaiset nappivalinta :). toiv. tästä oli jotain apua päätöksenteon kanssa!

   • SariW
    28.10.2012 / 15:03

    Kiitos kun vastasit. Puujalat ne voisivat olla. Meillä sohva on enemmän sellainen löhöpaikka. Tuolit voisivat tuoda ryhtiä ja kepeyttä olemuksellaan. En halua kuitenkaan, että ne ovat vain kodin koristeena. Niissä pitäisi siis pystyä istumaan. :-)

    • 28.10.2012 / 15:23

     joo tarkoitin vain sitä, että kun nojatuoli sanana tuo mulle mieleen sellaisen kunnon lökötuolin, niin siihen näistä ei ole :)
     meilläkin tuo no ehdottomasti käyttöesineeksi ostettu. siinä voi kuka tahansa istua, sen voi laittaa ruokapöytään jos pöydän ympärillä on ihmisiä enemmän kuin 6 ja nuorempi kisu kun tykkää tuossa ikkunanurkkauksessa majailla niin hän voi ottaa siinä nokosia :D. tosin voi olla et kisu vaatii viltin alle, mutta kuitenkin :)

 4. A
  28.10.2012 / 21:22

  Moi!

  Oikea valinta minustakin. Tuo rausku on kieltämättä upea mutta jotenkin en vaan näe tuota sellaisena ns. koti tuolina johon on ihana käpertyä joten tyydyn myös sitä vain kuvissa ihastelemaan.
  Onkohan se teidän tuleva tuoli kenties K-tuoli? :) siinä kyllä mielestäni yhdistyy moderni, ajaton ja kaunis muotoilu yhdistettynä kuitenkin siihen ihanaan kotoisuuteen, puhumattakaan istuinmukavuudesta :))

  Ihanaa, tunnelmallisista alkavaa talvea ja joulun odotusta :)

  • 29.10.2012 / 10:20

   kiva kuulla! no onhan se, hyvin arvattu! :) mietin sen valkoisen ja mustan välillä, kumpikaan kun ei ole puhtaasti kumpikaan noista väreistä :D. tähän miettimiseen mulla meneekin aikaa ja saa mennäkin, sen verran suuri hankinta kyseessä. oon käyny niitä aina silloin tällöin koeistumassa ja ihana tuoli kyllä on! mietin sitä leveämpää versiota.
   oi kiitos samoin sinulle! :)

 5. Hennis
  29.10.2012 / 09:56

  Juu kieltämättä nuo kuvat tuosta Rauskusta teillä eivät jotenkin nouse sellaiseen huippuunsa… Jotain tuossa yhdistelmässä on sellaista, että se on jtoenkin persoonaton tms.
  Oletkohan K-tuolia hankkimassa, siinähän se kankainen istuinosa tuo ihanaa lämpöä kontrastina modernille muotokielelle?

  • 29.10.2012 / 10:27

   ulkonäön lisäksi tökki myös istuinmukavuus, ei sopinut mulle. tuon hintaluokan keinutuolissa pitäis kyllä olla aivan taivaallinen olo, heh!
   sinäkin arvasit oikein eli kyllä, K-tuoli meille muuttaa tässä joku päivä! haaveilin siitä jo silloin ku meidän takkaa muurattiin, mut ajattelin et hankinta menee johonkin hamaan tulevaisuuteen hinnan vuoksi. kumman sävyn valitsisit meille, mietin nimittäin sen valkoisen ja mustan väliltä? kumpikaan ei ole ihan puhdas valkoinen tai puhdas musta, joten se hieman vaikeuttaa valintaa…

   • Hennis
    30.10.2012 / 10:28

    Hmm, vaikea on kyllä tuo värivalinta. Ensimmäinen ajatukseni oli, että musta! Sitten aloin miettimään, että hmmm…valkoinen…ehkä sittenkin, mutta kyllä taitaisin mustaan kuitenkin kallistua. Sitä mustaa itsellekin havittelen pyörivällä jalalla, mutta katsotaan nyt ensin miten nämä taloasiat etenevät… Ehkä seuraavaan kotiin sitten tuparilahjaksi jos sille sopiva paikka sieltä löytyy. ;)

    • 30.10.2012 / 14:32

     eikö olekin! mäkin alan vähän enemmän kallistua mustaan.. kissatkin siinä ois ihan varmasti ni mustasta ei erottuis harmaat karvat niin hyvin kuin valkoisesta :D

 6. Rags
  29.10.2012 / 09:58

  Minunkin mielestani nappivalinta tuo tuoli! Ihana kuva tuo, jossa kisun hanta on paassyt mukaan. :-)

  • 29.10.2012 / 10:20

   mahtava kuulla! heh, nuorempi neiti on just tollanen: lattialla ei voi olla ilman et toinen kiipeilis syliin :D

 7. A
  29.10.2012 / 20:31

  Se on kyllä totta, minäkin mietin isompia hankintoja pitkään ja hartaasti koska se on ihan kauheaa jos tulee myöhemmin katumapäälle! Samaa pohdintaa täälläkin käydään, musta vai valkoinen :) tosin meillä hankinta ajankohtainen ehkä n. vuoden päästä joten on tässä aikaakin. Meidän kodin väreinä on myös valkoinen, musta, harmaa ja vaalea puu enkä osaa päättää kumpi sopisi paremmin. Musta olisi tietysti suojatumpi väri mutta mietin onko se liian synkkä..
  Valkoisen kohdalla mietin pistääkö sen sävy ero liikaa puhtaan valkoiseen verrattuna silmään tekemällä siitä ”likaisen” värisen..ehkä tuoli täytyy ottaa kotiin pariksi päiväksi koekatseluun niin että voi viellä muuttaa mieltä värin suhteen jos tarvetta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.