Tunnelmaa tiiliseinästä

 

Näin tämän ensimmäisen kuvan Alvhemin etusivulla ja ihastuin täysin: oi mikä tiiliseinä, oi mikä lautalattia!

Kahvikupposen äärellä on mukava fiilistellä ja haaveilla; miettiä mitä tässä keittiössä tekisin toisin… Miten tämä vastaisi enemmän omaa makuani…

Omaan makuuni keittiökalusteet on vähän turhan maalaisromanttiset, samoin ruokailuryhmän pöytä, tosin tuolitkin kyllä vaihtaisin. Pystypaneeliseinät eivät myöskään ole ominta makuani. Mutta nämä seikathan eivät estä ihastelemasta erilaisia toteutuksia!

On se jännä tuo tiiliseinä, miten paljon lämmintä tunnelmaa se saa aikaan, tilassa kuin tilassa! Yhdistän aina tuollaiseen keittiön tiiliseinään tunnelmalliset koti-illat hyvän ruuan ja viinilasillisen äärellä. Kyllästyyköhän tällaisten tiiliseinien katselemiseen milloinkaan..? Niin kauan kuin muistan, olen tykännyt niistä yhdistettynä muuten aika moderniin sisustukseen. Onko jollain jo kyllästymistä havaittavissa?

Tästä asunnosta löytyi muutama inhokkini, joten en muiden huoneiden kuvia tähän sen vuoksi valinnut, heh! Mutta pitemmittä puheitta: rentouttavaa viikonloppua!  

Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.

Comments

  • 18.1.2013 / 15:49

   on kyllä yleistunnelmaltaan ihanan viihtyisä ja tunnelmallinen :)

 1. 18.1.2013 / 11:42

  Tiiliseinä ja alttia…huoh!
  Tuosta kyllästymisestä. Me ajateltiin laittaa tiiliseinä eteiseen, ensin mietittiin sitä keittiöön. eteisessä sen aina näkee kun menee ohi ja tulee ovesta sisään. Se on sellainen juttu, mutta keittiössä, joka on yhdessä olohuoneen kanssa niin katsoisit sitä kokoajan. Siksi päädyimme eteiseen. Upea on!

  • 18.1.2013 / 15:50

   varmasti hyvä ratkaisu! ja ihan varmasti on upea, kunnon katseenvangitsija :)

 2. 18.1.2013 / 11:54

  Tuo tiiliseinä kyllä näyttää tosi kivalta, mutta onkohan oikein käytännöllinen ku liesi on sillä seinällä. Tuntuis vaan et jos roiskuu kokatessa ja varsinkin rasva kyllä varmaan imeytyy tiilen ja jättää jäljen, vai käsitelläänkö tuollaisissa paikoissa tiili jollain?
  Minä tykkään alakaapeista, mutta en yläkaapeista, niissä täytyisi olla jotain nättiä astiaa esillä koska näkyy noin hyvin :) Ja paneelista minäkään en tykkään.

  Vastasin sulle takas siihen sähköpostiin ja tulin siihen tulokseen et mun täytyy varmaan miettiä kunnolla et mitä sen etupihan kanssa teen, sillä en enää ookkaan niin varma alkupäräisestä suunnitelmasta :)

  • 18.1.2013 / 15:53

   sitä mäkin ajattelin. en tiedä onko jotain suoja-ainetta, jotta rasva ym. ei niin imeytyisi sitten kiinni… toisella seinustalla ois varmasti ollut käytännöllisempi, mutta eipä niitä seiniä aina voi valita :). vastasinkin siihen sun postiin aamupäivällä! ihan totta; noita asioita on hyvä ajan kanssa miettiä ja puntaroida. jo tuo, että alkuperäinen suunnitelma ei enää tunnu varmalta, on merkki hyvästä pohdiskelusta. jos päätös nimittäin ois ollu heti oikea, et sitä enää pähkäilisi tai muuttaisi :)

 3. 18.1.2013 / 11:55

  Pakko nillittää, mutta vähän on varmaan epäkäytännöllinen siivottava tuo tiiliseinä noin heti hellan takana. :D

  Kaunis toki, itse olen kanssa ihastunut tiiliseinään ja kovasti tahtoisin meillekin (näin vuokralla kerrostalossa helpommin sanottu, kuin tehty ;).

  • 18.1.2013 / 15:55

   totta! senpä takia näitä onkin kiva ihailla muilla eikä välttämättä katella omassa keittiössä :P. muakin tuollaiset tiiliseinät on viehättäny jo vuosikausia eikä loppua näy.

 4. Anne
  18.1.2013 / 12:37

  Minä ”törmäsin” näihin ihaniin kuviin Anna G:n sivuilla hetki sitten ja tuumailin myös mitä ehkä hieman muuttaisin. Tykkäsin myös olohuoneen puolesta – jäin miettimään mikä siellä ei sinua miellyttänyt….? :) Aurinkoista viikonloppua!

  • 18.1.2013 / 15:59

   jaa mikäs sivusto se tuollainen on?
   tuossa keittiössä ois pelkistetyt ja valkoiset kalusteet vielä kivemman näköiset, ois ihana vastakohta tuolle tiiliseinälle! olkkarissa kauhistelin niitä sarvia seinällä, en voi sietää (sori vaan, makuasia!) :D. olohuoneen sohvan sävy oli kyllä täysi kymppi. kylppärissä taas laattavalinnat oli aika luotaantyöntävät ;).
   kiitos samoin sulle Anne!

   • Anne
    18.1.2013 / 16:05

    Olen samaa mieltä keittiön kaapeista; varsinkin yläkaapit voisivat olla ihan pelkistetyt. Joo, sarvet on ”vähän siinä ja siinä” :) Täältä löysin samoja kuvia; luulen, että tykkäät http://lamaisondannag.blogspot.fi/

    • 18.1.2013 / 20:10

     oi kiitti linkistä, kiva uusi blogi!

 5. Tipi
  18.1.2013 / 13:15

  Jos loppukaneetista oikein ymmärsin, niin tuo tiiliseinä kyllästyttää? Heitän idean. Mitä jos siihen päälle vetäisi läpikuultavan maalin. Esim. erittäin läpikuultava valkoinen, jolloin kaunis monivivahteinen ruskea vielä kuultaisi läpi?

  • 18.1.2013 / 16:06

   ei ei, tarkoitin lähinnä sitä, että kun olen niin monta vuotta jo tuollaisia tiiliseiniä ihastellut, että tuleekohan tähän kohdallani koskaan muutosta :). että tuleeko joskus päivä, kun tiiliseinät eivät enää kiinnitäkään huomiotani. tai sitten vastaavasti, jos niitä olisi omassa kodissa, kyllästyisinkö niihin kenties silloin… näitä ajatuksia ajoin takaa :)

 6. pirjo
  18.1.2013 / 18:16

  Ah, niin kaunista ja pöh niin epäkäytännöllistä! Lautalattian rakoihin kerääntyy kaikki, mikä ulkoa sisälle kantautuu ja mikä sisällä etsii muuta paikkaa kuin imurin pussi. Ja tiiliseinän huokoisuus imaisee rasvan, ensin pintaansa rumiksi läikiksi ja syvemmälle haisuliksi. Tason puiset listat saa jostain syystä aikaan ammemaisen fiiliksen. Ja silti: niin ihanan kodikasta – kun ei tarvitse itse siivota!

  • 18.1.2013 / 20:12

   joo, kiva kuvissa ihastella kun ei tosiaan itse tarvitse miettiä sitä käytännön puolta ;)

 7. 18.1.2013 / 22:32

  Minä myös olen ihaillut tuollaista ”rouheaa” vanhannäköistä tiiliseinää. Jossain vaiheessa kun toivottavasti omakotitaloon pääsen asumaan, haluaisin tuollaisen jossain määrin (ei kovin hallitsevaa) toteuttaa. Lautalattiat ei sen sijaan saanut minulta pisteitä. Täällä tykätään aika modernista ja minimalistisesta tyylistä.

  Yritin liittyä lukijaksesi, en tiedä onnistuiko se, vai onnistuiko 5 kertaa =) Blogger tai kone jumittaa ihan kiitettävästi ja muutenkin kaikki on uutta tällaiselle alottelijalle, niin voi sitten huomauttaa, jos siellä on viidet Pinjan tulppaanit =D

  • 20.1.2013 / 11:48

   en minäkään itselleni lautalattiaa haluaisi, mutta tykkään monenlaisista. ei kai kaikkea ihailemaansa aina itselle tarvi haluta/toteuttaa :)
   hmm, siis mitä kautta yritit liittyä lukijaksi? täällähän ei ole sitä sivupalkin lukijapaneelia (google readeria), mutta eri seurantapalveluita toki blogillani on käytössä, kuten blogilista, bloglovin, facebook…

 8. 19.1.2013 / 13:12

  Lisäyksenä vielä tuohon tiiliseinään, mulla on jopa jossakin (=hyvässä tallessa) ohje, eli siihen on olemassa joku aine päälle ettei ime rasvaa jne.

  • 20.1.2013 / 11:46

   ok hyvä tietää, näin vähän ajattelinkin et täytyyhän siihen olla :)

 9. 19.1.2013 / 14:36

  Ihastelin samaa seinää jossain aiemminkin, on se vaan niin kivannäköinen ja tuossa keittiössä varsinkin. :)

  • 20.1.2013 / 11:49

   tuollaiset tiiliseinät ihastuttaa mua aina :)

 10. 19.1.2013 / 18:29

  Minäkin tykkään! Näyttää kodikkaalta ja tuo pehmeyttä moderniin keittiöön. Edellä mainituista syistä en ehkä omaan keittiööni huolisi ja tyyli sopii mielestäni ehkä uudiskohteiden sijaan vanhoihin taloihin, mutta onhan tuollainen ihana!

  • 20.1.2013 / 11:49

   totta! en minäkään tuollaista uudiskohteeseen laittaisi, vanhaan sopii loistavasti :)

 11. 20.1.2013 / 22:28

  Upea! Täällä kanssa löytyy pikkaisen valkoista tiiliseinää keittiössä :)

  • 21.1.2013 / 11:58

   joo näinkin sen teidän keittiön, niin upea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.