Valintoja pieneen asuntoon

 

Tein yhtenä päivänä pientä verkkokauppakierrosta ja päädyin mm. Hobby Hallin sivuille. Sain siellä surffaillessani idean valita tuotteita, joilla voisin sisustaa kotini, jos asuisin esimerkiksi rivitalokaksiossa. (Ideointi rajoittui siis vain tähän kyseiseen verkkokauppaan enkä valinnut mukaan mitään pienenpieniä yksityiskohtia, vain pääpiirteittäin.) Tällaiset pienet haaveiluhetket on mukavia: kuvitella asuvansa erilaisessa kodissa ja miettiä sinne sisustusta! Tämä oli siinäkin mielessä erilaista, että kaikki aiempien kotieni sisustukset ovat sisältäneet runsaammin eri värejä, joten en omaa kokemusta pienen kodin sisustamisesta näin hillityillä sävyillä! Tässä kohtaa joku voisi käyttää sanaa väritön, mutta miksi ihmeessä? Kaikki nämähän ovat värejä: mitä valkoinen, musta ja harmaa muuten olisivat ;). Meidänkin koti on täynnä värejä, pääasiassa valkoista! Vaaleat sävyt tuovat asuntoon myöskin lisää tilantuntua, mikä on erityisesti pienempien asuntojen kohdalla kätevää.

Tällaiselta voisi näyttää keittiössäni:

Aneta Zeb-valaisin, Teema-mukit ja lautaset, Lina-pellavalaskosverho, puuhelmitabletit & ruokailuryhmä.

 

Olohuoneessa puolestaan jotain tämäntyylistä (tosin ilman noita sohvalla olevia tyynyjä…). Tekstiileiden vaihdolla saisi helposti ilmettä vaihdettua silloin kun siltä tuntuisi; kesällä vaaleampaa ja talvella tummempaa & lämpöisempää:

Koodi-paneeliverhot, Vakka-korit, Daniela-tyynynpäälliset, Harriet-vuodesohva, Lehto-torkkupeite, Milton-tyyny, Paperipussi-maljakko, Arezzo-nukkamatto.

 

Makuuhuoneeseen löytyi niin paljon kivoja vaihtoehtoja, että tein kaksi kollaasia. Ensimmäisessä raikasta mustavalkoisuutta ja toisessa vähän hillitympää valkoisuutta.

Väre-paperinarupaneeliverho, Swan-pöytävalaisin, Koodi-paneeliverhot, Milton-tyyny, Kaivo-pussilakanasetti, Diagonal-pussilakanasetti, Helen-ryijymatto, Inka-lipasto.

 

Sain lukijalta jokin aika sitten verhoaiheista postaustoivetta. Oma makuni verhojen suhteen on aika ööh kranttu ;). Suosin enimmäkseen pitkiä sivuverhoja, (vale)laskosverhoja sekä myöskin paneeliverhoja. Näitä suosikkeja kokosin myös tähän postaukseen: laskos-, paneeli- sekä pimennysrullaverhoja. Voisinkin ihan omassa postauksessaan kirjoitella hieman lisää meidän kodin verhoista.

Koodi-pimennysrullaverho, Lehti-tyynynpäälliset, Koodi-tyynynpäälliset, Zone-huopa, Kotilaatikot, Lina-pellavapussilakanasetti, Helen-ryijymatto.

 

Mikäs näistä kokonaisuuksista miellytti teitä eniten? Mun lemppari on ehdottomasti tuo keittiö ja toisena mustavalkoinen makuuhuone.

Kuvat lainattu Hobby Hall.

Comments

 1. pirjo
  29.1.2013 / 12:30

  Loistavan selkeitä ja ajattomia valintoja! Käyttöesineitä ja huonekaluja, jotka varmasti toimivat tarvittaessa myös seuraavassa, isommassa asunnossa. Suosikkini on keittiön sisustus.

  • 29.1.2013 / 14:15

   mukava kuulla että oot tuota mieltä! :)
   olisikin loistavaa, jos tietäisi ja tuntisi oman sisustusmakunsa täydellisesti jo ensiasuntoon muuttaessaan, jotta voisi tehdä pysyvämpiä ja asunnoista riippumattomia hankintoja, mutta usein budjettikin vaikuttaa, puhumattakaan sitten maun muuttumisesta/kehittymisestä.

 2. Äippä
  29.1.2013 / 13:16

  Moi, mä tykästyin tuohon viimeiseen makuuhuonekuvaan – hillityn rauhallinen ja ihana torkkupeite. Ihana haaveilla. Mä asun nyt omakotitalossa rauhallisessa paikassa ja haaveeni on asua keskikaupungilla kerrostalossa, asunnossa pitäisi olla iso parveke ja poreamme :)

  • 29.1.2013 / 14:17

   mäkin tykästyin kovasti tuohon harmaaseen torkkuun! oi poreamme, siellä tuli eilen illalla taas pienen tauon jälkeen rentouduttua <3

 3. Tipi
  29.1.2013 / 13:42

  Omaa silmääni miellytti ensimmäinen kuvasarja.
  Olen joskus haaveillut sellaisesta (ilmeisen työläästä) ohjelma, jossa erilaisia huonetiloja voisi sisustaa tietokannasa olevilla huonekaluilla ja sisustustavaroilla. Samalla voisi itsekin saada lisää ideoita ja näkisi miltä mikäkin keskenään oikeasti näyttäisi.
  Mutta kuten sanottu, pelkästään sellaisen ohjelman tekeminen olisi varmastikin työlästä, mutta saahan sitä haaveilla. Ehkä joskus sellaisia on kaiken kansan käytettävänä. :)

  • 29.1.2013 / 14:18

   kai tuollaisia ohjelmia on olemassa? joitain sisustussuunnitteluohjelmia, joissa on tuotteita jo valmiina..? googlettamalla varmasti löytää ilmaisversioita, muistelen näin.

  • 30.1.2013 / 11:06

   haaveilu on kyllä ihanaa ajanvietettä! kiitos kovasti haasteesta, sainkin tuon toistamiseen :). täytyy laittaa toteutukseen kun ehdin!

 4. 29.1.2013 / 16:15

  Ehdottomasti keittiö, vaikka ei pidäkkään noista pöydän puujaloista… Juu, tiedän, että ne on nyt IN, mutta ei meillä ;/

  Vanhimmille tytöille on kerännyt tuon Teema sarjan mustana ja valkoisena. Muutama Muumi Seikkailukuppi mukaan lapsenmielisyyteni osoitukseksi ;)

  • 30.1.2013 / 11:07

   mä en edes tienny et ne on jotenki erityisesti IN ;D. oon tykänny tuollaisista jo niin pitkään.

   • 30.1.2013 / 12:38

    Mä en muista missä blogissa esiteltiin tulevia trendejä ja siellä on samantyyppinen pöytäkin mallina. Viikonloppuna just puhuttiin kavereiden kanssa että puu tekee tuloaan (ainakin jos Trendit 2013 sivustoon on uskominen).
    Mä en ole vaan koskaan oikein tykännyt ”uudesta puusta” :(

    • 31.1.2013 / 10:30

     mä tykkään kovasti vaaleasta puusta, kun sitä on pieninä annoksina muuten valkoisen raikkaassa kodissa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.