Sunnuntai-illan eväät

 

030

Tänään on ollut niin ihanan keväinen ja aurinkoinen päivä että! Koin perjantaina suuria ilonaiheita, kun näin ruokapöydässä istuessani takapihalle, jossa suurta kiveä vasten pilkotti jotain vihreää; ihan pikkaisen vasta, noin viiden sentin verran… Kyseessä on tulppaanit, joita äitini kanssa viime syksynä pihallemme istuttelimme. Pari kertaa talven aikana kävi mielessä, että niistä ei varmasti nouse yksikään tuolta keväällä, mutta niin vain sinnikkäästi ovat kaivautuneet multakerroksen läpi! Niin kiva juttu, että niistähän täytyy käydä nappaamassa joku päivä ihan kuvakin :)

Sunnuntai-illan ohjelmassa saunaa ja Selviytyjiä, dippailtavien herkkujen kera. Kurkku- ja porkkanatikkuja, kukkakaalta ja Raffeleita. Dippinä se ehdottomasti paras; lempparini Taco-dippi.

032

036

Tänään käytiin myös ensimmäisen kerran tälle vuodelle pienellä prätkäajelulla! Pyörä on eri ja täysin erilainen kuin viime kesänä, sillä mies toteutti viime kesänä haaveensa ja tilasi Harley-Davidsonin… Pyörä saapui syksyllä Jenkeistä, joten tämä kesä on ensimmäinen ajelukesä. En kyllä yhtään valehtele kun sanon, että arskoja tarvitsi kun niitä kromiosia katseli – sen verran kiilsi! Mutta kyllä sitä on talven aikana tallissa puunattukin :D

039

Tänään on tullut vähän auringon innostamana mietittyä takapihaakin… Siellä on nyt kaksi suurta kiveä päällekkäin ja mietin, olisiko kiva idea jatkaa tuota kiviteemaa niiden ympärillekin jonkin verran (jotta nurtsialue vähän pienenisi) – paria erikokoista mursketta ja jotain isompia kiviäkin voisi olla seassa. Mehikasvejakin vaikka! Murskeesta (tai miksei myös katteesta?) voisi myös tehdä leveän polun terassilta pihan takaosan kivialueelle ja laittaa polulle harmaita askelpolku-laattoja. Jokunen laatta voisi olla sellainen, johon voi upottaa ulkotulen, kuten täällä Googlen kuvahaussa näkyy. Miehelle kerroin näistä suunnitelmistani ympäripyöreästi ja hän tuumasi että ai japanilainen puutarha vai :D. Joo yks sellanen kiitos! Että joo, olitte oikeassa viime kesänä: pihanlaitto on tosiaan ikuisuusprojekti ja joka kesälle tuntuu syntyvän uusia ideoita :).

Comments

 1. 21.4.2013 / 19:52

  Oii taco-dippi on vaan parasta. Sopii hyvin myös tortillan väliin. :)

  • 21.4.2013 / 19:54

   se on! ja oiiii, kerro heti sun tortillaresepti! :D

   • 22.4.2013 / 10:17

    Kaikessa yksinkertaisuudessaan jauhelihaa, johon on sekoitettu se taco/tortillamauste, mitähän mediumia se oli voimakkuudeltaan. Pohjalle voi levittää sitä taco-dippiä tai jotain taco-kastikettakos se nyt oli… Yleensä kyllä laitan taco-dippiä, kun tuota taco-kastiketta ei aina ole saatavilla. Jauhelihan päälle sitten tortillan väliin salaattia, kurkkua ja tomaattia ja vielä vähän taco-dippiä. Naminaminamii! ^_^

    Hyväksi on havaittu myös kebablastut, tuorekurkku ja valkosipulikastike! :)

    • 22.4.2013 / 14:58

     nam! muuten kuulostaa ihan tutulta, mut tosiaan tuota taco-dippiä en ole koskaan tortillaan yhdistänyt. täytyypäs seuraavalla kerralla testata! :P

 2. 21.4.2013 / 21:04

  Nyt minä saan olla tyytyväinen, että en saanut viime kesänä siihen etupihan kukkapenkkiin mitään, sillä joututaan se purkaa ja koko kivetys etupihalta. Sillon kun niitä tehtiin niin kaivettiin syvältä ja laitettiin kunnon värkit pohjalle mutta silti vaan on ihan portaan vierstä kivetys painunut ankarasti, niin paljon että se on pakko purkaa. Joten pihahommia riittää täälläkin, etu- ja takapihala ja vielä lisäksi se pesuhuone. Meille mies sanoo joka kesä et en skesänä hän ei sit tee mitään isoja remontteja kun menee koko kesä niihin, ettei kerkeä levätä ollenkaan. Mutta ainahan noita projekteja löytyy. Ja minä tykkäisin japanilaisesta puutarhasta, sellanen vois meidän takapihalle sopia.

  • 22.4.2013 / 09:49

   voi ei!!! nuo on niin ärsyttäviä juttuja, tsemppiä! laitoitteko routastyroxeja maan alle? ehkä ne estäis tuon. meilläkin on suurella alueella pihakivetystä; koko talon ja tallin väli jatkuen takapihalle asti sekä etupihan portaat eikä mitään ole käynyt talven jäljiltä. laitettiin jo siinä vaiheessa, kun talosta oli vasta kivijalka pystyssä, routastyroxeja kaikkiin kohtiin, joihin ajateltiin pihakivetystä/terasseja yms. sen päälle valtavasti hiekkaa ja sit kivituhkaa. tuo on ainakin meillä toiminut ja uskon et suurimmaksi osaksi styroxien ansiosta.
   voi, tiedän tunteen valtavasta työtaakasta… täytyy vain muistaa myös levätäkin ja kerätä voimia talven varalle! jos tuntuu että aika ei riitä yhtenä kesänä, niin silloin hommat tärkeysjärjestykseen ja siirtää vain osa seuraavaan kesään, kyllä ne hommat siellä pysyy :). kesä on niin lyhyt, että siitä täytyy ehdottomasti pystyä nauttimaankin! tuota oon meilläkin toitottanut joka kesä ja hyvin on pärjätty, vaikka piha ei vielä ihan valmis olekaan :)

   • 22.4.2013 / 10:12

    Ei laitettu routastyroksia, mutta nyt mies kyllä sanoi että sellaset laitetaan. Tosi on että jos ei kerkeä valmiiksi saada niin sitte jää odottamaan seuraavaa kesää, ei sitä ihteään kannata uuvuttaa liialla hommalla. Semmonen pieni vika vaan et mun silmä ei kestä kahtoa enää toistaa kesää kesken jäänyttä pihaa ja siis juuri sellasta joka on myllätty nurin. Viime kesänä saatiin yhteen osaan pihaa uusi nurmikko, mutta se täytyy myös uusia, maalämmön reika nimittäin kaivettiin siihen ja melko sotkua siitä tuli.

    Ja mä oon tässä viimea aikoina oikein tajunnut et oon jonku sortin kontrollifriikki, kaikki pitäis mennä mun mielen mukaan. Ja mun silmä ei muutenkaan kestä sotkua jota meiltä siis kyllä löytyy esim. lasten leikkihuoneesta, aina kaikki lelut maassa, niitä en jaksa olla aivan keräämässä. Mutta jos vaikka keittiön pöydällä on tabletit kierossa niin kyllä pistää niin silmään, että joudun ne oikaista, siis kunnolla kierossa ei mitää puolen sentin heittoa. Mutta sitten kyllä toisaalta sohvatyynyt saattaa olla miten sattuu. Kumma se on tää ihmismieli :)

    MInä tykkäisin myös niistä pyöreistä kivistä joihin saa sen ulkotulen ja niitä pyöreitä joissa ei reikää ole, on eri kokoja ne olis myös kivoja.

    • 22.4.2013 / 15:03

     tuttuja tuntemuksia tuon keskeneräisyyden suhteen, mut sellaista se vaan välillä on…
     nauratti oikein tuo tablettien oikominen, oon ihan samanlainen et ohimennessäni vähän oikaisen niitä, jos siltä näyttää ;D. ja samalla tuolit pöydän ympärille siten, et etäisyys selkänojasta pöytään on kaikissa sama :D voi apua! sit välillä taas vastaavasti levittäydyn kotiimme niin et mun vaatteita ja muita tavaroita on milloin missäkin… esim. äsken löysin vaatekasani kodinhoitohuoneen tasolta eilisen saunaillan jäljiltä. miesparka :D

     • 22.4.2013 / 15:43

      Joo ne tuolit pitää ehdottomasti laittaa kunnolla, kuka oikein jätää tuolin siten ettei ole työnnetty kunnolla pöydän alle vaan jätetty kieroon :)

      • 23.4.2013 / 08:26

       no niinpä! :D

 3. 21.4.2013 / 21:08

  Oi kun hienoja nuo laatat, missä on ulkotulelle paikka! Niitä olisikin kiva käyttää vaikka huvimajalle vievän polun varressa.

  • 22.4.2013 / 09:50

   eikö olekin! mietin ite kans et paljun lähettyville vois myös ajatella :)

 4. 22.4.2013 / 08:06

  Nam, ihanan herkulliselta näyttää herkut. :)
  Ja ihan Harrikka? WAU. Teillä tuleekin sitten varmasti mahtava kesä huristellessa ympäri ämpäri… :)

  • 22.4.2013 / 09:53

   jep, harrikka. yritän totutella ajatukseen (ja hyväksyä ton erityyppisen prätkän) :D
   aiempi pyörä oli sporttimallia ja sen nyt todennäköisesti ostaa veljeni. saan sydän syrjälläni pelätä ku hän alkaa sillä ajella, sillä kun pääsee aivan liian lujaa… harrikan istumismukavuus oli kyllä huomattavasti parempi kuin tuon Hondan, mulla on nykyään jopa selkänoja, joten ehkä mä totun ajatukseen ;D

 5. Äippä
  22.4.2013 / 12:48

  Hups, kun näyttää terrrrveelliseltä :) Jotenkin kohlahti niitten irtoski- ja muiden herkkujen jälkeen, mitä itse mässäilin viikonloppuna. Onneksi pääsi taas töihin ruokailemaan terveellisesti ja säännöllisesti :)

  • 22.4.2013 / 14:59

   pitää sitä säännöllisesti mässäilläkin, ehdottomasti! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.