Tunnelmanurkkaus

 

Pikkujouluviikonloppu takana. Viikonloppuun kuuluikin monenlaista pientä kivaa, mm. sellainen mahtava juttu, että meidän terassin pöydältä löytyi pikkujouluyllätys: oli glögiä, joulumakeisia ja iiiiiso laatikko, joka kätki sisäänsä hartaasti odottamani Luhta Homen Vakka-korit. Ne oli juuri niin täydelliset kuin olin ajatellutkin, suuret kiitokset tontulle! :)
Divaani siirtyi jo aiemmin olohuoneen ikkunanurkkaukseen, joten ajattelin tuoda aulasta tämän pienen (alunperin makuuhuoneessamme majailleen) Ikean Rörberg-lepotuolin tähän kulmaukseen, takkaa vastapäätä. Se saa olla tuossa nyt siihen asti kunnes joulukuusi saapuu. Vakka-koreista suurin löysi heti paikkansa tuosta pienenä laskutasona, päälle pieni pöytätähti ja viereen taulu viimeistelemään pienen joulunurkkauksen.

Ihana Ursula-huopa sopii tähän kokonaisuuteen myös mainiosti. Tästä tulikin niin kiva nurkkaus, että aloin jo hiukan miettimään uutta paikkaa joulukuuselle… En kuitenkaan keksinyt sille parempaa paikkaa, joten eiköhän se tähän tule. Tämän kokonaisuuden voin sitten siirtää vaikka takan puutilan viereen, taatusti ihana sielläkin!

Niin ehtikö joku luulla, että minä tai mies tässä päästäis tunnelmoimaan? Niinhän minäkin hetken luulin, mutta mutta…

Kissat otti oikein asiakseen pitää vahtia tässä tuolilla (vuorotellen, ei missään nimessä yhtä aikaa), aamusta iltaan! Tällaisena pakkasviikonloppuna oli takassa tuli tämän tästä, mutta sehän ei haittaa: tulikuuma turkki on talvella tosi jees juttu! Jos siis tuolille haluaa, täytyy ensin siirtää kissa. Ja ainakin kaikki kissanomistajat tietävät, millaista on siirtää nautiskeleva kissa; ilmoille kaikuu heti pieni vastalause ja syliin ei ehkä hetkeen tullakaan…

Olisin tulossa syliin tästä, kun ehdit…

 Joulunpunaiset sukat jalassa toivotan teille ihanaa ja lumista ensimmäistä joulukuista viikkoa!

Comments

 1. SK
  3.12.2012 / 11:20

  Kauniisti sopii teidän kotiin tuo vaalean puun väri, tuo ihanaa maanläheisyyttä! Ja nuo teidän katti matikaiset, niin persoonallisia että joka kuvasta saa fiilistellä kissojen ajatuksia :D Olen lukenut blogiasi aika kauan, ja voi olla että minulta on jäänyt asia huomaamatta, mutta mitkä teidän kissojen nimet ovat? :) Ja kissoista lisää.. teit postauksen muutamia kuukausia sitten Helmiina -kissasta, onko kissaneiti tulossa teille täydentämään laumaa? :)
  Oikein mukavaa alkanutta viikkoa, ja **joulutunnelmia**!

  • 3.12.2012 / 13:46

   kiitos, mukava kuulla! oon ihan samaa mieltä :))
   en ole kertonutkaan kisujen nimiä vielä! tuo asia täytyy jollain postauksella kyllä korjata, sopivana ajankohtana ;)
   ja hei kiitos kun muistutit tuosta Helmiinasta! tarina hänestä on mulla ollu postausluonnoksissa elokuusta lähtien, mutta hautautunut sinne. ajattelin sitten että en sitä enää julkaise ku aikaa on kulunut sen verran kauan, mutta nyt lupaan tehdä jutun hänestä vielä tämän viikon aikana! varmasti muutama muukin haluaisi tietää, miten tarina eteni.
   kiitos samoin sinulle ja kiitos kivasta viestistäsi! :)

 2. Rags
  3.12.2012 / 12:04

  Et kai edes kuvitellut itse saavasi istua tuossa mukavassa ja kauniissa nurkkauksessa?? :-D

  Ihania kuvia, niin tunnelmallista! Ja kiitos tuosta valkoisesta Hyasintti-vinkista; tykkaan Hyasinteista mutten voi niita meille ostaa, kun tuoksu on niin voimakas, mutta voisin kokeilla valkoista. Vai onkohan se myrkyllinen… :-/ Voi olla ettei meille tana vuonna paljoa joulukukkia tule… pieni poytakuusi on, saa nahda kuinka kauan… :-D

  • 3.12.2012 / 13:42

   no en mä kyllä oikeestaan, mutta en ois uskonu et se heti otetaan käyttöön noin antaumuksella :D. mies istahti tuohon ja nosti kisun pois, heti kuului inahdus :D. mut hän antoi kisun olla sylissä, joten leppyi aika pian :))
   en usko että hyasintti on myrkyllinen ja meidän kisuille se ei edes kelpaa, ei taida tuoksu olla mieleen :D.
   voi apua teillä on kohta semmosta vilinää ja vilskettä siellä että alta pois :D P-raukka <3 :D

   • Johanna
    3.12.2012 / 15:49

    Sen verran on pakko korjata, että kyllä se hyasintti on myrkyllinen… :) Ikävä kyllä kaikki kissat ei ole tarpeeksi fiksuja vältelläkseen sitä, joten meidän talouteen ei tästä harmillisesta syystä hyasintteja eksy.

    • 3.12.2012 / 23:48

     hyvä että oikaisit Johanna! aloin tutkimaan tätä asiaa ja löysin täältä HUS:n sivuilta lainatun tekstin:
     http://www.petsie.fi/forums/9644-kissalle-myrkylliset-kasvit-tarkeaa

     siinä on hyvin todettu, miten aika harhaanjohtavasti KAIKKI kissoille jotain pientä oireilua aiheuttavat kasvit luokitellaan myrkyllisiksi. esim. jos saa iho-oireita, ei se ihmisenkään kohdalla tarkoita sentään myrkytystä, lähinnä allergiaa ;). tämä myrkytys-sana saa pientä hysteriaa aina joskus kissanomistajissa aikaan. meillä on aina talvisin tulppaaneja kotona, joka viikko. niistäkin sanotaan et ovat kissoille myrkyllisiä, mut tosiasiassa vain se sipuli on myrkyllinen eikä sekään KOVIN myrkyllinen. ei ole koskaan ollut minkäänmoisia ongelmia, vaikka toinen kisu tulppaaneja silloin tällöin nakertaakin, tehnyt sitä jo 10 vuotta. samoin hyasintissa vain juuri on myrkyllinen ja jokainen varmasti tuntee oman/omat kissansa: minä ainakin tiedän ettei nämä meidän kissat ala kaivamaan tuota hyasinttia ruukustaan, joten voin olla rauhallisin mielin :). myös amaryllis on ”myrkyllinen” kissoille, mutta senkin kohdalla kyse on enemmänkin mahdollisesta allergisesta reaktiosta kuin myrkytyksestä, jos jotain sattuisi tapahtumaan. meillä kissat ei ole koskeneet siihenkään, joten nou hätä :)

 3. SanMa
  3.12.2012 / 12:26

  Sopii täydellisesti teille nuo korit. Meinasin heti kuvasi nähtyäni soittaa Hobby halliin, että lisätkää nuo tilaukseeni, mutta maltoin vielä mieleni. Haluaisin nimittäin vaan yhden korin tai korkeintaan kaksi, joten katson, jos jostain saisi ostettua niitä yksittäin. Mummollani on taito tehdä itse mm.tuollaisia koreja, ehkäpä vinkkaan hänelle :)

  • 3.12.2012 / 13:39

   kiva että oot sitä mieltä :)). ajattelin joulukuusen juurellekin noita, lahjat sisälle! pienin koreista on käytössä keittiössä. oi miten ihana taito mummollasi, sillähän on sitten tunnearvoakin ihan eri tavalla!

 4. Mape
  3.12.2012 / 14:09

  Ihania nuo kissat, saavan aina hymyn huulilleni <3

  • 3.12.2012 / 23:49

   ihana kuulla! :)

 5. 3.12.2012 / 18:12

  Ihanat matikaiset ja kaunis nurkkaus :) Tällä teidän nuoremmalla on kyllä huikea taito ottaa naamalleen sellainen paheksuva ilme! Olen naureskellut sitä hyvinkin usein :D

  • 3.12.2012 / 23:51

   kiitos Nina! heh, niin on :D hän on sellainen koomikko <3 se ilme (jota sanomme usein professori-ilmeeksi :D) on siksikin niin hauska, että kissa on maailman kultaisin ja leppoisin luonne :)

 6. HannaKoo
  3.12.2012 / 19:34

  Oi nuo Vakat on niin kauniita! Ja aivan täydellisesti sopii teidän ihanan valkoiseen sisustukseen :)

  • 3.12.2012 / 23:52

   voi kiitos, ihanasti sanottu <3

 7. 3.12.2012 / 20:15

  Kyllä se vaan valkoinen valkoisella on aina kaunista. Ihanan raikas kokonaisuus.

  • 3.12.2012 / 23:52

   näin on. kiitos Sandy! :))

 8. 4.12.2012 / 02:25

  Voi etta teilla on aina niin kaunista!

  Naurattaa toi alin kuva <3 voi kissan huolestunutta ilmetta :D

  • 4.12.2012 / 09:38

   oi kiitos ja mukava kuulla susta pitkästä aikaa! :))
   hänen pitää aina päästä syliin silloin ku se on kaikkein vaikeinta :D

   • 4.12.2012 / 10:57

    Mulla on tosi kiireinen yliopistovuosi ollut ja puolet viela siita jaljella, joten valitettavasti blogien lukeminen jaanyt vahemmalle. Aina valilla tuun kattomaan kerralla 50 postausta etsien kissakuvia :D

    Ja kissat on just tommosia. Meillakin aina pitas paasta just nappaimistolle makoilemaan ku koitan tehda jotain koneella! :)

    • 4.12.2012 / 11:00

     voi että, tsemppiä sinne kiireisiin! muista myös levätä välillä :))
     minäkään en ehdi lukea blogeja niin paljon kuin haluaisin, mutta ehkä joululomalla ehdin panostaa siihen hiukan enemmän :)

 9. Niina ja 4kisua
  4.12.2012 / 07:31

  Kyllä täällä tulee paheksuvia katseita jos satun olemaan kisujen paikoilla;D Onneksi on kolmen istuttava sohva niin saan edes jossain kohtaa istua ;) Yhdessä kiipeilytelineessä on 2 koppia niin eivätkö käy taistelua kuka saa/ehtii koppiin nukkumaan siihen yhteen koppiin , alempi ei kelpaa….;D Hassuja! Kyllä kisut tietää talon parhaat makoilu paikat ;D Silityksiä kisumisuille :)

  • 4.12.2012 / 09:40

   repesin! tolle sohvajutulle :D istut siellä sohvalla ihan pienessä rakosessa selkä suorana, muun tilan vie kisut :D. kuka teillä on muuten kisuista se johtaja, Luka? vai meneekö vanhin tyttökisu hänen edelle? yleensähän leikkaamaton narttu on aina johtaja, mut teillä taitaa ollakin leikattuja kaikki :)

 10. Aikku
  4.12.2012 / 17:13

  Voi mahoton noita teidän pörriäisiä!!!<3<3<3 Repesin taas noille ilmeille! Ja kaunista on teillä kyllä!

  • 5.12.2012 / 09:52

   heh, kiva kuulla että nauratti! :D
   kiitos paljon <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.