Rauhallinen aamu

 

Ostin ensimmäistä kertaa elämässäni valmiin riisipuuron, Saarioisten. Yllätyin, yleensä Saarioisten valmisruuat on hyviä. No, tämä ei ollut, ei ainakaan yhtä hyvää kuin omatekoinen. Tiedän, aika jouluista tämä puuro ja vielä kanelilla :D, mutta joulun aikaan tein/söin tätä vain kerran ja nyt sitten teki mieli. Teen riisipuuron aina uunissa äitini vinkistä, superhelppoa eikä voi mennä pieleen!

4 annosta:
1l täysmaitoa

2dl puuroriisiä
suolaa

Ainekset voideltuun uunivuokaan, 175-asteisen uunin alatasolla 1,5 tuntia (tietysti välillä on hyvä vähän sekoitella) ja sitten herkuttelemaan!

Mitäpäs teidän lauantaihin kuuluu? Mulla ois vähän urakkaa yhden huoneen kanssa sillä välin kun mies on mökkiraksalla. Nimittäin tässä viime viikkoina kun olen käynyt kaappeja ja laatikoita läpi, olen kerännyt kaikki tarpeettomat tavarat yhteen makuuhuoneeseen ja siellä on nyt aika sekainen nurkkaus… Kivan osan olen jo ehtinyt myydäkin, mutta loput täytyisi viedä varastoon kesäkirppistä odottamaan. Sen jälkeen kissojen kanssa kunnon happihyppely kun pakkanenkin on lauhtunut – musta tuntuu et vanhempi kisuneiti on jäämässä kiinni tuohon divaanin selkänojaan, sen verran ahkerasti vuorokauden ympäri siinä viihtyy… Iltapäivällä sitten nakkikeiton valmistus, sille leivoinkin eilen sämpylöitä kaveriksi, slurpsista!

Comments

 1. 26.1.2013 / 11:06

  Ihana vinkki tuo riisipuuron teko uunissa! Kuinka monta annosta tuosta määrästä tulee? Täytyy kokeilla joskus. :)

  • 26.1.2013 / 11:11

   oi kiva! tuo on kyllä niin ihanan helppo ja vaivaton, valmistuu kuin itsestään ja on niin herkullista! tuosta tulee neljä annosta (hyvä että kysyit, lisään tekstiin!) eli voi pienentää tai suurentaa määrää sitten tarvittaessa :)

 2. 26.1.2013 / 11:40

  Mekin yleensä tehdään se puuro uunissa, paljon helpompaa kuin hellalla keittely ja hyvää tulee :) Meillä perunat kiehuvat nyt hellalla ja lohi uunissa paistumassa, kunhan lapset heräävät päiväunilta lähdetään ilmeisesti pulkkamäkeen :) Yritetään nyt ainakin nauttia ulkoilmasta kun ei ole pakkastakaan niin paljoa.

  • 26.1.2013 / 14:03

   oi lohta, mulla on ollu koko viikon kamala lohihimo, mut ku olin jo suunnitellu nakkikeiton ja sämpylät viikonlopulle niin lohi siirtyy ensi viikkoon. uunilohi on niin parasta! sen seuraksi kasvisgratiinia ja timjamiperunoita :P
   kuulostaa ihanalta teidän lauantai :)

 3. A
  26.1.2013 / 12:27

  Mulle riisipuuroa ei ole pelkkä jouluherkku,kesälläkin sit syödään mansikkasopan kanssa:) mun lapsuudessa mummu keitti riisipuuroa joka sunnuntai ja äiti ja anoppikin keittelee usein,ja tulee itekkin keitettyä aina sillon tällöin.omaan tankkimaitoon se on niin hyvää:)

  • 26.1.2013 / 14:05

   ei mullekaan ja puuroriisiä on sen verran kaapissa et saadaan kyllä joka kuukausi sitä nautiskella! loistava idea tuo mansikkasoppa muuten! mun mummu tekee sitä usein mustikkasopan kanssa, sekin on hyvää :)

 4. A
  26.1.2013 / 12:28

  Piti vielä kysyä,että mistä tuo kiva kulho on?:)

 5. 26.1.2013 / 12:59

  Riisipuuroa syödään meilläkin muulloinkin juin jouluna, riisipuuro kun miehen lempipuuro. :) Yleensä keittelen itse, mutta muutaman kerran olen valmispuuroakin ostanut. Ne ovat yleensä suolattomia ja liian paksuja..siksi lämmitänkin sellaisen aina mikron sijaan uunissa. Heitän sekaan pikkuisen suolaa ja tilkan maitoa. Omaa annostani saatan maustaa jopa inkiväärillä. :)

  Mukavaa viikonloppua sinne, mulla on tänään reissupäivä ja matkaan juuri halki lumisien maisemien Pohjanmaan junasssa. :-)

  • 26.1.2013 / 14:08

   se on kyllä hyvä puuro! täytyy seuraavalla kerralla tehdä jokin soppa sen kaveriksi. en tiedä mikä tuossa ostamassani valmisversiossa oli, musta tuntuu et siinä oli suolaa jopa liikaa! vaikea sanoin kuvata, joku ihmeellinen sivumaku kuitenkin, joka ei mun mielestä riisipuuroon kuulu :)
   oi, sulla on sitten kauniit maisemat junasta :D kivaa reissua!

 6. Madde
  26.1.2013 / 13:01

  Meillä on ihan samanlainen puuro ohje.

  Mun pitäisi käydä esikoisen vaatekaapin kimppuun. Siellä on hirveästi pieniä vaatteita. Aina kuitenkin lykkään sitä hommaa ja sitten se taas unohtuu pariksi päiväksi, sitten pyykkipäivänä taas huomaa sen kaaoksen siellä kaapissa.
  Ehkä en vaan halua hyväksyä sitä, että mun ”vauva” on pian kuusivuotias. :D

  Mies lähti mökillä pyörähtämään ja lupasi tuoda mun luistimet tullessaan, jos illalla lähtisi kokeilemaan pysyykö niiden kanssa vielä pystyssä. Viime talvena en ehtinyt niitä kertaakaan jalkaan vetämään.

  Kohta tulee ihana ystävä teelle.
  Hyvin leppoisa (ööö.. lauantaiko??) päivä.

  • 26.1.2013 / 14:10

   miten sitä aina lykkääkin monenlaisia hommia… se aloittaminen tuntuu usein niin työläältä eikä meinaa päästä hommaan kiinni. sitten kun aloittaa, se onkin ihan mukavaa ja tunnit hurahtaa ohi. tai näin mulla usein :D
   kiva lauantai siellä teilläkin!

 7. 26.1.2013 / 13:47

  Meilläkin syödään tänään joulutorttuja – piti tyhjentää pakastinta ja kuka sitäpaitsi sanoo, että niiden nauttiminen pitäisi rajoittaa joulukuuhun? Kulho sopii täydellisesti kotinne tyyliin!

  • 26.1.2013 / 14:12

   no niinpä, pitää tehdä siten miltä tuntuu!
   ja tuo kulho on kyllä niin ihana, kaunotar. tilasin niitä kaksi, pitää katsoa jos tulee tarvetta useammallekin. meinasin jo aiemminkin näitä tilata, mutta olivat silloin verkkokaupasta loppuneet enkä tajunnut, ennen kuin sinä mainitsit, että niitä voisi tiedustella myös sähköpostitse jos hyllyssä sattuisi olemaan :)

 8. Maija
  26.1.2013 / 15:06

  Vinkiksi: rainbowin riisipuuro on parempaa, sitä tekee joku lieksalainen firma, jonka omalla merkillä sitä saa myös muista kaupoista. Nimeä en muista, lieksan jotain…Itse syön sitä paljon.

  • 27.1.2013 / 11:18

   kiitos vinkistä Maija! täytyypä pitää mielessä.

 9. pirjo
  26.1.2013 / 15:57

  No nyt on pakko saada puuroa ja neilikoita! Ja vielä sitä ruokasoodaa…

 10. 26.1.2013 / 18:15

  Aamupostaukset on mun lemppareita. Ihania hetkiä myös lukijalle! :) Riisipuuroa ei olekaan tullut tehtyä muuten kuin jouluna. Mutta miksipä ei tekisi sitä joku aamu!:)

  • 27.1.2013 / 11:19

   aamuisin on kyllä mukava lueskella blogeja, oon samaa mieltä :)
   tekeekin jo mieli riisipuuroa tuoreiden mansikoiden kera, nam!

 11. M
  28.1.2013 / 11:26

  Meillä tehdään riisipuuroa ehkä kerran kuukaudessa, sunnuntai-aamuisin, se on meillä kait jo perinne kun lapsuudenkodissa äiti keitteli sunnuntai-aamuisin ja mummo aikoinaan hänelle.. makoisaa on eikä tule koskaan kyllä joulumieleen! Maistuu niin mansikan, mustikan, hillan kuin omenahillonkin kanssa tai pelkästään kanelilla :-)
  Meillä oli lasagne-lauantai ja uunilohi sunnuntai..namia ;-)

  • 28.1.2013 / 11:36

   minäkin nyt kyllä otan tavaksi eri lisukkeiden kera :))
   oi, taas tuo uunilohi tuli esiin: tulevana viikonloppuna sitä ruokalistalla täälläkin :P

 12. 28.1.2013 / 15:02

  En nyt lukenut kommentteja, joten en tiedä jos joku on jo suositellut, mutta s-kaupassa on ihanaa riisipuuroa! Löytyy jogurttipurkin näköisestä purkista valmisruokahyllyltä. Niitä on riisipuuro ja mannapuuro. Herkkua!

  • 28.1.2013 / 19:15

   kiitos vinkistä, täytyypä muistaa ja pitää silmät auki :). käteviä silloin kun vain minä haluan syödä riisipuuroa – ei tarvitse alkaa itse tekemään uunissa niin pientä annosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.