Lyhdystä maljakoksi

 

Terkkuja lumisateisesta maanantaista! Täällä on viimeinen vuorokausi hujahtanut kuin siivillä erään kotiprojektin parissa. Vielä pikkaisen olisi sellaista hienosäätöä tämän viikon aikana, sitten voin esitellä sen teillekin. Olen tästä asiasta kyllä niin innoissani että! Tiedättekö kun oikein innostuu jostain eikä malttaisi siirtää sitä yhtään, vaan haluaisi heti tarttua tuumasta toimeen, oli mikä vuorokauden aika hyvänsä..? Juuri noita fiiliksiä koin koko viikonlopun ajan ja eilisen sitten omistin projektille, joka nyt toteuduttuaan tulee kyllä helpottamaan arkeani huomattavasti!

Mulla oli teille yksi kysymys: osaisitteko sanoa, mistä löytyisi sellainen kirkas, lasinen ja täysin pyöreä maljakko? Sellainen kaunotar mun kokoelmastani puuttuu ja sille tulisi kyllä paljon käyttöä. Ajattelen, että koska meiltä ei juurikaan mitään koriste-esineitä löydy, voin panostaa tuollaisiin käyttöesineisiin, jotta niitä olisi kiva kokoelma ja saisin niillä pientä vaihtelua sisustukseen aina silloin tällöin.
Toinen mitä kaipailin, oli sellainen suora ja pyöreä lasimaljakko (varmaankin sylinterimaljakko nimeltään?). Yksi sellainen multa kyllä löytyykin, AmandaB-Collectionin, mutta kaipasin pienempää ja matalampaa kuin se. Sitten muistin varaston ja terassitavarat! Nappasin sieltä yhden bambulyhdyn sisäosan ja tadaa, mulla on kaipaamani maljakko juuri oikeassa koossa:

Eikö ole muuten kaunis tulppaanikimppu, ihanan vaaleankeltainen sävyltään! En muista olenko koskaan aiemmin vastaavan sävyistä edes nähnyt.

Nyt tähän väliin kuppi kuumaa ja pientä blogikierrosta! Muistakaahan osallistua eilen startanneeseen kattauskisaan, rohkeasti rohkeasti vain! :)
Kuittaan kaikki saamani kattauskuvat vastaanotetuiksi vuorokauden sisällä niiden lähetyksestä, joten jos et ole saanut kuittausta, lähetä kuva uudestaan!

Comments

 1. 28.1.2013 / 11:43

  Kärkkäisellä on ainakin ennen ollut tuommoisia pyöreitä maljakoita. Jos siis tarkoitat semmoista ”kultakalan lasimalja”-tyylistä :) Ja kannattaa käydä kurkkaan myös ihan marketit. Muistaakseni se merkki oli joku perus, jota saattaa olla ihan Prismassa tai cittarissa.

  • 28.1.2013 / 12:28

   kiitos vinkistä Laura! nauratti tuo kultakala :D – juuri sellaista tarkoitan, tuo onkin hyvä kuvaus!
   googlettelinkin tuota aiemmin ja ainakin Prisma myy, nettikaupan mukaan. suhtaudun vain hieman skeptisesti näihin markettien lasitavaroihin. mulla on useille kirkkaille lasiesineille käynyt hetkessä niin että menevät ihan sumeiksi ja vaikka millä pesee ja kiillottaa niin lasi ei pysy kirkkaana. en tiedä mistä se johtuu. Pentikin lasille ei käy samoin eikä muutamalle muulle mitä mulla on.

  • 28.1.2013 / 12:29

   kiitos tästä Maisa! Pentikin lasitavaroista mulla on tosi hyvää kokemusta, täytyypä käydä myymälässä jos ois hyllyssä noita :) ja monikäyttöisyys on kyllä aina plussaa!

  • 28.1.2013 / 12:30

   oi, tuota Muuton maljakkoa itsekin usein ihastelen :) mutta ehkä vielä enemmän sitä ”paperipussia”, jonka olen ajatellut tässä jossain vaiheessa hankkia :)

 2. 28.1.2013 / 12:09

  Todella kaunis väri kukissa! En niistä kirkkaankeltaisista niin välitä, mutta nämä on superkauniita! Himputti en muista missä näin sellaisen pyöreän maljakon.. Toivottavasti löydät muiden vihjeiden perusteella!

  • 28.1.2013 / 12:33

   eikö olekin, niin hento ja kaunis sävy! mä oon joskus pääsiäiseksi ostanu niitä kirkkaankeltaisia, mutta nämä kyllä voittaa ne. harmi ettei tätä sävyä aina ole kaupoissa.

 3. 28.1.2013 / 12:23

  Ikeasta muistelisin ostaneen minun pallo maljakon, mutta ei siellä nyt näkynyt. Tosin siellä oli kyllä noita sylinterimaljakoita myytävänä.

  • 28.1.2013 / 12:34

   ahaa… harmi ettei meillä ole vieläkään Ikeaa lähettyvillä, yli 300 km lähimpään, blaah… :D

 4. 28.1.2013 / 14:59

  Löytyisköhän Minimanista? Ihana kimppu <3

  • 28.1.2013 / 18:57

   täytyypäs muuten käydä sielläkin joku päivä :)

 5. Nimetön
  28.1.2013 / 16:55

  Vinkki: katko tulppaanit sen verran lyhyemmiksi, että jäävät kokonaan maljakon sisään – kestävät paljon pidempään ja vaihtelun vuoksi upean näköisiä!

  • 28.1.2013 / 18:58

   postauksessa mainitsemassani AmandaB:n maljakossa pidänkin tulppaaneja siten, mutta en näissä pienemmissä :)

  • 29.1.2013 / 12:05

   voi tuonsävyiset on kans niin ihania! juuri sellaisen ostin silloin itsekin tuon vaaleankeltaisen kimpun kaveriksi :). kääks mua jännitti että jos joku haastaa mut tuohon ja nyt se tapahtui :D. mutta kiitos paljon kun ajattelit mua ja aamulla hetken kun tuota mietin, aloin jo keksimään jotain pientä eli enköhän saa sen toteutettua :)

 6. M
  29.1.2013 / 13:52

  Ihana uus blogilöytö!

  Kaunis koti ja inspiroivia kuvia :)
  Mistä on löytynyt tuo ihana, valkoinen, kello??

  • 29.1.2013 / 14:09

   voi kiitos M! :) se on kyllä mukava tunne kun löytää jonkin mieluisan uuden blogin!
   tuo kello on Karlssonin, ostin sen muutama vuosi sitten Pariisista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.