Takapihan tarkkailua

 

074

Tämä on heti syömisen jälkeen kissojen lempparipuuhaa (kuten Rauhoittuminen-postauksessani mainitsinkin): tuijotella ikkunoista ulos, varsinkin näistä olohuoneen ikkunoista. Voi kuinka monta minuuttia päivässä tuossa patsastellaankaan! Ja miten tuntuu ettei turkishaalari päällä pysy, kun pihalta bongataan jotain elämää kuten oravia tai lintuja… Naapuruston kissoista puhumattakaan! Silloin lähtee nuoremmasta neidistä ääntä, kun taas vanhempi neiti luikkii peppu matalana häntä koipien välissä kodinhoitohuoneeseen :D

Paljon on vielä lunta, mutta kohta nämä näkymät on muisto vain… Eilen ruokaillessamme totesinkin miehelle, että kohta saadaan syödä terassilla! Ei siis aikaakaan kun kesäkeittiö kesäolohuoneineen on jälleen käytössä. Kesäaikaan siirtyminenkin jo aivan nurkan takana!

077

Tältä näyttää pihapiirimme kissojen silmin ja vaikka nämä kuvat on otettu eilen, ei tämä päivä tältä osin juurikaan eroa ;). Ensimmäiset aamukyyhötykset ikkunan edessä on hoidettu, nyt kuvassa esiintyvä kattimatti nojailee olkapäähäni äänekkäästi kehräten. Vanhempi kisu on vakiopaikassaan divaanin selkänojalla, sieltä pihapiiriä voi katsella hieman korkeammalta. Uusi viikko voi alkaa.

072

Sunnuntai-illan upeat revontulet on vaihtuneet maanantaiaamun kauniiseen auringonpaisteeseen ja iloiseen linnunlauluun, ihanaa että meitä näin hemmotellaan! Blogini facebook-seuraajien mukaan revontulia näkyi eilen vähän joka paikassa. Oli ihan pakko vielä ennen nukkumaanmenoa käydä yövaatteissa ja EMUissa ulkona pyörimässä ja ihastelemassa, niin harvinainen näky se oli!

Mulla oli muuten tarkoitus tänä vuonna toteuttaa sellainen kuvasarja luonnon muuttumisesta; ajattelin että otan joka kuukauden alussa olohuoneen ikkunoista takapihalle kuvan ja teen niistä sitten vuoden lopussa koosteen (ehkä jopa kuvakalenterin seuraavaa vuotta varten!). Mutta koska tammikuu vilahti ohi sellaista vauhtia, jäi kuva ottamatta, höhhöh. Samoin kävi sitten oikeastaan helmikuussakin ja nyt on myöhäistä aloittaa. Ehkä sitten ensi vuonna (paremmalla muistilla)!

065

Nyt vähän jogurttia ja mysliä, sitten päivän puuhasteluiden miettimistä (tiedän, että siihen kuuluu ainakin pesukoneen laulaminen…). Mahtavaa ja toivon mukaan erittäin aurinkoista viikkoa!

Comments

 1. Aikku
  18.3.2013 / 09:54

  Voi toista palleroista <3 Meillä myös kytätään lintulaudan lintuja ja toinen kisu "mäkättää". Tämä kisu myös on niin innoissaan linnuista, ettei meinaa "pallohaalareissaan" pysyä… :) Toinen taas katsoo turvallisesti kauempaa, vähän jopa pelätenkin.
  Lunta riittää täälläkin, mutta onneksi nyt myös aurinkoa!

  • 18.3.2013 / 19:12

   mäkätystä kuuluu täälläkin aina silloin tällöin :D
   silityksiä pallohaalareille!

 2. Nuppu
  18.3.2013 / 11:08

  Ihanat <3 ja ikkunassa söpösti pieniä nenän jälkiä, ainakin meillä ;)

  • 18.3.2013 / 19:12

   jep, täälläkin, varsinkin keittiön ikkunassa :)

 3. Rags
  18.3.2013 / 12:30

  Ma monta kertaa mietin, etta mita kissojen mielessa liikkuu, kun jaksavat niin kauan tuijottaa ulos; omasta mielesta kun siella ei tapahdu mitaan. :-) Teidan kaksikko on kylla aivan mahtava parivaljakko! <3

  Aloita kuvaaminen nyt maaliskuussa ja julkaise sitten ensi vuoden maaliskuussa? ;-)

  • 18.3.2013 / 19:13

   sama! nytkin vanhempi kisu tuijotellut yli vartin takapihalle :D

 4. 18.3.2013 / 12:30

  Kissan katseesta voi melkein lukea haaveilut lämpimässä kelissä hiiviskelyn parissa. Suloisia kuvia!
  Olen aina sanonut, että ikkuna on kissojen tv. :)
  Voi että kun olisikin nähnyt revontulia. Menin illalla ulos saunan jälkeen väijymään, mutta täällä on liikaa häiritseviä valoja ja märkien hiuksien kanssa en uskaltanut kauaa olla.

  • 18.3.2013 / 19:14

   totta :) hyvä sanonta tuo, täysin paikkansapitävä!

 5. Tanja
  18.3.2013 / 15:16

  Meillä myös samanlaista menoa ja välillä nuuhkitaan hiukan raollaan olevasta ikkunasta vapautta;) On ne niin mainioita veijareita<3 Näkymä teidän mielettömän isoista ihanista ikkunoista on kyllä todella kaunis:)

  • 18.3.2013 / 19:14

   niin on! :) kiitos Tanja, ihanasti sanottu :)

 6. Niina ja 4kisua
  19.3.2013 / 06:34

  Täällä on nenujen jälkiä ikkunat täynnä ;D Onneksi on ikkunalaudat joka ikkunassa. Ja kiipeilytelineet on tietenkin sijoitettu ikkunan viereen. Tänä aamuna nähtiin ulkoilu lenkillä kisun kanssa pupu (jänis) (kisu tunnistaa pupu nimen parhaiten ;D )ja jopa tuli kisuun liikettä ;) Juoksu jalkaa mentiin ;D Mukavaa loppuviikkoa teille ja kisuille hyviä tiirailuja ;)

  • 19.3.2013 / 08:33

   voi meilläkin on muuten paljon jäniksiä takapihalla! juoksevat aina hirmuista vauhtia pihan poikki :D
   kiitos, kivaa viikkoa teillekin sinne etelämpään :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.