Uusi viikko käyntiin

 

Joskus, onneksi erittäin erittäin harvoin kuitenkin, otsikon keksimiseenkin voi mennä yllättävän kauan aikaa, heheh! Näin esimerkiksi tänään (maanantailla osuutta asiaan?)… Uusi viikko käyntiin hedelmien ja kukkasten voimin!

Tänään ajattelin asioiden hoitamisen lomassa katsastaa vähän kaupungin maljakko-valikoimaa. Se pyöreä – ei liian pieni, vaan juuri oikean kokoinen, maljakko on vielä hakusessa. Olen saanut kehitettyä siitä pienen positiivisen pakkomielteen itselleni… Sain nimittäin pari viikkoa sitten mielikuvan eräästä asetelmasta, jonka toteuttaisin tuon maljakon ja kukkakimpun kera! Oi kyllä siinä silmä lepäisi… Mutta siitä enemmän vasta kun sen maljakon kotiini saan!

Viimeisin kotiprojektini on onnellisesti päätöksessään, olen sen valmiina jo kuvannutkin. Kuvat on itse asiassa jo koneellakin, mutta pikainen silmäys osoitti niitä olevan lähes 100 kpl, joten läpikäymiseen vierähtää tovi jos toinenkin… Sellaista vapaata tovia odotellessa, mutta yritän ehtiä loppuviikoksi postausta tekemään.

Miehen vanhempien rakenteilla olevalla mökillä pidettiin eilen ”suunnittelupalaveri”. Mietittiin seinäratkaisuja sekä keittiön, vessan ja kodinhoitohuoneen kalusteita. Harmitti aivan, etten ottanut kameraa mukaan! Sen verran upeat näkymät on mökistä merelle että! Onhan siinä aiemminkin ollut mökki merinäköalalla (joka siis purettiin tämän uuden talviasuttavan tieltä), mutta tämä uusi mökki on korkeammalla paikalla ja näkymät vieläkin paremmat alas rantaan ja merelle. Sitä näkymää voisi tuijottaa aamusta iltaan, vuoden ympäri.
Erittäin valoisa mökki tulossa: runsaasti isoja ikkunoita, valkoinen korotettu sisäkatto ja valkoiset vaakapaneeliseinät. Meren suuntaan on keittiö, olohuone reilunkokoisen erkkerin kera sekä kodinhoitohuone. Sekä keittiöstä että kodinhoitohuoneesta pääsee omista ovistaan katetuille terasseille ja kattamattomana terassi kiertää koko lopun merenpuoleisen mökin. Myöskin saunassa on ikkuna merelle: sieltä voi ihailla auringonlaskua. Näiden lisäksi on vielä erikseen oma saunamökki patioineen ihan rannassa. Eikö kuulostakin melkein liian täydelliseltä ollakseen totta? Mutta totta se on, joka sana! Hyvin mahdollista, että tulen esittelemään mökkiä täällä koko kesän :D

Mutta näistä mökkimietteistä (näin jopa unta mökistä :D): hyvää alkanutta viikkoa!

Comments

 1. 11.2.2013 / 10:39

  Kiinnostaa noi tabletit pöydällä? Kivan näköiset:)

  • 11.2.2013 / 10:42

   kiitti Minna! :) oon ostanu ne Jyskistä joskus ehkä pari vuotta sitten. mulla on sellaisia kausia et pidän niistä ja välillä taas en :D

   • 11.2.2013 / 11:57

    Just meinasin kysyä samaa, että mistä ovat. Yritin viime ostoskäynnillä etsiä tuollaisia tai tuollaista olohuoneen pöydälle, mut ei löytynyt :)

    • 11.2.2013 / 16:06

     mulla on pari ylimääräistä et jos haluat ostaa multa esim. 2 kpl niin laita sähköpostia niin laitan tulemaan :)

 2. Neiti Harmoniaa
  11.2.2013 / 10:46

  Teillä on kyllä niin raikkaan näköistä ja juu tuo mökki kuulostaa aivan ihanalta.

  • 11.2.2013 / 11:52

   voi kiitos, raikas on oikein mun mieleen :). en kyllä malta odottaa mökin valmistumista, ihana pikkuhiljaa nähdä sen valmistuvan! iski raksakuume, jaiks!

 3. Jenni
  11.2.2013 / 10:51

  Hei, sun pitää ostaa älypuhelin jossa on hyvä kamera ja niillähän voi postata vaikka heti ;)

  • 11.2.2013 / 11:53

   hmmm… mä luulen ettei vielä ole olemassakaan sellaista puhelinta, jolla mä haluaisin blogata :D. mikään ei siis voita läppäriä & mun Canonia <3

 4. 11.2.2013 / 11:56

  Kivaa löytää kuvista jotain tuttua. Itselläkin on samoja tuikku-laseja. Olen erityisen ihastunut nostalgiseen Kastehelmi-sarjaan. Lapsena niistä kipoilta/lautasilta tuli mummolassa syötyä jäätelöt sun muut. Ihanaa että niitä saa nykyään eri värisinä.
  Voiko tuossa mökki-suunnittelussa enää puhua mökistä? Huvilahan tuo on! :)

  • 11.2.2013 / 16:12

   Kastehelmi-sarja on kyllä nostalgisuudessaan aivan ihana! vuosi sitten ostin ensimmäisen osan siitä: ison lautasen. sen jälkeen on kotiutunut pari kynttilälyhtyä, näillä pärjäänkin hyvin :)
   no ei munkaan mielestä tuossa voi puhua enää mökistä, mulle mökki sanana edustaa jotain hieman muuta, mutta tuntuis hassulta puhua yksinäni huvilasta kun muut kutsuu sitä mökiksi :D

 5. 11.2.2013 / 12:15

  Minäpäs kysyn nyt sun mielipidettä kodinhoitohuoneasiasta. Eli kun meille tulee nyt keväällä pesuhuone remontti, laajennus tehdään ja samalla lisätään kodinhoiton huone, mikään suuri siitä ei tulee ja kaapit yhdelle seinälle vain ja pituutta huoneelle tulee n. 3m. Nopsaan laskettuna sinne sais 2x60cm korkea kaappi, siivouskaappi ja toinen korkea kaappi. Ja tuosta jäis vielä sen 1,80m et vaikka sitten 3x60cm ylä- ja alakaapit. Mutta vesipisteellä vai ilman? Meillä kuitenkin tulee pesuhuoneen puolelle oma käsienpesuallas ja vessasta löytyy toinen ja kolmas pannuhuoneesta, jossa mies pesee kätensä kun on vaikka tallissa auto ruuvannut joten siellä on olemassa tämmönne likaisten käsien pesuun sopiva paikka :) Eli kolme jo ennestään ja pesuhuoneeseen tulee poreamme joten jos jotain isompaa tartteen pestä niin sinne sit vaan lillumaan. Ja tähän mennessäkään en oo kyllä juurikaan ikinä tarvinnut niin isoa pesutilaa en edes sitä mahdollista kodarin altaan kokoista ja onhan noita pesuvatejakin olemassa.
  Mutta siis itestä tuntuis et tuo kodinhoitohuoneen allas olis meillä aika turha ja ennemmin käyttäisin sen altaan tilan muuhun säilömiseen, sillä säilytystilaan meillä kyllä tarvitaa. Pesukone meillä ei tuu kodariin vaan meillä on erillinen pyykkihuone. Jotenkin vaan tuntuu et se allas pitäis olla, mutta tuskin sitä tosiaan hirveästi tarvitsen. Ja jos isompaa allasta tartten tai jonku sotkuisemman pesemiseen niin voin käyttää sitä pannuhuoneen allasta. Ja kuitenkin sen lattianpesuveden saan kyllä suihkustakin kuten tähänkin asti.

  Olisko järkevää jättää se pois vain kadunko sitä sitten myöhemmin? Onko sulla kokemuksi aikean kalusteista tai onko tutuilla, kannattaiskohan ottaa sieltä nuo kaapit kun sen verran vähän tarttetaan. Keittiöön en alkais laittaa kun sen verran enemmän kaappeja etten alkais ite kasaamaan

  • 11.2.2013 / 12:22

   Vielä sen verran lisää, että googletin vähän ja aika moni oli todennut että vähän käyttänyt. Ja ne mihin käytettiin, kukkaruukkujen, lasten kuravaatteet, kumpparien pesut…. minä teen meillä mielummin siellä pannuhuoneen altaalla niin ei niin hirveesti haittaa vaikka vähän roiskuun.
   Sinun mielipidettä kysyn ihan siksi että ensinnäkin tykkään teidän talosta ja sinun mausta yllensäkin ja tuntuu et teillä on aika käytännöllisiä ja hyviä ratkaisuja tehty kun talon suunnittelitte joten voin ottaa mielipitteesi vakavasti harkintaa :)
   Ja muuten se etupihan kukkapenkki varmaan puretaan ja muutetaan muotoa :)

   • 11.2.2013 / 16:08

    voi kiitos vain, tuntuu mukavalta kuulla tällaista :)

  • 11.2.2013 / 16:17

   no mun korvaan kuulostaa jo vähän siltä että olet päätöksen tehnyt: ei allasta kodariin :). tai sen verran laajasti olet asiaa jo pohtinut ja vaikuttaisi että tuollaiseen päätökseen olet jo päätynyt.
   nyt ennen remppaa kannattaa kuvitella sitä arkea tosi pitkälti sen tulevan kodarin kautta, että mitä asioita tulet siellä tekemään ja tuleeko siellä mahdollisesti vastaan tilannetta, jossa sitä allasta kaipaisit… jos tuntuu siltä niin voisiko sitten sieltä kylpyhuoneen puolelta siirtää altaan khh:n puolelle?
   meillä on khh:ssa käsienpesuallas, se toimii samalla kakkosveskin käsienpesualtaana, koska ovat samaa tilaa. khh:ssa meillä on myös pyykkihuolto sekä kaikki siivoukseen liittyvät välineet, joten siivousvedet saan kätevästi myös siitä samasta huoneesta.

   • 11.2.2013 / 18:06

    Joo itseasiassa mä päätin että kyllä laitetaan allas kodinhoitohuoneeseen, ihan jo siitäkin syystä ettei sitten käy sillai että harmittaa kun sitä ei laitettu. Ja eihän se allas sitä tilaa vie kaapista kun puolet, että sinne altaan alle kuitenkin saa jotain säilöön. Ja just enemmän sellasta käsienpesualtaan kokoista ajattelin, ei sellaista isoa joka monesti kodinhoitohuoneeseen laitetaan.
    Monesti auttaa jo se että sitä alkaa kunnolla ajattelemaan ja tässä tapauksessa se että sai kirjoitettu sen esille aj sitä oiekin jouuti miettiä. Ja löysin sitten niitä plussiakin, terassille kun pääsee siitä kodarista ja grilli on siinä ihan oven vieressä niin on sitten helppo nopsasti pestä vaikka grilliottimia tai jotain, viruttaa marinaadit lautaselta tai vastaavaa, ettei tartte keittiöön asti mennä ja riisua kenkiä pois ja sen sellasta ja ehkä ne grillin ritilätkin vois pestä sitten siinä altaalla jos vaan mahtuu.
    Mutta jos sitä ens viikolla kävis kaapistot tilaamassa niin saadaan hyvissä ajoin ne varastoon odottamaan. Its epesuhuonetta ei pääse remppaamaan ennen kuin yöpakkaset on ohi, tai uuden ulkoseinä voi rakentaa ja vanhan pesuhuoneen purkaa pois, mutta ei sitäkään kovin aikasin sillä sitten joudutaan käydä evakossa saunassa :) Kuitenkin kaikki lattiat pitää valaa uusiksi joten pakkasta ei oikein sais olla.

    • 12.2.2013 / 10:40

     meillä on khh:ssa pyöreä allas, ihan täydellisen kokoinen! ja sen alla on kaappi, jossa kaksi hyllyä: molempia hyllyjä voidaan käyttää altaasta huolimatta.
     hyvä että sait asian päätettyä! :)

 6. 12.2.2013 / 12:08

  Heippa pitkästä aikaa!

  Aina käyn täällä sinun juttujasi lukemassa vaikka kommentit ovat jääneet vähemmälle :)

  Puhuit että etsit pyöreää maljakkoa! Sellainen iso pyöreä maljakko oli kodin terrassa hintaan 14,90. Uskon että se olisi juuri sellainen mitä etsit :) Käyhän kurkkaamassa :) Niitä oli siinä kukkapuolella iso pino :)

  • 12.2.2013 / 12:52

   moi Fanni! voi ihanuutta ku tulit kertomaan! eilen ehdin kiertää muistaakseni viisi liikettä, olin jo ostamassa sitä Pentikin versiota, mutta jätin vielä hyllyyn ajatellen, että ehkä se on liian pieni… täytyy ehdottomasti käydä katsastamassa tuo Kodin Terran versio, kiitos vielä :)

 7. Susa
  13.2.2013 / 11:37

  Hei, mistä tuo ihana valkoinen lipasto on peräisin? :)

  • 13.2.2013 / 11:47

   tarkoitatko tuota, joka näkyy toiseksi viimeisessä kuvassa? se on Ikean Bestå-sarjan osista koottu kokonaisuus :)

   • Susa
    15.2.2013 / 11:15

    Juurikin se, kiitos tiedosta. Pitääpäs käydä vilkaisemassa Ikeasta siis :)

    • 15.2.2013 / 12:19

     ole hyvä :) Bestå-sarja on kokojen puolesta monipuolinen eli helppo yhdistellä eri osia toisiinsa!

 8. 15.2.2013 / 17:19

  Nuo vakka-korit ovat vaan niin hienoja. Näyttävät olevan nyt Hobby Hallissa tarjouksessa;) Melkein voisi toiset ostaa ja viedä kesätuliaisena mökille.

  • 15.2.2013 / 20:16

   jaa ovat vai! ne on kyllä kauniita ja niin kovin käytännöllisiä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.