Piazzalta Galleriaan

 

Duomo, Milanon maamerkki, on luonnollisesti yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Toinen sellainen on Galleria Vittorio Emanuele II, jonka uumeniin voi sukeltaa suoraan Piazza del Duomolta. Galleria eli ostoskeskus yhdistääkin toisiinsa kaksi aukiota: Piazza del Duomon sekä Piazza della Scalan, jonka läheisyydessä maailmankuulu oopperatalo Teatro alla Scala sijaitsee.

Mihin tahansa nykyään matkustankin, sieltä löytyy muutama japanilaisryhmä kameroineen – niin myös Milanosta ;).

Jäi vaivaamaan eräs yksityiskohta tähän galleriaan liittyen, unohdin sen matkalla täysin. Nimittäin Wikipedia tiesi kertoa, että gallerian lattian marmorissa on keskustan länsipuolella kuvioitu härkä ja uskomuksen mukaan pyörimällä sen sukuelinten kohdalla oikealla kantapäällä, pahat henget häviää. Uskomuksesta johtuen lattiaan on muodostunut kuluma ja kyseinen laatta vaihdetaan aika ajoin. Kertokaahan te seuraavat Milanoon matkaajat, löytyikö kulunut laatta! ;)
Ostoskeskuksen lattiaa tuli kyllä ihasteltua ja mietittyä, että on sen tekemisessä ollut hiukan hommaa, niin monenlaista erilaista kohtaa ja koristusta lattiasta löytyy… Kuvia en saanut ilman, etteikö aina jonkun kengät olisi tulleet kuvaan myös:

Ajattelin vielä kertoilla ainakin hotellistamme sekä shoppailuista/outleteista, jos vain vielä löytyy kiinnostusta näille matkajutuille?

Comments

 1. 5.3.2013 / 10:17

  Ihania kuvia ja tuntuu hassulta ajatella että noin upeassa rakennuksessa on kauppoja. Mutta toki nuo ei näyttänyt olevan ihan ”normi”kauppoja, Seppälää ja H&M, vaan Prada, Louis Vuittonit sun muut merkkipuodit. Kävitkö muuten noissa kaupoissa tai oletko aiemmin käynyt.
  Lisää kuvia vaan ja varsinkin siitä shoppailusta, lähtikö kuin paljon ihania tavaroita kotiin? :)

  Ja ihan oon unohtanut, piti laittaa viestiä jo aiemmin mutta aina vaan jäi, mutta tabletit saapui perille ja paikkakin jo löytynyt :)

  • 5.3.2013 / 13:44

   Vuittonilla kävin, muita katselin lähinnä näyteikkunoiden läpi. ajattelin et säästelen rahojani outleteihin ;D
   no yksi matkalaukku oli tyhjänä menomatkalla, mutta ei paluumatkalla ;). täytyy joku päivä vähän vilauttaa tuliaisia, kunhan vain ehdin kuvailemaan! mukava kuulla että tableteille löytyi heti käyttöä!

 2. Mg
  5.3.2013 / 10:46

  Ai ai, keväinen Milano, voin suorastaan nuuhkia sitä lempeän kirpsakkaa ilmaa kuvia katsoessani! <3

  Vuoden päästä sitten!

  • 5.3.2013 / 13:44

   :) toiv. itse pääsen lämpimään vielä tämän vuoden puolella, aurinkoloma houkuttelee pitkästä aikaa.

 3. Nuppu
  5.3.2013 / 11:02

  Kiinnostusta löytyy, älä vaan lopeta ;) Kiitos tosi paljon matkapostauksista, ihan uskomattomia nuo rakennukset, ei voi kuin ihailla. On kyllä niin kiva, kun matka Milanoon odottaa ja katsotaan, jos tuo laattakin löytyisi :)

  • 5.3.2013 / 13:45

   voi, kiva kuulla :)). kerro sitten tosiaan teidän matkan jälkeen löysitkö laatan :D

 4. 5.3.2013 / 11:03

  Voi sun kanssas S kun tämmösiä matkakuvia tänne laittelet! Arvaa vaan nouseeko mun matkakuume entisestään kun näitä ihailen :)
  Löysitkö tuliaisia itselle? :)

  • 5.3.2013 / 13:46

   heh, ei muuta kuin matkaa varaamaan ;)
   kyllähän sieltä jotain löyty, kuvailen niitä tässä joku päivä kun ehdin! :)

 5. -Tintti
  5.3.2013 / 13:01

  Kiinnostaa!
  Noita kauniita rakennuksia voisi ihailla ikuisesti :) Vaikka kotona pidänkin melkoisesta minimalismista, katselen mielelläni näitä kauniita julkisia tiloja. Sääli, että Suomessa harvoin näkee noin koristeellisia rakennuksia. Mikä estää laittamasta lattiaan muutakin kuin sitä harmahtavaa neliölaattaa? Tylsää!!
  Raitahaalareille rapsutuksia!

  • 5.3.2013 / 13:47

   mulla ihan sama mielipide kuin sulla! upeita rakennuksia tuolla kyllä oli. pehmoiset raitahaalarit rapsutettu <3

 6. Jen
  5.3.2013 / 14:00

  Eikä! :D Tässä tulee itelle ihan hirvee matkakuume, kun sun ihania kuvia katselee. :) Voih, kun olisi aikaa ja rahaa niin lähtisin itsekin lomailemaan. :)

  • 5.3.2013 / 14:23

   no voih! toivottavasti vähän sitten kuitenkin myös hellittäisi sitä pahinta matkakuumetta, jos matkalle lähtö ei ole tällä hetkellä mahdollista :)

 7. Lellu
  5.3.2013 / 15:21

  Hei! Kiitos ihanista kuvista. Laita vaan kaikki vinkit mitä tiedät. Olen menossa tyttären kanssa 1.5 Milanoon ja kaikki varsinkin shoppailuun liittyvä kiinnostaa.

  • 6.3.2013 / 11:34

   voi ole hyvä! tuohon mennessä ehdin kyllä tekemään vielä muutaman matkapostauksen, heh ;))

 8. 5.3.2013 / 18:56

  Hih, me löydettiin silloin 2009 keväällä tuo nimenomainen härkä ja käytiin pyörähtelemässä siellä ;-) Oli kyllä aikamoinen kuoppa enää jäljellä, ja en kyllä ihan takuuseen voi mennä, katosivatko ne pahat henget sen avulla :-D

  Kaiken kaikkiaan hauska juttu, ja kyllähän siinä sai hetken jonottaa, että pääsi itse tosiaan nuo rituaalit tekemään, mutta olihan se must-juttu tosi-turistille – kuvien kera, tietty! :-D

  • 6.3.2013 / 11:36

   ai niinkö, voi harmi ku en muistanu tuota! täytyyköhän sitä tehdä kolmas reissu Milanoon ;). tiedä sitten oliko nuo japanilaisryhmät vallanneet laatan, joten en senkään vuoksi sitä sitten muistanut :)

 9. Riikka
  5.3.2013 / 20:46

  Innolla odotan lisää :)

  • 6.3.2013 / 11:36

   mukava kuulla, lisäjuttuja tulossa aina silloin tällöin :)

 10. 6.3.2013 / 08:13

  Upeita rakennuksia ja yksityiskohtia. Ymmärtävät harmonian päälle, yhdenmukaisuutta ja hillittyjä värejä vain. J
  Ehdottomasti kiinnostaa informaatio shoppailuista ja outleteista, tahtoo! :)

  • 6.3.2013 / 11:37

   eikö olekin! kiva et kiinnostaa, niistä onkin juttua tulossa vielä. kiva ihan itsellekin siirtää tänne muistoja talteen ja toki mukava että niistä on sitten iloa/hyötyä muillekin :)

 11. Maria
  6.3.2013 / 13:38

  Moi!
  En olen aikaisemmin koskaan kommentoinut…mut nyt! Laatta löytyi ja pyörähdykset tehtiin marraskuussa 2012… Ystävä pariskunta teki samoiset pyörähdykset…ja heille odotetaan elokuussa uutta ”todella” kaivattua pereenjäsentä <3 Mitä itse toivoin niin sekin tulee onnistumaan lähiaikoina… taikauskomuksia varmaan moni ajattelee mutta teki meistä matkaajista onnellisia. Kiitos ihanista Milanon kuvista tuli niinkuin monelle muullekin Milanokuume…
  Ja nuo liikkeet osassa kävin sisällä ja ostinkin jotain…mutta näyteikkuna ostoksetkin oli henkeä salpaavat ja ne kahvilat…
  -Maria

  • 11.4.2013 / 10:59

   voi, olen unohtanut vastata tähän kommenttiin, pahoittelut! aivan ihana tarina teillä takana, voi että <3. mukava että tulit sen kertomaan :))
   ja minä ainakin olen pikkaisen taikauskoinen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.