Joulukuusenjalka piiloon

 

Ystäväni (terkkuja sinne pohjoisempaan!) kyseli multa eilen, että joko ois joulukuusikuvia nähtävillä… Nappasin sitten pari kuvaa jo nyt, hänen ja ehkä jonkun muunkin mieliksi :).
Mies pystytti kuusen siis perjantaina ja viikonlopun mittaan sitä sitten vähän pöyhittiin ja koristeltiin. Kuusta valaisee LED-valosarja, jonka selvittelemisessä vierähtikin tovi… Niin hyvin kuin sen mielestäni viime jouluna säilöön pakkasinkin, oli siinä varmaan sata sotkukohtaa :/. Mies rauhallisempana ja kärsivällisempänä istahti alas sitä selvittelemään ja kun se vihdoin oli selvä, kuului vain raskaan huokauksen siivittämänä: no nyt, nakkaa ne tohon kuusen päälle :D

Muutama lahja on jo paketoitu, niitä on sekä korin sisäpuolella että päällä. Ihmeen rauhassa on saanu lahjat naruineen olla! Nuorempi kisu, joka on se tuhoisampi uteliaampi tapaus, ei osoita mitään mielenkiintoa näitä kohtaan. Kuusen alla kyllä patsastellaan ihan kiitettävästi ja veikkaan, että kun koristeet valtaavat kuusen, samaan aikaan valtaa meidän kodin tassu + joulupallo -ääni… Joulupalloille on ihan pakko antaa vähän tassusta, erityisesti ilta-/yömyöhällä! Alaoksille ripustetaankin sellaisia koristeita, jotka eivät mene rikki kun maahan iskeytyvät. Se kahinaääni kuuluu kyllä ehdottomasti jouluun! :D

Kuusen jalka erottui oksien ja lattian välistä vähän turhankin hyvin. Vaikka miten kuusen alimpia oksia asettelin, ei auttanut asiaa. Niinpä peitin jalan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja tein sen lampaantaljoilla: yksi isompi ja kaksi pienempää riittivät peittämään jalan. Meidän lattia on sen verran vaalea, vaikka ei valkoinen olekaan, että se sulautuu mukavasti lampaantaljoihin. Taljoilla mennään tai sitten kokonaan ilman; kyllähän lahjat ja tonttusetkin jalan peittää, ainakin osittain. :)

Nyt vielä viimeisetkin joulukortit kuoreen ja pyrähdys postiin! Enää kaksi viikkoa jouluun, muistakaahan nauttia tästä odotuksesta :))

Comments

 1. Mg
  10.12.2012 / 12:04

  Tuli noista kuvista mieleen, joissa joulukuusen valot näkyvät tuollaisina palloina, että jos jaksat kokeilla pientä askartelua, niin tässä vinkki. Elikä leikkaat objektiivin linssin kokoiseen pahviin/paksumpaan paperiin keskelle esim. sydämen kuvan ja laitat sen objektiivin eteen. Katsos minkälaisia kuvia ja valoja tulee sitten.. ;)

  Itse en oo tuota kokeillut, poikaystävä näytti vaan kuvan tuosta ideasta.. :)

  • Mg
   10.12.2012 / 12:17

   ..tarkemmin mietittyäni eihän sen pahvin tarvitse olla pyöreä, voihan se olla linssiä isompikin esim. A4. Kunhan vain on pieni leikattu kuvio suurin piirtein sen linssin keskellä. :)

   • 10.12.2012 / 13:39

    niin aivan :) mut kuinka iso sydän… nooh kokeilemalla selviää :)

  • 10.12.2012 / 13:38

   juu sydän-bokeh, oon usein ihastellutkin erilaisia sellaisia :)) pitääpä katsoa jos jaksais näpertää, en vain ole vielä perehtynyt asiaan sen kummemmin… että minkäkokoinen sen sydämen tulee olla yms. se on sen verran lällympi ku noi pallot et sopis hyvin tähän joulun aikaan :D

  • Meeri
   10.12.2012 / 13:40

   http://www.diyphotography.net/diy_create_your_own_bokeh

   Täältä löytyy ohjeita vielä kuvien kera! On kyllä hauska idea, loppuu vain luovuus kesken kuvioiden leikkaamisessa ja kuvauspaikoissa, itse olen kuvaillut kerran kukkivaa omenapuuta, kun lehdille köllähtäneistä vesipisaroista heijastui auringonvalo ja 50mm linssillä sai niistäkin bokehpallerot irti :)

   • 10.12.2012 / 13:45

    kiitos linkistä Meeri! oi kuulostaa ihanalta tuo sun omenapuukuvaus :). tähtikuviostakin tulis varmasti kiva näin joulun alla ;)

   • Mg
    10.12.2012 / 14:05

    Noniin, tuossahan onkin ohjeet. :) Juu tähtikuvio toimis varmasti aika hyvin. Se minkä itse näin, niin siinä oli tehty pieni joulukuusen muoto pahviin.

    Eikun kokeilemaan, siis. :)

    • 10.12.2012 / 14:41

     oi se joulukuusihan ois varmasti mahtava! :)

     • Mg
      10.12.2012 / 14:43

      Huomasitkohan, että tuossa yllä olevassa linkissä näkyi kommenteissa myös em. lisäksi tassun jälki, joka oli laitettu kissakuvaan. :)

      • 10.12.2012 / 15:16

       en huomannut, pikaisesti vain katsoin linkin, täytyy myöhemmin ajan kanssa tutustua paremmin :)

 2. 10.12.2012 / 18:47

  Itse pähkäilin juuri samaisen ruma kuusenjalkaproblematiikan kanssa, ja mietin, että tungenko koko jalan johonkin sinkkiämpäriin tai koriin tai kiedonko silkkipaperiin. Ja meillä ei valitettavasti ole uteliaita kisuja, mutta yksi sitäkin uteliaampi yksivuotias, joten taitaa kuusesta tulla tänä vuonna koristelun suhteen vähän muotopuoli (ei mitään alle metrin korkudelle…). :)

  • 10.12.2012 / 23:34

   heh, varmasti mielenkiintoisen näköinen kuusi koristeineen tulee :D. aiempina vuosina mulla on ollu jalka ihan näkyvillä, ei niin kovin paha sekään :)

 3. 10.12.2012 / 19:58

  No tuohan on tosi kiva idea peittää kuusenjalka taljoilla, aivan kuin kuusi seisoisi lumessa. :)

  • 10.12.2012 / 23:34

   lumihanki mullakin tuosta heti tuli mieleen :))

  • 11.12.2012 / 09:46

   voi kiitos Jenna, täytyypäs tulla kurkistamaan :))

 4. Niina ja 4kisua
  11.12.2012 / 08:07

  Onneksi muistutit joulukorteista , olen kirjoittenut ne jo monta viikkoa sitten ja odottanut vaan postitusta ;) Täällä saa mini huopakuusi kyytiä edelleen ;D On sitten niiiiiiiiiiiiiin pakko kisujen tassutella kuusen takapuolelta ja hups sehän tippui ;D ja joukolla sitä ihmetellään lattialla. Kisut ;D

  • 11.12.2012 / 09:47

   no hyvä hyvä! ja voi kisuja <3 ihanaa että heilläkin on jotain joulutraditioita ;D

 5. 11.12.2012 / 10:22

  Meillä meni jo yks kuusi nurin tänä vuonna.. misukka kävi vähän kokeilemassa. =P Viime vuonna matikainen löytyi aina joltain oksalta makoilemasta. Tuo uusi valkoinen on sen verran pienempi ja hentoisempi, että ei kestänyt apinan painoa, vaan heitti nurin. Kissakarkotetta vaan suihkimaan sitten, sillä sai kuusi olla rauhassa viime vuonnakin. =)

  • 11.12.2012 / 14:19

   voiiiih :D mä huomasin ku laitoin nuo taljat kuusen alle että kisut ei enää viihdy siellä patsastelemassa :D

 6. -Tintti
  11.12.2012 / 12:41

  Kuusen pallot ja kissan tassut <3
  Hyvä idea toi kuusen jalan piilottaminen! Pörröiset lampaantaljat on just sopivan talvisia (lumenomaisia?) tuohon hommaan! Ja kauniita kuvia sun amarylliksestä! Mulla ei oo yhtään niin nätti yksilö :( Mistäpä sitä ostaessaan arvais..

  • 11.12.2012 / 14:20

   kiva että tykkäät Tintti! tämä mun toinen amaryllis ei ole myöskään niin kaunis kuin se ensimmäinen, se oli kyllä aivan ihana ja täydellinen <3

 7. 11.12.2012 / 20:41

  Meidänkin pitäisi saada pian kuusi paikoilleen, ehkä ensi viikonloppuna :)

  • 12.12.2012 / 11:00

   meillä on kuusi osittain jo koristeltukin, ehkä vielä muutaman koristeen lisään :P

 8. 12.12.2012 / 20:41

  Voi kuinka kaunista ! :)

  • 12.12.2012 / 23:37

   oi kiitos :))

 9. Guest
  13.12.2012 / 15:24

  Kaunis kuusi ja ennen kaikkea ihanat valot siinä! Mistä ihmeestä olet löytänyt ”hehkulampun” värisen led-valosarjan?!? Itse alan jo vaipumaan epätoivoon, kun kaikki led-valosarjat näyttävät kirkuvan valkoisilta olohuoneessamme :( Osaatko vinkata lamppujen merkkiä tms…?

  • 13.12.2012 / 18:29

   kiitos! olipa mielenkiintoinen juttu tämä! tuo valosarja on ihan vain lämmin valkoinen -sävyinen, mutta täällä paikan päällä ei näytä kovinkaan kellertävältä. kuvassa kyllä huomattavasti enemmän! ei se silti kylmä valkoinenkaan luonnossa ole, vaan mielestäni just sopiva. valot on ostettu pari vuotta sitten, eivät ole enää alkuperäispakkauksessaan, joten en valitettavasti osaa sanoa niiden merkkiä. veikkaisin kuitenkin et ovat Airamin.
   uloskin kun ostimme viime viikolla valosarjan, luki pakkauksessa lämmin valkoinen, mutta valot oli kyllä melko valkoiset, sisälle varmasti liiankin valkoiset, mut ulos ihan kivat :). ei siis pätkääkään kellertävät! sitten taas takkamme puutilaan olen laittanut erään kolmisen vuotta sitten ostetun valosarjan, lämmin valkoinen sekin, mutta se on huomattavasti esim. noita kuusen valoja keltaisempi. omituista! lämmintä valkoistakin on sitten varmaan eri sävyjä :O

 10. Guest
  14.12.2012 / 11:26

  Kiitos! Pari Airamin sarjaa ostinkin, näyttivät ainakin vähän paremmilta kuin monet muut. Niillä mennään ja toivotaan ettei kuusi näytä olohuoneeseen laskeutuneelta ufolta ;)

  • 14.12.2012 / 19:21

   heh, ne tosi kirkkaat valkoiset valot on kyllä aika karseita, niistä kylmistä valkoisista puhumattakaan. ne on ihan sinertäviä. musta myös tuntuu, että nämä valosarjat alkaa vuosien mittaan kellertää hieman enemmän, en tiedä onko vain mun kuvitelmaa tai onko se edes mahdollista, mut siltä se vaikuttais! :) esim. meidän pihalla puksipuussa on led-valosarja: nykyään aivan lämmin valkoinen mutta pari vuotta sitten ostohetkellä tosi kirkkaan valkoinen!

 11. @nne
  18.12.2012 / 17:50

  Heh, meillä kans siinä vaiheessa kun päästään sänkyyn ja vedetään peitto korville niin alkaa kuulumaan pientä ääntä joka kuuluu kun kissa tassulla kopsuttelee palloja kuusesta :) Loppujen lopuksi kyllä kuuluu ”kops” ja sitten alkaa leikki pallon kanssa lattialla ja kauhea ralli päällä :D Se ei vaan ole oikein kivaa kun itse pitäis yrittää saada nukuttua… ;)

  • 19.12.2012 / 00:01

   ääh se leikkiminen yöaikaan on aikamoisen rasittavaa :D meillä nuorempi saa joskus öisin sellasia spurtteja/hepulikohtauksia, mutta joutuu niiden iskiessä kylppäriin rauhoittumaan :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.