Joulutunnelmia ikkunan läpi

 

Kuvailin yhtenä päivänä ulkona maisemia ja nappasin samalla ulkoapäin sisällekin muutaman kuvan. Tulee aina niin kodikas ja tunnelmallinen olo, kun ulkoa kylmästä katselee sisälle lämpimään.

Liian äkkiä menee aika! Enää neljä yötä jouluun… Sitäkin suuremmalla syyllä pitää nyt tunnelmoida aamusta iltaan tai ainakin aina, kun se vain on mahdollista. Laittaa jouluvalot päälle heti aamusta ja joulusiivoilla kynttilöiden loisteessa & joulumusiikin soidessa, niin minä aion tehdä hetken päästä!
Mitään valtavan laajaa joulusiivousta meillä ei tehdä (ei siivota kaappeja yms.), vain vähän normiviikkosiivousta perusteellisempi siivous. Olen jakanut siivoukset kolmelle eri päivälle (yksi päivä takana), jotta päivässä ehtisi tehdä muutakin (mielekkäämpää) eikä yksi kokonainen päivä menisi siivotessa. Tänään on vuorossa petivaatteiden tuuletus ja joululakanoiden vaihto, kylppärin ja saunan pesu sekä pölyjen pyyhkiminen. Huomenna tai viimeistään lauantaina mattojen tamppaus, imurointi ja lattioiden pesu! Nyt on kivasti pakkastakin (-10 astetta), joten ajattelin viedä matot yhdeksi päiväksi lumeen makaamaan. Meidän olohuoneessa on ollu nuo valkoiset nukkamatot nyt 2,5 vuotta eikä niitä ole kertaakaan vesipesty. Vain imuroitu, kevyesti tampattu/tuuletettu ja ”annettu lumihoitoa”. Hyvin on riittänyt ja kirkkaita ovat edelleen!

Viime viikolla toiseen mattoon ilmestyi musta tahra, joka näytti kovasti joltain öljytahralta (kukaan ei tunnustanut: ei mies eikä kumpikaan kissakaan…). Lukijan vinkistä hoksasin etsiä kaupasta sappisaippuaa. Eilen ostin sitä sellaisen suihkutettavan version ja sehän toimi: tahra on poissa! Voin lämpimästi suositella muillekin tuota ainetta :)

Nyt kupin pohjalta cappuccinon jämät huiviin ja petivaatteiden kimppuun!
Millä mallilla joulusiivoukset ruudun toisella puolen?

Comments

  1. Rags
    20.12.2012 / 11:25

    Ihanan kaunista ja tunnelmallista! Tulee sellainen fiilis, etta tuonne olisi kiva paasta lammittelemaan. :-)
    Nuo Mariskoolit nayttaa kivoilta tuossa poydalla tuon ihanan valosarjan kanssa!

    Joulusiivoukset… hmmm… ehtiihan tassa viela… ;-)

    • 20.12.2012 / 20:01

      voi kiitos, ihanasti sanottu! <3 Mariskoolit on kyllä kivoja, käytän niitä usein kattauksissa erilaisten tarjoiltavien tarjoiluun :)
      juu hyvin ehtii, no panic!

  2. 20.12.2012 / 11:51

    ihanan näköistä!

    Tuo teidän sisäänkäynti varsinkin ihastuttaa! Linjakas ja tyylitelty :)

    • 20.12.2012 / 20:01

      kiitos kovasti! mukava kuulla mielipiteesi tuosta sisäänkäynnistä :)

  3. 20.12.2012 / 13:54

    Hyvällä mallilla on kaikki muut paitsi ne siivoilut :) Viikonloppuna sitten :) Tänään oon leiponu ja paketoinu loput lahjat. Ja kaikkein parasta ettei tarvii enää lähteä tuonne kauppoihin ruuhkaan, kaikki ruoatki on ostettu!

    • 20.12.2012 / 20:03

      mulla on vielä lahjojakin hankkimatta… mulla on lähteny tää vähän rönsyilemään: joka päivälle vähän siivoilua, shoppailua (sekä lahjojen että jouluruokien), paketointia ja fiilistelyä :D käyhän se näinkin!

  4. Meän Satu
    20.12.2012 / 19:29

    Mukavaa joulunootusta ja Rauhallista Joulua <3

    • 20.12.2012 / 20:04

      kiitos Satu <3 sitä samaa toivottelen sinnekin suuntaan!

  5. Marika
    20.12.2012 / 22:41

    Voi, teillä on niin kaunista ja tunnelmallista ja jouluista :) Joulifiilis kauniissa kodissanne on varmasti mitä parhain :)

    Tänä vuonna joulusiivoukset ovat jääneet vähän vähemmälle kun ärhäkkä viruspöpö iski. Mutta ehtiihän tässä vielä hyvin, onneksi on jo vähän parempi olo.

    • 20.12.2012 / 23:13

      kiitos ihana Marika <3
      kyllä ehtii hyvin, tärkeintä on parantua! hyvä että olet paranemaan päin :)

  6. Niina ja 4kisua
    21.12.2012 / 07:32

    Kaunista kaunista :) Joulusiivous kertaalleen tehty ja nyt vielä pientä siivousta. (4 kisun kanssa saa siivota aina…:D) Silityksiä kisuille ja ihanaaaaaaaaaaaaa joulunodotusta :)

    • 21.12.2012 / 09:41

      kiitti :) sinnekin paljon silityksiä ihanille misukoille! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.