Tulevan sängynpäädyn mittamietintöjä

 

Muistatteko tämän ikuisuusprojektini, josta olen kirjoitellut mm. Sängynpäätyehdotuksia? ja Kolme sängynpäätyvaihtoehtoa -postauksissani? Jep, asian miettiminen on kestänyt tosiaan näin pitkään ja tänä aikana olen muutamankin kerran ehtinyt kyllästymään aiheeseen totaalisesti. Nyt kuitenkin sängynpäädyn väri ja malli ovat selvillä – päädyimme teettämään päädyn mittatilaustyönä.

Enää päänvaivaa aiheuttaa päädyn lopulliset mitat, niistä lähinnä leveys. Sänkymme on 160 cm leveä ja mietin, tulisiko päädyn olla hieman leveämpi ettei näyttäisi liian kapoiselta suhteessa sänkyyn..? Petauspatjan leveys on 165 cm ja kun sänky on pedattuna, tulee peittojen ja sängynpeitteen vuoksi leveyttä vielä jonkin verran lisää. Mies on 170 cm kannalla, mutta itse aloin vielä jahkailemaan (ylläri)… Pelkään, että päädystä tulee liian leveä tai sitten vastaavasti liian kapea.

056

Käytän tässä välissä viimeisen oljenkorteni ja ”kilautan kaverille” :D eli kysyn teiltä:
minkälaisia sängynpäätyjä teidän kodeista löytyy; minkä levyisiä suhteessa sänkyyn? Millaista suosittelisitte? Olen ottanut tavoitteeksi saada pääty paikoilleen pääsiäiseen mennessä, katsotaan miten käy, toivotaan parasta :)

Comments

 1. 18.3.2013 / 19:20

  Meillä myös ikuinen päänvaiva tuo sängyn pääty ja sama juttu, sänky on 160cm leveä. Ottaisin itse kyllä mieluummin leveämmän päädyn kuin liian kapean. Mistä hankitte päädyn mittatilauksena? Olen itse harkinnut myös DIY sängyn päätyä, mutta katsotaan saanko aikaiseksi :) terv. Saara

  • 18.3.2013 / 19:32

   en vaan haluais et tulee liian leveä siten, et pääty näkyy koko korkeudeltaan sängyn takaa.. voi voi ku tää on just sellanen asia missä jokainen sentti ratkaisee, tällaiset ei oo mun juttuja ollenkaan ku oon niin pikkutarkka :D
   pari yksityistä, paikallista firmaa on mielessä, joilta aion tällä viikolla pyytää tarjousta päädystä.

 2. 18.3.2013 / 19:38

  Tämä sängynpäätyaihe tuntuu olevan meilläkin sellainen ikuisuusprojekti. Eli se uupuu meiltäkin.

  Itse näkisin päädyn jonkinverran leveämpänä kuin sänky, hieman tietysti mallista riippuen. Voisin jopa ajatella sellaista 10 cm molemmille puolille sänkyä.

  Tuleeko teillä erilliset yöpöydät sängyn viereen, vai tuleeko sängynpääty ajamaan sen asian. Sekin vaikuttanee jonkinverran siihen päädyn leveyteen.

  • 18.3.2013 / 22:10

   kiva et muillakin :)
   meillä on sängyn molemmin puolin pistorasiat seinässä, joten ne rajoittaa päädyn leveyttä jonkin verran, mut se 170 cm mahtuis vielä… aiemmin nimittäin suunnittelin et ois joku 30 cm leveämpi (molemmin puolin) kuin sänky, mut sit hokasin ne rasiat. yöpöytiä ei ole tulossa, meillä oli ennen yöpöydät mut kyllästyin niihin ja myin ne. helpompi siivotakin kun ei ole normiyöpöytiä :)

 3. V
  18.3.2013 / 19:56

  Meillä oli 160 cm leveässä sängyssä 190 cm pääty kun valmiina ostettiin, jolloin kummallekin puolelle jäi n. 15 cm ylimääräistä. Uskoisin että päädyn korkeus ratkaisee merkittävästi tässä asiassa, mitä korkeampi niin sen kapeammalta näyttää jos on exact sängyn levyinen pääty. Tosin itse ehdin kyllästyä jo sängynpäätyymme muista syistä ja heivasimme sen pois, tilalle tuli vain isommat tyynyt tavallisten tyynyjen taakse, 60×80 cm, jotka toimivat hyvin ja sänky näyttää muhkealta ilman päätyäkin :)

  • 18.3.2013 / 22:12

   tuo ois tosi hyvä muuten, mut meillä on pistorasiat seinässä sängyn molemmin puolin ja ne rajoittaa päädyn leveyttä jonkin verran. ajattelin korkeutta siten, et pääty nousisi sängyn yläpuolelle noin 45-50 cm.
   meidän on pakko laittaa pääty suojaamaan seinää, koska varsinkin miehellä on tapana nukkua tyynyt kiinni seinässä –> maalipinta muuttuu kurjan väriseksi.

 4. -Tintti
  18.3.2013 / 20:14

  Meillä on kanssa mietiskelty uutta sänkyä ja siihen päätyä. Ongelmana lähinnä se, että sänky(pääty) on ikkunan alla, joten pääty ei saisi olla liian korkea. Kaikki valmispäädyt tuntuvat olevan turhan korkeita matalalle ikkunallemme :/
  Tuohon teidän sänkyynne.. Tuleeko pääty lattiasta asti vai mistä se alkaa? Mielestäni, jos se alkaa jo lattiasta, se voisi olla sen 170 (tai vaikka 175!), mutta jos alkaa vasta ylempää, ottaisin just sängyn levyisen. Eli pitäisin tärkeimpänä kokonaisnäkymää sivusta :) Suoraan katsottuna varmaan sängyn levyinen tai leveämpi on molemmat ok, mutta just tosta sivusta katottuna ero lienee huomattavampi. Ja varmaan materiaali/tyylikin vähän vaikuttaa?
  Olikohan tästä nyt mitään apua :D Monta kysymysmerkkiä vain.. Mä vähän haaveilen valkoisesta korkeakiiltolevystä sängyn taakse. Ihan vain simppeli suora. Ei herättäne intohimoja, mutta tuskin siihen kyllästyisikään!

  • 18.3.2013 / 22:15

   pääty tulee lattiasta asti, koska sitä ei kiinnitetä seinään. eli se pysyy pystyssä ihan sängyn painon avulla. tuossa huoneessa sänkyä katsotaan eniten juurikin sivuista, sillä sänkyä vastapäätä on seinä. ihan mdf-levystä teetetään pääty, mahd. simppeli :) aivan kuten sullakin mielessä!
   hyviä pointteja toit esiin, kiva!

 5. Elina
  18.3.2013 / 20:23

  Tehtiin miehen kanssa itse pääty kun ei kaupasta oikeanlaista löytynyt.. Meillä on myös 160 leveä (jenkki) ja päädyttiin tekemään päädystä 170 leveä. Mitta on todettu erittäin hyväksi, kun sängyssä on muhkea päiväpeitto niin pääty ei näytä ollenkaan liian kapealta, mutta ei myöskään tule liikaa reunat esille. Usko siis miestäsi ja anna mennä!:)

  • 18.3.2013 / 22:17

   mekin jossain vaiheessa mietittiin et tehtäis pääty itse, mutta mies on niin kiinni mökkiraksalla ettei kyllä ylimääräistä aikaa tämmösille projekteille jää. kiitti tuosta tiedosta, kuulostaa hyvältä! saa laittaa sähköpostiin kuvaa :D

   • Elina
    19.3.2013 / 10:16

    yritän muistaa lähettää kotoa kun sinne asti pääsen:) Itse ainakin hyvin tyytyväinen, ei me parempaa oltaisi kaupasta saatukaan. Projektissa hieman kesti, mutta johtui siitä että päätyvärkit sijaitsivat miehen kotona toisella paikkakunnalla. Teimme päädyn nimittäin hänen isänsä vanhasta puusohvasta; Hyödynsimme istuin- ja selkäosan (n.80 sentin lankkuja kumpikin), ja sohvassa oli myös sopivasti koristelistat jotka käytimme päädyn kehyksiksi. :) Lankut käsittelimme valkokuultomaalilla, ja koristelistat kevyesti pähkinän värisellä petsillä

    • 19.3.2013 / 18:56

     ok kiva! ja mahtavaa uusiokäyttöä :)

  • Nita
   19.3.2013 / 19:55

   Olen Elinan kanssa samaa mieltä, usko puolisoasi. Itse teetimme aikanaan liian kapean päädyn 180 senttiseen sänkyymme. Pidämme päädystä edelleen, mutta kapeus harmittaa. Ehkäpä teetämme uuden ja siirrämme nykyisen vierashuoneeseen.

   • 19.3.2013 / 19:56

    minkä levyisen teetitte?

    • Nimetön
     19.3.2013 / 20:52

     No, ihan sen tyhmimmän eli tasan 180 cm! Olemme todenneet että 185 olisi ollut minimi mutta 190 toimisi myös. Itse asiassa kokeilimme sitä päätyä vierashuoneen 160 cm sängylle ja se tuntuu toimivan myös. Meillä on puinen pääty jossa on jalat eli hiukan erilainen kuin teille on tulossa.

     • 20.3.2013 / 07:02

      ok kiitti tiedosta! tuossa yhdessä kommentissa tulikin tosi hyvä linkki Interfacen päätyihin – niissä päädyt ovat aina 5 cm leveämpiä kuin sänky. sellaisen taidan meillekin tilata :P

 6. SanMa
  18.3.2013 / 20:28

  Meillä on sängynpääty n.10cm sänkyä leveämpi kummaltakin puolelta ja kun sängyn petaa ja helmalakanat sun muut roikkuu sivuilla, niin pääty jää ihan pikkuisen näkyviin alhaalta asti. Tosin meillä sänky asettuu ihan eri päin huoneesa kuin teillä ja on lisäksi 180cm leveä, joten en koskaan katsele sitä edestäpäin..Kokeile laittaa vaikka teipillä rajaus seinään ja mallailet petauksen kanssa.

  • 18.3.2013 / 22:18

   meilläkin sänkyä katsellaan eniten noin sivuilta, koska ihan sänkyä vastapäätä on seinä :). laitoinkin maalarinteippiä tänään seinään että hahmottaisin paremmin :D

  • 18.3.2013 / 22:19

   noista lavoista voi kyllä kehitellä vaikka mitä :)

 7. Sinikka
  18.3.2013 / 20:31

  Ei muuta kuin etsimään vanhaa ladon ovea päädyksi . Ja aninahan sen voi maalata valkoiseksi :)

  • 18.3.2013 / 22:19

   heh, ois aika villi :)

 8. 18.3.2013 / 20:39

  Niinpä, se on ihan totta! Petaa ensin peti oikein muhkeilla peitoilla ja mittaa sen jälkeen, minkä kokoinen on sopiva :) itse olen myös super tarkka tällaisissa…heh, ei ole kyllä helppoa, mittanauha vaan käsiin! Kun miettii, niin 5 cm per puoli ei ole kovinkaan paljon ja voisi kuvitella, että juuri sopiva muhkeiden peittojen jälkeen? Ehkä….paha mennä sanomaan, kun itse olen myös niin tarkka noissa hommissa :)

  • 18.3.2013 / 22:21

   joo täytyy tuota petauskikkaa koittaa vielä huomenna! saapa nähdä mitä tästä vielä kehkeytyy :)

 9. 18.3.2013 / 20:40

  Yhdessä ohjelmassa jonka yksi päivä näin, oli pariskunta rakentanut taloonsa keittiön pahvista kun sitä suunnitelivat, eli siis kaikki kaapit sun muut pahvista olivat askarrelleet ja näkivät siis miltä lopputulos näyttäisi. Voisko ajatella, että testaisin sängyn päähän jotain levyä tai sitten pahvia eri leveytenä jolloin näkisit mikä näyttää parhaalta ja tietenkin jos väri ja malli olis sama johon olette päätyneet.

  • 18.3.2013 / 22:23

   huh mikä homma :D. mä itse asiassa laitoin tänään maalarinteippirajaukset seinään ja siten saatiinkin päätettyä päädyn korkeus ja syvyys, mut tuo leveys jäi vielä mietityttään. mut oiskohan se sitten se 170 cm…

 10. 18.3.2013 / 21:18

  Mä aattelisin, et joko pääty on yhtä leveä kuin sänkykin tai sitten reilusti leveämpi (180?). Eli jos et tykkää, että pääty näkyy alhaalta asti, olisi se sängyn levyinen looginen koko. Tokihan myös päädyn muut mittasuhteet vaikuttaa asiaan…

  -A-

  • 18.3.2013 / 22:21

   180 cm ois muuten hyvä, mut meillä tulee sängyn molemmin puolin pistorasiat vastaan…

 11. 18.3.2013 / 22:43

  Moi
  Meillä sänky on kanssa 160cm leveä ja sängynpääty on n.175cm leveä. Kun sänky on pedattuna, näyttää pääty juuri ja juuri leveämmältä kuin sänky. Jos yhtään olisi kapeampi, näyttäisi se aivan liian kapealta. ei ehkä ihan ole samaa tyyliä kuin teillä, mutta laitan linkin, niin näet. http://onnenapiloita.blogspot.fi/search/label/Puuty%C3%B6t

  • 18.3.2013 / 22:49

   osaatko sanoa teidän päädyn ihan tarkan leveyden vai onko se sitten tuo 175 cm? tosi kiva että linkkasit, auttaa huomattavasti kun näkee erilaisia toteutuksia eikä kaikki ole pelkän mielikuvan varassa! :)

   • 20.3.2013 / 14:36

    Pääsin vasta äsken mittaamaan leveyden, kun ollaan oltu reissussa. Leveys on 174cm ja kannen 180cm.

    • 21.3.2013 / 09:01

     kiitos Mari vaivannäöstäsi :)

 12. 18.3.2013 / 23:10

  Tuli vaan mieleen, että mitat voisi katsoa jo valmiiksi tuotannossa olevasta päädystä, tällaiset on yleensä hyviksi havaittu ja koettu. Tässä linkissä esim. Interfacen päädyt:

  http://www.interface.fi/tuotteet/head/

  Minusta tuo 165 vois olla hyvä, sillä jos pääty tulee ihan alas saakka, se ei oo hirmun nätti jos näkyy sängyn sivulta. Huomaa myös lattialista, sen takia tuossa Interfacen päädyssä on jalat alla, jotta pääty menee ihan seinään kiinni.

  Korkeus kantsii olla ennemmin hitusen liian korkea kun liian matala.

  • 19.3.2013 / 08:32

   hei kiitos, hyvä linkki! siellä olevan päädyn mitat oli just ne, mitä itsekin olin ajatellu: korkeus 110cm, syvyys 10cm ja leveys tuo 165 cm :). sitä itsekin haluisin välttää ettei pääty näkyis sivuilta sängyn takaa liikaa, näyttäis omissa silmissäni himpun verran rumalta. mä taas ajattelen et mieluummin liian matala kuin korkea :D. mut onko sun mielestä sopiva korkeus jos sängyn pinnasta nousee 50 cm? oon sitä itse testaillu ja vaikuttais aika hyvältä: saan tyynyt kivasti nojaamaan päätyä vasten ja se on kuitenkin sen verran matala et sen päälle voi laittaa esim. kännykän sängystä käsin :D. ajateltiin et puuseppä loveaa listan kohdan päädyn alaosasta, jolloin mitään jalkoja ei tarvita.

   • 19.3.2013 / 22:00

    Tuo 110 cm on varmaan ihan ok tai sit 120 cm, jos miettii tyynyn olevan n. 50 cm korkea, jäisi sen yläpuolelle vielä vähän päätyä näkyviin. Toki tyyny on aina vähän lintassa ja vinossa, mut ehkä itse tekisin n. 120 cm korkea.

    Muistelen että mun vastaava pääty (vuodelta -97) oli 120 cm korkea ja se toimi tosi hyvin. Oli suunnilleen samanlainen kun meidän Suvilla. Mut meidän päädyn syvyys oli vissiin 15-20 cm, kun halusin että päälle saa valaisimet tms. kivaa.

    Lovet lattialistoille on hyvä juttu.

    • 20.3.2013 / 07:05

     kiitos vastauksistasi :). täytyy tänään vielä testata tuota korkeutta ja tehdä erilaisia petauksia tyynyjen kera!
     syvyydestä sen verran, että meidän makkariin ei oikein voi laittaa kovin syvää päätyä, koska sitten sängyn jalkopäähän jää liian kapea kulkureitti. mutta ehkä siitä vois sen 5 cm vielä nipistää ja tehdä päädystä 15 cm syvän :)

 13. 19.3.2013 / 14:26

  Reilusti leveämpi pääty on varmasti hyvän näköinen. Meillä oli edellisessä kodissa styroksilevyjä tuplana ja kaksi vierekkäin 160cm leveän sängyn päädyssä. Kiinnitin levyt yhteen ja verhoilin kokonaisuudessaan paksulla valkoisella kankaalla, oli oikein toimiva ratkaisu ja tunnissa valmis!

  Käyppäs antamassa ideoita minullekin ja osallistumassa samalla kilpailuun! :)

  http://www.talosanomat.fi/osallistu-suunnittelukilpailuun-ja-voita-the-dots/

  • 19.3.2013 / 18:57

   meillä vaan päädyn leveyttä rajoittaa sängyn molemmin puolin sijaitsevat pistorasiat…
   tuunpas kohta kurkkimaan sun blogiin!

 14. Äippä
  20.3.2013 / 08:39

  Moi, nyt kun leveys on ”päätetty” :) niin mielenkiinnolla odotamme sen väriä. Eilen tv:ssä näkyi ruskea rottinkinen. Sen kaveriksi joku toinen rottinkijutska makkariin, niin avot. Mielestäni se saisi olla kuitenkin joku muu kuin valkoinen, joku vahva väri tai materiaali ja sille sitten väripari.. 15 cm syväkin olisi varmaan käytännöllinen, monikäyttöisempi kuin ihan littana levy.. Tällaista tuli mieleeni :)

  • 20.3.2013 / 09:45

   enpäs taida paljastaa väriä ennen kuin pääty on paikoillaan ;) 15 cm syvän tilasinkin lopulta!

 15. Sari
  24.3.2016 / 09:31

  Hei, Onko kukaan tehnyt sängyn päätyä vanhasta petarista tai vaahtomuovipatjasta? Miten onnistui ja pitääkö tukea jollain vanerilla?

  • 24.3.2016 / 19:02

   Minä en valitettavasti osaa olla tässä avuksi, sillä omakohtaista kokemusta ei tuollaisesta ole, mutta laittaisin kyllä jotain kovaakin tueksi, jotta pääty näyttäisi ryhdikkäältä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.