Paperitähtiä & huonekuusi

 

Tätä huonetta en ole sisustanut mitenkään sen kummemmin joululookiin. Kesäiset paneeliverhot on saaneet jäädä paikoilleen myös talven ajaksi. Huone on näin uuden vuoden kynnyksellä oikeastaan kiva & raikas tuulahdus, omiaan herättelemään kevään odotusta sitten taas jossain vaiheessa.

Ostin huonekuusen kotiimme jo marraskuun alussa; heti kun niitä kauppoihin alkoi ilmestyä. Tämä yksilöni on aika kookas, olisi voinut olla matalampikin, mutta niitä ei ollut tänä vuonna täälläpäin saatavilla. Mietin huonekuusen koristeluakin, mutta päädyin sitten vain näihin puisiin tähtiin, joita käytin joulukorttiaskarteluissakin. Ovat sopivan kevyet huonekuusen oksille. Luin nimittäin, etteivät joulukoristeiden painosta taipuneet oksat enää nouse ylös. Jotkin paperiset pikkutähdetkin olisivat sopivan kevyet.

Huonekuusen seuraksi ripustin nämä kolme taittelemaani tähteä:

Tällainen on tämä huone nyt – puoli vuotta sittenhän tämä oli vielä meidän makuuhuoneena :). Huonekuusen latvassa pikkuoksat muodostaa kivan tähden (joka näkyy hyvin etenkin ylhäältäpäin katsottuna):

Tämä huone saa osakseen vähiten luonnonvaloa kotimme huoneista (nykyisen makuuhuoneemme lisäksi), joten kuvat oli pakko ylivalottaa. Muuten niistä olisi tullut melko rumia ja hämäriä… Toisaalta tuntuu vähän hassulta tällaiset kirkkaat ja valoisat valokuvat tähän vuodenaikaan, jotenkin kaipaan näihin kovasti tunnelmavalaistusta! Että jos kuvaan päivänvalolla, haluan kuviin ainakin jotain jouluista valotuiketta, vaikkapa vain kynttilän muodossa jos ei muuta. Loppuvuoden ajan luvassa siis enemmän tunnelmallisia kuvia! Hui hurjaa; kohta tämäkin vuosi on eletty!

Mutta nyt jääkaapin, mikron ja uunin puunaukseen, sitten lahjaostoksille! Kivaa keskiviikkoa!

Comments

 1. Anna-Leena
  19.12.2012 / 10:59

  Mitä merkkiä ja mallia teidän väliovet ovat?

  • 19.12.2012 / 12:05

   meidän väliovet on valmistanut Skaala meidän oman toiveen pohjalta eli tuota mallia ei ollut silloin ainakaan valmiina: ovessa on neljä vaakauraa molemmin puolin :)

   • Anna-Leena
    19.12.2012 / 14:59

    Kiitos tiedosta! Nyt näyttäis olevan Skaalan mallistossa vastaavanlaisia ovia, SO 103 S
    urakuvioitu. Muistatko minkähintaisia olivat suunnilleen?

    • 19.12.2012 / 18:48

     ok kiva! muisteltiin miehen kanssa et kpl-hinta ois ollu jotain 150-170 euroa, tämä on kuitenkin vain valitettavasti muistikuva :/

 2. 19.12.2012 / 11:16

  Mulla on nyt kaksi huonekuusta. Niidenhän pitäisi viihtyä vanhoissa ja vetoisissa taloissa ;D Ostin kuusen myös viime syksynä, mutta se otti nokkiinsa muuttamisista ja paikan vaihdoista, oli aika surullisen näköinen oksat alaviistoon notkolla.

  Mulla oli myös pyhä tarkoitus askarrella paperitähtiä, pyh! Niin on jäänyt tänä vuonna kaikki joulujutut. Mutta ensi vuonna kun ne on totaalisesti varmaan out, mä olen sitten vanhan aalloon harjalla :)

  Suloinen toi tekstitaulu ;) Rapsuja kisuille!

  • 19.12.2012 / 12:08

   ne kuuset, joiden oksat on alaspäin, on kyllä surullisen näköisiä. saapa nähdä käykö tuolle munkin versiolle lopulta niin :D. mullakin jäi tältä vuodelta väliin vaikka mitä askarteluhommaa, aika ei vain riitä kaikkeen. no onneks se on joulu ensi vuonnakin!
   tuo taulu on kyllä söppänä, kiitti rapsuista! :)

   • Pirjo
    20.12.2012 / 08:33

    Miten huonekuusta hoidetaan? Tänä jouluna olisi mukava unohtaa tippuvat neulaset, joita sitten löytyy vielä helmikuussa jostain maton neulosten kätköistä ja jotka ihanasti töksähtää jalkapohjaan.

    • 20.12.2012 / 09:49

     vaikuttaa erittäin helpolta! pikaisella etsiskelyllä löysin tämän ohjeen:
     Huonekuusi on monivuotinen viherkasvi. Huonekuusi pitää valoisasta ja hieman viileästä paikasta. Se tarvitsee talvella sumutusta ja sopivasti kastelua. Multa saa vain hieman kuivahtaa kasteluiden välillä. Jos huonekuusen oksat roikkuvat, se on saanut liian vähän tai aivan liikaa vettä.

 3. SanMa
  19.12.2012 / 12:07

  Ihastuin joulukorttipostauksessasi noihin puisiin tähtiin, mutta en kaupunkimme mistään liikkeestä niitä löytänyt, kaikissa oli vain jotain poroja tai piparkakku-ukkoja :) onneksi löysin nettikaupan, joka möi puisia sydämiä ja niitä nyt roikkuu meidän minikuusessa (haettu metsästä) ja ei tosiaan muuta koristetta juuri tarvitse.

  • 19.12.2012 / 12:09

   ai niinkö! olipa kiva että sait niitä kuitenkin :). mä kävin ostamassa toisen pussin heti sen ekan pussin jälkeen, harkitsen niiden käyttämistä kattauskoristeina!

 4. jAsmiN
  19.12.2012 / 17:20

  Onko siis nykyinen makuuhuone se missä on raitatapetti? Mitä siellä huoneessa on jossa on liukuovellinen vaatekaappi? Eikös teillä semmonenkin ollu ;D Sun pitää kuvata sitäki huonetta välillä mielenvirkistykseksi :-D

  Meiltäki löytyy jonkinsortin kaupasta ostettu kuusi, laitettiin siihen pienet pattereilla toimivat valot :)

  • 19.12.2012 / 21:49

   sori mutta repesin :D meillä onkin näitä makkareita niin hirmuisesti ettei ihme jos joku menee sekaisin ;D
   eli se, missä on mustavalkoraitatapetti, on miehen käytössä ”tietokonehuoneena”, ei ole ollut makkarina koskaan. se missä on liukuovi vaatehuoneeseen, on meidän alkuperäinen ja nykyinen makuuhuone. sitä ajattelinkin tässä kuvata; laitan sinne huomenna joulupetauksen :D. sit tämän postauksen kuvissa näkyvä makkari on se ruusutapettihuone, missä meidän makkari oli vuoden verran viime syksyyn asti :)
   oi, varmasti on kivan näköinen kuusi teillä!

   • jAsmiN
    19.12.2012 / 23:04

    Raitahuone ja ruusuhuone jajaja liukuovihuone :D Joks teillä se sängynpääty on vai onks se juttu viel top secret osiossa? Vai oonks mä jäljessä ;-D

    • 19.12.2012 / 23:08

     ei ole, se siirtyi ensi vuoteen muiden kiireiden vuoksi. osittain siksi etten saanu puusepänliikkeestä vastausta ja sit unohdin huudella perään… täytyy tossa vuodenvaihteen jälkeen ottaa uusiksi :)

 5. Liisa
  20.12.2012 / 07:43

  Heippa!

  Olisiko noista paperitähdistä mahdollista saada ohjetta tai linkkiä johonkin hyvään ja selkeään ohjeeseen? :) Koitin kovasti googletella, mutta en onnistunut löytämään. Tahtoisin kovasti askarrella itsekin noita :)

   • Liisa
    20.12.2012 / 10:31

    Kiitos paljon S! :)

    Multa olikin mennyt maanantaina toi ohjeen linkki postausta lukiessani ihan sivu suun… Taitaa olla joulufiilistelyt ja -touhotukset sekoittaneet tämän blondin pään!

    Mukavaa joulunaikaa :)

    • 20.12.2012 / 11:21

     eipä kestä! aina saa kysyä :) mukavia askarteluhetkiä! ja kiitos, ihanaa joulunaikaa sinullekin :)

 6. Suzie
  22.12.2012 / 13:07

  Heippa!

  Ensinnäkin ihana blogi sinulla, olen tässä parin kuukauden ajan sitä lueskellut ja saanut paljon inspiraatiota oman kodin sisustamiseen:) Olisin kysynyt tuosta teidän kolmijalkaisesta lattialampusta, että mistä olette sen ostaneet ja tiedätkö, saako sitä valkoisena?

  • 22.12.2012 / 14:38

   voi miten ihana kuulla, kiitos kovasti ja mukava että saat täältä inspiraatiota!
   tilasin tuon valaisimen joskus viime vuonna Jotexilta, silloin sitä ei ainakaan saanut kuin mustana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.