Herkullinen ja helppo perusruoka

 

084

Viimeksi juuri ennen Milanon matkaamme valmistimme herkullista karjalanpaistia ja kysyinkin silloin, jos olisi kiinnostusta kuulla mun resepti tähän ruokaan. Kirjoitin kyllä, että mitään erikoista ei ole luvassa, vaan ihan perusresepti, jonka avulla voi helposti lähteä kokeilemaan tätä ruokaa, jos ei sitä ole koskaan aiemmin valmistanut. Tämä ruoka on ihanan helppo: uunissa kolme tuntia, jonka aikana voi tehdä kaikkea muuta tarpeellista!
Kattaus tuona sunnuntaina oli kovin yksinkertainen, mutta kuitenkin hieman arkipäiväistä kivempi, olihan sunnuntai ja loma alkamaisillaan :)

089

087

Karjalanpaisti:

Karjalanpaistilihoja 500 g
porkkanaa
sipulia
suolaa
maustepippureita
laakerinlehtiä

Paista lihoja pannulla voissa sen verran, että saavat vähän väriä pintaansa. Laita lihat uunivuokaan ja lisää joukkoon porkkanaviipaleet sekä sipulilohkot. Määrä ihan oman maun mukaan; itse laitan 4 porkkanaa (mikä on aika reilusti) sekä puolikkaan sipulin makua tuomaan (koska en siitä niin hirveästi välitä :P). Kun ainekset on vuuassa, maustan ne: ripottelen joukkoon suolaa ja maustepippureita noin parikymmentä. Laakerinlehtiä laitan 5-7 kpl (näitäkin ihan oman maun mukaan), ne tuo ruokaan aivan ihanan maun ja huumaava tuoksu valtaa kodin heti, kun ruoka alkaa uunissa lämmetä. Tämän jälkeen kiehautan paistinpannulla veden ja lisään sen uunivuokaan. Vettä saa olla niin reilusti, että kaikki ainekset vuuassa peittyvät.

Paista uunissa kannen alla 200 asteessa noin kolmisen tuntia, jolloin liha on ihanan mureaa. Tarjoa perunamuusin ja keitettyjen herneiden kera. 

090

Paitsi että tämä kokki kolmonen oli unohtanut ostaa herneitä muistellen, että pakastimessa niitä vielä olisi. Ei ollut. Ja niitä herneitä tämä murkina kyllä lisukkeeksi kaipaa, ovat se piste iin päälle, mutta hyvää se on ilmankin!
Karjalanpaistilihojen perään on joku lattiatasolla zoomailevakin:

cats

Nälkä! Eikö se oo kohta lounasaika? :)

Comments

 1. 25.3.2013 / 11:05

  Karjalanpaisti on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana ruoka :)

  • 25.3.2013 / 12:37

   on kyllä, nammm!

 2. 25.3.2013 / 11:31

  Kyllä mullekin tuli nyt nälkä :) Kiitos tuosta reseptistä, olenkin kaivannut juuri tuollaista ohjetta jonka voisi vain antaa hautua uunissa kauan aika tekemättä sille juuri mitään. Sopii meille niin ei tarvitse koko ajan seistä tuossa hellan ääressä! Hauskaa päivää!

  • 25.3.2013 / 12:39

   ihana että tästä oli hyötyä! munkin keittiöstä ois hyvä valmistua nopeasti jotain helppoa ja herkullista :D. toki silloin tällöin on mukava kokkailla ajan (ja viinin) kanssa, mutta useimmiten kaipaa tällaista yksinkertaista.
   kiitos samoin sinulle! :)

 3. Jen
  25.3.2013 / 12:28

  Mistäs moiset ihanat servetit olet hankkinut? <3

  • 25.3.2013 / 12:40

   Kodin Ykkösestä, myös Anttilassa myynnissä. Anno-sarjaa :)

 4. Anna
  25.3.2013 / 12:48

  Karjalanpaisti kuuluu meilläkin talvisunnuntain suosikkeihin. Mennään vielä vähän pidemmälle ja haudutellaan 5-6h niinkuin mummo aikoinaan teki :)

  • 26.3.2013 / 07:28

   ohoo, pitäisköhän itsekin testata noin pitkää haudutusaikaa! jos malttaa :))

 5. sokrutin
  25.3.2013 / 14:40

  Perus uuniruoka meilläkin. Joukkoon pilkon vielä lantun ja annan muhia minimissään 5h. Oooom.

  • 26.3.2013 / 07:28

   oi, lanttuakin vois kokeilla joskus!

 6. Rags
  25.3.2013 / 16:49

  Olen aina ajatellut, etta karjalanpaisti olisi jotenkin vaikea ruoka tehda, mutta eihan se silta kuulostanutkaan, joten taytyypa joku kerta kokeilla. Pitaa vaan ensin selvittaa, mita on karjalanpaistilihat. (Nautaa ja possua?) :-)

  Kauniita kotikuvia, ja niin ihana tuo ”ylpea” kissa, kuten tietysti vanhempikin neiti. :-)

  • 26.3.2013 / 07:29

   helppo tosiaan kuin mikä ja niiiiin herkullinen! joo nautaa ja possua :)
   kiitos! <3

 7. pirjo
  26.3.2013 / 06:01

  Toivoisin, että kertoisit kattiloista ja padoista, joita olet valinnut kotiisi. Kauniita kattiloita, jotka kestävät konepesun on mielestäni vaikea löytää.

  • 26.3.2013 / 07:32

   voi, tähän en ehkä osaa antaa vastausta. nimittäin meillä löytyy kattiloista tosi vanhoja (jopa lapsuudenkodista mukana tulleita), joten samaa olen pohtinut itsekin sitten, kun nykyiset tulevat tiensä päähän. tosin mä luulen, että kestävät vielä vuosikausia kun nytkin ovat käytössä pitkästi toista vuosikymmentä. eli ihan lähiaikoina ei tarvitse meidän kattiloita hankkia :).
   patoja ja vuokia mulla on kirkaslasisina, oon hankkinu ihan jostain perustavaratalosta muistaakseni ja osan Ikeasta.

   • Pirjo
    26.3.2013 / 08:10

    Sama vika Hartikaisella. Kattilat lähti matkaan, kun muutin kotoa pois KAUAN sitten. Oisko kellään vinkkejä?

    • 27.3.2013 / 08:09

     tuli vielä mieleen tähän asiaan liittyen et Eva Sololla on kivannäköisiä ja myös Iittalalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.