Piristysruiske (ja vähän kännykkäpohdintaa…)

 

Sitä tämä viime sunnuntaina ostamani pirteän pinkki neilikkakimppu on, piristysruiske, erityisesti tänään! Tämä perjantainen aamupäivä on nimittäin hujahtanut vähän turhankin tehokkaasti sohvalla makoillen; näinä kuukauden hetkinä toivoisin hetken ajan olevani mies :)

013

Kävin eilen ohimennen hieman niitä älypuhelimia katselemassa. Nyt taidan olla vielä enemmän sekaisin päätökseni kanssa kuin eilen… Tosin joitain malleja olen saanut myös poissuljettua. Mikään tulipalokiire tällä hankinnalla ei ole, mutta mielellään kuukauden sisällä olisi hyvä olla uusi puhelin kourassa. Olin aika vahvasti jo kallistumassa Samsung Galaxy S3:n suuntaan, mutta kun pitelin sitä, oli se ehkä sittenkin liian kookas käteeni. Mini-versio tuosta mallista jäi katsastamatta, joten se täytyy vielä tehdä. Yhdeksi vaihtoehdoksi nousi myös Galaxy S2, koko oli aika sopiva. Tosin kovin asiantuntevalta vaikuttavan myyjän henkilökohtainen mielipide oli, että Samsungia helppokäyttöisempi ja selkeämpi on HTC One X, joka ensivaikutelmaltaan kyllä ihastutti. Upea ulkomuoto ja mattavalkoinen pinta! Tokikaan tuo ei ole puhelimeni valintaperuste, mutta en aio myöskään mitään rumilusta ostaa :D.

Onko tuon HTC:n mallin käyttäjiä kuulolla? Olisi mielenkiintoista kuulla käytännönläheisiä kokemuksia tuosta kännykästä, itselleni koko HTC on ihan uusi tuttavuus!

008

Ilman muuta iskin silmäni myös iPhone5:een. Oi, mikä kaunotar! Ja oi, mikä hinta! Mietin myös huokeampaa iPhone4:sta, mutta sen kohdalla mietityttää, onko näyttö jo liian pieni… Näytön tulisi olla kuitenkin jonkin verran nykyisen puhelimeni näyttöä suurempi. Täytyy vielä vertailla noita kahta keskenään. Ja ennen kaikkea miettiä, onko iPhone5 700 euron arvoinen. En ihan ymmärrä, mikä siinä maksaa? Applen tuotteita minulta ei ennestään löydy, joten merkkiin en ole mitenkään sen kummemmin päässyt hurahtamaan.

015

Eli siis pieni summa summarum: vahvoilla tällä hetkellä ovat iPhone (4 tai 5), HTC One X sekä Samsung Galaxy S2 (S3 mini katsastettava!).

Saatte nyt lukea näistä puhelinpähkäilyistäni, ei nyt varmasti ihan joka päivä, mutta silloin tällöin :P. Jos joku muukin miettii älypuhelinhankintaa, voi käydä katsastamassa eilisen Älypuhelinta hankkimassa -postaukseni kommenttiboxin – tosi hyviä kommentteja, kiitokset niistä! Siellä on myös lukijat esittäneet joitain kysymyksiä muille käyttäjille, että saa käydä vastailemassa, jos haluaa :)

017

Itsekin vastailen kyllä kommentteihinne, tosin pienellä viiveellä, sillä kohta raahaudun tästä kramppailevan mahani kanssa kasvohoitoon – sain peruutusajan ja hyvä niin! Viikonloppuja kaikille!

Comments

 1. Sanna K
  26.4.2013 / 16:45

  Minulla on iPhone 4S ja se on oikeasti ihana. Näyttö on minulle ainakin ihan riittävä. Ennenkaikkea se on ihanan selkeä ja näytön valikot saa muokattua just oman laiseksi ja appeja on mieletön määrä. Ystävilläni on myös samaa puhelinta ja näytöt on ihan eri näköisiä meillä. Puhelimeen saa myös helpommin ostettua ja laitettu omia soittoääniä kuin moneen muuhun puhelimeen. Suosittelen, vaikka onkin arvokas puhelin. Uskon, että jaksat pitää sitä pitkään.

  • 27.4.2013 / 18:33

   kuulostaa tosi hyvältä! kiva kun kerroit :) tuo onkin mulla varmaan vahvin vaihtoehto tällä hetkellä.

 2. Tette
  26.4.2013 / 17:30

  Vois suositella nokian lumia 620 sekä lumia 800. Kaverillani on tuo 620, ja se on mielestäni oikein näppärä ja kevyt, eikä ole pahan kokoinenkaan. Samaten tuo 800 on kiva, ja sellainen löytyy samaisen kaverini pikkusiskolta sekä omalta veljeltäni. Aina, kun olen saanut tilaiduuden jompaa kumpaa näprätä, niin on kyllä menny tunti jos pari, kun on niin kivaja molemmat. Käyttöjärjestelmä on selkeä ja nopeasti oppii käyttämään. Sitä en tiedä millaiset akkujen kestot niissä on, mutta sen saa varmastikin selville myyjiltä :)

  • 27.4.2013 / 18:35

   veljelläni on myös Lumia, hän sanoi myös että on kovin yksinkertainen ja helppokäyttöinen. itse en nyt tällä kertaa taida nokialaista hankkia :)

 3. Heidi
  26.4.2013 / 17:39

  Tuo HTC mulla, mutta ei kauan.Ei voi avata montaa sivua, jos käyttää nettiä ja muutenkin näyttö ei kovin hyvä.I phone oli ennen ja se on hyvä, jos Applen tietokoneet, muuten ei minusta kannata hankkia.Minulla seuraava Apple,mukavaa pohdinta-aikaa!

  • 27.4.2013 / 18:36

   hyödyllistä tietoa HTC:stä, kiitos! olenkin sen jo vaihtoehdoistani poissulkenut.

 4. 26.4.2013 / 18:22

  Osta iPhone S 4 mulla sellainen ja se paras. On ollut Samsungia hienoa Nokiaa…..ei hyviä. Miehellä Nokia 610 ja en tykkää käyttää sitä. Tässä iPhonessa ei ole ollut mitään häikkää ja maailman helpoin käyttää……..suosittelen. Ja näyttö ei ole liian pieni.
  Terveisin Krisse

  • 27.4.2013 / 18:37

   tuosta mallista erityisesti olen kuullut tosi paljon hyvää! en vielä mitään negatiivista ja se on paljon se.

 5. 26.4.2013 / 19:05

  Hello! Mulla on miehen vanha iPhone 4, enkä vaihtaisi sitä mihinkään, paitsi tietysti uudempaan. ;) Itselle iLuuri on ehdottomasti mieluisin puhelin, joten suosittelen sitä, mutta makuasioitahan nämä ovat. Uuden version hinta kyllä hirvittää! PS. Blogissani on sinulle Maailman kaunein esine -haaste.

  • 26.4.2013 / 19:34

   kiva kuulla et oot ollu tyytyväinen! oon ehkä pikkasen enemmän vielä kallistunu sen iPhone4S:n puoleen.
   ja hei, etsä oo huomannu et oon ton haasteen suhteen tehny aika pitkälti kuten sinä: yrittäny katella muualle ja jatkaa tätä blogielämää pikaisesti eteenpäin et tuo haaste vaipuis kaikilta unholaan. ryökäle! taisit aavistaa tän :D. mä oon se päätöksentekokyvytön nynny :D (tsekkaa vaikka tän ja edellisen postauksen aihe!)

 6. 26.4.2013 / 21:04

  Minä olen iPhonesta saanut käsityksen, että ne kasataan melko halvoista muoviosista, että puhelimessa maksaa vain brändi. Näin olen vain kuullut, joten en itsekään tähän täysin sokeasti luota…

  • 27.4.2013 / 18:38

   tähän mun koti-insinöörini tuumas et niinhän ne kaikki puhelimet ;). mielenkiintoista on myös se, että kaikki, jotka iPhonen omistaa/ovat joskus omistaneet, eivät keksi siitä mitään huonoa sanottavaa. pitää ehkä jo senkin takia itse se hankkia et näkee, onko se oikeasti niin hyvä mitä kaikki väittää :D

 7. susa
  26.4.2013 / 21:19

  Komppaan tässä muutamaa aiempaa kommentoijaaa, eli mulla myös on iphone 4s ja on ylivoimaisesti paras puhelin minkä olen ikinä omistanut (ja niitä on ollut suht monta)! Mullekin applen tuotteet olivat täysin tuntemattomia ennen tätä puhelinta ja epäilin sen ostoa, ajattelin että se on varmaan hirveän vaikea käyttää ja epäselvä, mutta päinvastoin! Käyttöjärjestelmä on mielestäni paljon järkevämpi kuin esim. Nokian puhelimissa, kamera ja näyttö ovat tosi hyvät ja kaiken lisäksi puhelin on mielestäni kaunis (varsinkin ted bakerin kuorilla koristettuna;). Eli suosittelen lämmöllä iphonea, se on hintansa väärti!

  • 27.4.2013 / 18:40

   kuulostaa tosi hyvältä, jälleen kerran :)). saapa nähdä tuleeko tuosta munkin uusi puhelin!

 8. Kristinde
  26.4.2013 / 21:43

  Suosittelen Galaxy S3:a…. älypuhelinta kuitenkin käytetään kahdella kädellä eikä yhdellä, joten ei se koko niin paljon haittaa. Sitäpaitsi älypuhelimessa se näyttö aika olennainen osa. Suosittelen! Jos tietokone on PC, niin en näe mitään järkeä iPhonen hankkimiselle. Android käyttöjärjestelmässä ei mitään valittamista.

  • 27.4.2013 / 18:41

   juu mut ajattelen sitä myös puhumiseen ja sellainen iso känny korvalla tuntuu vain minusta hieman kömpelöltä. makuasia ja toki kaikkeen tottuu, mut mut… :)

 9. Satu
  26.4.2013 / 22:20

  Täällä on yksi uuden Samsung Galaxy Note II onnellinen omistaja. Voin suositella lämpimästi. Ero Lumiaan on HUIKEA…

  • 27.4.2013 / 18:41

   ok, mukava et olet tyytyväinen hankintaasi :)

 10. iii
  27.4.2013 / 06:58

  Itselläni on Iphone 4S. Se on todella helppo käyttöinen eikä koskaan ole mitään ongelmaa tullut. Vielä kun tottakai tämä on valkoinen joka on aivan ihana!! :) suosittelen

  • 27.4.2013 / 18:42

   valkoisena uusi känny mullekin :))

 11. viivi
  27.4.2013 / 10:09

  Mullakin on iPhone 4S ja olen tyytyväinen. Lisäksi muita omenaperheen tuotteita kuten iPad ja iMac. Enkä vaihtaisi. Hinnat ovat kyllä turhan kalliita. Macin saimme edullisesti ystäviltämme.
  Tuossa puhelimessa on hyvä kamera ja kuvavirran avulla kuvat ovat samantien muissakin laitteissani.

  • 27.4.2013 / 18:43

   kätevää, tosi kätevää! menisköhän mulla iPhone hukkaan ku ei (vielä ainakaan) ole muita Applen tuotteita…

 12. huippis
  27.4.2013 / 12:32

  Minulla on samsung galaxy s 2 jota suosittelen lämpimästi! Helppo käyttää ja mahtuu myös yhteen käteen. Itsellä ei ainakaan ole mitään pahaa sanottavaa kyseisestä puhelimesta :)

  • 27.4.2013 / 18:43

   tuostakin mallista olen useilta kuullut hyvää! se on myös ihan kivan näköinenkin :)

 13. Nimetön
  27.4.2013 / 12:43

  Sen verran voin kertoa, että mulla oli Samsung Galaxy S III mini, ja eka puhelin ei lähtenyt edes päälle, sain uuden, mutta enpä kehuisi. Akku ei kestä edes yhtä päivää, vaikka ei tekiskään kummempia. Ja mun mielestä älypuhelin on turha, ellei siinä olevia toimintoja voi käyttää! Sekoili muutenkin se puhelin.
  Puhelimesta kuitenkin hajosi näyttö, jonka seurauksena päätin ostaa uuden. Nyt on iPhone5 ollut käytössä jonkin aikaa enkä ikinä ostais enää mitään muuta merkkiä. Näyttö toki vähän pienempi mut ei liian. Miehellä iPhone4S. Sekin on hyvä, vitosessa ehkä vielä parempi akun kesto, tosin vertailu ei ihan luotettavaa ole kun miehellä ollut puhelin jo aika kauan, mulla vasta vähän aikaa. 5:n akku kestää parikin päivää vaikka mulla esim. netti lähes kokoajan raksuttaa taustalla auki. Huonoa siinä on omituinen laturi eli ei sovi yhteen 4S:n kanssa, ja musta 4:n koko on parempi. Tuntuu että tää 5 helposti saattaa tippua kun on niin pieni :D Vastahan olen 2 älypuhelinta hajottanut… MacBookPro on ollut käytössä myös jo 3 vuotta ja on huippu. Rakastan. Ikinä enää osta pc:tä enkä mitään nokiaa/samsungia. :)

  • 27.4.2013 / 18:45

   kiitos että kerroit kokemuksiasi! olipa huonoa tuuria tuon minin kanssa :/

 14. 27.4.2013 / 14:40

  Ite jätin tuohon edelliseen postaukseen vastaamatta, minulla on lumia 800, mutta en tiedä että suosittelisinko sitä vai en. Toisaalta en tiedä, että vaihtaisinko kuitenkaan mihinkään muuhun merkkiin. Itse valitsin tuon 800 sen 900 sijaan siksi että se 900 olis ollu mun mielestä liian suuri. En oikein suurta puhelinta

  • 27.4.2013 / 18:46

   jep, mullekin tärkeää se kännyn koko. pitää olla kätevä ja käytännöllinen siltäkin kantilta :)

 15. M
  24.5.2013 / 12:32

  Itsekin olen uutta puhelinta hankkimassa joten mielenkiinnolla luin kommentteja, iphonea kovasti kehutaan mutta monikaan ei ole kertonut sitä ettei se kestä pakkasta yhtään…näillä leveysasteilla kuitenkin on aika tärkeää omistaa puhelin joka jonkin verran sietää pakkasta? ;-)

  • 24.5.2013 / 17:51

   joku kyllä mainitsi tuonkin, taisi olla se toinen postaus, jossa asiaa pohdiskelin… tutuilla on myös iPhone ja sanovat et kyllä kestää esim. -10 pakkasastetta. tiedä sitten kun ei omaa kokemusta vielä ole, mut mulla on muutenkin kaksi nroa/puhelinta, joten nokialaiseni astuu kehiin sitten jos noin huonosti käy :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.