Lukijan toive: laattavaihtoehtoja välitilaan

 

Sain lukijalta kommenttiboksiin viestiä:
hei, semmoista kyselisin ku sulla on pettämätön maku! ;) että jos olisit nyt laittamassa keittiötä, pistäisitkö vielä lasin vai laatan välitilaan? meillä on nyt talon rakennus siinä vaiheessa että pitäis alkaa tämmöisiä valintoja tekeen :) mies ei luultavasti tule myöntymään lasiin, joten millaisen laatan laittasit? meillä on korkeakiiltoinen valkoinen keittiö, musta kivitaso ja rosteriset kodinkoneet. 

Tämä aihe tuli hyvinkin sopivaan aikaan siinä mielessä, että olen nyt lähes vuoden verran miettinyt keittiömme välitilaa, että jos vaihtaisimme lasin joskus laattaan, millainen laatta se olisi… Kurkkasinkin sitten toiveikkaana Alvhem Mäkleri & Interiörin sivuille ja sieltähän niitä kivoja vaihtoehtoja löytyi, mielekkäimpänä tämä ensimmäinen:

Suorakulmainen valkoinen laatta, kaikin puolin tyylikäs ja viimeistellyn näköinen välitila. Lähes huomaamaton. Sellaisesta pidän eniten ja mielestäni sellainen ratkaisu kestää myös hyvin aikaa. Omissa silmissäni tärkeää on myös laatan sävyinen saumalaasti, en kovinkaan paljon lämpene esim. valkoinen laatta & harmaa saumalaasti -yhdistelmälle.

Tämä keittiö oli muutenkin tosi kaunis, ihanan piristävä pienen keittiön ruokailuryhmä tulppaaneineen:

Tässä toinen omaa silmääni miellyttävä välitilavaihtoehto. Tässä laatan koko ei vain miellytä yhtä paljon kuin ensimmäisessä keittiössä ja myöskin saumalaasti erottuu vähän selvemmin:

Jos taas ei halua ihan valkoista välitilaa mutta ei mitään shokeeraavan väristäkään, voi vaihtoehtona olla vaaleanharmaa laatta. Tässä esimerkkikeittiössä laatta juuri ja juuri erottuu valkoisesta taustaseinästä:

Tämän keittiön välitilassa on käytetty tummanharmaata mosaiikkilaattaa, aika tunnelmallinen:

Tässä samankokoinen laatta kuin toisessa tämän postauksen keittiössä, mutta harmaana:

Kesäkuussa tulee täyteen kolme vuotta asumista välitilalasin kanssa enkä keksi siitä mitään huonoa sanottavaa: se on erittäin käytännöllinen ja helppo pitää puhtaana. Ehkä jos nyt olisin rakentamassa uutta taloa, valitsisin välitilaan mattavalkoisen laatan, koska se on mielestäni ns. lämpimämpi vaihtoehto kuin lasi. Lasin valitsin nykyiseen keittiöömme kahdesta syystä: halusin tapetilla tai jollain muulla vastaavalla keittiöön vaihtelua enkä tuolloin tiennyt yhtään, millaisen laatan välitilaan haluaisin. Ajattelin, että alkuun lasi ja jos myöhemmin siltä tuntuu, voi siihen helposti vaihtaa tilalle laatan. Joten ehkä jonain päivänä keittiömme välitila laatoitetaan, jää nähtäväksi!

Toivottavasti tästä oli edes vähän apua lukijalle ja ehkä muillekin saman asian kanssa pähkäileville! Hyvää viikonloppua! 

Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.

Comments

 1. Kerttu
  8.2.2013 / 10:54

  Heippa! Kauniita keittiökuvia olet koonnut postaukseen. En malta olla linkkaamatta omaan blogiini juuri tätä aiheta hiljattain käsitellessään tekstiin: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/01/vaihtoehto-keittion-valitilan-lasille.html?m=0

  Meillä on juuri iso valkoinen laatta valkoisella saumalla, aika lasimainen vaikutelma. Olen ihaillut pitkään teidän hauskaa keittiöratkaisua, lasissa on hyvä puoli sen vaihtelevuus. Erilaisilla tapetilla, tarkalla tai tekstillä voi lookkia muokata hauskalla tavalla.

  Mukavaa perjantaita! T: Kerttu

  • Kerttu
   8.2.2013 / 10:55

   Siis tarralla, ennakoiva tekstinsyöttö teki temppunsa :)

   • 9.2.2013 / 10:31

    teidän välitilan laatta on myös kiva ratkaisu ja totta, se antaa kovin lasimaisen vaikutelman :)
    ihana teidän uusi ruokapöydän valaisin! kivaa viikonloppua!

  • Ida
   22.6.2015 / 13:14

   Hei!
   Vaikka tästä onkin varmaan aikaa kun nämä keittiöt ovat valmistuneet niin onko tietoa mistä ne välitilan valkoiset pitkäohuet laattaat ovat ostettu? Meillä on tulossa suurinpiirtein samanlainen keittiön värisävy :)
   Ja valinta on vaikea!

 2. Sara
  8.2.2013 / 13:52

  Ovatpa kauniita kuvia keittiöstä! Meillä on samanlainen laatta kuin ekoissa kuvissa, mutta tiililadonnalla. Keittiönovet ovat kiiltävän valkoisia ja tasot eläväistä mustaa kiveä. Olemme asuneet reilut kaksi vuotta talossamme eikä kyllästymisen merkkejä keittiöön (tai muutenkaan) ole havaittavissa. :-)

  • 9.2.2013 / 10:32

   kuulostaa hyvältä! nuo on turvallisia sävyjä, ei pääse kyllästymään :)

 3. SanMa
  8.2.2013 / 14:10

  Minustakin on kiva pohtia, mitä laittaisin, jos nyt rakentaisimme. Tai meillä se saattaa oikeastikin olla edessä tässä lähivuosina ja siksi olenkin tehnyt pientä materiaalisuunnittelua, jota on sitten helppo muokata, kun on muutama vaihtoehto jo mietitty. Laittaisin itsekin varmaan mattavalkoista laattaa valkoisella saumalla, koska se on vaan yksinkertaisen kaunis ja ajaton. Nykyäänhän on myös tarjolla sellaisia levyjä, joita voi vaan lätkiä vaikka vanhan laatan päälle, jos nopean ja helpon muutoksen haluaa esim.vanhana asuntoon. En tosin ole perehtynyt, minkänäköisiä vaihtoehtoja olisi tarjolla.

  • 9.2.2013 / 10:33

   mukava pohtia tällaisia, ja juuri uudenkin talon kannalta, vaikka se ei välttämättä ajankohtaista olisikaan :)
   oon nähnyt myös noita välitilan levyjä!

 4. Johanna
  8.2.2013 / 19:39

  Lasi on kyllä kaunis ja helppo pitää puhtaana, mutta myöskin välitilaan voi asentaa laminaatin. Ei ihan yhtä kallistakaan mitä lasin laitto ja helpompaa mitä laatoittaminen. Meillä on alumiinin värinen välitilalaminaatti, korkeakiiltovalkoiset ovet ja pähkinätaso, ollaan tykätty jo 5 vuotta :)

  • 9.2.2013 / 10:35

   ystävänikin kodissa on juuri tuollainen samanlainen välitila, se on tosi kaunis!
   tykkään myös sellaisesta, jossa tason materiaalia (laminaattia) on jatkettu välitilaan. tulee kivan yhtenäinen ilme :)

 5. 8.2.2013 / 20:44

  Olipas upeita keittiöitä.. voi kun voisikin miettiä mitä laattaa välitilaan laitettaisiin, on niin kaukainen tuo keittiöremppa :)

  Hyvää viikonloppua!

  • 9.2.2013 / 10:35

   nooh, jonain päivänä sitten ;). ja voittehan aina miettiä jo valmiiksi! kiitos samoin :)

 6. PaJa
  8.2.2013 / 21:24

  Meillä on juuri sama mietinnässä…tällä hetkellä laatta on niin yök ruskea (en voi sietää ruskeaa). Nyt haluan siis valkoisen välitilan. Ollaan just mietitty, että laitetaanko vain pelkkä maali, lasi vai uudet valkoiset laatat.

  Toinen mihin haluaisin kuulla mielipidettä paremmalta sisustajalta on liesituulettimen väri! Keittiön kaapit ovat valkoiset puolikiiltävät, tasot tummahkon harmaat, lattia valkoinen, kodinkoneet valkoiset. Mikä siis liesituulettimelle väriksi? valkoinen?Musta tuomaan kontrastia?rosteri??
  Kiitos!
  Nautin todella blogista, vaikka anonyymi olenki ;)

  • 9.2.2013 / 10:39

   noissa onkin miettimistä, vaihtoehtoja on aina niin paljon!
   tuonsävyiseen keittiöön valitsisin liesituulettimen väriksi joko valkoisen tai rosterin, en ainakaan mustaa. mitä sävyä teidän pienkodinkoneet ovat, kuten esim. kahvin- ja vedenkeitin, leivänpaahdin jne.? saisko niistä jotain sävyä liesituulettimeen…
   mukava kuulla että viihdyt blogini parissa! :)

   • Nimetön
    9.2.2013 / 12:49

    Ne on rosterit…nythan taa vasta vaikeaksi meneeki :-D voi ku osaiski tehda sellasen valinnan mita ei kadu…kiitos mielipiteesta!

    • 10.2.2013 / 11:08

     ok no sitten minulle päätös olisi helppo: liesituuletinkin tulisi olemaan rosteri :). oikeastaan olin tätä mieltä jo ennen kuin kuulin mitä väriä ne pienkodinkoneet on :)

 7. 8.2.2013 / 22:23

  Moikka S!

  Olen käynyt tässä nyt muutaman iltana täällä blogissasi katselemassa (ja ihastelemassa) tuota teidän ruokapöydän päällä roikkuvaa Kartellin valaisinta. Mieleni tekisi kovasti hankkia samanlainen, mutta mietityttää vaan kovasti se, että onko se meidän pienehköön keittiöömme liian kookas. Teidän ruokailutilaan se näyttää juuri hyvän kokoiselta, mutta mitenhän sitten meillä… Hmm… Etpä tähän varmaan osaa vastata juuta tai jaata, kunhan kerroin että olen täällä käynyt sitä ihastelemassa :) Sopisiko valaisin sinun mielestäsi pienempäänkin keittiöön? Ruokapöytä meillä on kuuden hengen pöytä ja kiiltovalkoisella pinnalla kuten teilläkin.

  • 9.2.2013 / 10:43

   moikka moi!
   niin tietysti hieman vaikea sanoa tilaa näkemättä, mutta jos ruokapöytä on kuuden hengen pöytä, se ei ole ihan pieni ja siksi voisin kuvitella tuon valaisimen sopivan hyvin. ajattelisin ennemminkin niin, että jos valaisin on liian pieni, se näyttää hassulta. kookasta valaisinta voi aina hieman munklata sen korkeutta säätämällä :)

 8. maijj_
  8.2.2013 / 22:32

  kiitos tästä postauksesta :) <3 selkeytti tosi paljon ajatuksia. tuollaista valkoista peruslaattaa olin alunperin ajatellut perusvalkoista ja nyt se tuntuu taas hyvälle vaihtoehdolle! :)

  • 9.2.2013 / 10:40

   mahtava kuulla! usein helpottaa kun näkee valmiita keittiöitä erilaisilla ratkaisuilla. tuollainen valkoinen peruslaatta on paitsi tyylikäs, myös turvallinen: ei vaaraa kyllästymisestä ja toimii vuodesta toiseen. tsemppiä valintoihin! :)

 9. 9.2.2013 / 12:00

  Tuon peruslaatanhan voi sitten laittaa myös tiililadontaan, jos haluaa vähän erilaisempaa ilmettä. Mutta kauniita kuvia olit löytänyt! Sinulle on haaste blogissani! :)

  • 10.2.2013 / 11:10

   totta. ja voi kiitos haasteesta Sanna! voi olla etten sitä nyt lähde toteuttamaan, koska tein samanlaisen juuri pari viikkoa sitten :)

 10. 9.2.2013 / 12:29

  Olipas kiva postaus, kiitos tästä :) ! Kuvat vahvistivat entisestään fiilistä siitä, että meillekin taitaa tulla välitilaan valkoinen laatta mahdollisimman huomaamattomin saumoin. En kaipaa mitään erikoista vaan pikemminkin neutraalin, vaalean taustan.

  • 10.2.2013 / 11:10

   oi, mukava kuulla että tykkäsit! mulla ihan sama mielipide :)

 11. Maribel
  9.2.2013 / 14:07

  Meillä on välitilassa pientä suorakulmion mallista laattaa. En pidä siitä, että laatta ja saumat ovat eriväriset, muuten laatta on kyllä ihan ok. Edellisten omistajien remontoima keittiö ei kyllä muutenkaan ole mun näköinen, mutta eipä sitä raaski heti remontoida uusiksi kun toimii kuitenkin. Mutta kunhan keittiö joskus laitetaan uusiksi, niin haluan joko isoa laattaa tai lasin! Teidän välitila on tosi mukavan näköinen.

  • 10.2.2013 / 11:12

   mullekin se saumavärin ja laatan yhtenäinen sävy on tärkeämpää kuin se laatan koko. minkä värinen teidän välitila on, mietin että jos valkoinen niin onko saumat pysyneet hyvinä/siisteinä?
   ja kiitos, minäkin tykkään meidän välitilasta ja varsinkin näin keväällä/kesällä se on ihanan raikas! just pari päivää sitten näytti taas niin kivalta ku vähän aurinko paistoi sinne :)

   • Maribel
    11.2.2013 / 09:32

    Meillä on ruskeat laatat ja valkoiset saumat. Saumat on pysyneet hyvänä. Ainoastaan tiskialtaan kohdalla on parissa laattavälissä jotain tummentumaa, en ole jaksanut kauheasti hinkata josko lähtisi pois. Keittiö on remontoitu 2009.

    • 11.2.2013 / 10:28

     ok kiitos vastauksestasi :). sellaista kynääkin on, jolla voi valkoiset saumat värjätä takaisin valkoisiksi, jos ne häiritsee. mielestäni ainakin Clas Ohlson myy.

     • Maribel
      11.2.2013 / 13:32

      Kiitos vinkistä! Ainakaan vielä ei onneksi ole tarvetta ryhtyä moisiin toimiin. :)

 12. Janna
  21.2.2013 / 22:24

  Hei! Olen valinnut kesällä valmistuvaan asuntooni korkeakiiltoiset valkoiset ovet ja mustan kiiltävän kivitason, jossa vaihtelee hopeanhohtoisia kiviä. Haluan laatan välitilaan ja valkoisen sellaisen. Laittaisitko laatan kiiltävänä vai mattana? Tiililadonnalla vai suoraan alekkain? Mun kodinkoneet tulee valkoisina.Kahvinkeitin, paahdin ja vedenkeitin ovat sen sijaan punaista OBH-Nordican Chilli-sarjaa. Olen alustavasti valinnut laataksi valkoisen mosaiikkijäljiltelmän, jossa ohuet suorakaiteen malliset laatat vaihtelevat mattana ja hopeanvalkoisen kiiltävinä. Nyt tuli mieleen, että onko liikaa kiiltoa, kun kaikki (kaapit, kodinkoneet ja taso) kiiltää?

  • 22.2.2013 / 08:49

   kuulostaa ihanalta sun tuleva keittiö! voi olla että itse laittaisin mattalaatan välitilaan ja suoralla ladonnalla, ei tiililadonnalla. saumalaastin valitsisin samaa sävyä kuin laatta. ihanat väripilkut nuo pienkodinkoneet, wautsi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.