Kattauskisan voittajat

 

Ensinnäkin lämpöiset kiitokset kaikille teille, jotka näitte vaivaa ja otitte osaa tähän kattauskisaan! Aivan ihania kuvia sain sähköpostiini ja myöhemmin tämän kuun aikana, kun tulen esittelemään näitä muitakin kattauksia blogissani, ymmärrätte varmasti, miten vaikeaa oli ne kolme voittajakattausta valita! Jokaista kattausta tuli ajatuksen kanssa pohdittua. Itse miellyin erityisesti kuuteen kattaukseen niin paljon, että oikeasti meni todella vaikeaksi karsia se määrä kolmeen. Pidimme kuitenkin raadin kanssa (= minä, äitini ja yksi ystäväni :)) mielessä sen kattauskisan startissa mainitsemani kokonaisuus ratkaisee -ajatuksen, joka sitten auttoikin valitsemaan ne viimeiset kolme kaikkien muiden kattausten joukosta. Arpominen olisi ollut huomattavasti helpompaa, mutta koska säännöt sen kielsivät, niin tässä pitkällisen pähkäilemisen tuloksena raadin valitsemat voittajakattaukset satunnaisessa järjestyksessä:

 

Tämä kattaus hurmasi paitsi kauniilla sävyillään, myös kansainvälisellä ja erittäin keväisellä tuulahduksellaan. Kattaus on viimeistellyn näköinen ja jokainen yksityiskohta origamijoutsenista lähtien loppuun asti ajateltu.

Näin kattauksen loihtinut lisbet e. kuvailee kattaustaan:

 ”Kattaus sopii japanilaishenkiselle lounaalle, jolla nautitaan keittoa ja sushia. Ateria huuhdotaan alas sake-viinalla, joka nautitaan laakeasta keramiikkakulhosta. Pieneen neliömäiseen astiaan jokainen ruokailija voi annostella soijakastiketta sushin kyytipojaksi. Tunnelma on keväinen – kirsikkapuun oksat ovat juuri nupuillaan ja pienet origamijoutsenet lähdössä lentoon.”

Seuraava kattaus sai pauloihinsa lämminhenkisellä tunnelmallaan; kattaus on kutsuva ja houkuttelee suuresti viettämään iltaa ystävien kesken. Huomion kiinnitti myös ihastuttavasti lautasliinaan asetellut aterimet. Tunnelmallinen ja rauhallinen kuvaavat kattauksen henkimää ilmapiiriä erinomaisesti.

Micun pari sanaa kattauksestaan:

Rento illallinen ystävien seurassa. Lautaset Arabian Uhtua, lasit Iittala Essence.

Kun yhdistetään valkoista, hentoa vaaleanpunaista, kirkasta lasia ja helmiä saadaan jotain näin suloista kuin tämä seuraava kahvipöydän kattaus. Nostalgiaa ja herkkyyttä henkii tämä kattaus, joka saa suloisuudellaan himoitsemaan jotain herkullisen makeaa leivonnaista! Kahvintuoksu tuntuu jo nenässä!

J antaa kuvan puhua puolestaan, mutta lausuu muutaman sanasen astioista:

Kastehelmi-astiaston olen saanut äidiltäni ja siihen kuuluu kymmenen kahvikuppiparin lisäksi maljakko, sokerikko, kermakko, kerrostarjotin ja pieni kulho. Astiat ovat vuosilta 1964-1988.

Tässä siis voittajakattaukset, onnitteluni teille! Palkitsen vaivannäkönne pienillä palkinnoilla, jotka löydätte kuvattuina ja lueteltuina täältä. Tässä nopeus ratkaisee: se joka ensimmäisenä ottaa sähköpostitse minuun yhteyttä, saa valita palkinnoista itselleen kaksi, se joka toisena ottaa yhteyttä, saa valita neljän jäljelle jääneen palkinnon joukosta niin ikään kaksi ja kolmantena yhteyttä ottanut saa ne kaksi tuotetta, jotka ovat vielä jäljellä. Yhteydenottoja siis tulemaan osoitteeseen allyouneediswhite@hotmail.com, kiitos.

Mitäs sanoo lukijaraati näistä kattauksista? Tulen tosiaan esittelemään lisää kattauskuvia blogissani vielä tämän kuun aikana, joten pysykäähän kanavalla! :) Nyt ei muuta kuin iloista mieltä ja hyvää viikonloppua!

Comments

 1. 15.2.2013 / 10:50

  Vau, upeat voittajakattaukset. En yhtään ihmettele, miksi voittivat! Kaikki ovat kokonaisuuksina kovin kauniita ja silti suhteellisen yksinkertaisia.:)

  • 15.2.2013 / 16:04

   upeilla kattauksilla otettiin kyllä tähän kisaan osaa :)

 2. 15.2.2013 / 11:27

  Voih, aivan upeita kattauksia! Olen ihan sanaton. Onnea voittajille <3

  • 15.2.2013 / 16:05

   niin oli kyllä se sinunkin, aivan ihanan tunnelmallinen! :)

    • 15.2.2013 / 20:15

     ei kestä kiittää, rehellinen mielipide :)

 3. 15.2.2013 / 11:50

  Tosi kauniita ja viimeisen päälle harkittuja kattauksia. Ymmärrän valinnanvaikeuden. Varmaan tämän blogimaailman inspiraatioiden myötä ihmiset ovat enemmänkin alkaneet kiinnittämään huomiota ja panostamaan myös kattauksiin. Ja onhan se silmänruokakin tärkeää.

  • 15.2.2013 / 16:06

   eikö! valinta oli kyllä vaikea.
   oon sun kans ihan samaa mieltä! :)

 4. Liinu
  15.2.2013 / 12:00

  Todella kauniit voittajakattaukset. Etenkin kolmannen kuvan värimaailmasta tuli mieleen teidän koti (ainakin vuosi-kaksi sitten) kun tehosteväreinä oli paljon turkoosia ja pinkkiä. Otin myös omat kattauskuvat, mutta aivan hävettää kuinka joskus voikin olla niin saamaton, että jäi lähettämättä. Tykkäisin itsekin jotenkin jakaa kaikkia (ainakin omasta mielestä :)) hienoja kuvia, mutta blogi ei kyllä tule kyseeseen, kun saisin sitä päivitettyä varmaan kerran vuodessa :D

  • 15.2.2013 / 16:08

   niin muuten oli! onpa sulla hyvä muisti ja oletpa kauan seurannut mun blogia, ilahduin tosi paljon :)
   voi harmi ettet lähettänyt kuvia, ois ollu tosi mielenkiintoista nähdä ne :)

 5. 15.2.2013 / 12:25

  Onpa todella upeita kattauksia! :) Vaikka olenkin opiskelija, enkä omista kalliita ja hienoja astioita, alkoi mietityttää, että millaisen kattauksen saisin aikaan, sillä paljonhan tekee jo koristelutkin. Täytyypä joskus kokeilla!

  • 15.2.2013 / 16:09

   voi kuule Kiki, ei kaunis kattaus kalliita ja hienoja astioita vaadi eli ei muuta kuin erilaisia kattauksia kokeilemaan :)

 6. Kaz
  15.2.2013 / 13:50

  Voi miten kauniita!
  Keskimmäinen oli lempparini.
  Harmi ettei itsellä ole niin hyvää kameraa kuin nykyään
  suurimmalla osalla tuntuu olevan, että saisi saman tunnelman luotua kuvaan, mikä on oikeasti tilanteessa läsnä.

  • 15.2.2013 / 16:13

   no voi että. minäkin kuvailin ennen ihan perusdigikameralla ja mielestäni kuvat onnistuivat ihan hyvin. tosin eron huomaa toki nyt kun kamera on kehittyneempi ja omat taidot vähän paremmat, mutta niihin aikoihin (esim. 3 vuotta sitten) olin kuviini tyytyväinen :D.
   tykkään hyödyntää päivänvaloa kuvissa ja sehän onnistuu kameralla kuin kameralla. salamaa en halua käyttää koskaan, vaan jos on hämärää niin mielelläni sitten sytyttelen kotiin valoja ja sitä kautta saan sitten lisää valoa kuviin. laadukas kamera siis hoitaa vain osan ja loput on sitten tuollaista kikkailua :) kokeilemalla huomaa eron!

 7. anu
  15.2.2013 / 13:51

  kauniita kattauksia!
  tosi kiva,että olit valinnut niin erityyppisiä kolmikkoon mukaan.
  Sulla on silmää monentyyliselle kauneudelle:)

  • 15.2.2013 / 16:10

   voi et usko miten mukavaa oli kuulla tämä, kiitos Anu! :)

 8. 15.2.2013 / 17:34

  Onnittelu voittajille. Nostan todellakin hattua, että jotkut jaksavat nähdä vaivaa kauniiden kattauksien eteen. Niitä on ilo katsella!
  Itsellä on aika karua kattaustyyliä, onneksi sentään Arabiaa ja Iittalaa käyttäen.
  Kakkoskodissa saaristossa (jossa ei ole tiskikonetta) karuus menee astetta ”paremmaksi”, paperilautaset ja -mukit. :D

  • 15.2.2013 / 20:16

   kauniit kattaukset on ihania, puoliruokaa :))

 9. Rags
  15.2.2013 / 18:52

  Kaikki erilaisia, mutta jokainen niin kaunis! Tuskin maltan odottaa, etta laitat muistakin kattauksista kuvia.
  Mukavaa viikonloppua!

  • 15.2.2013 / 20:17

   oon samaa mieltä :)
   kiitos, samoin sinulle ja halauksia <3

 10. 15.2.2013 / 18:58

  Wau! Tuhannet kiitokset tästä huomionosoituksesta! Olen valtavan otettu ja iloinen, että pääsin näiden kahden muun kattauksen kanssa voittopallille :)

  Iloista viikonloppua kaikille!

  • 15.2.2013 / 20:19

   kiitos vain itsellesi että osallistuit, ihana että ilahduit! ja niin harmi etten voinut kaikkia osallistujia ilahduttaa, mutta kisa on kisa.
   iloista viikonloppua sinullekin Micu!

 11. 15.2.2013 / 20:21

  Upeita kattauskuviaja blogia löysin tänne Micun johdattelemana ihailemaan. Kuten edellä joku jo totesikin, huomioni myös kiinnittyi siihen, että sinulla on silmää monenlaiselle kauneudelle. Pitääpä palailla tänne uudemman kerran:)

  • 16.2.2013 / 19:15

   mukava että tulit käymään ja ehdottomasti tervetuloa toistekin! ja kiva että jätit viestiä, vielä näin ihanan, kiitos :). ja onpa herkullinen Villan nimi!

 12. 16.2.2013 / 08:48

  Olen niin otettu! Ja iloinen :)
  Blogissani on nyt postaus tästä kattauskisasta ja sieltä voi nähdä lisää kuvia kyseisestä kastehelmi-kattauksesta.

  Mahtavat nuo kaksi muuta kattausta! Ja odotan kyllä innolla näkeväni muitakin kisaan osallistuneita! :) Hyvää viikonloppua S!

  • 16.2.2013 / 19:17

   ihana että pystyin ilahduttamaan, mieluusti oisin ilahduttanu kaikkia osallistujia. tuunpas katsomaan lisäkuvia! ensi viikolla tulossa lisää kattauskuvia.
   kiitos samoin sinulle :)

  • 16.2.2013 / 19:17

   kiva juttu että löytyy ideoita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.