Nyt jo liikaa mattovaihtoehtoja…

 

Aamuisesta postauksestani nämä mattoajatukset sitten taas saivat alkunsa… Kuten olen aiemminkin maininnut, meillä on yhden maton vajaus kodissamme (yksi makuuhuone on ilman mattoa). En ole löytänyt sitä täydellistä mattoa ja koska pyrin parhaani mukaan välttämään hutiostokset, ilman mattoa ollaan menty.
No nyt viime kuukausien ajan mielessäni ovat pyörineet kaksi vaihtoehtoa:  Linie Designin Bologna-matto sekä Design House Stockholmin Björk-matto vaaleanharmaana. Molemmat järkyttävän hintaisia, kuinkas muuten :/. Tosin nyt jälkimmäinen on Länna Möblerin sivuilla -30 % tarjouksessa, apua.
Näiden kahden joukkoon tuli tänään vielä kolmaskin vaihtoehto Kodin Ykkösen Anno-sarjasta, hinta huomattavasti huokeampi:

Laituri villadhurrie/Kodin Ykkönen, Björk-matto/Design House Stockholm, Bologna-matto/Linie Design.

Mutta kyllästyykö tuohon raitaan? Ja onkohan senkin valkoiset osat kovin kellertävät… Tuo ruutumattokin olisi aivan upea! Björk-matolle taas löytyisi käyttöä muistakin huoneista eli sitä voisi vaihdella huoneesta toiseen tarpeen mukaan… Kaikki nämä kolme vaihtoehtoa on villamattoja, joten asia ei ratkea materiaalinkaan puolesta. Kaikkia saa myös tarvitsemissani mitoissa, joten ei ratkaisua siitäkään. Jos ajattelen, että nuo kaikki matot olisivat samanhintaisia, en ehkä silloinkaan saisi päätöstä tehtyä! Tosin kyllä voi olla että tuo Bologna veisi voiton, niin upea se on. Maton kaveriksi tulisi valkoinen Kivik-sohvamme sekä valkoinen sohvapöytä. Voi että kun olisi helppoa astella liikeeseen ja ottaa matto kotisovitukseen, mutta verkkokauppa on verkkokauppa eikä viitsisi jokaista tilata ja alkaa palauttelemaankaan…

Mitäs te sanotte tähän perjantaiseen mattopähkinään? 

Kuvat lainattu Kodin Ykkönen & ROOM21.

Comments

 1. 22.2.2013 / 14:58

  Ääni Björkille! Itse tutustuin siihen vasta vähän aikaa sitten ja se päätyi kyllä ehdottomasti haavelistalle. Noista ehkä ”varmin” vaihtoehto, tuskin siihen kyllästyy :)

  • 22.2.2013 / 20:50

   se on kyllä UPEA! normihintaisena en kyllä sitä hanki, mutta täytyy miettiä tuota alea vielä… kaikista paras mun ois hankkia olohuoneeseen uudet matot ja laittaa olohuoneen matot makkariin… ääh vaikeeta!

 2. 22.2.2013 / 15:22

  Minä äänestän Bolognaa – aivan ihana!

  Olen itse juuri tehnyt tilauksen Formelle. Hintavia mattoja nekin, mutta ei kyllä maksa 500 €, kuten tuo Bologna näyttäisi maksavan. Formen musta-valkoinen Aino-matto ainakin näyttää puhtaan valkoiselta, kerron parin viikon päästä blogissani mikä on totuus :-)

  • 22.2.2013 / 20:51

   se on kyllä niin ihana, tykkään kympillä :)
   mä olin syksyllä jo hankkimassa Formen Lumia-mattoja, pyysin näytepalankin mutta ehkä se sävy oli sitten sellainen, ettei hankintaa tullutkaan tehtyä… nyt siellä on kyllä taas yksi jota mietin, senkin olisi voinut tähän kollaasiin lisätä :D

   • Anni
    23.3.2013 / 22:41

    Mulla on ollut Aino-matto keittiössä jo kolme vuotta ja on kuin uusi vieläkin. Matto on siitä hyvä että sen voi kääntää kun toinen puoli likaantuu. Eli pestä tarvii tosi harvoin.

    • Anni
     23.3.2013 / 22:42

     Aino-matto on siis Formen mallistossa.

     • 25.3.2013 / 07:40

      ok kiva kuulla kokemuksia! munkin mielestä käännettävät matot on tosi käteviä :)

 3. 22.2.2013 / 19:36

  Hei!

  Innostuin myös täällä työhuoneeseen mustavalkoraidallisesta matosta. Kesällä itä-suomessa löysin käsityöläisen, joka teki räsymaton oman toivomukseni mukana. Teetin mustavalkoraidallisen, mustalla loimella. Raidat 8 cm ja pituus kaksi metsiä. Hintaa tuli noin 70 e. Todella laadukas matto! Helppo imuroida (nimim. kaksi kultaistanoutajaa) Kannattaa siis tsekata tuollaisiakin. Yhteystiedot löytyy, joten voin laittaa sähköpostilla, jos kiinnostaa :-)

  • 22.2.2013 / 20:57

   oi, kuulostaa ihanalta! kiva vinkki! mustavalkoiset räsymatot on niin ihania. mummuni on tehnyt räsymattoja joskus aikoinaan, mutta ovat aika kirjavia :)

  • Hanski
   24.2.2013 / 16:10

   Hei Anni! Jos mahdollista saada s.postiin tietoa tästä käsityöläisestä anetjarvi@suomi24.fi KIITÄN!

 4. Jenppu
  22.2.2013 / 19:51

  Hannasissa olisi 150cmx 200cm raitamatto, jossa mustia ja VALKOISIA raitoja.. siis vitivalkoisia, ei kellertäviä :) Nettikaupasta niitä ei löydy valitettavasti. Matto on 100% puuvillaa, ja on myös kevyt, joten helppo pitää puhtaana :) Voit laittaa sähköpostia jos kiinnostaa, voin huomenna ottaa kuvan :)

 5. 22.2.2013 / 20:47

  Tiäkkö me tilattiin just tänään Linumia töihin. Heiltä löytyy puuvillaisena mustavalkoraitainen matto ja sitten tummanharmaa-valkomeleerattu matto. Molemmat sopivat materiaalinsa puolesta just makkariin kivasti. Niissä isoin koko on 140×200 ja hinta jotain parin sadan verran. En muista mattojen nimiä, mut Linumin sivuilla voisi olla jotain kuvia.

  Tuo Design Housen matto on kyllä niin mieletön, se on laadukas ja siksi maksaakin hiukan. Tomilla on sellainen eteisen mattona, kuulemma ollut ihan mieletön koiraperheessä.

  Villamatoissa ei valkoinen ole koskaan puhdas valkoinen, villaa ei saada helposti ihan valkaistua.

  • 22.2.2013 / 20:54

   kuulostaa mielenkiintoiselta!
   yllättäen näin paljon nyt vaihtoehtoja, vaikea päättää. eniten haluaisin olohuoneeseen vaaleanharmaat matot ja nämä olkkarin nykyiset vaikka makkareihin. täydellisen sävyistä vaaleanharmaata ei vain löydy mistään!
   tuo Bologna-matto on myös villamatto ja siinä nuo valkoiset kohdat vitivalkoiset, sain ROOM21:lta tiedon :)

   • 22.2.2013 / 20:59

    Joo, ei sekään oo hyvä jos on liikaa vaihtoehtoja, eikä sit mikään niistä sykähdytä ihan täydellisesti.

    Uskon että Boardissa voi olla aika valkoinen se villa, mut en silti usko että ihan yhtä puhdas valkoinen mitä puuvillaisissa. Meillä ei taida siitä olla just töissä mallipalaa, mutta muista Linien matoista on.

    Musta teidän olkkariin sopisi aika kivasti Linieltä sama kun meidän olkkarissa on :) joko sama väri tai asteen vaaleampi. Eli Sirius. Joo, ei ihan halpa, mutta m i e l e t ö n. Koko 200×300 tais olla jotain päälle 800 €.

    • 22.2.2013 / 21:10

     niinpä! tästä mattoasiasta on tullu kyllä aika iso ongelma mulle eikä mies oikein osallistu millään tavalla näihin pähkäilyihin ku ei häntä niin kovasti kiinnosta :D
     eikö teidän olkkarin matto ole aika tumma ja sohva valkoinen? meidän sohva on tosi tummanharmaa tai oikeastaan mustanharmaa, joten en halua tummaa mattoa siihen viereen. toinen ongelma on se, että meidän olkkari on niin iso ja pitkulainen, et vaatii pari mattoa vai mitä mieltä oot? tuntuis omituiselta pitää vain yhtä mattoa sohvan ja sohvapöydän yhteydessä ja sitten sohvalta takkaan kun on matkaa nelisen metriä niin sekö olisi tyhjänä vai mitä siihen laitan? help! :D

     • 22.2.2013 / 21:17

      Joo meidän matto on suht tumma, mutta ei ihan kamalan tumma. Mutta tosiaan tästä matosta on useampikin vaaleampi sävy, esimerkiksi juurikin aika kaunis flanellin harmaa sävy, joka voisi passata teille. Vaikka musta tuo tummempikin harmaa voisi olla kiva, just jos vaaleaa lattiaa ja valkoista korkeaa tilaa on paljon, samoin se yhdistää sohvan saumattomasti tilaan. Molempi toimii :)

      Mun mielestä yksi matto riittäisi teille, paljas lattiapinta on ylellistä. Ja kun sen kanssa olisi kontrastina vähän tummempi matto, se toimisi hyvin yksinään. Varmasti 200×300 voisi olla ihan passeli, sen vaan asettaa tosiaan ns. sohvan pariksi. Mä ajattelen muutenkin että nykyään lattiat on niin nättejä uusissa taloissa, että matot ovat lähinnä istuinryhmän kokoajia, muualle ei paljon mattoja tarvita.

      Vitsi nää pähkäilyt on välillä vaikeita, usko pois et mullekki :) Nyt onneksi tilasin eteiseen itselle Linumilta sen mustavalkoisen raitamaton, onpa ainakin joku siihen.

      • 22.2.2013 / 21:30

       kiitos näistä Anne! auttaa jäsentämään omia ajatuksia :) ja kun tässä katselen näitä olohuoneen mattoja niin nopeasti alkaa silmä jo tottua siihen, että tilalla olisi vain yksi matto! niinpä tämä loksahti kivuttomasti ja helpostikin paikoilleen: nämä matot siirtyy makkariin ja ostankin maton sitten olkkariin. nyt pitääkin sitten päättää ”enää” sen maton väri :D. tuollainen raitamatto ei tuu enää kyseeseen, ei jotenkin sovi meidän kodin olohuoneeseen. Bologna on edelleen harkinnassa, samoin tuo Björk. voi voi, saankohan vielä tämänkään vuoden puolella mattohankintaa tehtyä :P

 6. 22.2.2013 / 20:51

  Lisään tähän mattojen nimet: Board ja Loom :)

  • 22.2.2013 / 20:54

   ok kiva tietää :)

  • 23.2.2013 / 10:20

   kiitos linkistä, tuo onkin sama josta A ylempänä kirjoitti :)

 7. 23.2.2013 / 15:09

  Moikka, tulin vain kertomaan, että kävin itse tänään paikanpäällä jälleen kerran toteamassa, että halvalla ei saa hyvää. Siis nuo Annon edulliset villamatot. Valkoinen raita oli tosiaan melkein vaaleanruskeaa. Lisäksi matot olivat tosi kovan karheita ja täynnä pikkuisia karvoja jo valmiiksi. :( Niinpä minunkin mattometsästykseni pojan huoneeseen jatkuu.

  • 24.2.2013 / 10:47

   no voi onpa harmi kuulla. tosin päätin jo ennen tätä tietoa, etten hankikaan raitamattoa, vaan olohuoneeseen tulee uusi matto ja olkkarin matto makkariin :)

 8. Erika/Anno-tiimi
  25.2.2013 / 09:27

  Hei,

  Laituri -maton valkoinen on valkaisematon, joten se on luonnonvalkoinen. Huhtikuussa myymälöihin tulee puuvillaisena mustavalkoinen Lankku -niminen matto, jonka raidat ovat yhtä leveät kuin Laiturissa, mutta materiaali on villan sijaan puuvillaa ja valkoinen on optinen valkoinen. Eli heille, joiden valkoisen pitää olla todella valkoinen, Lankku -matto on ihanteellinen valinta.

  • 25.2.2013 / 22:21

   ok hyvä tietää, kiitos!

   • Maton etsintää
    20.4.2013 / 10:08

    Ihania vinkkejä, minulla myös maton etsintä käynnissä ja yksi huone ollut ilman mattoa pitkään, kun sopivaa ei ole löytynyt. Lankku-mattoa ei löydy vieläkään esim. Kodin1:n verkkosivuilta. Huhtikuu on jo pitkällä.. Ehkä pitää kallistua Formeen.

    • 20.4.2013 / 11:48

     voi täälläkin samanmoiset mattopohdinnat! siirsin nyt yhteen makkariin olohuoneen toisen maton, nyt olohuoneessa on vain yksi matto ja se on tänne liian pieni. olen säännöllisesti ihastellut Formen mattoja, Lumia-matosta sain näytepalankin ja se on tosi kaunis, olen alkanut pitämään sen luonnonvalkoisesta väristä paljon! mutta valitettavasti sitä ei ole tarpeeksi suurena kokona. meidän olkkariin ei riitä 160x230cm kokoinen, pisin sivu saisi olla 300 cm, mutta mietin vielä asiaa, jos saisin huonekalujärjestystä muutettua, jolloin pienempi koko ehkä riittäisi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.