Glögikattaus

 

Tein pienen harjoitus-glögikattauksen aiemmin tällä viikolla, halusin kokeilla millaisen kokonaisuuden saan aikaiseksi mielessäni olevilla yksityiskohdilla. Ensi viikolla saan ystäviä pöydän ympärille, joten silloin kattaus pääsee kunnolla käytäntöönkin.

Meillä ei oikeastaan ole varsinaisia glögimukeja enkä aio niitä ainakaan toistaiseksi hankkiakaan, sillä pidän kovasti näistä lasisista kupeista asetteineen. Nämä olivat alunperin äitini, en muista tarkkaan milloin sain ne omakseni, hänellä kun ei niille ollut enää käyttöä, mutta hyvä että sain. Jotenkin ihanan herkät astiat, sopivat mielestäni juuri joulun aikaan! Harmi vain, että kupeista yksi on joskus kauan sitten särkynyt, joten näitä ei voi kattaa kuin viidelle. Tosin juuri sopivasti viisi henkilöä onkin tulossa pöydän ääreen ensi viikolla ;). Yksinään kupit näyttivät vähän orvoilta tabletin päällä, joten kokeilin ns. aluslautaseksi V&B:n New Wave -sarjan lautasia. Niissä tuo syvennys on pyöreä, aivan kuin lasiasettikin.

Ensimmäinen tälle joululle ostamani amaryllis tuli tosiaan maljakossa tiensä päähän, joten keksin leikata kaikki neljä kukkaa varresta irti ja asetella ne näihin valkoisiin pikkumaljakoihin:

Paitsi että nuo maljakot on Ikean juomalaseja :D. Hyvin toimivat näinkin; kattaus pysyy matalana, joten ei tarvitse minkään korkean maljakon takaa kurkistella toisella puolella pöytää istuvia! Aloin heti kurkkimaan lisääkin astiakaappeihini; mitä muuta maljakkona hyödynnettäviä sieltä löytyisikään…

En yleensä niin perusta kankaisista pöytätableteista (mm. niiden ruttuisuuden vuoksi), mutta nämä mustat kankaiset katan pöytään aina joulun ajaksi. Nämä onkin ainoat kankaiset versiot, jotka omistan. Tykkään näistä kovasti: joukossa välkehtii ihanasti hopeaa ja valkoiset astiat tulevat näistä myös hyvin esiin.

Tänään on toisen adventtikynttilän sytyttämisen vuoro. Tiedättekö muuten, mitä nuo adventtikynttilät symboloi? Itse opin vasta tänä jouluna (nythän mulla vasta ensimmäinen ”adventtikynttelikkökin” on), että ensimmäinen kynttilä on joulun odotuksen kynttilä, toinen jouluilon, kolmas joulurauhan ja neljäs adventtikynttilä rakkauden kynttilä.
Täällä soi juuri Last Christmas ja ikkunasta näkyy, miten suuret lumihiutaleet leijailevat rauhallisesti maahan… Aurinkokin pilkistää oranssina puiden runkojen lomasta, kimaltavalla valkoisella hangella näkyy puiden varjoja: aika taianomainen näky!

Tunnelmallista sunnuntaita! 

Comments

 1. 9.12.2012 / 13:33

  Ihanan tunnelmallista!Millon tulisit kattamaan meidänkin glögipöydän?

  • 9.12.2012 / 14:47

   heh, kiitos että kelpaisin :)

 2. 9.12.2012 / 14:05

  Oi, miten hieno kattaus. :) Ja erityisen kiva idea noi kukat noissa juomalaseissa!

  • 9.12.2012 / 14:47

   kiitos Kiki! siskosi uusi kisu on ihana, myös Milka oli kovin suloinen <3

 3. Niina ja 4kisua
  9.12.2012 / 15:02

  Aivan ihana kattaus :) Tuo lasi kukkamajakkona loistava idea. Ajattelin että jos löytäisin NÄTTEJÄ tekokukka versioita ,niin laittaisin niitä omaan glögi kattaukseen, ei olisi huolta kisu”termiiteistä” ;D Olen jo ihan innoissani ystävieni tulemisesta perjantaina :) Meinaan ehdottaa että elvyttäisimme taas vanhan perinteemme. Pitäisimme (useammin) keskenämme pieniä illan istujaisia (kahvin , teen , tms parissa) Pidimme aikoinaan 3 ruokalajin illallisia vuorotellen ja se oli niiiiiiiiiiiin mukavaa ;) Mukavaa alkavaa viikkoa ja kisuille terkkuja :)

  • 9.12.2012 / 20:34

   kiitos Niina! hyvä idea, nykyään tekokukkasetkin on kovin kauniita :). ja ehdottomasti vaalikaa tuota perinnettä ystävien kesken! täällä nuorempi kisu ikkunanurkkauksessa divaanin selkänojalla ikkunatähtien loisteessa fiilistelee <3 terkkuja sinnekin!

 4. Rags
  9.12.2012 / 16:15

  Tulin kurkkaamaan viimeisimmat postaukset, on ollut sen verran vilsketta taalla, etten ole ehtinyt aiemmin! Mutta sellaista ihanaa vilsketta. ;-)

  Todella, todella upeita kuvia! Ihana tunnelma ja kaunis kattaus. Suloiset tontut. :-)

  • 9.12.2012 / 20:35

   oi olisinpa siellä teidän kolmikkoa paijaamassa <3 nauttikaa! :)
   kiitos ihanasta kommentistasi!

 5. Rags
  9.12.2012 / 16:16

  Ai niin, ja ethan sa varmaan niita koristeita ole siirtanyt; kisut ovat olleet asialla ja sina olet vaan ripustanut ne uudelleen…? ;-)

  • 9.12.2012 / 20:36

   no siis en tietenkään! kissat pääsee aina niin helpolla ;D

 6. Aikku
  9.12.2012 / 17:22

  Kaunista on! Mun piti sun blogin takia ostaa tuollainen Kastehelmi- tuikku :) Vaikka tuikkuja on joka lähtöön, mutta kun tuo niiin kaunis, en jaksanut enää vain ihailla täällä sitä vaan piti saada se omalle pöydälle ihailtavaksi! Sopii hyvin noitten kirkkaitten kivituikkujen kanssa, joita mulla onneksi jo onkin…

  • 9.12.2012 / 20:38

   kiitti Aikku! mulla on tosiaan yksi sellainen ja se on ihana, tuntuu et sitä arvostaa just eri tavalla ja enemmän ku mulla on niitä vain se yksi :). mut toki jos vaikka pukki tois toisen ni en mä vastustelis :P

 7. Blondi
  10.12.2012 / 08:58

  Lasiastioilla kattauksesta saa jotenkin herkän ja niin kevyen. Tykkään! :) Mulla on itsellä Kastehelmilautasia ja pidän niistä tosi paljon. Olen äidiltäni saanut 6 kpl lasisia glögilaseja, ja käytän niitä Kastehelmien kanssa.

  Tajusin muuten just, vaikka luenkin blogiasi säännöllisesti, että meillä on ihan samanlainen keittiön pöytä ja tuolit! :) Tai ainakin näyttää siltä. Tuolien muotoilu on sama ja pöydässä on noi jykevät jalat. Me ostettiin omamme Askosta. Settiin olisi saanut valita myös mustat tuolit ja mietin niiden ja valkoisten tuolien välillä myymälässä niin pitkään, että myyjällä meinas jo palaa hihat! :) Päädyin kuitenkin valkoisiin tuoleihin, enkä ole katunut! Muuten, muistanko väärin, vai oletko joskus maininnut jostain ”vahasta” mitä käytät korkeakiiltovalkoisen pöydän huoltamiseen…?

  • 10.12.2012 / 10:34

   oon samaa mieltä! oi, Kastehelmi-sarja on niin kaunista :). mulla on siitä kynttilälyhty ja yksi iso (kakku)lautanen.
   ai jaa heh! noi meidän tuolit on Kodin Ykkösestä ja pöytä on mittatilaustyö. onpa sulla hyvä muisti, nimittäin kirjoitin kyllä kerran korkeakiiltoisen pinnan hoitamisesta tai oikeastaan mainitsin vain Iskusta löytämäni vinkin tässä postauksessa:
   http://allyouneediswhite.bellablogit.fi/2011/03/15/meidan-kodin-huonekalut/
   (Korkeakiiltoisen valkoisen hoito-ohje:
   – Farecla G3 kiillotustahna tai Mirka keskikiiltävä kiillotusaine (peittää pienet hioma- ym. jäljet).)

   mulla itsellä ei ole tuosta vielä kokemusta! ajattelin et käytän ruokapöytäämme puusepällä pinnan hionnassa/maalauksessa sitten kun on tarvetta, niin saan samalla yhden kolhunkin pois :P. naarmuja on kyllä nytkin vaikka kuinka paljon, kevätaurinko ne tuo taas viimeistään esiin!

 8. Nimetön
  10.12.2012 / 12:41

  Kaunis kattaus :) Miksi muuten jätät yleensä keskimmäiset paikat tyhjäksi? Mietein, että onko se vähän huono sitten keskustella ja huudella toiseen päähän pöytää? :D En tarkoita tätä pahalla tai ilkeilyllä! :) Oon vaan vähän hömppä ;D

  • 10.12.2012 / 12:51

   jätän silloin, kun pöydässä on vain neljä ihmistä. miksi kattaisin kaksi ylimääräistä paikkaa, kun ei niissä kukaan istu? mun mielestä ois oikeesti aivan suunnattoman typerää jättää kaksi reunimmaista paikkaa tyhjiksi, mieti ny itekki :D kyynärpäät yhdessä ku toisella puolella ois tilaa vaikka millä mitalla! kenellä tulis ees mieleen moinen :D. miehet varsinkin on tosi paljon sitä vastaan. lisäksi tällä mun tavalla keskelle jää hyvin tilaa tarjoiluille yms. selkeästi siis paras tapa kaikin puolin! jokainen tavallaan :)

 9. Mia
  11.12.2012 / 13:35

  Hei!
  Kiitos kivasta postauksesta. Kaunista, mustavalkoinen ei petä tälläkään kertaa. Saisinko vielä kysyä mistä tuo mustavalkoinen maljakko on? Mukavaa joulunodotusta.

  • 11.12.2012 / 14:18

   kiitos Mia!
   se on ShopAmforan tuikkumaljakko :) ja kiitos samoin sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.