Älypuhelinta hankkimassa

 

Olenkohan ainoa, jolla ei vielä ole älypuhelinta? No en varmasti ainoa, mutta todennäköisesti vähemmistöä kuitenkin. Sain ensimmäisen kännykkäni 14-vuotiaana, valitsin siihen ihanan pirtsakat oranssit kuoret :D. Ystävälläni oli sama kännykkä sinisillä kuorilla, oi niitä aikoja! Tällä hetkellä käytössäni on elämäni viides kännykkä, kaikki olleet nokialaisia, paitsi nykyistä edeltävä oli Samsungin simpukkamallinen. Se kesti käytössäni neljä vuotta, tippui muutamia kertoja maahan ja sai osumaa. Kerran tippui eräällä parkkipaikalla niin, että läppä irtosi kokonaan :D. Sain sen silti vielä paikoilleen; hyvin kuului ja kännykkä sai vielä vuoden jatkoaikaa. Kunnes sitten kerran putosi kivilattialle niin että näyttö pimeni lopullisesti. Tuolloin oli pakko hankkia uusi puhelin nopeasti ja hankin tämän nykyisen Nokian kännykkäni, joka on ollut käytössä kohta kaksi vuotta. Tämä oli muuten samalla ensimmäinen kännykkä, jonka ostin itse itselleni, neljä aiempaa olin saanut lahjaksi. Tätä ostaessani liikkeessä aivan hämmästeltiin, kun edellinen kännykkä oli kestänyt jopa neljä vuotta. Olin hiukan huuli pyöreänä siinä – mielestäni suht laadukkaan kännykän tulee kestää normaalikäyttöä vuosikausia.

004

Tilanne on kuitenkin se, että tarvitsen kaksi kännykkää – toinen henkilökohtaiseen ja toinen toiminimikäyttöön. Toisena kännykkänäni toimii elämäni kännykkä nro 3, joka vielä pelittää, mutta jonka jätin nyt kuvaamatta ;). Vaaleanpunainen pieni söpöliini, jonka ainoa miinuspuoli on erittäin huono akku. Pidän mukanani vain tätä kuvassa näkyvää puhelinta, sillä toisesta numerosta on tähän soitonsiirto. Silti olisi ihan mukavaa, että se toinenkin puhelin olisi päällä lähes koko ajan; tekstiviestit kun eivät toiseen puhelimeen siirry… Nyt joudun jatkuvasti olla lataamassa toista, kotona lojuvaa puhelintani ja se meinaa aina unohtua. Alkuviikostakin havahduin siihen, että puhelin oli ollut pimeänä yli viikon ja kun avasin sen, oli siellä viestejä odottamassa, joten ei enää tällaista (hajamieliselle)!

006

Tilanne on siis se, että päästän söpön vaaleanpunaisen kännykkäni viettämään ansaittuja eläkepäiviä ja päästän tämän nykyisen puhelimeni (jossa muuten erittäin hyvä akku!) kotiin lojumaan. Uusi älypuhelin jokapäiväiseen käyttöön siis! Jotain aavistusta mulla kyllä merkeistä ja malleista on, aivan pientä. Lähinnä mietin iPhonen ja Samsung Galaxy S3:n väliltä, mutta entäs sitten lähes vannoutuneena nokialaisena Nokian älypuhelimet? Kokemuksia, vinkkejä?

En koe tällaisia hankintoja mitenkään aivan hirmuisen mielenkiintoisiksi, joten valitsen tällaisen helpohkon väylän ja kysyisin mielelläni teiltä vinkkejä ja kokemuksia – mitä älypuhelinta suosittelisitte ja miksi? Mitä ominaisuuksia älypuhelimissa pidätte tärkeimpinä? Ostaisin mielelläni kerralla hyvän, toivon mukaan vuosikausia kestävän yksilön.

Mutta nytpäs karkaan tästä kireän niska-hartiaseudun kanssa hierojalle ja paneudun toivottavasti lukuisiin vinkkeihinne illemmalla. Aurinkoa! 8) 

Comments

 1. 25.4.2013 / 12:11

  Mulla on ollut Nokian Lumia 900 ja mitään muuta moitittavaa en keksi siitä kuin tuo akunkesto, mutta luulen ettei missään nykyajan älypuhelimessa kestä akku kovinkaan kauaa. Joku kolme-neljä päivää alkaa olla ihan maksimi mitä tuossa omassa puhelimessani tuo akku kestää, hakeehan se noita sähköposteja sun muita taustasovelluksia on koko aika päällä. Toki siinä on virransäästö-tila, mutta kuka nyt sellaista haluaa koko ajan pitää päällä :D

  • 26.4.2013 / 12:28

   kiva kuulla! eilen myyjäkin sanoi et kaikissa älypuhelimissa joutuu sitten akun kestosta tinkiä, se on selvä.

 2. Marie
  25.4.2013 / 12:15

  Mulla on kohta vuoden ollut käytössä Nokian Lumia 900. Tykkään kovasti. Nätti ja pelittää kivasti. Sitä ennen mulla oli Samsungin Galaxy Gio. Ihan ok sekin oli (kooltaan oli kivan pieni), mutta se oli aika halpismalli ja kyllä sitä oli ikävämpi käyttää kuin tuota Lumiaa.

  • Marie
   25.4.2013 / 12:17

   Akun kesto on mullakin se ainut valittamisen aihe. Mulal ei kyllä kolmea/neljää päivää ole missään luurissa kestänyt. Lumiassa kestää vajaan vuorokauden. Lataan puhelimen joka yö.

   • 26.4.2013 / 12:30

    myyjien kanssa eilen juttelin ja sanoivat, et aika lailla normaali akunkesto on 1-2 päivää, kaikissa älypuhelimissa, merkkiin katsomatta.

  • 26.4.2013 / 12:29

   kiva kuulla kokemuksia, kiitos että kerroit!

 3. Anski
  25.4.2013 / 12:28

  Mulla on ollut käytössä Samsung galaxy s 3 mini ja se kestää pudottelua paremmin kuin muut kosketusnäytöt. Mulla myös leipomossa työskenneltäessä se on altistunut jauhopölylle eikä tämä kapula ole moksiskaan! Jos ei pidä näytönkirkkautta täysillä niin kestää akku takuuvarmasti koko päivän vaikka 3G olisikin koko ajan päällä ja kuuntelisi musiikkia ja dataisi yms. Kavereilla monella s3 ja samoista asioista kehuvat kuin minäkin tätä taskuun mahtuvaa versiota :)

  • m
   25.4.2013 / 19:39

   Mulla kans Galaxy S 3 Mini, tykkään tosi paljon. Nokialaisia mullaki on ollu ennen, eikä ole ikävä tullut vaihdon myötä…

   • 26.4.2013 / 12:32

    kiva kuulla että tyytyväinen saa olla, käyn vielä tuon minin katsastamassa ja vertailemassa, eilen se meni jotenkin ihan ohi!

  • 26.4.2013 / 12:32

   mulla jäi eilen tuo mini jotenkin huomaamatta, S3:n näin ja tulin tulokseen, et mun käteen ja käyttöön se on liian kookas. harmi, olin ihan asennoitunut hankkimaan sen. täytyy vielä käydä tuo mini katsastamassa, kiitti muistutuksesta!

   • m
    26.4.2013 / 21:11

    Mulle mies valitsi tuon puhelimen speksien ja koon vuoksi :) Ja nappiinhan se meni, kyllä mies vaimonsa tuntee ;) S3 oli liian iso minunkin käteen :(

    • 26.4.2013 / 21:39

     hyvin hankittu! mun mies suositteli mulle alunperin tuota S3:sta :D

 4. Tove
  25.4.2013 / 12:31

  Minulla on iPhone neljättä vuotta, eli ei ole uusin malli vaan 3GS. Olen ollut siihen erittäin tyytyväinen, sillä se on todella helppokäyttöinen ja monipuolinen, ja siihen on saatavana runsaasti sovelluksia. Olen äskettäin hankkinut vielä Applen läppärin, ja kaikki kännykällä ottamani kuvat ja ostamani musiikin saan automaattisesti myös läppäriin ja päinvastoin. Kätevää :)

  • 26.4.2013 / 12:34

   iPhonen vahvuuksia taitaa juurikin olla helppokäyttöisyys/selkeys ja monipuolisuus, miinuksena sitten hinta. tai puhun nyt lähinnä iPhone5:n hinnasta…

 5. Christa
  25.4.2013 / 12:39

  Minulla on Nokian Lumia 800 ja olen ollut oikein tyytyväinen. Ehdin käyttää hetken Samsung Galaxy Gio -puhelinta ja sekin oli ihan ok. vaikka tuosta Lumiasta enemmän tykkäänkin. Jotkut kritisoivat Nokiaa huonoista sovelluksista, mutta minä olen löytänyt ihan riittävästi sovelluksia omaan tarpeeseeni.

  • 26.4.2013 / 12:36

   veljelläni on myös Lumia ja hänkin on moittinut sovelluksia ja sitä, ettei voi muokata ihan omanlaisekseen niin paljon kuin toivoisi. sepäs tässä onkin niin vaikeaa, kun en tiedä mitä sovelluksia tulisin tarvitsemaan kun en minkäänlaista kokemusta vielä mistään vastaavanlaisesta puhelimesta omaa :)

 6. Äippä
  25.4.2013 / 12:50

  Moi, itse tein aika perusteellista tutkimustyötä ensimmäisen älypuhelimen hankintaa miettiessä. Testien tulosten, nuorison kokemusten perusteella ostin Samsungin Galaxy S kakkosen. Kolmonen oli mielestäni hiukan liian iso, on nimittäin mukana kuljettaminen sen verran hankalampaa kun mun pienen nokialaisen (mun työpuhelin). Parasta älypuhelimessani on 8 megapixelin kamera, navigointi, puhehaku googlesta ja sähköposti – muutamia mainitessani..

  • 26.4.2013 / 12:38

   olin jo aika lailla kallistunut tuon kolmosen puoleen, mutta kun sain sen eilen käteeni, jouduin hylätä sen. liian iso, en halua sellaista halkoa :D. niinpä yhtenä vaihtoehtona mulla on tuo S2. tosin vaihtoehtoja on muitakin :P

 7. Tipi
  25.4.2013 / 13:58

  Itselläni on ”ikivanha” Nokian N79 älypuhelin, joka on niin rakas, etten sitä vaihda kuin sen totaalisesti lauetessa. Uskomattoman kovaa tekoa, olen tiputtanut sitä korkealta ja kovaa (+ raivopäissäni hakannut sitä mm. autonrattiin ja pöytään), mutta se vaan kestää ja kestää. :)
  Uusikin puhelin on jo kaapissa, mutta en vaihda!
  En osaa neuvoa mikä olisi hyvä, itse vihaan noita pyyhkäisynäyttöjä yms. Tsemppiä metsästykseen!

  • 26.4.2013 / 12:39

   onpas kestävä yksilö :). kiitos, tsemppiä tarvitaan tässä valtavassa vaihtoehtojen meressä!

 8. 25.4.2013 / 14:21

  Itselläni on ollut nyt vajaa kaksi vuotta iPhone 4, ja olen kyllä todella tyytyväinen. Tämä on ensimmäinen älypuhelimeni :). Mies hankki ensimmäisen iPhonensa jo aikoja sitten, mutta aluksi en lämmennyt sille ollenkaan. Kunnes uuden puhelimen hankinta tuli ajankohtaiseksi :D. Nyt olen jo niin vannoutunut iPhonen käyttäjä, etten usko kovin helpolla vaihtavani muuhun merkkiin. Tässä nimittäin plussaa ovat muotoilu, käyttömukavuus, akunkesto (tosin jos hirmuisesti käyttää sovelluksia ja nettiä, niin tietenkin akkukin kuluu), lähes loputtomalta tuntuva määrä sovelluksia.. Voisin jatkaa listaa vaikka kuinka ja paljon. Itselläni on myös läppärinä MacBook Air, joten senkin vuoksi on hyvä olla puhelin samalta merkiltä, helppo synkronoida yhteen :).

  Tällä nykyisellä luurilla porskutetaan niin kauan kuin mahdollista, itselleni ei ole ollenkaan tärkeää omistaa juuri sitä uusinta mallia :). Ja kuulemieni kokemuksia mukaan 4S:ssä sekä 5:ssa on jonkinlaisia tyyppivikoja, tässä 4:ssa en ole itse kohdannut mitään vikaa :). Suosittelen!

  • 26.4.2013 / 12:42

   kiva kuulla kokemuksiasi! mullekaan ei ole tärkeintä, että känny on juuri se uusin malli, ei todellakaan. iPhone5 mulla on yhtenä vaihtoehtona, mutta AUTS mikä hinta. en oikein ymmärrä mistä se muodostuu :D. harkitsen tuota sinunkin malliasi, mutta mietin vielä että onkohan sen näyttö itselleni jo liian pieni… Samsungin Galaxy S3:n hylkäsin taas liian ison koon vuoksi. vaikeaa!

 9. 25.4.2013 / 16:07

  Mulla oli pari vuotta HTC:n Desire ja tykkäsin. Kaipasin kuitenkin uudempaa mallia ja monipuolisempia ominaisuuksia ja koska olin tyytyväinen merkkiin, niin hankin syksyllä juurikin tuon One X:n valkoisena. Ei ole pahaa sanottavaa merkistä eikä mallista. :)

  • 26.4.2013 / 12:43

   kiinnostavaa, tosi kiinnostavaa! mulla on nimittäin erittäin vahvana vaihtoehtona tuo HTC One X, joten kuulisin siitä mahdollisimman paljon kaikenlaista lisää :))

 10. Anna-Leena
  25.4.2013 / 16:14

  Minulla on iPhone 4s ja en pois en antaisi . Miehellä on samsung galaxy numeros en muista ja sitä en tykkää käyttää. IPadin voisin rinnalle hankkia. Nämä ovat toki makuasioita. IPhonen voi synkronoida mihin tahansa läppäriin, ei tarvi olla Apple merkkinen ja hyvin toimii pilvipalvelu.

  • Anna-Leena
   25.4.2013 / 16:15

   Tulipas paljon kirjoitusvirheitä..

  • 26.4.2013 / 12:46

   mulla onkin Samsungin läppäri ja mietin just tuota et pitäiskö ostaa iPhone, jos ostan myöhemmin saman merkin koneen.. tuo olikin uutta tietoa et toimii muidenkin merkkien kanssa!

 11. meri
  25.4.2013 / 16:25

  Minä liputan Samsung Galaxy S3:n puolesta. Aluksi isoon kokoon piti totutella, mutta nyt en enää haluaisikaan vaihtaa pienempään! Sitä paitsi se on ohut joten ei vie kovin paljon enempää tilaa kuin esim. iPhone. Käyttöjärjestelmä on mielestäni helppokäyttöinen, tosin miehen Lumia on kivemman näköinen :)
  En ole ikinä ostanut noin kallista puhelinta mutta on se kyllä haukkunut jokaisen siihen käytetyn euron. Akkukin kestää ihan hyvin älypuhelimeksi, joka ilta ei välttämättä tarvitse laittaa laturiin.

  • 26.4.2013 / 12:48

   olin jo aika vahvasti sitä mieltä, että tuo juuri on mun seuraava puhelimeni, mutta se iso koko sai kyllä toisiin ajatuksiin. se oli melkoisen kookas suht pieneen käteeni. ehkä siihen tottuisi, kuten sinäkin, mut vaikea ennustaa. täytyy vielä miettiä :)
   saiko tuota S3:sta muuten valkoisena?

   • meri
    26.4.2013 / 13:09

    Saa valkoisena, itselläni on se väri :) tosin nyt siinä on turkoosi silikonisuojus. Ja tuosta koosta pitää vielä sen verran mainita, että itselläni on myös oikea minikäsi! Sormet on melkoiset tyngät joten aluksi ei meinannut luuri edes kädessä pysyä :D nyt olen kuitenkin jo tottunut eikä puhelin tunnu mitenkään epäkäytännölliseltä tai liian isolta käytössä.

    • 26.4.2013 / 13:47

     ok kiva, kiitos tiedosta!
     saispa puhelimia vaikka viikoksi testiin :)

 12. 25.4.2013 / 17:09

  Vuosia menty meillä iPhonen kanssa. Se on hyvin kätevää kun muutkin laitteet (3x tietokone, 2xiphone, ipad, apple tv) on saman valmistajan. Välissä käytin vuoden verran Nokian uutukaista (työpuhelin), joka piti olla mullistava ja mitä kaikkea. Pettymys oli aika suuri ja palasin iPhoneen :)

  Näistä löytyy sitten yhtä monta mielipidettä kuin käyttäjiäkin ja netti on täynnä eipäs-juupas-vääntöä :) Ihmiset arvostavat erilaisia asioita. Sinun käytössäsi varmasti kaikki miettimäsi vaihtoehdot on mielettömän mahtavia, kun aiemmin ei ole ollut kuin ns. normaali puhelimia. Tyydyn valitsemaan yhden sana Applen tuotteille ja varsinkin iPhonelle: käytettävyys.

  • 26.4.2013 / 12:50

   jep, mielipiteitä näyttää olevan yhtä monta kuin ihmistäkin, se on selvä :). ajattelin kuitenkin, että jossain saattaa tulla esiin ne jotkin taikasanat, jotka auttaa mua tekemään päätöksen :D. iPhone5:sta ihastelin ja hypistelin (muiden ohessa), onhan se upea ja monen muunkin mukaan tosi selkeä ja helppokäyttöinen, mut en ymmärrä sitä hintaa, mistä se 700 € oikein muodostuu TÄH :D
   kiitos kommentistasi!

 13. Hannah
  25.4.2013 / 17:09

  Jos sinulla on Applen tietokone niin synkronointimahdollisuuden takia itse ottaisin iPhonen. Niin kuin joku ylempänä mainitsi että kuvien yms. kannalta on kätevää kun ne pelaa yhteen. Itselläni on Nokian puhelin ja ipad, tietokoneena macbook ja miehelläni iPhone. Hän juuri vaihtoi iPhonen uudempaan malliin, siinä on ollut välillä verkon kanssa jotain ongelmaa, mutta se edellinen kesti jopa maalipurkissa uimisen. Toivotaan että uusi malli kestää yhtä hyvin. Niin ja olen nokian ja pplen synkronointimahdollisuutta kaivannut joskus kun olisin halunnut käyttää kännykkää kuten mokkulaa, kun en viitsinyt ottaa tähän padiin omaa nettiyhteyttä kun aika harvoin vien tätä mihinkään. iPhonella olisi onnistunut :) jokatapauksessa, apple fanina liputan iPhonen puolesta, paljon monipuolisempi, selkeämpi ja helppokäyttöisempi kuin nokia, etenkin kun on tottunut käyttämään muitakin applen laitteita.

  • 26.4.2013 / 12:52

   ei ole mitään Applen tuotteita tässä taloudessa. kiitos kun kerroit kokemuksiasi, kuulostaa hyvältä kieltämättä!

   • Hannah
    26.4.2013 / 23:36

    Ai jotenkin oli jäänyt mielikuva että sinulla olisi applen kannettava :) niin miehellä on siis nyt iPhone 5, valkoisena, mitä kateellisena hipelöin välillä.. Niin kevyt ja appleen tottuneena muutenkin kiva käyttää. Mutta en minäkään ihan sitä hintaa tajua (viitaten uuteen postaukseesi), ihan käsittämättömän suolainen hinta. Ei se kai niiiiiin erityinen ole muihin verrattuna. ”Vähän” brändilisää kenties ;) mutta se 4 tosiaan on kestänyt kaikennäköistä.

    • 27.4.2013 / 18:49

     ajattelinkin vähän pihistää ja hankkia iPhone4S:n, jos iPhoneen siis päädyn :). 700 euroa on mielestäni liikaa kännystä, oli se sitten miten ihmeellinen tahansa :D

 14. Madde
  25.4.2013 / 17:20

  Mä olen todella tyytyväinen omaan galaxy s 2 luuriini. On monta kertaa pudonnut lattialle ja poika jopa vahingossa tallasi päälle ja hyvin on kestänyt. Lataan puhelimen n.2 kertaa viikossa. Hyvin riittää akku. Ja myös talvella
  -20 pakkasessa toimii hyvin.

  Iphone hyytyy pakkasessa. Tai sitä ei saisi edes käyttää kun ulkona on 0 astetta tai kylmempi. Takuu raukeaa heti (ei mikään paras puhelin maahan, jossa puolet vuodesta on kylmää)
  Htc ja nokia ei edes suostu ilmoittamaan omia pakkarajojaan.

  • 26.4.2013 / 12:53

   mulla on tuo S2 vahvana vaihtoehtona, se olisi hyvän kokoinen! S3 olikin mulle liian iso.
   toisena hyvänä vaihtoehtona on HTC One X ja iPhone…

 15. Sanna K
  25.4.2013 / 17:30

  Osta iPhone, siihen rakastut!! Meillä on perheessä myös kaksi lumiaa ja samsung. IPhone pesee ne molemmat mennen tullen: muotoilu, ohjelmat, helppokäyttöisyys, jne. Meillä on myös iPad, joka toimii kuin unelma je pelaa yhteen iPhonen kanssa saumatta. Kummastakaan en luopuisi mistään hinnasta.

  • 26.4.2013 / 12:55

   voi apua, mut se hinta! :D iPhone5:sta olen miettinyt, nelosessa mietityttää onko näyttö liian pieni…

 16. Suffeliini
  25.4.2013 / 17:45

  Samsungin kannattaja! :) Pst. blogissani on sinulle jotain!

  • 26.4.2013 / 12:55

   kiitti tunnustuksesta :))

 17. 25.4.2013 / 19:30

  Minulla on Lumia 800 ja en oikein pidä siitä puhelimesta. On paljon sellaisia sovelluksia, joita saisi esim. Samsungiin ja iPhoneen, mutta ei Lumiaan, mikä saa minut välillä raivon partaalle. En pidä myöskään valikoiden ulkonäöstä, mihin olen kyllästynyt. Toki on ihan näppärää, että ruutujen värejä voi vaihdella, mutta haluaisin kuvia, kuvia, kuvia niille sovelluksille eikä mitään värilaatikkoa. Ja valikkojen taustallekaan ei saa mitään kuvia. Ainut kuva on aloitusnäytössä ja huonoa on myös, että joskus kellonaika, päivämäärä jne osuvat huonosti yksiin taustakuvan kanssa, eikä sitä voi siirtää. Lisäksi Lumiaan ei löydä mistään kivoja suojakuoria tms.

  Kotona on Samsungin tablet, joka on osoittautunut loistavaksi vekottimeksi. Sehän siis periaatteessa vastaa Samsungin puhelinta. Kun olen sitä käyttänyt, tuntuu Lumia ihan kököltä tapaukselta. Jos vain olisi ylimääräistä rahaa, hankkisin itsellenikin Samsungin puhelimen. Ehkä yritän kuitenkin sinnitellä kaksivuotisen sopimuksen loppuun, ellei sitten puhelin satu hajoamaan ennen sitä, mitä en tietenkään tahallani toivo. Tärkeintähän on, että puhelimella voi soittaa ja viestitellä, ja sellaisessa Lumia on todella näppärä.

  Eli jos ei tarvitse kaikenmaailman hienoja sovelluksia, kuten äärettömän utelias minä, niin Lumia on kyllä sellaiseen ihan näppärä. Toki Lumiaan löytyy jonkin verran vastaavia sovelluksia, mutta ne eivät välttämättä aina ole yhtä hyviä kuin aidot ja alkuperäiset.

  • Hertta
   25.4.2013 / 21:37

   Tässä on kuin sanasta sanaan minun ajatukseni!
   Käytössäni on ollut kohta vuoden Lumia 800. Tätä ennen käytössäni oli HTC:n älypuhelimia 2kpl ja nyt on työpuhelimena tullut tutuksi vielä Samsung. Jos nyt pitäisi valita puhelin, valitsisin ehdottomasti HTC:n, hyvänä kakkosena (tai yhtä hyvänä) Samsung. Lumiaa en tämän vuoden kokemuksen perusteella ostaisi. Juurikin mm. siitä syystä, että suurin osa sovelluksista on joko iPhonelle tai Androidille. Tätä suurempana ongelmana mm. ohjelmiston jäykkyys (päivitys ainoastaan tietokoneen kanssa, esim. Google Maps ei ole yhteensopiva, pikanäppäimiä (mm. Wifi, Bluetooth) ei saa alotusvalikkoon jne).
   Miehelläni on Galaxy S3. Toimii kaikin tavoin hyvin. Minun makuuni se on liian suuri, oma Lumiani on kooltaan huomattavasti parempi.

   • 26.4.2013 / 13:53

    kiitos Hertta sullekin hyvistä pointeista! kiva että tuli tuo HTC esiin, mulle nimittäin myyjä suositteli sitä eilen lämpimästi (malli oli One X). jännittää vain, kun en ole merkistä aiemmin kuullutkaan, että millainen se sitten on… myyjä sanoi myös, että HTC on helppokäyttöisempi kuin Samsung ja oli kuulemma ainakin myyjän mieleen Samsungia enemmän :)

  • 26.4.2013 / 13:50

   kiitos että kerroit kokemuksistasi! veljelläni vähän samankaltaisia ajatuksia Lumiastaan. olenkin nyt tainnut tuon merkin hylätä kokonaan ja mietin kolmen muun väliltä, joista juuri postailin.
   sepäs siinä onkin, että kun ei ole vielä älypuhelinten makuun päässyt, niin ei tiedä mitä sovelluksia tulee tarvitsemaan. voi olla että vähempi riittäisi tai sitten ei, jos nälkä kasvaakin syödessä :)

 18. 25.4.2013 / 19:31

  Minä sain ensimmäisen älypuhelimeni ennen joulua ja kaverina on nyt Nokia Lumia 800. Kooltaan pienempi kuin 900 (mahtuu juoksutrikoiden taskuun) ja ihan riittävästi toimintoja ihmiselle, joka ei aikaisemmin osanut älypuhelinta kaivata. Uuden puhelimen myötä kyllä avautui ihan uusi maailma; mitä kaikkea puhelimella voikaan tehdä! :)

  Kannattaa miettiä, mitä ominaisuuksia puhelimeltaan kaipaa. Mielestäni on turha maksaa ominaisuuksista, joita ei käytä. Ja liikkeessä kannattaa kysellä, useimmissa on varsin asiantuntevaa palvelua. Intoa puhelimen valintaan!

  • 26.4.2013 / 13:54

   voi varmasti tulee mullekin avautumaan ihan uusi maailma, kääk :D. jääköhän blogi aivan kokonaan tauolle sitten :D. tuota itsekin pelkään, että tulee pian maksettua turhasta. sellaista haluaisin ehdottomasti välttää.

  • 27.4.2013 / 10:53

   Lumia 800:n omistajana myös samaa mieltä. Kaikki tarpeellinen löytyy, enkä kaipaa mitään super-hienouksia. Enkä siten halua niistä joutavuuksista maksaakaan. Välillä tuntuu että ihmisillä pitää olla koko elämä siinä yhdessä puhelimessa!! :D Sehän on kuitenkin ”vain” puhelin!! :D Pitääkö siitä nyt löytyäkään joka ikinen maailmasta löytyvä sovellus ja peli jne. Kohta varmaan pitää olla puhelin joka tiskaa, leipoo, hoitaa lapset ja ulkoiluttaa lemmikit… :D Noh, vähän liioittelua, mutta onnea luurin valintaan! <3

   • 27.4.2013 / 18:53

    niin… makuasioita :). millään peleillä minä en kyllä puhelimessa mitään tee, ei oo yhtään mun makuun pelailut. en yläasteella voinut sietää edes sitä alkeellista matopeliä, mitä kaikki tuntui pelaavan :D

 19. jenppu
  25.4.2013 / 19:37

  Suosittelen ehdottomasti Samsungin s2:sta tai s3:sta!! Itse parikymppisenä, jo muutaman (Nokia)puhelimen omistaneena voin sanoa että merkin vaihto oli parempi kuin hyvä valinta! Samsungiin ei ollut mielestäni vaikeaa vaihtaa, vaikka on ikänsä Nokiaa käyttänyt. S2 on lisäksi ihan hyvän hintainen, ja mieluummin suosittelenkin sitä, sillä mitä vähemmän uusia ihmeellisyyksiä (lue: turhuuksia) kännyköissä on, sen huonommin ne tahtoo toimia. Siis akku kestää vähemmän aikaa jne… Setäni on Nokialla insinöörinä, ja hän tiesi myös kertoa, että KAIKISTA MAAILMAN puhelimista, jotka menevät huoltoon, vain VIISI… siis 5 prosenttia on Samsungeja. Ja loput on sitten…. Nokiaa ja Iphonea? Ja muutamaa muuta merkkiä.

  • 26.4.2013 / 13:56

   S3 olikin omaan käteeni aika iso, joten sen taidan sulkea vaihtoehdoista pois. postailinkin juuri aiheesta lisää ja kirjasin siihen tämän hetken vaihtoehtoni :)

 20. Emma
  25.4.2013 / 19:38

  Itselläni on iPhone 4s. Olen super tyytyväinen!!! Minulle puhelimen tai minkä tahansa teknisen laitteen tärkein kriteeri on että se toimii. Yksinkertaista mutta ei niin helppoa. Tämä puhelin todella toimii. Ei töki, ei tee omiaan, ei mene kiinni itsekseen ym….suosittelen erittäin lämpimästi. Hinta ehkä kirpaisee mutta rahalle saa todella vastinetta!

  • 26.4.2013 / 13:58

   kuulostaa hyvältä ja tuollaista helppoa toimivuutta itsekin metsästän!

 21. aNNiKa
  25.4.2013 / 20:05

  Mulla on ollut pari vuotta käytössä iPhone 4 enkä luovu siitä enää IKINÄ!!! Käyttöjärjestelmä on niin looginen ja toimiva (ainakin omaan makuun) ja sovelluksista on löytynyt todellisia helmiä niin hyöty- kuin hupikäyttöön. Töissä on käytössä joku nokialainen mutta se on mielestäni käsittämättömän epälooginen, nimim. jos haluaa värinähälytyksen pois käytöstä niin turha ainakaan asetuksista toivoa löytävänsä kohtaa millä se onnistuu. Töissä joudun myös usein yhdistämään puheluita eteenpäin ja inhoan sitä, että numeroa näppäillessä numerot valikoituu melko pitkällä viiveellä eikä samaan aikaan numeroa näpätessä, iPhonessa tätä ongelmaa ei ole. Toki nämä on kaikki makuasioita mutta itse liputan Applen puolesta, on se valkoisena niin näyin näköinenkin ;)

  • 26.4.2013 / 17:39

   kiitos paljon näistä hyvistä esimerkeistä, kiva kuulla käytännön kokemuksia :). iPhone mulla onkin aika vahvoilla… ei tosin ihan uusin, hinta on sen verran tajuton, etten ymmärrä mistä se muodostuu :D

   • aNNiKa
    26.4.2013 / 22:52

    Hinta on kyllä noissa vähän turhankin kova, toki itsellä on ollut joka euron arvoinen koska mitään valittamista ei ole ollut ja tällä mennään varmasti niin pitkään kun vaan puhelin kestää! :) ja uusimpaan tekstiisi viitaten, ainakin omasta mielestäni näyttö on ihan riittävä kun kuva on niin selkeä. Muutaman kerran tullut katsottua jopa jotain ohjelmaa Ruutu.fi:stä ja hyvin näkyy! :D

    • 27.4.2013 / 18:55

     kuulostaa hyvältä! itsekin sain vähän paremman käsityksen kun näin kaverin iPhone5:n ja siinä, mitä itse suunnittelen (iPhone4S), on vielä vähän suurempi näyttö.

 22. Nimetön
  25.4.2013 / 20:09

  Eilen sain ensimmäisen älypuhelimen minäkin, Lumia 920 ja vielä hyvin tyytyväinen. :)

  • 26.4.2013 / 17:39

   onnea uuden puhelimen omistajalle! :))

 23. 25.4.2013 / 20:27

  Mulle ei edes ole muuta älypuhelinta kuin iPhone, se vaan on kaunis ja käytännöllinen – laadukas. Kaikilla melkein mun tutuillakin on iPhone, eikä kukaan vaihtaisi sitä mihinkään muuhun. Meillä on tietty myös tietokoneet, padit yms. Aplea, joten halutaan samaa sarjaa kaikki. On ne vaan upeita :)

  • 26.4.2013 / 17:41

   kuulostaa hyvältä! :) mulla ei ole mitään Applen tuotteita, joten ei sinänsä mitään omakohtaista kokemusta.

 24. Anu
  25.4.2013 / 20:31

  Mulla on toinen i-Phone menossa ja kotoa löytyy i-pad ja MacBook air ja täytyy kehua kyllä omiansa!en kyllä osaa muuta puhelinta kuvitellakaan.mun miehellä on samsung ja äidillä Lumia,ne on musta paljon vaikeampia käyttää..mieskin harmittelee ettei ostanut i-phonea:)

  • 26.4.2013 / 17:42

   noin myyjäkin kaupassa sanoi et iPhone on tosi helppokäyttöinen. sen kuulemma pitää olla koska se on jenkeille suunniteltu, eivät osaisi siellä muuten sitä käyttää ;D

 25. 25.4.2013 / 21:32

  Itse olen samojen pohdintojen äärellä ja tällä haavaa voittavana on Nokian Lumia 720, joka tulee myyntiin toukokuun 10. päivä. Hinta näkyin olevan dna-kaupassa 299€. Se on halvin mitä olen löytänyt.

  Itselläni Iphonen rajaan pois sen hinta ja se, että täällä kotikaupungissani on esimerkiksi katvealueita, joissa se ei kuulu. Samsungin Ace minulla oli käytössä puoli vuotta, kunnes tippui laattalattialle ja näyttö hajosi. Ja se oli lottovoitto! :) En vain ikinä päässyt sinuiksi sen käyttöjärjestelmän kanssa. Ja niiden vihreiden ufo-hymiöiden. :D Nyt minulla on Nokia 701, joka alkaa useiden tiputusten seurauksena näyttää merkkejä, että uusi olisi tervetullut. Mutta ehjänä on pysynyt! :) Tuo uusi 720 houkuttaa, koska siinä tuntuisi olevan ominaisuudet, joita kaipaan, mutta hinta ei ole kuitenkaan huima. Itselläni kun lapsia, niin niitä vahinkoja sattuu. Sen vuoksi en halua sijoitta puhelimeen tolkuttoman suuria summia.

  • 26.4.2013 / 17:45

   hyviä pointteja toit esiin! taitaa nykymaailmassa olla kaikista asioista vähän liikaa vaihtoehtoja, mulla on pää ihan pyörällä täällä! :P

  • Emmi
   1.5.2013 / 19:54

   Eipä taida iphone vaikuttaa siihen missä kuuluu ja missä ei vaan vika on operaattorissa. Ja toki iphonen saa ihan millä operaattorilla tahansa. Mutta joo, iphonen puolesta liputan vaikka suomalaisena haluaisin tukea Nokiaa.

   • 2.5.2013 / 17:22

    mullakin tuo iPhone tällä hetkellä vahvin vaihtoehto :)

 26. pirjo
  25.4.2013 / 21:48

  Jäitä hattuun! Kannattaa odotella pari päivää. Sinuna ostaisin Samsung Galaxy S4:n, jonka myynti alkaa Suomessa 27.4. Se on kuulemma tuplasti nopeampi kuin esim. iPhone 5. Jos taas haluat vielä isomman näytön ja kynän, osta Samsung Galaxy Note 2 (lähes sama kuin S4).
  Perheessä hyviä kokemuksia Samsungista.

  • 26.4.2013 / 17:46

   juu en oo tällä viikolla aikonutkaan hankintaa vielä tehdä. tuota S4:sta en osta, jo S3 on mun käteen liian iso. kuitenkin puhumiseen oltava kätevä enkä halua pidellä korvalla mitään halkoa :D

 27. 25.4.2013 / 22:05

  Mulla oli pari vuotta HTC Desire HD ja olin siihen tosi tyytyväinen. Ei tilttaillut eikä takkuillut ja kaikki toimi hyvin. Kytkyn loppuessa ajattelin kuitenkin vaihtaa tähän paljon kehuttuun iphoneen ja ostinkin iphone5. Ei oo mun juttu! Tietty siihen tottuu, mutta kokoajan totean, että tällä ei pysty tehdä jotain mikä HTC:ssa oli ihan päivänselvää ja mua ärsyttää tämä I-juttu, kuinka pitää ladata itunesia ja icloudia jne. HTC oli jotenkin monipuolisempi, mutta helpompi käyttää. Akku siinä alkoi lopussa olla jo aika huono, mutta muuten kyllä toimi kuin ajatus.

  Iphonesta en oo keksinyt muuta hyvää kuin akunkesto (kestää, vaikka räpeltäisikin pitkin päivää ja kuuntelisi musiikkia töissä jne) sekä yö-asetus, jolloin puhelin ei ilmoita mistään, jos et niin tahdo. Iphoneen joutuu ladata kaikki omina sovelluksinaan, kun HTC:ssä oli paljon jo valmiiksi, esimerkiksi navigaattori, mikä oli tosi kätevä liikkuessa.

  Viestin kirjoituksessa tykkäsin myös enemmän HTC:stä, siinä oli helpompi osua oikeisiin näppäimiin eikä autocorrect korjannut uudelleen ja uudelleen väärin. HTC:ssä oli myös asetukset paljon järkevämmässä paikassa, kuin iphonessa. Jos olisin saanut iphonen kokeiluun vaikka viikoksi ennen ostoa, en olisi ikinä ostanut kyseistä puhelinta! Uskoin vain kaikkien kehuja, mutta jälkeenpäin mietittynä, kaikki jotka sitä kehuivat, olivat omistaneet ainoastaan Iphonen, eivätkä siten osanneet verrata sitä muihin.

  Lumiasta oon kuullut sen verran huonoa, että akunkesto on kuulemma ihan järjettömän huono. Ei voi esimerkiksi ottaa puhelinta mukaan jos lähtee luistelemaan, kun akku kuluu välittömästi loppuun.

  • 26.4.2013 / 08:26

   kiitos tästä kommentista! tosi hyvää pohdiskelua ja käytännönläheistä vertailua, tällaista juuri tällä hetkellä kaipaankin. muutaman vaihtoehdon eilen hylkäsin liian suuren koon vuoksi. vaikka on kuinka älypuhelin, en missään nimessä halua halkoa! kovasti olen nyt pähkäillyt iPhone5:n ja HTC One X:n välillä… mitään kokemusta ei ole kummastakaan, joten vaikea sanoa/tietää :). hintaero lähes 300 €… kolmantena mietinnöissä mulla on Samsung Galaxy S2, S3 oli mun käteen kyllä liian iso ja aika rumakin se on :P.

 28. Marie
  25.4.2013 / 22:49

  Osallistun vielä lisää… Eli kun moni kehuu Applen sovellusten määrä. Mitä sovelluksia käytätte? Entä mitä sellaisia Applella, mitä ei Nokiaan saa? Ihan vain uteliaisuudesta kysyn. Mulla on vain jokunen sovellus ladattuna, kun en oikein keksi, mitä voisi etsiä/ladata. Ja niistä lataamistanikin käytän ehkä puolta.

  • 26.4.2013 / 17:48

   tämä kiinnostais muakin tietää, toivotaan että joku vastaisi!

   • aNNiKa
    26.4.2013 / 22:59

    Matkustaessa tosi kätevä sovellus on Trip Advisorin City Guide! Toimii offline -tilassa ja sieltä löytyy hotellit, ravintolat, nähtävyydet ja shoppailumahdollisuudet käyttäjäarvioiden ja kokemusten kera :) iso plussa Point me there -mahdollisuudesta, sen avulla voi rauhassa eksyä kun tietää löytävänsä takaisin :)

    • 27.4.2013 / 18:56

     ooh, cool! :))

 29. Susu
  26.4.2013 / 08:11

  Iphone 4s!!!
  Kaunis luuri ja sisältö mitä parhain! Iphonessa on kaikki mitä puhelimelta voi toivoa. Ainoana miinuksena tulee mieleen musiikin hankala lataaminen.
  Itse kun iphonen ostin, olin ensin huolissani miten sitä osaisin käyttää(vannoutunut nokia+1samsung käyttäjä) mutta hetken harjoituksen/tutustumisen jälkeen ei mitään ongelmaa!

  • 26.4.2013 / 17:49

   tuo on mulla nyt (ainakin tällä hetkellä) syrjäyttänyt iPhone5:n eli vahvoilla on ehdotuksesi :)

 30. Pia
  26.4.2013 / 10:40

  Itselläni On Lumia 800 ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Puhelin on selkeä ja toiminnoitaan riittävä omaan käyttöön. Itse olen saanut ladattua lumiaan just ne sovellukset mitä olen tarvinnutkin ja tuosta akun kestosta niin itselläni kestää akku helposti sen 2-3 päivää. Tottakai tuohon akun kestoon vaikuttaa kuunteleeko musiikkia, onko paljon netissä yms. Ei voi minusta yleistää että juuri LUMIAN akku ei kestä yhtään, eiköhän se ole ihan siittä kiinni miten käyttää. Niin ja minä käyn myös päivittäin puhelimella netissä.

  • 26.4.2013 / 17:51

   ei missään nimessä voi yleistää munkaan mielestä! aivan täysin riippuu käyttäjästä ja just eilen myyjäkin sanoi et kaikissa älypuhelimissa on sama: se mistä niissä kaikissa merkistä riippumatta tingitään, on akunkesto. kestävät keskimäärin 1-2 päivää, merkillä ei tässä ole väliä.

 31. Tipi
  26.4.2013 / 12:42

  Kollegani osti itselleen Samsung XCoverin. Sanoin sen olevan helppo, jos siirtyy ns. tavallisesta puhelimesta älyversioon. Ehkä se on seuraava omani joskus.

  • 26.4.2013 / 17:51

   ahaa, tuo olikin mulle uusi juttu, täytyypäs tutustua tähänkin!

 32. Rags
  26.4.2013 / 19:45

  En jaksanut kaikkia kommentteja lukea, mutta sekoitan sua nyt lisaa…! Mulla on Nokian Lumia 610 (valkoinen!!) ja se riittaa mulle, lahinna kaytan sita soittamiseen/tekstiviesteihin ja joskus facebookiin ja viela harvemmin netissa surffailuun. Katevaa, jos on reissussa ja tarvitsee jotain tietoa, mutta muuten tykkaan nettiin menna tietokoneella. Miehellanin on Samsung ja tykkaa kovasti. Ehka vahan kehittyneempi kuin Lumia?? Hanelle sanottiin, kun oli uutta puhelinta ostamassa, ja vaihtoehtoja monia, etta Samsungeja menee takaisin huoltoon kaikkein vahiten. Parilla kaverilla on ollut huonoja kokemuksia HTC:sta, mutta nekin kehittyvat, joten ehka uusimmista on ne viat korjattu jo? En tarkalleen muista, mita ongelmia, mutta muistin ja appsien lataamisen (tai niiden poistamisen?) suhteen jotain.
  Riippuu ihan siita, mita puhelimeltasi haluat, mika sulle on sopivin. Mulla esim. iPhone menisi ihan hukkaan, vaikka se varmaan ihana olisikin. :-)

  • 26.4.2013 / 19:57

   en menny ollenkaan sekaisin, päinvastoin! hyvä että kerroit teidän kokemuksia, kiitos! HTC epäilytti myös mua ja ihan siitä syystä, etten ollut edes kuullut siitä… todennäköisesti en aio sitä hankkia. mietin tällä hetkellä Samsungin parin mallin ja iPhone4S:n väliltä…

 33. Lina
  26.4.2013 / 19:58

  Itse suosittelen todella lämpimästi iPhonen hankkimista. :)
  Olen kolme iPhonea omistanut, tällä hetkellä vuoden käytössä ollut iPhone 4s, joka on sekä ulkoisesti, että sisäisesti (jos näin voi sanoa :D) ylittänyt odotukseni! Se on niin kaunis kännykkä ja siro verrattuna esim. Samsung Galaxy-puhelimiin.

  iPhonea on myös todella yksinkertaista käyttää, kun on vähän aikaaa ensin siihen tutustunut. :) Itse voin sanoa, että minä en enää ostaisi muita kuin Applen tuotteita niin kännyköissä kuin tietokoneissakaan. Hinta on todellakin näiden tuotteiden väärti! Jos haluat saada hyvän ja laadukkaan kännykän, miksi et maksaisi siitä vähän suolaisempaa hintaa? :)

  Suosittelen lämpimästi! <3

  • 26.4.2013 / 21:42

   tuo iPhone4S mullakin nyt tosi vahvoilla! iPhone5 on liian kallis, en näe että sen rahan (700 €) arvoinen, joten sitä en taida sen vuoksi hankkia. uskon et tuo 4S riittäis mulle vallan mainiosti :) alunperin ajattelin et 500 eurolla pitää saada hyvä älypuhelin ja tuohan maksaa vain vähän yli sen.
   kiitos sulle että kerroit omia kokemuksiasi!

 34. milli
  26.4.2013 / 22:13

  Joko sä nokialaiset hylkäsit? Mä ottaisin ehdottomasti nyt Lumia 920:n. Mulla Lumiasta 800-versio ja oon tykänny tosi paljon. En nyt ymmärrä, että miten lumioita ei voi muokata tarpeeksi? Tai ehkä mä oon vaan vähempään tyytyväinen, kun en oo huomannu mitään semmosia puutteita. Mutta siis, mun miehellä on toi 920 ja siinä on ihan superkamera. Oikeasti, ei voi tajuta, että puhelimella voi saada niin hyviä kuvia hämärässäkin! Mä en keksi nyt äkkiä miään kovin pahaa sanottavaa lumioista, onhan niissä toki jotain harmejakin, mutta päivityksillä ovat korjantuneet järkiään. Tiedustelin mieheltä, joka oli ennen vannoutunut iphone-mies, että mitä mieltä on, niin tuumas, että hyvä on. Kuulemma jos satalapusilla ei oo mitään merkitystä, niin iphone hänkin ois laittanu, mutta nokialaisen kamera vie voiton ja on ihan yhtä hyvin käytettävä, kunhan tajuaa etsiä mahdollisesti erinimiset sovellutukset käyttöönsä. Mene ja tiedä sitten. :D

  • 27.4.2013 / 19:01

   kyllä mä vähän taisin ne hylätä joo…
   samoin hylkäsin sen HTC:n mallin. ja ehkä myös iPhone5:n. tällä hetkellä mulla on vahvimmilla iPhone4S, joka maksaa aika lailla saman verran kuin tuo Lumia 920.

 35. M
  26.4.2013 / 23:27

  Minulla oli aiemmin Samsung Galaxy mini. Muutoin ihan toimiva puhelin, mutta kaiutin oli aivan surkea! Puhelua puhuessa särisi vähän väliä. Puhelin kävi 4 kertaa huollossa, eikä koskaan vikaa muka löytynyt. Neljännellä huoltokerralla sain (vihdoin) tilalle uuden puhelimen, Samsung Galaxy Y:n. Muutaman kerran olen närpännyt kavereiden ”Lumioita” ja täytyy kyllä sanoa että sellaisen laittaisin nyt jos olisin puhelinta vaihtamassa. Siinä kosketusnäyttö toimii huomattavasti paremmin, kun vertaan näihin kahteen Samsungin halppismalliin.

  • 27.4.2013 / 18:59

   tästä ministä on tullut nyt yllättävän paljon huonoja kokemuksia ilmi, hmm… laittaa miettimään!

 36. Rousku
  27.4.2013 / 08:30

  Moni oli moittinut täällä Lumiaa, itse taas olen tykännyt. Juuri hyvä minun tarpeisiin. Lisäksi hankin valkoisen nahkaisen läpällisen suojakotelon, joka on loistava. Eli suosittelen investoimaan myös suojakoteloon, koska turhan usein olen kuullut näytön haljenneen kolauksesta tms.

  • 27.4.2013 / 18:58

   niin, näitä mielipiteitä on tosiaan yhtä monta kuin ihmisiäkin :). makuasioita ovat pitkälti ja se mikä on toiselle paras mahdollinen, on toiselle huonoin vaihtoehto :). suojakotelo tulee ehdottomasti käyttöön täälläkin!

 37. 30.4.2013 / 09:24

  iPhone <3 Minulla on 4S, näyttö riittää mainiosti. Ei kannata tuijottaa vain näytön kokoa, vaan myös resoluutiota, joka vaikuttaa näytön tarkkuuteen.

  iPhonen hinta muodostuu monista asioista; laatu, kestävyys, vastuullisuus. Kaikki appstoren ohjelmat käyvät seulan läpi, joten esim viruksia (joka on mobiililaitteissa lisääntyvä ongelma) ei tarvitse pelätä. Kaikkia ohjelmia myös päivitetään ja kehitetään koko ajan, kun taas monella muulla ei näin ole. Nokiallakin on ties kuinka monta rautaa tulessa ja käyttöjärjestelmää markkinoilla, Applella on vain yksi, jota kehitetään kuin rakasta lasta.

  Itse en aio vaihtaa Applelta pois, päinvastoin. Täysin hintansa väärti, vaikka ensin saattaakin kirpaista. Meiltä löytyy myös iPad ja toivottavasti joskus vielä tietokonekin Applelta.

  • 30.4.2013 / 14:06

   kiitos tästä kommentistasi! kyllä mullakin tuo 4S on edelleen erittäin vahvana vaihtoehtona, mietin kuitenkin vielä muutaman päivän, kun ei niin kova kiire ole hankkia. ettei sitten tarvitsisi katua ;)

 38. Marika
  2.5.2013 / 20:52

  IPhonen puolesta liputan :) Itse käytin 15 v. nokialaisia ja luulin etten tule Appleen tottumaan, mutta toisin kävi. En enää pois vaihtaisi. Puhelin on erittäin selkeä ja helppo käyttää ja mielestäni myös kaunis :) Ainoa miinus on akun kesto, joudun lataamaan puhelinta päivittäin. Käytänkin tosin sitä paljon nettisurffailuun. Itselläni on siis iPhone 4.

  • 2.5.2013 / 21:59

   iPhone kyllä kerää ääniä :). en oo vielä keneltäkään kuullu siitä mitään huonoa.

 39. Sonjas
  3.5.2013 / 23:26

  Itsellä ollut reilun vuoden käytössä Nokian lumia 800. Se on ensimmäinen kosketusnäyttöpuhelimeni ja on toiminut suht. moitteettomasti. :) Tykännyt olen ihan, mutta en varmaankaan valitsisi uudestaan sitä. Sinällään kelpopuhelin, näyttö toimii suht. sujuvasti, löytyy netti, kalenteri, erilaisia sovelluksia, (ainakin omaa silmää mielyttävä windows-käyttöjärjestelmä), aika pieni kooltaan älypuhelimeksi. Se on kätevää, että heti kun avaa puhelimen näkee onko uusia s-posteja tullut, niin tulee niitäkin luettua ahkerammin :) Ei niin oleellinen juttu mutta lumian facebook sovelluksesta en kauheasti tykkää. Mikä musta huonoin, niin akun kesto, itse lataan lähes joka päivä(aamulla/yöllä) ja pidän kokoajan virransäästöllä( säästääkseni akkua) niin akku kestää maksimissaan käytölläni päivän. Selailen netissä aamusin ja iltapäivisin bussimatkoilla ja jonkun verran pikasesti päivän/illan aikan. Joskus ”korvaan” surffailuja musiikin kuuntelulla. Mitä olen vertaillut kavereiden ja perheen jäsenten akun kestoon, niin heillä on parempi ahkerallakin käytöllä (galaksi s2/s3, xcover, nokia n9, iphone) Kuulemma jo lumian 900 olisi parempi akku..? Kuultujen mukaan hekin joutuvat lataamaan puhelimiaan päivittäin, mutta akku kestää lähes aina kokonaisen päivän. Totta kai mielipide asia ja riippuu jokaisen käytöstä ;)

  • 4.5.2013 / 18:03

   kiitos että kerroit kokemuksiasi! myyjiltä kuulin, että kaikissa älypuhelimissa on tuota akunkesto-ongelmaa ja se on toki ihan ymmärrettävää.

 40. annnn
  4.5.2013 / 12:25

  Suosittelen itsekin Samsungin S3 miniä. Ostin sen pari kuukautta sitten ja oon ollut tosi tyytyväinen. Helppokäyttöinen (ensimmäinen älypuhelimeni :D), selkeä ja tyylikäs. Kuoriakin/suojia löytyyy netistä ihan hyvin.

  • 4.5.2013 / 18:04

   kiva kuulla että olet voinut olla siihen tyytyväinen! mä en oo vielä ehtiny kaupoille uudestaan noita viimeisiä vaihtoehtojani vertailemaan :)

 41. 12.6.2013 / 09:05

  Itselläni on ollut käytössä Lumia ja pakko sanoa että akku on ollut paras verrattuna mitä entisisissä puhelimissa on ollut. Joskus saattaa kestää akku ihan pari päivää, tietenkin riippuu kuinka paljon sitä käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.