Sisustuksen yksityiskohtia 2013

 

Olettekin varmasti lukeneet jo useamman tällaisen postauksen, mutta menisikö vielä tämä yksi? Nimittäin minutkin haastettiin tähän alunperin Pöppiksen uusi koti -blogista peräisin olevaan haasteeseen sekä suvi m:n että Iisan toimesta – tattista!

“In & Out 2013 haasteessa pyydän sinua kertomaan mikä sisustukseen liittyvä asia lyö itsensä läpi ja mikä sen sijaan vaipuu unholaan kuluvan vuoden aikana? Asia voi olla esine, väri tai tyylilaji, pääasia että se liittyy sisustukseen. Kerro valintasi tekstillä, kuvilla ja/tai linkein. Myös haaste-kuva on käytössäsi.”

Tässäpäs tulee sitten minun arvailujani aiheen tiimoilta! Korostan tässä nyt, että kenenkään ei tarvitse tästä pahoittaa mieltään, kyse on vain trendeistä ja minun ajatelmistani, jokainen sisustaa toivon mukaan kotinsa oman mielensä mukaan, oli trendit mitä hyvänsä. Ja aivan yhtä lailla niitä erilaisia out-juttuja löytyy ja tulee löytymään minunkin kotoani :).

Näkisin, että liika koristeellisuus, hörhelöt, paljetit, kimallus ja tuo ällö sana (terkkuja vain äiti, joka myöskin tätä sanaa inhoaa :D) bling-bling menettävät huomattavasti suosiotaan. Veikkaan myös, että liika matchy-matchy alkaa olla OUT. Tällä tarkoitan jonkin tietyn kuvion (kuten esimerkiksi tähdet) tai värin liiallista käyttöä. Myöskin sellainen tehosteväriajattelu alkaa varmasti menettämään suosiotaan: ”Jos lisään tähän mustavalkoharmaaseen olohuoneeseen pinkin tyynyn, täytyy laittaa sohvapöydälle myös pinkki kynttilä, pinkkejä kukkasia, ehkä sohva kaipaa tyynyjen kaveriksi myös pinkin torkkupeiton… Lisäänpäs makuuhuoneeseenkin muutaman pinkin tyynyn…
Terkuin eräs, jolla oli yhtenä keväänä pinkki kausi – oli ja meni :D

Materiaaleista marmorin suosio alkaa olla huipussaan ja kuvioista puolestaan risti alkaa vilahdella siellä täällä: tekstiileissä, pientavaroissa, tauluissa… Luontoaihe on pinnalla – luonnonmateriaalit sekä eläimet! Yhdellä jos toisellakin sohvalla tulee keikkumaan hirven- tai hevosenpäitä sekä oravanhäntiä, eläinkuosien mukana sisustukseen tulee myös aimo annos huumoria ja leikkimielisyyttä! Leikkimieliset ja lapsekkaat tekstiilit löytävät ehkä tiensä lastenhuoneen lisäksi myös kodin yhteisiin oleskelutiloihin. Nämä ominaisuudet tuovat kodin sisustukseen myös kivan rennon otteen, ns. vakavan sisustamisen kausi jää taka-alalle. Kodin sisustuksessa näkyy rentous ja eläminen. Värejä käytetään rennosti ja rohkeasti – kaiken ei tarvitse sopia yhteen niin täydellisesti. Imperfect is the new perfect -ajatus nousee vahvemmin esiin.

Tällaisia ajatuksia ja aavistuksia tästä osoitteesta! Mitä sanoo teidän mutu-tuntuma? 

Tuotekuvat lainattu H&M, StockmannPia Wallén.

Comments

 1. SanMa
  7.2.2013 / 10:57

  Varmasti trendit tähän suuntaan menevätkin. Itsellä vaan kestää aina niin kauan omaksua jokin uusi juttu, ja en tiedä osaanko sisustaa tuolleen rennosti, että yhdistelen paljon eri värejä ja materiaalia niin, että omaa silmääni miellyttää..minä ajattelin vieläkin tehosteväreittäin just niinkuin kirjoitit :)

  Nuo kimalteet, paljetit, tähdet sekä liika kliinisyys eivät meille koskaan ehtineetkään, ja ihan hyvä olla välillä hidas.

  • 7.2.2013 / 13:13

   parasta ja tärkeintä on löytää se oma tapa ja sisustella sen mukaan, mikä omaa silmää miellyttää :). näin minäkin olen aina tehnyt ja kuten sinäkin, myös minä omaksun trendeja aika hitaasti. ja mitä enemmän näen muilla joitain tiettyjä juttuja, sitä enemmän alan itse niitä karttaa, jostain syystä :D

 2. Kati
  7.2.2013 / 13:01

  Tämä oli hyvä! Ja varmasti joku vetää herneetkin tuosta postauksestasi =)

  Itse luulen, että nämä peuran ym eläinten päät eivät ole pinnalla kauaa, samoin käy eläinprinteille. Mutta sitä ei käy kieltäminen, että ovat nyt pinnalla. Itse en suin surminkaan ottaisi mitään tekoeläimenpäätä kotiini. Eläinprintit ovat kyllä söpöjä, mutta eivät silti ehkä minun juttuni. No Hennesillä näin viime vuonna hurjan suloisen siili-kuvioidun tyynyliinan ja se jäi harmittamaan, etten sitä ehtinyt hankkia, mutta mökille, kun siellä vanhempani ruokkivat säännöllisesti siilikatrasta.

  Pinkki taas on itselläni pinnalla, vaatteissakin (ihanaa kevät saapuu!) ja sitä enemmän keltainen. Anttilan Anno-sarjasta löysin vaikka mitä kevätkotiin, mutta myös samoja kuoseja musta-valkoisena, joka on itselläni ainakin edelleen in. Tosin en kyllä harrasta sitä ihan kuvaimellasi tavalla ;) Mikä on ihana yhdistelmä niin pinkki ja keltainen. En tiedä mikä tuossa keltaisessa värissä – jota moni suorastaan inhoaa – on, kun siihen tulee suoranainen tarve näin keväisin.

  Nämä in ja out -jutut ovat tietysti erilaisia sen mukaan onko kyseessä maalaisromanttinen =P vain modernimpi koti. Oksennusrefleksi on minulla taattu madonna-patsailla!? Luulen, että yksi in on (edelleen) erilaiset taljat, pienempänä lampaan, aina suurempaan poron ja härän (lehmän) taljoihin. Itsellä taitaa jäädä tuo eläinaihe juurikin noihin.

  Mukavaa kevään jatkoa ja lisää kisujen kuvia vannoutuneelle koira-ihmiselle, joka on kuviesi takia jo kohta kissa-ihminen, tai ainakin minussa taitaa asua pieni kissa sisällä…

  Kati

  • 7.2.2013 / 13:26

   harmillista jos joku loukkaantuu, koska ei tätä ketään ihmistä vastaan ole tarkoitettu. nämä on vain mielipiteitä asioista ja koska tämä haaste mulle annettiin, koin että mulla on omassa blogissani sananvapaus asian suhteen :D
   niin tässähän käsiteltiinkin trendejä ja trendi on nimenomaan ohimenevä ilmiö, siksi listasinkin nuo eläintyynyt ym. tuohon :). meidänkään kodissa ei tulla näkemään niihin liittyen täytettyjä eläimiä, sarvia tai mitään muitakaan vastaavia. jotkut tuollaiset eläintyynyt on tosiaan ihanan suloisia, mutta en ehkä taida meille kotiuttaa.
   mulla on mustavalkoisuus kans vahva suosikki vuoden ympäri, vuodesta toiseen… kaikkiin muihin väreihin kyllästyn, mutta tuohon komboon en. keltainen viehättää muakin keväisin ja erityisesti tänä vuonna vaaleankeltainen, oi nam!
   oksennusrefleksi :D. no kyllä minäkin vähän karsastan tuollaisia patsaita ja kovin maalaisromanttista tyyliä rottinkijuttuineen ylipäätään. mutta parasta tässä just onkin että on erilaisia makuja, ois supertylsää jos kaikilla ois sama maku myös sisustuksen suhteen! on rikkaus nähdä erilaisia koteja :)
   ja kiitos samoin sulle, mahtava kommentti kissoista :D :D. en ollenkaan ihmettele moista, en ollenkaan!

 3. 7.2.2013 / 13:05

  Mua aina huvittaa nämä In&Out-jutut, kun kaikki veikkaavat paljettien ja blingblingin katoavan. Ehkä se onkin niin, mutta meiltä ei katoa! ;D Kesäksi tietysti vähenee. Ja vastaavasti eläinten päitä ei ilmesty meidän sohvalle. ;) Onneksi tää sisustaminen ei oo niin vakavaa.=D

  Blogisi ja teidän koti oli ensirakkauteni blogimaailmassa ja tykkään edelleen.=) <3

  Terveisin: Jemina blingbling-blogista "Home White Home" =D

  • 7.2.2013 / 13:17

   ai niinkö :D. kuten tuolla ylempänä SanMa:lle kommentoin, niin tärkeintä on juurikin tuo että sisustaa sitä kotiaan siten miten itsestään parhaimmalta tuntuu. muiden mielipiteillä tai näillä trendi-ilmiöillä ei pitäisikään olla mitään merkitystä :). ei taida meidänkään huusholliin noita eläintenpäitä ilmestyä, nää kaks elävää ja naukuvaa päätä riittää vallan mainiosti :D
   voi, lämmin kiitos kauniista sanoistasi Jemina! <3
   ja ihana ettet loukkaantunut noista mun listauksista, nämä on tosiaan vain mielipiteitä asioista eikä ihmisistä :))
   niin ja mun mielestä teidän koti on valtavan kaunis, oli siellä sitten bling-blingiä tai ei :). teidän edellinen kotikin on kovasti mun mieleen!

   • 7.2.2013 / 13:49

    No enhän toki loukkaantunut.=) Kiva näitä ennustuksia on lukea ja miettiä itsekkin.

    Teidän naukuvat onkin aivan parhaita! <3

    Kiitos kotikehuista! =) <3

    • 7.2.2013 / 14:40

     niin, ajattelin vain kun on sellaisiakin ihmisiä, jotka suhtautuu kovin kiihkeästi asiaan kuin asiaan ;)

     • 7.2.2013 / 15:48

      =D =D Meitä on joka junaan. =)

      • 8.2.2013 / 09:18

       näin on ja hyvähän se on ettei niiden tarvitse tyhjinä kulkea ;D

 4. Tipi
  7.2.2013 / 14:08

  Paljettityyny jos olisi käytössä päiväunien ajan, olisi unet kaikkea muuta kuin kauneusunet. :D
  Tuota kirahvia tyynyssä jossain ihailinkin. Oih.

  • 7.2.2013 / 14:42

   siihen ei ehkä olisi kovin kiva nojata päätä… meillä kaikkien tyynyjen pitää olla myös käyttötyynyjä kun ne on päivittäin käytössä myös kissojen nojailuun :D

 5. 7.2.2013 / 14:43

  Huh, nuo lapsekkaat tekstiilit on ihan kamalia. En huolisi mitään Mikkiä tai flamingoa meille mihinkään huooneeseen. Eipä sillä, en huolisi blingiäkään, ainakaan paljoa :) Poimin yleensä vain ideoita ja muutamia juttuja muodista, ja kehittelen omaa tyyliäni (ja miehen myös) pikkuhiljaa. Muuten tulis kalliiksi tämä sisustelu :) Mutta kyllähän ne aina omaan ajatusmaailmaan vaikuttaa, ne muotivillitykset ;)

  • 8.2.2013 / 10:20

   mä niin repesin nauramaan tälle sun kommentille! :D
   oon hyvin samoilla linjoilla sun kans :). eli ei ole meillekään tulossa noita tyynyjä.

 6. 7.2.2013 / 15:15

  Totta, minä tartuin itse tähän haasteeseen myös leikkimielellä ja listasin In ja Out juttuja, sen mukaan mitä ehkä tänä vuonna on näkynyt eniten sisustuslehdissä, verkkokaupoissa jne, en suinkaan sen mukaan mikä on ”rumaa tai kaunista”. Voi olla että joulun jälkeen blingbling jutut hälvenee hetkeksi, mutta uskon sen palautuvan takaisin kevätbuumin mentyä ohi :D ja jos näin ei käy, niin meillä ainakin niitä näkyy. Ja se onkin tärkeää että sisustaa kotinsa niinkuin itse haluaa. <3 Ei kai näiden haasteiden tarkoitus ole pahoittaa kenenkään mieltä, eikä mielestäni niin kuulu tehdä. Toivottavasti kukaan ei ota nokkiinsa :)

  Niin ja, meilläkin löytyy paljon out juttuja, juuri niitä out juttuja mitä itse haasteeseen listasin :) ei se tarkoita sitä ettenkö tykkäisi niistä tai ajattelisin et nää on nyt out nii en voi näitä käyttää. Uskon et trendit vaihtuu sukkelaan, ja jos omastaan ei pidä kiinni niin olisi varmaan aikamoinen hyrskynmyrskyn koti ? :)

  • 8.2.2013 / 10:23

   olen täysin samaa mieltä! ja aivan; listasin minäkin tuohon sellaisia IN-juttuja, joista en itse edes tykkää :D
   oman maun mukaan se on tehtävä ja elettävä, niin sisustus- kuin muissakin asioissa.

 7. 7.2.2013 / 16:58

  Tuo tähtikuvio on pyörinyt kuvioissa jo aika kauan ja sen liika viljelly kieltämättä kyllästyttää. Pidän kuitenkin tuota tähtikuviota kauniina ja sopivissa määrin sitä tulee löytymään kodistani myös jatkossa. Itse en jostain syystä innostu tuosta ristikuviosta, vaikka olen itsekin huomannut sen nousseen suosioon. Uskon, että kaikki nuo esittämäsi in-jutut pitävät paikkansa, mutta itse en ole oikein niistä syttynyt. Eihän kaikista trendeistä toki ole tarkoitus tykätäkään. :) Taidan olla vähän perässähiihtäjä, sillä blingblingistä en tahdo luopua.
  On ollut kiva seurata tätä sisustushaastetta ja mielenkiintoisimpia ovat nämä, missä uskalletaan ihan rohkeasti kertoa ne omat out-listalla olevat trendit. :)

  • 8.2.2013 / 10:26

   niinpä, se onkin se laatu eikä määrä ;)
   ei noista IN-jutuista mikään ole munkaan makuun, tai yhden ihanan tuotteen, jossa on tuo risti, olen löytänyt, mutta sekin on hieman erilainen kuin nuo kuvissa olevat…

 8. 7.2.2013 / 17:57

  Hyvä postaus ja olen kanssasi pitkälti samoilla linjoilla! Nuo marmoriset jutut onkin hankinnan alla. Kävin tuossa juuri Tukholmassa ja sieltä bongailinkin vähän noita tulevia trendejä. Postausta löytyy blogissani. :)

  • 8.2.2013 / 10:27

   oi, Tukholma! kävin siellä viime kesänä piiiiitkän tauon jälkeen ja koko ajan tekee mieli lähteä uudestaan :)

 9. maijj_
  7.2.2013 / 19:54

  hei, semmoista kyselisin ku sulla on pettämätön maku! ;) että jos olisit nyt laittamassa keittiötä, pistäisitkö vielä lasin vai laatan välitilaan? meillä on nyt talon rakennus siinä vaiheessa että pitäis alkaa tämmöisiä valintoja tekeen :) mies ei luultavasti tule myöntymään lasiin, joten millaisen laatan laittasit? meillä on korkeakiiltoinen valkoinen keittiö, musta kivitaso ja rosteriset kodinkoneet.
  tahtoisin jonku kivan simppelin vaalean laatan, muta jossa olis kuitenkin sitä jotain (kuviota, mosaiikkia yms) :D olisko sulla ideoita? :D tää on aivan hirveätä, oon viikko tolkulla kierrellyt kauppoja ja aina tulee etteen entistä ihanempia vaihtoehtoja, mutta en vain yksinkertaisesti osaa päättää, eikä tähänastisista makutuomareistakaan ole ollut apua.. kiitos etukäteen jos kerkeät vastaamaan saatikka miettimään tällaista! :)

  • 8.2.2013 / 10:29

   kiva aihe ja kiitos kommentistasi! ja siitä että luotat mun makuun :))
   katsohan uusin postaus niin löydät vastaukseni! ja voi, tiedän niin hyvin tuon valinnanvaikeuden… itse tykkään ihan pelkistetyistä laatoista ilman mitään extraa (olen niin helppo kyllästymään), joten siihen mulla ei taida olla vinkkiä antaa.

 10. 23.2.2013 / 00:03

  Meiltä löytyy ja tulee jatkossakin löytymään jotain molemmista kategorioista… Rakastan nimittäin sekä tähtiä, että Mikki Hiirtä. Molempia on löytynyt jo monta vuotta. Myös oravatyyny on ollut jo aikatovin sohvaa koristamassa :) Itsellehän sitä kotia pitäisi tehdä, ei muille. kotiin pitäisi valita juuri niitä juttuja mistä itse pitää olivat ne muodissa tai ei! Toki vallitseva muoti vaikuttaa valintoihin, on esim kovin vaikeaa löytää jotain mikä ei ole in. Vuosia sitten sen jo huomasin… kun joka paikassa oli vain sinistä (In) ja kun minä olisin halunnut vihreää (out) oli työn ja tuskan takana löytää sitä.

  • 23.2.2013 / 10:33

   niin, noinhan juuri postaukseen kirjoitinkin :). tässä oli kuitenkin pointtina etsiä ne omasta mielestä in ja out -jutut.

   • 23.2.2013 / 16:53

    Nää on hauskoja nää in ja out jutut, useassa blogissa on ollut. Tarkoitus oli omaltakin osalta sanoa, et jokaisen pitäisi tehdä itselleen ja ottaa saatavalla olevasta tarjonnasta se oma juttu. Niin ja se, et on haastavaa etsiä jotain mistä pitää ja mikä ei ole juusi silloin in.

    • 23.2.2013 / 20:01

     joo mustakin on ollu tosi mukavaa ja mielenkiintoista lukea muidenkin arvailuja aiheen tiimoilta :)). kivaa viikonlopun jatkoa sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.