Keittiö ja pari pyyhettä

 

Heipparallaa! Täällä meneillään melkoisen kiireinen viikko, joka onneksi alkaa pikkuhiljaa olla lopuillaan. Kun iltaisin pääsee vasta myöhään nukkumaan eikä aamuisin saa nukuttua tarpeeksi pitkään, jää yöunet lyhyiksi ja se tuntuu nyt niskassa ja takaraivossa orastavana päänsärkynä. Mutta ehkä se tästä! Toivottavasti teillä ollaan vähän virkeämpinä :)

074

Keittiön kevätsiivous on ollut mielessä jo pitempään, mutta kaikkien muiden huoneiden siivoukset on jotenkin omituisesti menneet edelle. Miten sen vähiten mielekkään jättääkin aina viimeiseksi ja keksii itselleen kaikenlaista muuta puuhasteltavaa sitä ennen… Muistan opiskeluvuosilta, miten jopa kodin siivous tuntui usein kivemmalta vaihtoehdolta kuin tentteihin lukeminen ;)

Keittiön siivousta on lykännyt lähinnä se, että tiedän haluavani tehdä kaappien sisuksiin pientä uudelleenjärjestelyä. Uusi järjestys ja sijoituspaikat täytyy ensin päättää; mihin laitan mitäkin, ennen kuin hommaan ryhdyn. Aloitin helpoimmasta ja mielekkäimmästä päästä: keittiöpyyhkeistä. Pieni inventaario: näitä ei tarvita lisää (joitain löytyy nimittäin kaksin kappalein).

061

Löytyy yksiväristä, ruutua, raitaa, tekstiä, kuviota, harmaata, mustaa, mustavalkoista ja vähän väriäkin Ferm Livingin keittiöpyyhkeen muodossa. Kyseinen väripilkku on viimekesäinen Tukholman tuliainen, josta tulikin mieleeni, että tulevana kesänä on kyllä taas päästävä Tukholmaan! Keittiöpyyhkeeni olen hankkinut Hemtexistä, H&M:lta sekä Kodin Ykkösestä/Anttilasta. Tosi laadukkaita – toisia käytetty enemmän kuin toisia, jonka vuoksi osasta värit haalistuneet, osa kuin uusia.

Useammalle keittiöpyyhkeelle on kyllä tarvettakin: yksi on käytössä kuivaamiseen, yksi leipälaatikon ns. kantena ja yksi kahvikapselikulhon kantena. Yksi taitaa olla aina odottamassa pyykkikorissa… Ja vaihteluhan tunnetusti virkistää! Niin ja tuosta leipälaatikosta puheenollen; jos joku miettii, niin SE leipälaatikkokömmähdys on sattunut vain kerran (ainakin silloin kun olemme miehen kanssa kotona olleet, kukaanhan ei voi tietää mitä nelijalkaiset perheenjäsenet yksin ollessaan puuhastelevat ;)).

cats

Ihan hyvä keittiösiivouksen alku vai mitä – keittiöpyyhekaapin läpikäyminen ;D. Ehkä ensi viikolla voisi omistaa jonkun päivän tämän projektin loppuunsaattamiselle; huomenna starttaava viikko on iisimpi kuin tämä meneillään oleva  s o p i i   m u l l e !

Comments

 1. 7.4.2013 / 14:40

  Ihania keittiöpyyhkeitä haalii aina ihan huomaamattaan. Meilläkin on niitä ihan riittävästi, mutta uusia ihanuuksia tekis mieli hankkia kokoajan lisää.

  • 8.4.2013 / 10:11

   totta! ne kun ovat vielä niin edullisiakin useimmiten. käyttötavaraahan ne… :)

 2. 7.4.2013 / 17:01

  Onpas kauniita tekstiileitä! Ja kaappien siivoustarvetta on täälläkin, mutta homma on niin iso, että inspiraatiota odotellessa elän edelleen ;)

  • 8.4.2013 / 10:12

   kiitti Kerttu! mä oon menny pikkuhiljaa huone kerrallaan niin ei tunnu niin isolta urakalta eli ajattele pienissä osissa ;)

 3. Eliisa
  7.4.2013 / 23:43

  Onpa kauniita keittiöpyyhkeitä sinulla! Postauksesta tuli mieleeni, että missä säilytät kahvikapseleitasi?

  • 8.4.2013 / 10:13

   kiitos Eliisa! mulla on sellainen Ikeasta viime vuonna hankittu puinen kulho, jossa säilytän kapseleita. löytyy myöskin sellainen valkoinen, metallinen teline. voisin ottaa kuvan joku päivä, sitten kun seuraavan kerran kotona kuvaan! :)

 4. 11.4.2013 / 00:41

  Hah, minä olen jo keittiöön siivoukset tehnyt ;) Viime viikonloppuna ahersin kaapit läpi ja putsasin jääkaapinkin kunnolla. Mielestäni kaappien siivous on ihan kivaa, saa samalla järjestellä uuteen uskoon ja mahdollisesti löytyy aina jotain poisheitettävää, eli kaapit tyhjenee… ;D

  • 11.4.2013 / 11:09

   oi, lucky you! mulla oli tällä viikolla aikomus ja koska tänäänkään en ehdi niin vähiin käy päivät :P. mutta katsotaan, eiköhän ne laatikot tuolla pysy :D. joo mullakin on kyllä jotain poisheitettävää, et kiva saada samalla sitten tilaa ja astiat parempaan järjestykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.