Voita taidetta kotiisi

 

Blogissani on aina silloin tällöin herättänyt kysymyksiä meidän kodin seinät ja niiden tauluttomuus. Olen kertonut, että katson mielelläni kauniita valkoisia seiniä eivätkä ne täällä paikan päällä ollessa näytä mitenkään liian tyhjiltä, ainakaan minun tai mieheni mielestä :). Suuret ikkunat ja niistä avautuvat maisemat toimivat kodissamme taulujen tavoin. Perinteisiä tauluja tykkään pitää eniten tasoilla nojaamassa rennosti seiniin, näin voin helposti vaihdella niiden paikkoja jne. Kodissamme on kuitenkin kolme sellaista seinää, joihin olen taulua silloin tällöin pohtinut. Yksi tällainen seinä on makuuhuoneen sängynpäätyseinä ja kaksi muuta seinää löytyvät olohuoneesta. Olohuoneessa siis sijoittaisin taulun jommalle kummalle seinälle, en molempiin. Tiedän myöskin jo haluamani taulun tyylin ja sävymaailman. Sellaisen työstämistä voisi itsekin koittaa, mutta valitettavasti aikana ei siihen nykyisellään riitä. Niinpä hiukan innostuin, kun minua ja blogiani pyydettiin kivaan yhteistyöhön: tuo pyyntö esitettiin AAVA Helsinki -nimiseltä yritykseltä.

AAVA Helsinki on uudenlainen galleria, joka rakentaa siltoja taiteilijoiden ja taiteen ystävien välille, tuoden korkealuokkaista maalaustaidetta kotien seinille. Mielestämme maalaustaiteen tulee olla kaikkien ulottuvilla. Siksi perustimme kesällä 2012 AAVA Helsingin, tarkoituksenamme tuoda käsinmaalattua öljy- ja akryyliväritaidetta ihmisten koteihin ja toimistoihin – järkevään hintaan.

Etenkin tuo järkevään hintaan herätti mielenkiintoni. AAVA Helsingin sivuilla on mielestäni upeita, herkkiä, kauniita ja liikuttaviakin teoksia mielin määrin, lisäksi valikoima muuttuu jatkuvasti. Yritykseltä löytyy myös facebook-sivut täältä. Keräsin tämänhetkisestä tauluvalikoimasta tähän muutaman oman suosikkini:

Teokset järjestyksessä ylhäältä alas: Värin Synty, Kaipuu, Unikkoja, Muisto,Ystävän Halaus, Häilyvä Ajatus.

Yllätyittekö suosikkieni värikkyydestä? :) Omaa tauluani en ole vielä saanut päätettyä, vahvana vaihtoehtona on taulun teettäminen oman suunnitelmani pohjalta. Mutta tästä kerron teille lisää ensi vuoden puolella, sitten kun olen saanut taulun kotiin!

Nyt hyvät lukijat teillä on mahdollisuus saada omaksenne jokin AAVA Helsingin sivuilla näkyvistä tauluista!
Kilpailuun osallistut kommentoimalla tähän postaukseen, minkä taulun valitsisit voiton mahdollisesti osuessa kohdallesi. Linkitä tuo taulu kommenttiisi (eli kopioi taulun osoite kommenttilaatikkoon) ja kerro, miksi haluaisit omaksesi juuri kyseisen taulun. Muista lisätä kommenttiisi itsestäsi nimi/nimimerkki sekä mielellään sähköpostiosoite (näkyy vain minulle), josta voittajan tavoitan.
Kilpailu käynnistyy nyt ja päättyy perjantaina 30.11.2012 klo 12. Ilmoitan voittajan mahdollisimman pian sen jälkeen.

Arpaonnea jokaiselle!

 Kuvat lainattu AAVA Helsinki.

Comments

 1. M
  27.11.2012 / 14:42

  Tässä maalaus joka antoi sen ” oikean tunteen ” heti. Vesi ja meri ovat tärkeitä minulle. Lempi elementti. Maalaus on rauhoittava ja samalla voimakas.Tämän ajatuksen liitto ja värien sopusointu sai minut haluamaan juuri tämän taulun.Tätä katselisin kyllästymättä ja paikka olisi makuuhuoneessani,mistä se näkyisi myös olohuoneeseen.

  Tämä olisi, se jokin, mitä olen kotiini etsinyt.
  Mahtava arvonta,kiitos.

  http://www.aavahelsinki.com/products/meren-syleily

 2. S
  27.11.2012 / 23:08

  Tuohon muistoon minä lopulta aikani selailtuni päädyin:
  http://www.aavahelsinki.com/products/muisto

  Se on mietitty tiettyyn paikkaan olohuoneen seinälle, jossa on tällä hetkellä maalauksen kokoinen tyhjä paikka seinällä. Teoksesta löytyy oikeita värejä ja lisäksi siitä löytyy esittävyyttä, jota toisaalta kaipaan taideteokselta, puhuttelee ainakin minua monesti enemmän kuin kovin abstrakti taide.

 3. hheidi
  28.11.2012 / 17:22

  Oon käynyt ennenkin tuolla sivuilla ihastelemassa tauluja, joten päätös oli melko helppo. Häilyvä ajatus sopis meidän vanhaan taloon ja meidän sisustukseen, vaikka moderni onkin. Tuo sopis myös meidän ainoan omistamamme taulun kanssa yhteen. Ja se sopis myös tulevan yläkerran makkariin. Paikka siis löytyis, jopa valinnanvaikeus vois iskeä. :)

  http://www.aavahelsinki.com/products/hailyva-ajatus

 4. Char :o)
  28.11.2012 / 22:16

  http://www.aavahelsinki.com/products/halla

  Kiitos tästä tauluvinkistä, olenkin etsinyt jo pidemmän aikaa tämän henkisiä tauluja, pitääkin mennä ihan paikan päälle ihastelemaan teoksia!

  Tämä taulu nousi ylitse muiden, herkkyytensä ja kauneutensa vuoksi sisältäen juuri kaikki kodistani löytyvät sävyt. Taulu sopisi loistavasti makuuhuoneeni mustalle seinälle piristeeksi!

  Toivottavasti voittaisin sen arvonnassasi! :o)

 5. Jensu
  29.11.2012 / 10:58

  Kiitos tästä linkistä!
  Toinen toistaan upeimpia teoksia mutta tämä nousi ylitse muiden jo katsomalla, ja sitten vielä kun luki teoksen kuvauksen:
  ”Teoksen pehmeä väriskaala ja herkkä muoto luovat tilaan lämpimän ja suojelevan ilmapiirin, joka auttaa rentoutumaan ja unohtamaan elämän raskaammat puolet.”
  Juuri tällaista tarvitsen kotiini, auttamaan elämän raskaista puolista, jokainenhan meistä tarvitsee aina välillä halin :)

  http://www.aavahelsinki.com/products/ystavan-halaus

 6. 29.11.2012 / 11:01

  Wau! Ihastuin, rakastuin ja hurmaannuin. :D Upeita tauluja!

  Itse valitsisin ehdottomasti Värin Synty -taulun. http://www.aavahelsinki.com/products/varin-synty

  Sopisi mainiosti tyyliini, on uskomattoman kaunis, ja lisäksi muistuttaa paljon kouluaikoinani maalaamaani taulua, joka ikävä kyllä koki karun kohtalon tulipalossa. Mistähän sitä löytäisi itsekin taas innon kaivaa pensselit naftaliinista… :)

 7. nea
  29.11.2012 / 12:24

  http://www.aavahelsinki.com/products/unho

  kyllä tuo taulu saisi tulla meidän seinää koristamaan vaikka heti! :) valinnan vaikeus, mutta kyllä se katse aina vaan uudelleen tuohon yksilöön hakeutui…

 8. Pirjo
  29.11.2012 / 12:27

  Haluaisin tuoda iloa Naistenklinikan synnyttäneiden osaston ankeaan kahvi-/tv-tilaan, jonne lahjoitan taulun, mikäli voitan arvonnassa. Taulu oli helppo valita. Se on http://www.aavahelsinki.com/products/ilo.

 9. Päivi Mäensivu
  29.11.2012 / 13:02

  Monta hienoa, yksi ylitse muiden. http://www.aavahelsinki.com/products/aamun-kehra
  Silmä palasi aina uudestaan tuohon taulukokonaisuuteen. Eritoten ihastuin kolmeen erilliseen palaseen, jotka yhdessä tekivät siitä täydellisen kauniin.

 10. Anne
  29.11.2012 / 13:37

  Paljon oli todella upeita tauluja. Pitkään heiluin kolmen vaihtoehdon välillä, jotka olivat Neptunus, elinvoima vol.2 ja kolmantena Enne. http://www.aavahelsinki.com/products/enne
  Lopulta päädyin Enne-tauluun, joka on harmoninen, mutta kuitenkin särmikäs ja sopii hyvin kotimme musta-valko-harmaaseen yleisväritykseen.

 11. Annina
  29.11.2012 / 14:52

  Ihastuttavia tauluja, joista melkein minkä vain voisin ottaa kotiini. Kovimmalla äänellä nimeäni huusi kuitenkin tämä http://www.aavahelsinki.com/products/aamun-kehra
  Täydellisen sopiva meidän tv- / takkahuoneeseen onnettomien ikea-taulujen tilalle.

 12. 29.11.2012 / 20:39

  Iso kiitos ihanasta arvonnasta! Olinkin törmännyt tähän yritykseen aiemmin, joten valinta ei ollut vaikea:

  http://www.aavahelsinki.com/products/jaatynyt-valo

  Olohuoneessamme on luonnonvalkoista, ruskeaa ja beigeä joten tämä sopisi mainiosti tyhjään tilaamme sohvan yläpuolelle.

 13. Jen
  30.11.2012 / 07:49

  Tämä teos ehdottomasti:
  http://www.aavahelsinki.com/products/enne
  koska se oli ensimmäinen taulu joka kiinnitti huomioni ja minusta täydellinen meidän takkahuoneeseen. Värit teoksessa ovat aivan mahtavat.

 14. Hanna O
  30.11.2012 / 09:47

  Olipa erikoinen sivusto, en tiennyt aiemmin että tauloja voi tehdä noinkin! Tämä taulu oli mieluisin, paikkana olisi ruokailuhuoneemme seinä, johon saataisiin tästä kaipuu taulusta katseenvangitsija.

  http://www.aavahelsinki.com/products/kaipuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.