Uusi vanha kynttilälyhty

 

Ihastelen usein kauniita TineK Home:n kynttilälyhtyjä, mm. Emilian blogissa ne silloin tällöin vilahtelevat – ihanan herkkiä ja suloisia! Tässä viikolla yhtenä iltana kynttilöitä sytytellessäni mietin, että olisipa kiva sytyttää kynttilä sellaisen sisälle. Sitten muistin erään sokerikon, joka nökötti keittiökaapissa ihan käyttämättömänä. Sain sen ja samanlaisen kermakon mukaani vanhempieni kotoa vuosia sitten.

Niin ihana sokerikko, joka nyt sai uuden elämän kynttilälyhtynä. Vähän kuin ne TineK Home:n kynttilälyhdyt, mutta ei kuitenkaan. Saan tästä varmasti sisustushörhön leiman otsaani, mutta onpa niitä siellä jo ennestäänkin ja lisää mahtuu ;D

Jännitin aluksi, että kestääkö lasi palavan lämpökynttilän kuumuutta, mutta huoli oli turha: lasi ei lämmennyt juuri nimeksikään neljän tunnin aikana. Kivi-kynttilälyhtyni lämpenevät huomattavasti enemmän! Kynttilänliekit muodostavat lasin avulla aivan upeita kuvioita pöytään – pimeällä niin kaunis näky, sohvapöydän katseenvangitsija. Näinkin pieni asia on tuottanut paljon iloa iltaisin :)

Olen tehnyt monenlaisia löytöjä keittiökaapeistani viime viikkoina: useista laseista saa kivoja maljakoita (kuten vaikka näille amarylliksille tai tulppaaneille) ja sokerikoista kynttilälyhtyjä – esim. kolmesta erilaisesta sokerikosta saisi ihanan kokoelman kynttilälyhtyjä! Eipä siis muuta kuin kaappeja penkomaan :).

Kivaa sunnuntaita  toivottavasti sielläkin on yhtä upea auringonpaiste kuin täällä!

Comments

 1. 20.1.2013 / 11:49

  Hah, ihana tuo kisun ilme! :D

  • 20.1.2013 / 12:01

   ”taas se ottaa kuvia…” :D

   • 20.1.2013 / 14:05

    Nii just :D huh ku naurattaa, ihan huippu tyyppi.

    • 21.1.2013 / 11:59

     se on, niin hauska pakkaus! <3

 2. 20.1.2013 / 11:54

  Ihana, ja tosi kiva idea. Täytyypä lähteä penkomaan kaappeja, ties mitä sieltä löytyy. Aurinkoista sunnuntaita!

  • 20.1.2013 / 12:01

   kiva että tykkäät! toivottavasti teet löytöjä :)

 3. Olen yrittänyt, etten hamstraa liikaa erilaisia kynttilänjalkoja, lyhtyjä tms, sillä säilytystilaa on aina sen verran vähän. Viime aikoina olen kuitenkin todennut, että juuri näillä asioilla saa luotua tunnelmallisia ja toisistaan aina hieman poikkeavia hetkiä ja niinpä olenkin sallinut itselleni lyhtyjen yms. shoppailun. :-)

  • 21.1.2013 / 12:01

   mä oon just käyny läpi omia kynttilänjalkojani, lyhtyjäni, maljakoita yms. ja laitoin kiertoon kaikki, joista hennoin luopua. yritin jättää sellaisen kivasti erilaisen kokoelman, jolla pärjään hyvin ja saan vaihtelua :). mutta kyllä minäkin joskus saan uusia ostaa, jos tarpeeksi houkuttelevia vastaan tulee. tykkään kuitenkin ettei tavaraa kerry ihan mahdottomasti, vaan että kaikelle olisi säilytystilaa ja ns. oma paikkansa :)

 4. 20.1.2013 / 14:28

  Kisu varastaa kyllä tän postauksen kokonaan , ihana :D Noi tuikkuastiat ovat ajattomat ja voivat ovat kuosinsa puolesta näkyvillä ympäri vuoden.

  • 21.1.2013 / 12:02

   se on selvä! :D
   joo tuo ei ole kyllä mitenkään vuodenaikaan sidottu, kiva juttu!

 5. 21.1.2013 / 11:19

  Yllättävän vähän lämpeää kyllä lasiastiat tuikuista, tullut viime aikoina meilläkin testattu kaikenlaisia kippoja.

  Mutta tuo kissa! Ei tuollaista ilmettä voi olla :)

  • 21.1.2013 / 12:03

   :D tuohon kissakuvaan liittyy oikeastaan kuvasarja, voisinkin sen johonkin väliin postata. aluksi katselee vähän uteliaana et mitä se tekee, sitten tulee tämän postauksen ”aavistuksen” kypsä ilme ja seuraavassa kuvassa täysin kääntänyt pään pois :D

 6. Niina ja 4kisua
  21.1.2013 / 17:01

  Aivan ihana tuikku astia ;) Kyllä montaa lasitavaraa voi käyttää tuikkujen polttamiseen , saa kivaa vaihtelua ;) Kisun ilme sai taas nauramaan ;D

  • 21.1.2013 / 23:28

   juuri näin! tuo on kyllä sellanen koomikko tuo kattimatti :D

 7. 21.1.2013 / 20:09

  Aivan ihana tuikkukippo – löytö! Liekki luo kauniita kuvioita lasin pinnan muodoista. Voiko tuikkukippoja olla koskaan tarpeeksi? Aina löytyy vaan uusia ihanuuksia (jotka pitäisi saada…).

  • 21.1.2013 / 23:30

   eikö vain, tuo on kyllä todella kaunis kynttilälyhty/sokerikko! ja näin sille tuli pitkän tauon jälkeen käyttöäkin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.