Lempiastioitani

 

Tämä postausaihe löytyi postausluonnoksistani; olen kuukausia sitten saanut tämän haasteena muistaakseni paristakin blogista, joita en nyt kyllä häpeäkseni enää muista (saa hihkaista kommenttiboxiin!). Ajattelin, että nyt olisi sopiva hetki toteuttaa tämä, joten tässäpäs pientä raotusta astiakaappieni aarteisiin:

Pääastiasarjana löytyy blogissanikin tiuhaan vilahdellut Villeroy & Bochin New Wave -astiasarja, johon ihastuin muistaakseni noin seitsemän-kahdeksan vuotta sitten. Ensimmäistä kertaa bongasin nämä astiat nimittäin Salatut elämät -televisiosarjasta (tulipas samalla julkisesti paljastettua, että kyllä, olen joskus (eli en enää) seurannut kyseistä sarjaa :D). Sarjassa roolihahmo Juulialla oli kotonaan näitä astioita ja siitä sainkin sitten valtaisan kimmokkeen alkaa itsekin keräämään sarjaa. Keräämiseen meni vuosikausia, hinnakkaita astioita kun ovat, mutta hiljaa hyvä tulee! Mietin aina kaikessa rauhassa mitä osia itse tarvitsisin ja niitä olen sitten ostellut aina silloin tällöin ja paljon olen saanut astioita myös lahjaksi. Tällä tavoin harkiten ei ole tullut tehtyä hutihankintoja, vaan kaikki astiaosaset ovat päässeet käyttöön.

Nyt kasassa on kutakuinkin kahdeksan hengen astiasto ja sillä pärjää loistavasti. Löytyy neliönmalliset ruokalautaset, suorakulmaiset ruokalautaset, syvät keittolautaset/kulhot (joita käytän myös jälkkäritarjoiluun silloin tällöin), pasta-/salaattilautaset pienempään ruokailuun, yksi iso tarjoilukulho ja kaksi vähän pienempää, erilaista tarjoilukulhoa sekä kahvikupit party-asetteineen.

Villeroy & Bochin New Wave -sarjan lisäksi astiakaapeistani löytyy jonkin verran valkoista Iittalan Teemaa sekä uusimpina tulokkaina Iittalan Ego-kupit. Ego-kupeille en ole ostanut erikseen omia lautasia, vaan kun on tarvetta, käytän kuppien kanssa Teema-sarjan erikokoisia lautasia, aina tilanteen mukaan. Nämä kaikki astiat on mielestäni kivan yhteensopivia ja niitä on helppo yhdistellä, mikä lisää niiden monikäyttöisyyttä ja joka on itselleni astioissa tärkeää.

New Wave on vitivalkoisempaa kuin hieman luonnonvalkoisempi Teema, mutta sopivat silti kivasti yhteen. Iittalan Taika-sarjaa kokoelmastani löytyy näiden mustavalkoisten 0,6l kulhojen verran; kivat yhdisteltäviksi nämäkin!

Näistä New Wave -kahvikupeistani tulee usein kysymyksiä, että mitä kokoa ovat. Nämä omani ovat Caffe-mukit, tilavuus noin 3,5 dl. Jos joku mietiskelee mukin korvan sopivuutta vasenkätisille, niin vasenkätisille on saatavilla myös omia, vasenkätisten versioita :).

Nämä on ehdottomia lemppareitani astioistani, mutta löytyy kyllä monenlaista muutakin suosikkia aina viinilaseista vesilaseihin ja muihin kahvikuppeihin. Olenkin vuosien mittaan pyrkinyt siihen, että kaapeista löytyisi vain niitä erittäin mielekkäitä eli lemppareita ja osan vanhemmista astioistani olen harkiten laittanut kiertoon. Astiafriikkinä pidän kovasti kauniista, upeasti muotoilluista astioista, joten niitä on mukava käyttää arkenakin. En halua jemmailla kauniita astioita kaappeihin, ne on tehty käyttöä varten. Silti New Wave -ruokalautaset otan käyttöön lähinnä viikonloppuisin tai juhlapäivinä, arkipöperöt näyttää hassuilta noin isoilla lautasilla eikä juhlahetket sitten tunnu niin juhlallisilta, jos arkiruuat nautitaan samoilta astioilta. Mutta muita kyseisen sarjan astioita tulee käytettyä silloin tällöin arkenakin.

Mitäs kuuluu teidän lempiastioihinne? 

Comments

 1. 12.3.2013 / 09:56

  Minä keräilen hiljalleen Teemaa valkoisena, mutta tuo New Wave myöskin miellyttää silmää kovasti. :)

  • 12.3.2013 / 14:46

   Teema on yksinkertaisuudessaan tosi kaunis ja siitä on saatavana myös ihanan herkullisia kausivärejä :)

 2. Soffe
  12.3.2013 / 10:37

  Tuo New Wave-sarja on munkin ehdoton lemppari! :D Ihastuin siihen joskus vuosikausia sitten, kun äiti kävi astialiikkeessä kuolailemassa Old Luxembourg-sarjaa. :D Itselläni ei ole yhtään astiaa sarjasta, eikä niitä oikein opiskelijabudjetilla ostetakaan. :D

  Mulla on vanhempien luona pahvilaatikoittain ihania astioita, lähinnä keltasta Teemaa, muutama Arctican kahvikuppi, vähän Illusiaa… :D Sukulaiset alkoi keräämään mulle astioita kun olin alle 10, mutta tässä meidän opiskelijaluukussa on niin pieni keittiö, etteivät astiani mahdu tänne. :D Puhumattakaan siitä, että tiskialtaat ovat niin pienet että pelkään rikkovani astiani. Joten on ihanaa katsella tällaisia kattauskuvia ja haaveilla ”että sitten joskus”… :D

  • 12.3.2013 / 14:48

   tuo onkin mukavaa että on kerättynä jo astioita, tosi kätevää ”sitten joskus” :)
   kiva että tykkäsit postauksesta!

 3. 12.3.2013 / 13:12

  Upeita astioita! :) Itse olen keräillyt Pentikin Sara-astiastoa. Harmi vain, sitä ei enää valmisteta, mutta löytyy neljä teemukia, pari pienempää ja pari vähän suurempaa lautasta, sekä piirakkavuoka. Ehkä vielä joskus löydän tätä sinistä ruutuihanuutta vaikka käytettynä jostakin. :)

  • 12.3.2013 / 14:49

   jossain paikallisilla osto-myyntipalstoilla voi hyvinkin tulla vastaan tai vaikka huuto.netissä?

 4. 12.3.2013 / 13:59

  Nuo wave-sarjan astiat ovat kyllä kivat. Meillä on tällä hetkellä ihanasti eripari lautaset, lasit, kipot ja kupit :D Haluaisin kyllä toisiinsa sopivat astiat, vaan kun en tiedä mitä alkais keräileen?? Teema-sarja olis kyllä hyvä, yksinkertainen, mutta ehkä hieman tylsä, itse nimittäin tykkään väreistä. Nyt oon alkanut tuhansien muiden tavoin keräillä pikkuhiljaa muumimukeja, ne sopii hyvästi arkikahvitteluun, kun ovat vähän isompia kuppeja kuin juhlavammat kahvikupit.

  • 12.3.2013 / 14:51

   Teemasta on kyllä saatavilla kivoja eri sävyjä myös, jos ei halua pelkkää mustaa, valkoista tai harmaata.
   itse taas ajattelen, että tarjoilut ja kukat/servetit ym. tuo kattaukseen niin paljon väriä, että kivaa kun astiat on valkoiset :)

 5. Annem
  12.3.2013 / 14:34

  Minulla on valkoista Teemaa ja muuta tuollainen Villeroy & Bochin Flow sarjan kulho. Flow olisi mielestäni sellainen sarja jonka mielelläni ottaisin itselleni, mutta sitä myydään suurimmaksi osaksi ravintolamaailmaan, Suomesta en ole vielä kyseistä sarjaa kokonaisuudessaan löytänyt. Harmi!

  • 12.3.2013 / 14:52

   täytyypä heti googlettaa tuo Flow! nimi kuulostaa tutulta, mutta en nyt saa päähäni millaisista astioista on kyse…

  • 12.3.2013 / 14:54

   no siksihän se oli tuttu, kun tuo mun yksi kulho on sitä sarjaa! muistelinkin et onpa tuttu nimi :)

  • Kirsti
   8.7.2013 / 23:50

   Hei,

   Minulla on kyseistä Flow-sarjaa hyvinkin paljon eli matalat lautaset, syvät lautaset, kahvikupit, leipälautaset jne..

 6. Suvi
  12.3.2013 / 18:44

  New wave on myös mun lemppari. En raaski käyttää kuin vieraille tmv. ja yhden asetin jo kerran hajotinkin, kun kaappi oli liian täynnä ja kiipesin astioita ottamaan… Sain lahjaksi kummitädiltäni ison setin ko. astioita, kun valmistuin maisteriksi. Yhdessä mentiin Stockalle ja sain valita, mitä haluan:). Ihana lahja. Pari astiaa olen sitten ostanut myöhemmin itsekin.

  • 13.3.2013 / 08:23

   oi miten ihana lahja!

  • 13.3.2013 / 08:24

   olipa ihana blogi sulla, tuun ehdottomasti toistekin! :)

 7. 12.3.2013 / 20:35

  Haaveissa sama sarja :) ihailtavan paljon olet kerännyt <3

  • 13.3.2013 / 08:25

   välillä tekis mieli ostaa joitain lisäosiakin, mutta en oo vielä viittiny etteivät jää kaappiin pölyttymään :). erityisesti ne ihan pienet kahvikupit asetteineen kiinnostavat, niistä on kyllä usein hyviä tarjouksia :P

 8. 12.3.2013 / 21:32

  Ihania,kun vasenkätiselle omat kahvikupit. Harvoin otetaan sitä huomioon ja kiva,että joskus edes me vasenkätisetkin huomioidaan. Mulla on ala Saran valkosia mustalla kukalla leipälautasia, ruokalautasia ja kulhot ja kahvikupit lautasineen. Teeman tum.sin.kahvikupit, pastalaitaset. Perus muumimukeja ja Ikean juomalaseja. Muutama marimekonkin juttu joukost löytyy. Siitä sainkin idean jos tekoa itsekkin postausta omista sarjoista:)

  • 13.3.2013 / 08:26

   kuulostaa hyvältä! ja teehän ihmeessä itsekin astiapostaus :)

 9. Tupuna
  12.3.2013 / 22:49

  Oletko huomannut, että hobbaloissa HobbyHallissa on nyt new wave astioita edullisesti?

  • 13.3.2013 / 08:25

   en ole, hyvä vinkki, täytyypäs tutustua! :)

 10. S
  13.3.2013 / 11:55

  Sulla tosiaan näyttäis tuossa kuvassa olevan Villeroy & Boch New Wave, Flow sekä Urban Nature-sarjaa. Kaikkia on saatavissa myös Suomesta, tilauksesta ainakin. Kannattaa maahantuojalta kysellä pienempiä liikkeitä, jotka toimittavat asiakkailleen Villeroy & Boch tuotteita muutaman viikon toimitusajalla. Oman tietoni mukaan New Wave Caffé sarjaan kuuluneet vasenkätisten mukien valmistus on lopetettu.

  • 13.3.2013 / 16:44

   hyvä että korjasit, ihan totta! yksi Flow-kulho löytyy ja samoin tuo yksi Urban Nature -kulho (jälkimmäinen blogiarvontavoitto parin vuoden takaa :)). meiltäkin löytyy täältä yksi liike, jonka kautta voi näitä astioita tilata ihan oman tarpeen mukaan, jos ei hyllyssä satu olemaan.

 11. Tiina
  13.3.2013 / 21:06

  Ompa kaunis tuo New Wavekin :) Itselläni Arabian 24h:ta valkoisena, ja sittemmin ihastuin KoKoon, jota olen hankkinut myös valkoisena ja aquana sekä pale pinkkinä myös joiltain osin. Täydentävät toisiaan muodoillaan kivasti. Nyt haluaisin ehkä jotain suoraviivaisempaa, neliönmallisia lautasia yms. :)

  • 14.3.2013 / 09:38

   nam, nuo sun astiat kuuluu munkin suosikkeihin! aina KoKoa ihastelen, erityisesti kahvikuppeja sekä niitä yhtiä kulhoja, mutta vielä en ole tullut hankkineeksi :). niissä on kyllä tosi kauniita sävyjä saatavilla!
   suoraviivaisesta tuli heti mieleen Nero-sarja, sitäkin tulee aina liikkeissä sillä silmällä katseltua :D

 12. Sari
  14.3.2013 / 11:52

  Hei! En tiedä miksi, mutta Waven kahvikupeista en tykkää yhtään, siis malli ei sytytä tippaakaan. Liian koristeellinen ehkä? Muutoin lautasia on minullekin kerääntynyt, mutta niitäkin käytän sitten silloin tällöin, ehkä hivenen parempina tai ehkäpä syy on vaan se, että makuni ei jaksa niitä joka päivä… Makuni taitaa olla aika enemmän yksinkertaista ilman mitään ”klumeruuleja”, kun tykkään kovasti Teemasta, Egosta ja 24-h astioista. Väreinä ”tietysti” valkoinen, mutta Teeman mukia löytyy muinakin väreinä. Tuota musta-valkoinen Taika on kaunis! Yhdisteltävyys sekä Arabian, että esim. Marimekon astioilla on loistava! Marimekolta olen kerännyt sitten tasaraitaa ja muutamaa väriä unikkona näitä uusia värejä ja malleja, ei niitä vanhempia. Mallihan on sama sekä tasaraidassa, että näissä uusissa unikoissa, ja taitaapa mm. himoitsemani siirtolapuutarha olla myös samassa mallissa. Näistä taidan saada sen oman värikimaran, eli niistä on sitten taas kiva palata tuttuun ja rauhalliseen valkoiseen =) Valkoinen on loistava värikkäiden pöytäliinojen kanssa, tai sitten yksinkertaisesti värikkään yksi värisen tabletin/kaitaliinan kanssa, tai sen suosikkini mustan.

  • 14.3.2013 / 18:29

   minäkin yleensä tykkään mahdollisimman yksinkertaisesta, mutta jostain syystä näistä astioista tykkään yli kaiken! tosin tykkään kovasti myös mainitsemistasi Teemasta, Egosta ja 24h -sarjasta.

 13. 14.3.2013 / 21:11

  Tiedätkö onko noita new wave sarjan vasenkätisten astioita helposti saatavilla? Kerran katsoin kodin1stä ja siellä ei ainakaan silloin ollut. Mielestäni oikeankätisten muki on tosi huono vasempaan käteen vaikka muuten sarja on aivan ihana!:)

  • 14.3.2013 / 21:55

   en osaa kyllä sanoa. varmaan kannattaa kysellä siitä liikkeestä, mistä on astioita hankkimassa. esim. meillä on täällä yksi liike, joka voi kyllä asiakkaan toiveesta tilata kyseisiä astioita, jos niitä ei hyllyssä satu olemaan.

 14. pohjoisen tyttö
  6.2.2014 / 12:18

  Heippa! Muistatko ovatko nuo partylautaset ne isommat vai pienemmät? Entä sitten nuo kahvikupit. Ovatko minkä vetoisia? Ajatuksissa alkaa keräilemään kyseistä astiastoa, mutta en millään osaa päättää minkä kokoisina tilaan nuo kupit ja lautaset :s Kiitoksia vielä etukäteen vastauksesta

  • 6.2.2014 / 12:30

   Partylautasista meillä on ne isommat. Kupit on 3,5 dl kokoisia. Kannattaa vaikka ihan liikkeessä mallailla lautasia ja kuppeja yhdessä, jos mahdollista :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.