Miten kalustaisin olohuoneen?

 

Niin pääsi käymään, että neljän vuoden flunssaton ja kuumeeton aikani on ohitse ja jo niiiiiiin pitkästyneenä aivasteluihin, yskimiseen ja niistämiseen ajattelin tulla väsäämään tätä postausta. Harmittaa, sillä tälle viikonlopulle olin ajatellut vaikka ja mitä ja sitten kävikin näin. Pitkästä aikaa mua puraisi myös sisustuskärpänen ja eilen viikkosiivousten jälkeen ehdin kotona jo pikkaisen sisustellakin… Sitten alkoi kuitenkin Leijonien peli ja tämä päivä on mennyt näin, joten sisustelupuuhat siirtyy hamaan tulevaisuuteen.
Nämä kuvat olin kuitenkin ehtinyt nappaista jo lähes kuukausi sitten aikomuksenani kysellä teiltä vähän vinkkiä olohuoneen uudelleenkalustamiseen!

074

Tällä nykyisellä kokoonpanolla on menty nämä ensimmäiset asuinvuodet ja nyt voisikin olla otollinen aika pienelle muutokselle. Mitään uutta en aio ostaa (ainakaan mitään suurta), joten kyse on lähinnä siis uudelleenjärjestellyistä huonekaluista.

Muhun on iskenyt jokin ihme kyllästyminen: tahtoisin nuo nykyiset verhot pois ja tilalle jo viime vuonna miettimäni valkoiset pellavaverhot. Ehkä samasta pellavajäljitelmäkankaasta, mistä olen keittiönkin verhot teettänyt. Mutta millaiset? Pitkät, suorat sivuverhot vai jotain muuta, esim. normaalia leveämmät paneeliverhot? Nykyisiä verhoja ollaan katseltu lähes kolme vuotta, joten tuskin on kovin suuri rikos haluta tänne hiukan vaihtelua :).
Olen myöskin haaveillut erilaisesta sohvasta; sellaisesta, jossa olisi sekä kahden- että kolmenistuttavat osat, jolloin huoneen kalustaminen olisi helpompaa. Seuraava sohvamme tulee olemaan erittäin todennäköisesti se vaaleanharmaa, mutta sen hankinta ei kyllä tule olemaan ihan lähiaikojen asia, kunhan haaveilen ;).

075

Meille on viimeisen puolen vuoden aikana kotiutunut muutamia tauluja ja niistä innostuneena olenkin ajatellut olohuoneeseen jonkinlaista taulukollaasia. En vain tiedä mihin sen sijoittaisin… Tällä hetkellä nuo kuvassakin näkyvät taulut ovat seinässä hieman kokeiluluontoisesti. Olen kiinnittänyt taulut kätevillä tarramaisilla taulunkiinnityspaloilla, jolloin seinää ei tarvitse rei’ittää.

077

Olohuone on tällä hetkellä hieman keskeneräisen oloinen, sellaisessa välivaiheessa, ennen kuin keksin, miten tämän asian ratkaisen… Matto ei ole jäämässä tilaan, se on yksinään sinne liian pienikin. Mattoasia onkin sitten ihan oma ongelmansa, kun ei tarpeeksi suurta ja kivannäköistä tunnu mistään löytyvän. Kesän ajan taidamme ainakin olla kokonaan ilman mattoa.

080

cats

Tähän järjestyksen muuttamiseen toivoisin saavani teiltä ideoita, itse kun olen tilalle nyt ihan sokeutunut eikä ideoita synny. Tai yksi idea on, mutta en halua sitä vielä paljastaa. Kuvitelkaa, että olohuone on ihan tyhjä: miten alkaisitte sijoittaa huonekaluja? Annan teidän ideoinnille ihan vapaat kädet enkä hiisku omista toiveistani juuri mitään, katsotaan mitä tästä syntyy :). Sen verran kuitenkin sanon, että divaania ei tarvitse ottaa huomioon, sillä se on muuttanut yhteen makuuhuoneeseen. Ja telkkarin paikkaa voi vaihtaa esim. tuolle sohvaseinustalle – vaaditut rasiat löytyvät siis sieltäkin.

089

Jään tänne aivastelemaan ja odottamaan ideoitanne!

Comments

 1. 4.5.2013 / 18:20

  Kurjuus, flunssat ja allergiset oireet on tyhmiä. :( Paranemisia. <3

  Ja tuohon ongelmaan;
  Toi nykyinen järjestys vaikuttaa minusta kaikkein järkevimmältä ratkaisulta, koska olette siitä tykänneet jo nain pitkään, mutta tiedän sen että välillä tahtoo muutosta.
  Kokeile päinvastoin, eli sohva vastapäiselle seinälle ja telkkari nykyiselle sohvaseinälle. (Aurinko tosin haitannee telkkarin katsomista?)
  Mä veikkaan, että jo pelkällä verhojen vaihdolla, sekä taulukollaasilla ja uudella matolla saisi suuren muutoksen aikaan.
  Silityksiä ihanille kisuille.

  • 5.5.2013 / 18:24

   kiitos! vielä ei paranemisen merkkejä, blaah… käy aika niin pitkäksi.
   tuota järjestyksen vaihtoa oon miettiny itekki, mut ehkä joskus talvella, nimittäin silloin ei voi sohvalta käsin nauttia ikkunanäkymistä :). aurinko ei paista olkkariin tuota ikkunanurkkausta pidemmälle, joten se ei onneks oo ongelma. täytyy miettiä :) ja silitykset menee perille <3

 2. 5.5.2013 / 01:24

  Ääh, flunssa on inhaa, paranemisia!

  Tuo järkkä on minusta niin kiva, etten sitä suuremmin muuttelisi. Mutta tässä muutama idis:

  -en laittaisi ollenkaan verhoja, ikkunaseinä on niin kaunis
  -laittaisin ikkunaseinän nurkkaan sohvan viereen sen ihanan Soihtu-valaisimen
  -korkeamman sohvapöydän laittaisin sohvan toiselle puolelle Bestån tilalle, siihen ihana asetelma kirjapinoista ja kasveista, päälle pari kolme taulua
  -telkkaritaso olisi nätimpi kokonaan saman korkuisena
  -joku kiva nojatuoli sopisi sohvaryhmään aika lähelle sohvaa ja sohvapöytää, eli se valkoinen joka on telkkaritason nurkassa

  Eli ihan pienet fiilaukset jo hyvään tilaan :)

  • 5.5.2013 / 18:28

   kiitos! ja kiitos että kirjoittelit mielipiteitäsi :)
   ilman verhoja mentiin yksi kesä, mutta viimeistään lokakuussa kaipasin niitä suunnattomasti lämpimäksi elementiksi ja vähän toki näkösuojaksikin. ikkunat on nimittäin niin isot. tv-tasokin oli alkuun pitkäänkin kokonaan samankorkuinen, mutta jotenkin se alkoi näyttää rumalta ja tasapaksulta ja tuntui hassulta et kaikki kalusteet kiersi seiniä samankorkuisina :)
   mihin laittaisit tuon lipaston, joka on sohvaseinustalla?

 3. kissatäti
  5.5.2013 / 15:10

  Aika paha! Maisema kuin taulu. Pitkät valkoiset leveämmät verhot. Sohva toiselle puolelle, irti seinästä, soihtu viereen. Keskittäisin kaikki kaapit/tason samalle seinälle (toinen seinä ilmeisesti pidempi). Isompi pöytävalaisin, kissoista valokuvasuurennus (mustavalkokuva) taulu, muita tauluja lisänä ja kauniita esineitäsi. Sivupöydän veisin pois, ikkunan eteen ei mitään. Kaunista sulla on nytkin.

  • 5.5.2013 / 18:30

   kiitos, mielenkiintoisia mielipiteitä! täytyypäs makustella näitä :). jotenkin vain vähän vierastan ajatusta, et kaikki kaapistot ois samalla seinustalla… nooh täytyy miettiä :)

 4. Tiia
  5.5.2013 / 17:36

  Tuo tila on upea, enkä minäkään näe tarvetta välttämättä suurelle muutokselle. Kieltämättä vaaleampi sohva voi olla parempi, tuo divaanisohva tummana on aika massiivinen ja erottuu ainoana muuten valkoisesta sisustuksesta. Sohvan paikka vaikuttaa hyvältä, ainakin itselleni maisemat ovat ehdoton juttu :) Teeveen pitäisin tuolla seinällä, mutta minäkin laittaisin tason, joka jatkuu samankorkuisena. Iso upee matto ehdottomasti tuonne, toivottavasti löydät sellaisen vielä. Samoin jokin magee nojatuoli sopisi tuonne, samoin Soihtu-valaisin ellet sitä halua pitää muualla. Tässä jotain mitä itselleni tuli äkkiseltään mieleen :)

  • 5.5.2013 / 18:32

   oi kiitos Tiia! sohvalta aukeaa kyllä ihanat maisemat takapihalle, totta. aiemmin meillä olikin tv-taso samankorkuinen, mutta se oli niin tasapaksun näköinen ja jotenkin typeränkin näköistä, kun kaikki kalusteet kiersi seiniä samalla korkeudella… Soihtu on jo takaisin olkkarissa, täällä on sen paikka :)
   kiitos kommentistasi!

 5. Maria
  5.5.2013 / 18:24

  Verhoiksi vaaleaa pellavaa/pellavasekoitusta. Toinen vaihtoehto, että yksi verho yksivärinen ja seinän eteen tuleva kuviollinen tai värikäs. Matoista sellainen vinkki, että itse hankin kaksi 160×200 kokoista mattoa ja laitoin ne vierekkäin. Ainakaan pikänukkaisesta (mulla dyyni-nimiset matot) ei huomaa saumaa lainkaan. Vieraatkin on aina luulleet, että kyseessä yksi iso matto. Ja halvemmaksikin tuli, koska isot matot on tosi kalliita.

  • 5.5.2013 / 18:35

   meillähän onkin ollut olkkarissa tähän asti kaksi tuollaista mattoa rinnakkain ja totta; saumaa ei näkynyt ollenkaan. isot matot on myös hankalampi kuskata mattotelineelle :P. täytyy miettiä vielä tuota mattoasiaa, se on mulla yks ikuisuusprojekti kyllä ja mielelläni oon ilman niin kauan et se täydellinen löytyy :)

 6. Tipi
  6.5.2013 / 07:41

  Thihiii. :D Mitään uutta ei ole tarkoitus ostaa… Mutta ehkä kuitenkin uusi sohva ja verhot jne. :D Tiedän itse niiin hyvin, miten se mopo lähtee käsistä ja keulii rotkoon.
  Toivottavasti flunssa jo helpottaa!

  • 8.5.2013 / 08:57

   mitään isompaa uutta :D. verhot ei ainakaan siihen lukeudu ja sohvasta vain haaveilin :)
   keulii rotkoon :D :D :D

  • 8.5.2013 / 08:58

   kiitos, mukava kuulla :)
   kävinkin kurkkaamassa, kiva ja onnistunut muutos että sohva jakaa tilaa!

 7. Heidi
  8.5.2013 / 12:40

  Oletkin saanut paljon hyviä vinkkejä olohuoneen muutokseen. Et eipä siihen ole paljon lisättävää, mutta tuohon mattoasiaan voin antaa pienen vinkin :o) Itse etsin melkein vuoden isoa valkoista villamattoa ja edullista sellaista, kunnes törmäsin Carpet Vista-nimiseen mattoliikkeeseen http://www.carpetvista.fi ja sieltä löysin 200×300 Handloom-maton 350€:lla. Matto on ollut minulla nyt reilun vuoden ja olen ollut laatuun todella tyytyväinen, vaikkei se tietenkään yhtä jämäkkä ole kuin kalliimmat enempi solmuja sisältävät matot, mutta hinta-laatusuhde on mainio ja toimitus heillä oli tosi nopea.

  Sit pitää vielä mainita, että Milano oli elämys ja se härkä-laattakin tuli bongattua;o) Italia on ihana maa ja uutta matkaa täällä jo suunnittelen.

  • 8.5.2013 / 15:27

   tuolla Carpet Vistan sivuilla oonkin pari kertaa käynyt, nyt en tosin pitkään aikaan, että kiitos muistutuksesta! :) koetko vaikeana noin kookkaan maton pidon siivouspäivänä, tuuletuksen kannalta?
   oi, ihana kuulla että Milanon reissu oli elämys! mun täytyy siis mennä sinne vielä kolmannen kerran ku missasin ton laatan :D

   • Heidi
    8.5.2013 / 19:10

    No en koe vaikeana, kun oon tuulettanut maton vain pari kertaa :oD Jouluksi ja maaliskuussa kun oli vielä pakkasia. Siis oikeasti onhan tuon liikuttelu työlästä, et jos tykkää että matot viedään ulos kerran kuussa tai jopa joka viikko, niin unohda tää vaihtoehto:o) Meillä ei ole eläimiä ja koen, että imurointi riittää. Joulukuussa matto oli pakkasessa 10h, jonka jälkeen hakkasin sen hangessa.Villahan hylkii likaa, joten uskon tuon riittävän ”pesuksi”.

    • 9.5.2013 / 10:33

     taidan olla siis ihan samanlainen siivoilija kuin sinäkin :) kuulostaa hyviltä konsteilta eli samat on käytössä täälläkin!

 8. Milde79
  5.6.2013 / 23:47

  Hei!

  Mielestäni tila kaipaa lämpimiä sävyjä. Siis ehdotukseeni… Matalan kaksiovisen Bestån tilalle hankkisin puisen talonpoikaislipastin taikka kaapin, joka olisi puun värinen. Samoin vaihtaisin sohvapöydän saman tyyliseksi. Tekisin taulukollaasin sohvan yläpuolle, koska se seinä on paraatiseinä, eli vieraat näkevät sen ensimmäisenä. Nyt iso seinä näyttää liian tyhjältä, mielestäni.

  Ymmärrän että puunsävy voi sotia sisustamisideologiaasi vastaan, mutta ehkä kokovalkoisuus kyllästyttää pidemmän päälle.

  • 6.6.2013 / 11:08

   ai ai, talonpoikaistyyli on vaan niin kaukana omastani, että kiitos ei :D
   mielestäni kotimme ei kyllä ole kokovalkoinen lainkaan ja puunsävyäkin meiltä löytyy, et ole vain tainnut huomata :). valkoinen ei kyllästytä koskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.