Pieni kotitoimisto

 

Nyt on aika esitellä teillekin tämän kotiprojektini tulos. Kyseessä on siis näiden aulan liukuovien takana oleva säilytysjärjestelmä ja näistä varsinkin keskimmäisen oven takana oleva tila: se aiheutti päänvaivaa kun en keksinyt, miten sen ratkaisisin eli mitä siellä tulisin säilyttämään. Tavoitteena oli kuitenkin hyödyntää tila mahdollisimman tehokkaasti. Tässä vielä kuvaa tästä sekavasta alkutilanteesta:

Lisää alkutilannekuvia löydät Kotiprojektin parissa -postauksestani. Suunnitelma lähti liikkeelle siitä, kun yhtenä iltana hoksasin, että minähän siirrän työpisteeni tuonne kaappiin! :D Tuo oli se ratkaiseva päätös, josta kaikki lähti kuin itsestään rullaamaan eteenpäin. Nimittäin aiemmin tilanne oli se, että kun tarvitsin tulostinta, jouduin siirtämään ensin miehen läppärin työpöydältä pois ja laittamaan tilalle sekä tulostimeen kiinni oman koneeni. (Huone on siis enemmän miehen käytössä kuin minun.) Tuo alkoi käydä aika rasittavaksi, tuntui ettei mulla ollut mitään omaa paikkaa täällä, vaan jouduin aina raivaamaan itselleni ja koneelleni tilaa. Miniläppäriäni käytän edelleen pitkin kotia, milloin missäkin: keittiönpöydän ääressä tai olohuoneessa, sitä on niin kätevä kuljettaa mukana. Mutta nyt on paikka myös toiselle koneelleni, joka on nykyään yhdistetty tulostimeen. Mies ei tarvitse juuri koskaan tulostinta kotona, joten tämä ratkaisu oli helppo:

Ylähyllyltä löytyy ns. toimistoon kuulumattomat joulukoristeet :D. Niitä on siellä hyvä säilyttää; tuo hylly on niin korkealla ettei siellä kannata pitää mitään usein tarvittavaa.

Toiseksi ylimmältä hyllyltä alkavat sitten kaikki toimistotarvikkeet: tärkeistä papereista erilaisiin toimistovälineisiin. Myöskin vasemmanpuolimmaisen liukuoven takaa löytyy paljon toimistotarvikkeita, joten on kiva että nämä toiminnot ovat nyt keskitetysti samassa paikassa.
Turhamaista puoltani ärsytti muovilaatikoiden läpi näkyvät sotkut, joten Ikean laatikot sai pienen tuunauksen: vuorasin laatikot ylijäämätapeteilla. Tosin tuo mustapilkullinen on jokin vanha lahjapussukka, jonka olin säilyttänyt ajatuksella tämä on niin kiva etten halua heittää tätä roskiin… Raidalliset vuoraukset ovat yhden makuuhuoneemme jämätapettipaloista, ylähyllyn laatikoiden vuoraukset puolestaan vessan tapetinjämistä :). Näin yleisilme pysyy siistinä, muistan kyllä ulkoa mitä on missäkin laatikossa.

Itse työskentelytason alapuolelta löytyy sitten tulostin. Laitoin sen kahden sinisen pahvilaatikon päälle – laatikoissa on erittäin harvoin tarvittavia papereita. Halusin kuitenkin hyödyntää tulostimen alle jäävän tilan, joten tein sen näin. Tulostimen viereisessä sinisessä laatikossa on puolestaan erilaisia tulostinpapereita. Laatikon päällä oleva harmaa kassi on vielä vailla varsinaista käyttöä, tällä hetkellä sieltä löytyy ulkoista kovalevyä yms. Sen vieressä oleva valkoinen kassi toimittaa paperiroskiksen virkaa: sinne laitamme myös kaiken yleisen paperinkeräykseen menevän kuten lehdet jne. Valkoisen paperiroskiksen takaa löytyy vielä samanmoinen vaaleanharmaa kassi, sekin toistaiseksi vielä tyhjillään.

Vaihdoin työtasolle näkyvät laatikot kaikki samanlaisiksi umpinaisiksi; alunperinhän tuossa kohdalla oli sekä umpinaisia että reiällisiä laatikoita. Jos ei halua siniharmaata seinää piiloon, voi muistilappuset, inspiroivat kuvat tai vaikka A4-kokoisen kalenterin ripustaa tuohon (yhteen ylimääräiseen) housuripustimeen :D. Ja taas pysyy yleisilme siistinä, kun taustaseinä ei ole kymmenien lippulappusten peitossa! Halusin myöskin tuon mustan laatikon pikkusälät piiloon, joten vuorasin laatikon keittiön verhoista ylijääneellä kankaalla (josta tehtiin viime kesänä keittiöpyyhe):

Tämän projektin parissa puuhaillessa tuli vastaan ensimmäistä kertaa tässä kodissa tilanne, kun huomasin kaipaavani pistorasiaa sellaiseen paikkaan, jossa sitä ei ole. Nimittäin tänne liukuovisyvennykseen! Eipä sitä rakentaessa hoksannut, että tänne rakentuu jonain päivänä tällainen kotitoimisto :). Enemmän näistä oman kodin sähkösuunnitteluasioista olen kirjoitellut Sähkösuunnittelua-postauksessani.
Heti liukuovisyvennyksen ulkopuolelta pistorasia kuitenkin löytyy, joten jatkojohto kehiin… Mies kävi yhtenä päivänä ostamassa valkoista peitelistaa, jolla saadaan jatkojohto kulkemaan huomaamattomasti lattialistan päällä tänne toimiston puolelle. Itse jatkojohdon pää on huomaamattomasti tulostimen takana lattialla piilossa. Siinä on paikat sopivasti juuri kolmelle: tietokoneelle, tulostimelle sekä pöytävalaisimelle.

Oikein loistavasti on tässä nyt kohta parisen viikkoa hurahtanut; käytännöllinen kuin mikä! Ja mikä parasta – liukuovi vain kiinni ja toimisto (mahdollisine sotkuineen) on poissa silmistä. Ja keittiö, jossa voi valmistaa herkullisen taukojuoman, on aivan selän takana!
Tämä muutos aiheutti kustannuksia ainoastaan jatkojohdon ja peitelistan verran eli ei montakaan euroa.

Mieskin on jo niin tottunut tähän näkyyn; yhtenä päivänä viime viikolla tuumasi töistä kotiuduttuaan minut tuossa tuolilla nähdessään jaa sä oot vielä konttorissa :D. Mikään superergonominen asento tuo ei ole, mutta koska siinä ei kukaan kahdeksan tuntia päivässä istukaan, ei se ole suuresti haitaksikaan. Ajattelin vielä pyytää miestä laskemaan tuota pöytätasoa muutaman sentin (se on vielä mahdollista ennen kuin maalämpöjärjestelmän jakotukit tulevat vastaan) ja tuolina on hyvä käyttää jotain muuta kuin tuota ihanuutta, jonka istumakorkeus on normituolia hieman matalampi.

DSW on ihan jotain muuta varten hankittu – meet my secretary:

Tai no, kun kyseessä on kissa, niin ehkä se sihteeri olen kuitenkin todellisuudessa minä :D

Tästä kivasta fiiliksestä, kun on saanut yhden projektin onnistuneesti päätökseen, nautiskelen vielä hetken. Sitten kohti seuraavaa projektia!
Ai niin! Tänään on viimeinen mahdollinen päivä osallistua kattauskisaan!

Comments

 1. 12.2.2013 / 10:46

  On kyllä kätevä! Teillä on aina niin siistiä ja kaunista….itse kun asuu nyt vuokralla väliaikaisesti ja joka paikka täynnä tavaraa ja mustia jätesäkkejä, oikeita hirvityksiä niin nautin katsella kuvia siisteistä ja tilavista kodeista. Ihanaa laskiaistiistaita ja on ilo lukea blogiasi!

  • 12.2.2013 / 12:55

   voi kiitos Johanna, wautsi mitä kohteliaisuuksia! ihana jos kuvissa näyttää siistiltä, aina todellisuudessa kun niin ei ole :)
   sinullekin kivaa laskiaistiistaita!

 2. 12.2.2013 / 10:54

  Tosi hyvä idea! Tulostin on kyllä sellainen laite, jonka mielellään laittaisi piiloon. Täytyypä ruveta miettimään itsellenkin jotain piilotoimistoa kotiin :)

  • 12.2.2013 / 12:56

   se on kyllä sellainen rumilus että! tuo meidän ei ole ihan mistään pienimmästä päästä niin ihana että se on nyt tuolla piilossa :)

 3. 12.2.2013 / 11:39

  Vautsi! Tuo on kyllä kätsä! Mä vihaan kans sitä, kun meille ei mahdu tulostin mihinkään. Läppärinkin paikka on olkkarin pöydällä ja en tykkää siitä yhtään. Sohvalla tulee aina könyttyä huonossa asennossa koneella. Mutta minkäs teet kun on pieni asunto, mihin ei oikein muualle mahdu. Tulostin on kans vähän hankalasti olkkarinpöydän alatasolla. Sitä on pakko aina siirellä käyttöön ja takas säilöön, kun ei pysty tulostamaan sen ollessa siinä. Mä odottelen oikein innolla, että pääsis joskus muuttamaan omakotitaloon. Mä haluun oman työhuoneen :)

  Ja ihuna toimistokissa ;D

  • 12.2.2013 / 12:59

   tämä on kyllä mulle ihan täydellinen ratkaisu. oon vähän sellasta tyyppiä jolla paperit leviää kotona huoneesta toiseen :P (johtuu lähinnä siitä että teen niin montaa asiaa samanaikaisesti), joten mulle ois turha omistaa yhtä kokonaista huonetta. tämä on kätevä ja nyt voin petrata tuota huonoa tapaani. ja tuolla pysyvät kuitenkin piilossa kun laittaa vain oven kiinni :D

 4. Rags
  12.2.2013 / 12:06

  Wow, tosi kiva ja kateva, kun saa helposti piiloonkin. Ja aivan hurmaava pomo sulla. ;-)

  • 12.2.2013 / 13:00

   eikö vain! oon ihan innoissani tuosta ratkaisusta :)
   pomo parhaasta päästä <3 pomo on nyt päikkäreillä alaisen sängyssä :D

 5. 12.2.2013 / 12:16

  Oi miten tyylikästä. :)
  Eikä parempaa sihteeriä varmastikaan voi olla!
  Meillä samainen sihteeri pruukaa olemaan hieman häirikkö, kun teen etätöitä.
  Katsoin hieman tuota työasentoasi tuossa koneen äärellä. Eikö selkä tule kipeäksi, kun jalkoja ei ikään kuin saa sinne ”sisälle”?

  • 12.2.2013 / 13:05

   kiitoksia :) olipa ihana kuulla!
   jalat saa kyllä tuonne sisälle, sillä pöytätaso on sen verran ulompana kuin lattialla olevat laatikot. tässä ei nyt satu olemaan sellaista sivukuvaa josta selvästi näkisi, mutta vähän näkyy noissa kissakuvissa :)
   lisäksi mä pidän aina jalkoja siten, että ne on kiinni tuolin jaloissa. joskus jopa kierrän nilkat tuolin jalkojen ympärille, hyi hyi. tai sitten kolmas (erittäin huono) tapani, josta äitini ja mieheni aina huomauttelevat: nostan jalat (tai joskus vain toisen jalan) tuolille :P. eli selkäkivun sijaan kärsin joskus polvikivusta…

   • 12.2.2013 / 13:10

    Selviö! :)
    Polvet soikeana, tiedän tunteen. Itse olen äidiltä perinyt tavan, jolla istutaan tuolilla niin, että istutaan aina jomman kumman jalan päällä. Siis jalka koukussa pyrstön alla. Kun jalka puutuu, vaihdetaan toinen alle. Järkevää. :D
    Selkä mutkalla ja polvia särkee, mutta tapoja ei voi muuttaa.

    • 12.2.2013 / 13:12

     pyrstön alla :D juuri noin mäkin istun, aina toinen jalka alla! mä jo oon luullu olevani yksin tämmönen omituinen istuja, mut onneks on muitakin! :D

 6. Jutta
  12.2.2013 / 12:21

  Kiitos hyvästä ideasta! :))) Täytyy näyttää tytölle, jos meillä laitettaisiin koulupöytä liukuovien taa piiloon. :)

  • 12.2.2013 / 13:06

   ole hyvä Jutta! tosi mukavaa että sait idean :)

 7. HannaKoo
  12.2.2013 / 16:25

  Ei voi muuta kuin todeta vau, mitä kekseliäisyyttä! :) Niin mahtava idea, että haluaisin itsekin toteuttaa, ainut vaan ettei ole vapaana yhtään tilaa liukuovikaapeissa ;)

  • 13.2.2013 / 10:45

   voi mikä ihana kommentti, kiitos Hanna! <3 ei muuta kuin tilaa raivaamaan ;D

 8. Aikku
  12.2.2013 / 17:26

  Oih, että teillä on aina niin siistiä!!! Eikä mitään turhaa… ainaki näyttää siltä, että jokainen huonekalu tai purkki tai laatikko on tarkoin harkittu :) Itse olen ollut kamala ” hamsteri”, jolla on kaikkea vähä liikaa. Nyt oon kyllä alkanut ajatella, että mitä vähemmän tavaraa, sen parempi! Aivan mahtava tuo sihteerisi, vai pomosiko se onkaan :)

  • 13.2.2013 / 10:46

   kiitti :)) tuo on juuri se mihin pyrin; ettei olisi mitään turhaa… vielä on jonkin verran matkaa siihen :)

 9. 12.2.2013 / 18:58

  Onneksi ymmärsit korjata nuo ammattinimikkeet ;)

  • 13.2.2013 / 10:46

   no aivan! kamala moka meinas tulla :D

 10. 12.2.2013 / 21:17

  Onpas tuimannäköinen sihteeri :D . Ihana karvapallo! Tosi kiva idea – eihän sitä työtilaksi aina tarvita kokonaista huonetta.

  • 13.2.2013 / 10:47

   tarkkana ku porkkana! :D kiitti kivasta kommentistasi!

 11. ulrikah
  12.2.2013 / 21:45

  Oi – jospa mullakin on joku päivä toimiva kotitoimisto! Kivan oloinen tila sulla! :)

  • 13.2.2013 / 10:49

   kiitti U! voi toivotaan et saat sellaisen :)

 12. 12.2.2013 / 23:45

  Aivan mahtava idea, ja todella toimivan ja kauniin näköinen kotitoimisto! :)

  • 13.2.2013 / 10:49

   hih, kiitos kovasti Ginger! :))

 13. 12.2.2013 / 23:59

  Voi tulipa kätevä! :)

  • 13.2.2013 / 10:49

   kiitos Miia, niin mustakin :)

 14. Niina ja 4kisua
  13.2.2013 / 08:37

  Aivan mahtava konttori ;)

  • 13.2.2013 / 10:50

   kiitti Niina :))

 15. Katja
  13.2.2013 / 10:31

  Kiva ja kätevä ratkaisu. Tuli mieleeni, että voisiko hyllyn vaihtaa liukukiskoille? Hylly tulisi ulos tarvittaessa, jos vaan jatkojohto antaa myöden. Silloin ei aina tarvitsisi istua tai voisi käyttää korkeampaa tuolia. Kiva sihteeri sinulla : )

  • 13.2.2013 / 10:51

   kiva kuulla Katja! kyllä sen varmaan vois, mutta tosiaan johdot ei sitten riittäis ja toisaalta en usko et moiselle ois edes tarvetta. mielestäni siis hyvä näin :)

 16. pirjo
  13.2.2013 / 16:46

  Toi Paola Suhosen kassi vaikuttaa niiiin kiintoisalta…

  • 13.2.2013 / 23:42

   heheh, siellä ei ole tällä hetkellä muuta kuin pakkausmateriaaleja :D mahtuivat hyvin tuohon ja sain sen ansiosta erään ison laatikon käyttöön muulle tavaralle!

 17. 13.2.2013 / 19:44

  Meillekin on samanlainen sihteeri tosin eri ”vaatetuksella” samoisella tuolilla :D

  • 13.2.2013 / 23:43

   voi varmasti aivan ihana, näkyyköhän se blogissasi… täytyy tulla kurkkimaan!

   • 14.2.2013 / 09:04

    Ei vielä, mutta tottakai täytyy jossain vaiheessa esitellä kisulitkin :)

    • 14.2.2013 / 11:18

     ilman muuta, odotan innolla :D

 18. Marika
  13.2.2013 / 21:08

  Voi vitsi miten näppärä ja kekseliäs ratkaisu! Hämmästyttävää miten sinä se aina keksitkin, itselläni on jotenkin niin huono mielikuvitus. Allekirjoitan myös siisteyden, voih oon kade :)

  Ja pitihän kisunkin tulla heti tarkkailemaan miten uusi toimisto pelaa ;)

  • 13.2.2013 / 23:44

   mahtava kuulla, kiitti paljon Marika <3 siisteys on ihanaa, mutta joskus sitä on vain hieman vaikea ylläpitää :P

 19. 16.2.2013 / 01:59

  Että sulla on niin ihana tyyli kirjoittaa, saat hymyn huulille. :D Nuo kissajututkin on aina ihan huippuja. :) ”Meet my secretary.” :D Susta tulee ihan mieleen yksi opiskelijatoverini. :)

  Ja aivan mielettömän ihanan nerokas, tehokas ja järjestelmällinen tuo sun konttoriratkaisu! :D Laatikon vuorauksineen päivineen. Vielä jonakin päivänä saan sen verran säilytystilaa, että kaikki on samalla tavalla tip top kauniisti järjestyksessä. :) Persoonassani on tapahtunut hirveä muutos parin vuoden aikana, ennen en ollut ihan niin järjestelmällinen… :D

  • 16.2.2013 / 19:09

   voi miten mukava kuulla! :))
   kiitos aivan ihanasta kommentista, kiireisen päivän piristys! järjestelmällisyys on hyvästä, jos ei ihan neuroottiseksi mene :)

 20. Noora
  2.5.2015 / 08:47

  Hei! Miten olet vuorannut noi ikean laatikot? Onko tapetti sisä- vai ulkopuolella? Liimalla vai teipillä vai miten kiinnitetty? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.