Poreilua

 

Sunnuntaista iltapäivää! Jos vain voisin, kirjoittaisin tätä sohvalla maaten, jalat pystyssä selkänojaa vasten :D. Sen verran nimittäin tuntuu jaloissa tämän työviikonlopun kiireet… Oon koko päivän haaveillu poreammeeseen pulahtamisesta, illalla se vihdoin on mahdollista! Tai olisi toki jo nyt, mutta sen jälkeen tulee yleensä aika pian uni eikä nyt ihan vielä viitsi yöunille sentään… Porekylpy rentouttaa niin tehokkaasti, tuntuu että siellä muuttuu ihan pehmeäksi mössöksi ja kaikki kiristyksen tunteet häipyy kropasta. Nyt kiristystä tuntuu jalkojen lisäksi hartioissa: molempiin tepsii onneksi lämmin porekylpy. Muutama kynttilä luomaan rauhallista tunnelmaa, ihanan tuoksuista kylpyvaahtoa (ikisuosikkini taitaa olla hunajamaito!) ja ehkä vaimea musiikki taustalle. Tosin silloin kun poreet on käynnissä, ei musiikkia juurikaan kuule ;). Meidän poreammeessa on sekä ilma- että vesisuuttimia, joita kaikkia voi pitää päällä yhtä aikaa tai sitten vain toisia. Erityisesti vesisuuttimet on juuri omiaan hartiakireyden poistamiseen. Yksi ohjelma kestää reilut 20 minuuttia: kauempaahan siellä ei yhdellä kertaa suositella olemaankaan, ainakaan poreet päällä siis.

Ennen poreilua ajattelin ripustaa olohuoneen ikkunoihin joulutähdet. Tai oikeastaan mieshän ne joutuu ripustamaan; itse keskityn jakamaan ohjeita lattiatasosta :P. Tosi kätevä muuten se Ikeasta ostamamme jakkara! Näissä jouluvalohommissakin oiva apuväline ja ketterästi mies on sille aina noussut, heh. Marraskuun viimeinen sunnuntai, ajatella. Viikon päästä on jo joulukuu! Onkohan silloin jo lunta… Aika saisi mennä kyllä hitaasti, että näistä joulunodotuspäivistä ehtisi saamaan kaiken ilon irti.

Kivaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille täältä joulumusiikin keskeltä :))

Comments

 1. Petra
  25.11.2012 / 17:20

  Uuu, poreamme! Nyt oon kyllä kateellinen. Mä olen kerran asunut ammeellisessa vuokrakämpässä, mut _oma poreallas_, ai se se vasta olisi jotain.. :)

  • 25.11.2012 / 17:49

   oon kyllä niin iloinen tuosta ammeesta. se tais olla ensimmäinen varma asia tulevaan kotiin, kun aloimme rakentaa :)

  • 25.11.2012 / 21:01

   :D tervetuloa! oli kyllä niin rentouttavaa taas, sieltä ei millään malttaisi nousta pois :)

 2. 25.11.2012 / 18:35

  Meillä tehdään ens keväänä pesuhuoneremppa jolloin laitetaan myös poreamme, ai että mä odotan et pääsen sinne lillumaa :) Meille näytti säätiedote ens viikon perjantaille lunta, eehkä tulis myös teillekin ku samassa maakunnassa asutaan. Tosin onhan nuo sateet melko paikallisia ja nopeasti säätiedotkin muuttuu, mutta kylmetä kuitenkin pitäis :)

  • 25.11.2012 / 21:03

   oi ihanaa! voin suositella tuota kyllä kaikille, huippu keksintö! voi pitääpäs heti kurkata säätiedotteita netistä, odotan sitä lunta niin niin paljon <3

 3. Mimmi
  25.11.2012 / 20:55

  Olisi kiva nähdä joskus kuvia sauna-ja pesuhuoneosastostanne.

  • 25.11.2012 / 21:04

   kiva kuulla! on niitä muutamia kertoja täällä ollutkin ja varmaan tulee taas aina silloin tällöin :). oikeassa sivupalkissahan on tuo tunnisteet-osio – sieltä kun klikkaat tunnisteen kylpyhuone tai sauna niin näet kylppäriosastomme kuvia nyt ensi hätään.

 4. SariW
  25.11.2012 / 22:44

  Meillä on kohta uusi kylppäri valmis ja kahden hengen poreamme olisi hakusessa siis kulma-amme. Osaatko suositella hyvää merkkiä tai mitä ammeessa pitäisi olla ehdottomasti? Suuttimia ainakin jonkin verran, kätevä puhdistustoiminto, lämmitys ja joku valo. Vaihtoehtoja on monia. Kaipaisin toimivaa ja helposti puhtaana pidettävää ammetta.

  • SanMa
   26.11.2012 / 09:22

   Laitan tähän oman suositukseni 2hengen poreammeesta, niin tulee mahdollisesti useampia vaihtoehtoja. Meidän amme tilattiin http://www.kylpyhuonemarket.fi ja sieltä malli BT-052. Olemme kahden vuoden käytön jälkeen olleet enemmän kuin tyytyväisiä. Puhtaanapidosta sen verran, että mun kokemuksen mukaan se täytyy aina joka käytön jälkeen pesaista harjan ja pesuaineen kanssa, jotta pinttymiä ei pääse syntymään.

   • 26.11.2012 / 11:18

    totta, heti käytön jälkeen (tai viim. seuraavana päivänä) kevyehkö pesu :)

  • 26.11.2012 / 11:17

   mekään ei tiedetty mistään merkeistä ennen omamme hankkimista, et vähän tuli sokkona hankittua. kattelin silloin vain et otsonointi ois hyvä olla sekä ehkä lämmitin myös. meiltä nuo löytyy ja samoin radio, nehän on yleensä aika vakiona nuo kaikki ominaisuudet. meilläkin ammeessa on valotoimintoja, mut itse en tykkää niitä pitää päällä ollenkaan. kynttilänvalo ja erittäin himmeät kattospotit on paras yhdistelmä :)

  • 26.11.2012 / 11:24

   pikaisesti kurkkasin vielä tuonne SanMa:n linkkaamaan kylpyhuonemarkettiin ja siellä tämä vaikuttaisi hyvältä sekä toimintojensa että ulkonäkönsä puolesta:

   http://www.kylpyhuonemarket.fi/epages/PPO.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/07022007-1568661/Products/%22Poreamme%20AW-2066%22

   myöskin Bauhaus ja Smartia myivät ainakin silloin reilut 2 vuotta sitten varteenotettavia ammeita, meidän poreamme on tilattu Smartiasta. tosin nyt heidän valikoimansa poreammeista oli melkoisesti pienentynyt :D

 5. SanMa
  26.11.2012 / 09:10

  Poreamme on kyllä huippu, ei varmaan tulla enää koskaan olemaan ilman, nyt kun siihen on tottunut. Me poreillaan n.kerran viikossa ja se on nyt vähän samanlainen luksus, kuin sauna oli meille ennen. Tosin mulle kävi lauantaina hassusti, kylvettiin siinä ensin lapsen kanssa yhdessä ja meinattiin mennä siihen sitten miehen kanssa yhdessä sen jälkeen, kun lapsi nukahtaa. Kävikin niin, että lasta nukuttaessa nukahdin itse, enkä jaksanut enää kylpeä :)

  Teidän ammeen toiminnot kuulostaa vähän samalle kuin meillä, radio on mun mielestä kiva olla (vaikka poreet päällä sitä kuulekaan), joskus kuuntelen siitä pelkkää musiikkia samalla kun saunon(tai siivoan kylppäriä.)

  • 26.11.2012 / 11:13

   meillä ei poreilla ihan noin usein. tää syksy ja talvi on kyllä poreilun kulta-aikaa! :D
   meilläkin saunailtoina aina ammeen radio päällä. meillä on kylppärissä kyllä myös olkkarin stereoihin liitetyt kattokaiuttimet et voi valita musiikin, jos radiosta ei tule mitään sopivaa :)

 6. Marika
  26.11.2012 / 21:24

  Ihanaa luksusta :) Tuolla kelpaa rentoutua ja saada samalla hartiajumit pois, ai että :)

  • 26.11.2012 / 21:29

   kyllä vain! :) tänäkin iltana olisi tullut tarpeeseen, sellaista jomotusta tuntuu taas et auts!

 7. Erika
  8.5.2013 / 10:56

  Hei,

  Ihanalta näyttää teidän kylppäri ja sauna! Kysyisin teidän kylpyhuoneen katosta… näen että se on valkoinen. Millä se on maalattu ja onko kestänyt hyvin? Meillä se vaihe juuri edessä. Kiitos jo etukäteen!

  • 8.5.2013 / 15:22

   kiitoksia! :)
   juu katto on valkoiseksi maalattua puupaneelia, koska mdf ei kestä kosteissa tiloissa. eli valmiiksi maalattuna ostimme ja täysin moitteettomana on pysynyt lähes 3 vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.