Kahvitauon inspiraatio

 

Iltapäivän cappuccino kädessäni surffailin netissä ja päädyin kurkistamaan myös Alvhemin sivuille. Mitäs tähän muuta voi sanoa kuin että jos tykkää raidoista niin tykkää raidoista! Nimittäin tämä kuva myytävien kohteiden joukossa pisti heti silmääni ja herätti valtaisin halun nähdä lisää kuvia kohteesta!

Kuinka kutsuvan näköinen onkaan tuo sohvakokonaisuus ihanine väripilkkuineen! Pieni pilkahdus keltaista ja oranssia, onpa keväistä :). Tosin meidän kodissa näitä värejä ei tulla näkemään: menen tutulla vaaleanturkoosilla linjallani näillä näkymin tulevankin kevään/kesän. Pari turkoosivalkoraitaista tyynynpäällistä olohuoneessa ja turkoosit tabletit ruokailutilassa, ei muuta. Kukilla sitten vaaleanpunaista ja ehkä pääsiäisen tienoilla keltaistakin – se sopii mulle täydellisesti. En halua hankkia uusissa sävyissä mitään kaapintäytettä, joten kukat on siinäkin mielessä oiva väripilkku kotiin. Mites teillä; tuleeko kevään korvilla lisää väriä kotiin, uusia vai kenties niitä aiemmilta vuosilta tuttuja, hyväksi havaittuja sävyjä?

Ja taas tuo matto kiinnitti huomioni ;). Onpa kiva pari tuon raitahuovan kanssa, joka multa jo löytyykin.
Saman kodin eteinen oli kiva myös; mikä ihanuus tuo puulaatikko!

Eräästä toisestakin asunnosta löysin jotain kaunista, jonka halusin tuoda blogiini. Kaunis ruokailutila, jonka ruokapöydän ympärille on mukava kuvitella erilaisia tuoleja; pieni asia, iso muutos! Lautalattiakin on kovin hurmaava – kodikas ja lämmin.

Saman asunnon olohuone oli myös oikein kotoisa ja lämminhenkinen. Ihanan erilainen sohvapöytäkokonaisuus! Katsoin muuten aluksi tästä kuvasta, että aika kiva torkkupeitto nojatuolilla…

Kunnes seuraavasta kuvasta huomasin, että nojatuolihan onkin verhoiltu tuolla kankaalla :D. Aika villi, aika villi! Seuraavan postaukseni aihe liippaakin aika läheltä tuota nojatuolin kuosia, sattuipas!

Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.

Comments

 1. Hellu
  19.2.2013 / 19:36

  Eikö nää alvhemit jo riiiiiiiitttttäääääääissssss, nää on ihan turhia.

  • 19.2.2013 / 23:45

   ehkä ne on sun mielestä turhia, mutta ei monen muun lukijan eikä minunkaan mielestäni. kai saan itsekin inspiroitua? sitä Alvhem mulle tarjoaa, säännöllisesti vuodesta toiseen. pidän kovasti niistä erilaisista asunnoista mitä sivuilla näkee, mukavaa vaihtelua ne kerrostalokodit tälle omalle omakotitalolleni. myöskin asuntojen stailaukset on mieleeni. koen luontevana jakaa mielestäni parhaita paloja lukijoillekin ja ei ole kauankaan, kun sain tästä hyvää palautetta. lukija sanoi että hänen mielestään on kivaa, että jaksan nähdä vaivaa ja etsiä kivoja inspiskuvia netistä, hän kun ei sitä itse jaksa tehdä. kukaan tuskin jaksaisi päivästä ja vuodesta toiseen postailla vain oman kotinsa kuvia, en minä ainakaan. jos joutuisin noin tekemään, tulisi tämä blogi tiensä päähän melkoisen nopeasti.
   ja miksi käytän Alvhemin kuvia, niin ihan siitä syystä, että pidän heidän kuvistaan ja stailauksistaan valtavasti, mutta myös siksi että heidän sivustonsa on niitä harvoja, joiden kuvia saa lainata rikkomatta tekijänoikeuksia. olen jopa henkilökohtaisesti heiltä luvan kuvien lainaamiseen pyytänyt.
   tiedäthän, että elämässä ei voi koskaan miellyttää kaikkia? sama pätee blogeihin: ei ole realistista lähteä yrittämään kaikkien lukijoiden miellyttämistä. siihen en ole koskaan edes pyrkinyt. en tiedä olenko vielä koskaan törmännyt blogiin, jossa kaikki postaukset on ihan supermielenkiintoisia, en usko. lukijana näen asian silti niin, ettei niiden kaikkien tarvitse juuri minua miellyttääkään. siirryn vain vähin äänin toiseen blogiin, koskaan ei ole käynyt edes mielessä, että itsekkäästi kertoisin bloggaajalle, etten oikein pidä näistä ja noista jutuista. ymmärtäisin tuollaisen vain siinä tapauksessa, jos joutuisin maksamaan lukeakseni jotain blogia. olisihan tämä maailma toki ihan erilainen, jos jokainen asia olisi tehty tänne vain minua varten ja minun makuani ajatellen.
   vielä sellaisen asian haluaisin tuoda esiin, että tällainen kommentti ei tunnu kovin mukavalta sen jälkeen, kun on jo valmiiksi kiireisenä päivänä uhrannut aikaansa blogille jopa kahden postauksen verran. postaukset kun eivät synny itsestään minuutissa tai parissa.

 2. 19.2.2013 / 20:03

  En ole mikään värien ystävä, mutta ripaus kirkkaan keltaista voisi majailla meillä ainakin hetken. Ensin en tykännyt tuosta musta-valkoisesta matosta ollenkaan, mutta tuntuu että tykästyn siihen koko ajan enemmän ja enemmän ja se voisi jopa kotiutua meille.

  • 19.2.2013 / 23:38

   mä ihastelen tuota mattoa kuvissa aina yli kaiken, mutta livenä en niinkään. hiukan vierastan sitä kermanvalkoista tuossa matossa vielä :P

 3. SanMa
  19.2.2013 / 20:17

  Ompa kaunista kerrassaan! Meillä mennään kans kevät ja kesä samoilla väreillä kuin ennenkin, meidän kodissa toimii pinkki pieninä pilkahduksina. Tosin jo toista vuotta olen himoinnut keltaista, ostinkin kaksi keltaista pyyhettä, toinen kylppäriin ja toinen vessaan, joten ihan tarpeellinenkin investointi. En lähde helposti mukaan trendiväreihin, vaan sisustan aika pitkälti samoilla tekstiileissä, talveen ja jouluun on omansa ja kesäkauteen omansa. Ahdistaa vaan, jos pitää kaappiin piilottaa useita tyynynpäällisiä ja huopia..kukilla sitten eri värejä, kuten sinullakin.

  Tänään aurinko paistoi täällä Keski-Suomessa vähän aikaa keskellä päivää ja koko koti tulvi valoa, rännistä tippui vesi ja linnut lauloi -ihanaa kevään odotusta sinulle!

  • 19.2.2013 / 23:37

   mä tilasin ne keltaiset tyynyliinat, ovatkin jo käytössä makkarissa kokovalkoisessa petauksessa. ihanan energisen näköiset! voi toivottavasti saadaan pian aurinkoa tännekin, on ollutkin jo ikävä sitä mollukkaa!
   kiitos, samoin sulle ja kiitos myöskin näin ihanasta kommentistasi :)

   • Nimetön
    20.2.2013 / 09:35

    onnistuisiko saada muutama kuva nähtäväksi tästä pirtsakasta petauksesta? :) itse vierastan kanssa vähän keltaista, mutta pieninä annoksina saattais upotakin!

    • 20.2.2013 / 10:02

     onnistuu ihan varmasti! makkarijuttuja on muutenkin tulossa ensi kuussa sen yhden ikuisuusprojektin (= sängynpäätymietintöjen) tiimoilta. petivaatteiden vaihto koittaa tässä juuri, mutta otan kuvia sitten kun ovat taas petauksessa seuraavan kerran, maltatko odottaa maaliskuuhun? :)

     • Nimetön
      20.2.2013 / 12:54

      tiukkaa tekee, mut jospa mä saan jotenkin tän ajan kulumaan :D sulta tulee varmasti tässä odotellessa paljon kaikkia kivoja juttuja, niin jospa se vähän auttaa tätä odottelua! ;)

      • 20.2.2013 / 12:58

       :D hauska! on vähän rästissä tässä hommia, kröhöm… muistuttele sitten maaliskuussa jos ei ala postausta kuulumaan, laitoin sen kyllä luonnoksiin muistiin, mutta joskus sinnekin on jokunen hautautunut :P

 4. 19.2.2013 / 21:18

  Alvhemin kodit on niin parhaita! :)

  • 19.2.2013 / 23:35

   niin minustakin, inspiroi vuodesta toiseen :)

 5. 19.2.2013 / 21:50

  Ei voi olla totta: tuo nojatuoli on verhoiltu Svenskt Tennin norsukankaalla, joka on yksi vaihtoehto meidän nojatuolin verhoilukankaaksi! :) Kiva nähdä miltä se näyttää. Ihan hyvältä minusta…. :)

  • 19.2.2013 / 23:34

   no arvaa vaan kuka mulla tuli mieleen heti ku näin tuon tuolin – muistin heti ne sun tyynyt :D onpa kiva että näit tämän, muistin myös sen sun nojatuoliprojektin nimittäin. ois varmasti kiva teidän kotona tuollainen :)

 6. Hertta
  20.2.2013 / 00:15

  Matto kiinnitti minunkin huomioni. Tiedätkö mikä / kenen valmistajan matto on kyseessä? Minulla ei ollut ajatuksissa vaihtaa kevääksi tyynynpäällisiä tai muita sisustustehosteita, mutta kun olen sinun blogiasi ja paria muuta aktiivisesti seurannut, olen pikkuhiljaa huomannut suunnittelevani kevätsisustusta. ;)

  • 20.2.2013 / 10:03

   tuo matto on Ikean Stockholm Rand -matto.
   heh, ihanaa, noin ne blogit vaikuttaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.