Milanon sydämessä

 

Matkalla saimme nauttia yhden kokonaisen päivän kauniista auringonpaisteesta, aurinko lämmittikin Milanossa jo tuntuvasti! Duomo näytti entistäkin upeammalta aurinkoisella säällä. Tähän yhteistyöhalukkaan pulun kanssa ottamaani kuvaan kiteytyykin aika lailla se, mistä Piazza del Duomo koostuu:

Piazza on koko ajan täynnä ihmisiä (ja niitä puluja). Toiset kulkevat ristiin rastiin, käyttävät vain ohikulkupaikkanaan, toiset viettävät muuten vain aikaa, kun taas me ja monet muut turistit, teimme oikeastaan noita kaikkia kameran kera. Ihmismassasta löytyi myös kymmeniä ellei jopa satoja Afrikan mantereelta tulleita mieshenkilöitä, jotka kaupittelivat milloin mitäkin… Noiden muutamien päivien aikana koimme heidän kaupittelunsa jo erittäin rasittaviksi: jakoivat ”onnea tuovana ilmaisena lahjana” jonkinmoisia lankarimpsuja ranteisiin ja heillehän ei mikään ei kiitos ihan riitäkään… Jotkin raasut menivät lankaan ja uskoivat, että hyvää hyvyyttään lankarimpsujaan jakelivat, antoivat laittaa niitä ranteisiinsa ja sittenhän se rahankerjuu vasta alkoikin. Voi huoh pelkästä muistelemisesta! Ilman näitä kaupustelijoita tuolla oleminen olisi ollutkin ihan täydellistä. Että tsemppiä vain seuraaville :D. Kannattaa olla myöskin erittäin varovainen, jos jostain syystä erehtyy näiden erinäisiä tuotteita kauppaavien kanssa juttusille: siinä saattaa vaivihkaa toinen kaveri tyhjentää turistin jos toisenkin taskut… Silmät saa olla siis selässäkin tuolla ihmisvilinässä.

Mutta kun tuon yksityiskohdan unohtaa, voikin keskittyä nauttimaan tästä upeasta rakennuksesta, joka ylväänä kohoaa Milanon taivasta kohden kätkien sisäänsä joskus jopa 40 000 ihmistä! Suosittelen siis käymään myös katedraalin sisällä, sisäänpääsy on ilmainen.

Myöskin Duomon katolla kävimme, tällä kertaa menin sinne hissillä ;). Ylhäältä otettuja kuvia näytän toisella kertaa. Otin matkalla lähes 500 kuvaa, joten jo näidenkin kuvien perkaamiseen vierähti tovi…

Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka eikä syyttä koko Milanon sydän. Duomo on upein koskaan näkemäni rakennus ja nyt olen onnekseni nähnyt sen jo kaksi kertaa. Toivottavasti kuvista välittyy edes osa tuosta upeudesta!

Comments

 1. MinnaA
  2.3.2013 / 09:53

  Voi vitsit, näyttääpäs ihanalta! Postauksesi ei ainakaan lievittänyt jo melkein tuskaatuottavaa matkakuumettani :)

  • 2.3.2013 / 16:19

   heh, matkakuumeeseen ei kyllä auta kuin yksi asia :)

   • MinnaA
    2.3.2013 / 17:28

    Taidat olla ihan oikeessa :) isäntä vaan sitä mieltä, että on nyt kesällä niiiiiin paljon tota pihanlaittoo, ettei nyt reissuun.. On tuo piha kyllä kieltämättä täysin mulloksella, eli ehkäpä hän kuitenkin on ihan oikeessa..

    • 2.3.2013 / 17:39

     pitää muistaa lomaillakin ja pieni irtiotto tuo vain motivaatiota hommiin :)

 2. 2.3.2013 / 10:00

  Vaikuttavan näköinen rakennus! Samanlaisia tunteita itsessäni herätti varmaan toissakesän Barcelonan reissulla nähty Sagrada Familian kirkko! Todella hieno ulkoapäin, valitettavasti sisällä ei käyty, sillä jonot olivat valtavan pitkät ja aikaa ei sitten jäänyt aikaa odottelemiseen. Suosittelen kaupunkia muutenkin, jos et ole vielä käynyt!

  • 2.3.2013 / 16:21

   tuo on kyllä upea ja niin suuri, huomattavasti suurempi kuin Sagrada Familia. Sagrada Familia ei mun mielestä ole parhaimmalla paikalla, se näyttäisi vielä upeammalta jollain aukiolla niin kuin tämä Milanon Duomo. Barcelona on siis mullekin tuttu, SF samoin. ihana kaupunki, jonne pitää taas jonkin ajan kuluttua päästä :)

 3. 2.3.2013 / 10:19

  Oi miten mahtavan näköistä, minäkin olen suuri Italia fani ja olisi niin ihanaa päästä taas sinne käymään! Kivaa kun voi katsella ainakin kuvia :)

  • 2.3.2013 / 16:22

   mukava kuulla että nämä matkapostaukset on mieleen! tänne on mukava siirtää muutamia matkamuistoja itselle talteen :)

 4. Niina ja 4kisua
  2.3.2013 / 10:36

  Milanossa käyty kanssa ja ei voi kuin ihastella jälkikäteen taas duomoa :) Meillä ei jäännyt ruokapaikoista kovinkaan mielekästä kuvaa kun heti ekassa paikassa alkoi turistien vedätys…Mulla oli mielestäni ns.1 päällä ja silti tuli niin alipukeutunut olo kun katseli paikallista pukeutumista ;D Ei turhaan ole muodin mekka tuo milano(mä en todellakaan seuraa vaatemuotia ;D)

  • 2.3.2013 / 16:24

   meillä jäi tuo ruokapuoli tällä reissulla ihan sivurooliin, jotenkin sen verran kiirettä piti koko ajan et ehti vain ohimennen jotain haukata :P

 5. 2.3.2013 / 11:29

  Duomo on kyllä vaikuttavan näköinen rakennus, jotenkin sitä en tajunnut ennen matkaa kuvista, miten suuri se onkaan. Paikan päällä sitten vain totestin, että WAU! Hyviä kuvia olet kyllä napannut, kyllä näistä se matkakuume taas paheni…;-) Kävittekö Outletissa?

  • 2.3.2013 / 16:24

   se on valtavan kokoinen, ei sitä kuvista edes tajua! kiitos, mukava kuulla :))
   ja juu käytiin, aiheesta tuleekin ihan oma juttunsa joku päivä!

 6. Marika
  3.3.2013 / 12:26

  Ei voi muuta sanoa kuin että aivan upea rakennus! Se todellakin välittyy kuvistasi, todella kaunis ja vaikuttava.

  Millainen sää Milanossa oli? Lunta ei siellä ainakaan näy :)

  • 3.3.2013 / 21:19

   se kyllä on, niin upea <3 lunta ei tosiaan Milanossa ollut, mutta Sveitsin puolella käytiin ja siellä oli (Sveitsiin matkaa vain reilun tunnin verran). lämmintä oli alle kymmenen astetta, tuolloin kun paistoi aurinko, oli lämpimämpää, mutta varjossa aika kylmä. olikin vaikea päättää mitä varustetta ottaa matkalle mukaan (kenkiä, takkia yms.), mut onneks tein hyvät valinnat :)

 7. 3.3.2013 / 16:10

  Oi, tuttuja maisemia! Kävin itsekin juuri Milanossa, harmi vaan, ettei sää ollut silloin noin hieno…:(

  • 3.3.2013 / 21:20

   tuona yhtenä päivänä oli kyllä kiva kun aurinko paistoi :)

 8. Tipi
  4.3.2013 / 07:52

  Oi miten komeita kuvia! Toivottavasti reissunne meni hienosti ihan loppuun asti ja sait ladattua ”akkuja” kevään odotteluun.
  Hieno kuva tuo, missä pulu lentää!

  • 4.3.2013 / 12:26

   voi kiitos ja oli kiva reissu, mutta jokin kevätväsymys taitaa olla nyt päällä… ehkä tämä tästä pikkuhiljaa!

 9. Wenla
  10.3.2013 / 09:51

  Ihana lukea teidän Milanon matkasta ja Milanosta :)
  Aivan ihania rakennuksia ja kauniilta kaunpungilta näyttää.
  Milano on mun yksi haave matkakohde listalla…haluun sinne,haluun sinne.Matkakuume ei yhtään kasvakaan näitä Milanon juttuja lukiessa ;)

  • 10.3.2013 / 12:01

   voi mukava kuulla että kiinnostaa! muutama juttu on vielä jossain vaiheessa tässä tulossa :). kaupunki on todella upea, suosittelen ehdottomasti käymään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.