Sateinen Helatorstai

 

017

Tänä aamuna olisin kyllä mieluusti herännyt auringonpaisteeseen ja iloiseen linnunlauluun, myöskin terassit olisivat päivän aikana saaneet kesälookin, mutta mutta. Sataa sataa ropisee… Toisaalta sateen ropinaankin on mukava herätä, muistaa että on vapaapäivä ja vetää peittoa tiukemmin ympärilleen, möyhiä tyynyvuori sopivaksi ja ottaa kirja käteen ja viettää pieni lukuhetki!

021

Talvella ostamani Marimekon Tasaraita-trikootyynyliinat on kyllä kivat: ihanan pirteän keltainen sävy sopii loistavasti kevääseen ja kesään. Koska tyynyliina on trikoota, on se myös erilaisen tuntoinen kuin muut tyynyliinani. Tosin kaikissa tyynyliinoissa (ja vuodevaatteissa ylipäätään) tärkeää on pehmeys, uni ei tule jos ei vuodevaatteet ole just eikä melkein sellaiset kuin pitää!

cats

Mitäs helatorstaisuunnitelmia teillä on? Itse tässä samalla pohdin päivän ohjelmaa, kun ulkopuuhat nyt sitten siirtyvät (ehkä viikonloppuna sade lakkaa?). Petivaatteet voisi tuulettaa terassilla katoksen alla sairastelun jäljiltä… Lisäksi takka huutaa kesälookia; sitä kun ei kesäaikaan meillä poltella, joten jokakeväinen putsaus edessä. Myöskin ne kauniit liljat on jääneet viime vuodelta mieleeni – ehkä voisin joku kerta ostaa niitä kimpun ja säilyttää kimppua turvallisesti takkaluukun takana? Sieltä eivät olisi haitaksi kissoille, mutta näkyisivät kuitenkin kauniisti. Ja lisääkin hyviä puolia löytyy: liljojen haju tuoksu pysyisi kurissa :).

Näiden lisäksi vaatehuoneessa olisi pientä järjestelyhommaa: henkareiden läpikäymistä (kaikki vähänkään risaiset pois) ja takaisin paikoilleen vain oikeasti käyttöä saavat vaatteet. Ehkä voisimme aloittaa miehen vaatteista, nyt kun molemmat olemme kotona, sillä uskon ettei miehen tule tuota yksin tehtyä… Näin muuten käy usein, että miehen osalta kaikki on tiptop (koska olen auttamassa), mutta sitten se mun oma osuus jää johonkin ensi syksyyn roikkumaan, ups. Minäkin siis tarvitsen jonkin alullepanevan voiman ja auttavan käsiparin?

024

Mutta, kivaa helatorstaita kaikille, olitte sitten töissä tai vapaalla, satoi tai paistoi! Paistaako muuten jossain?

Comments

 1. SanMa
  9.5.2013 / 11:29

  Täällä Keski-Suomessakin satelee/on ankean pilvistä, mutta toisaalta hyvä, saa hoitaa nyt niitä sisäpuolen hommia. Itse aloitin ikkunoiden pesun ja saa nähdä, mitä kaikkea päivän aikana ehtiikään. Mulla mm. saunan pesu on muhinut mielessä jo tammikuusta asti, joten jospa olisi sen aika (miten sitä jotain asiaa lykkääkin niin pitkään).

  Ihanan raikas tuo keltaraidallinen peitto!

  • 10.5.2013 / 10:09

   ääh ikkunoiden pesu! taidan kyllä ulkoistaa tuon riesan :P
   joskus tulee kyllä lykättyä jotain pientäkin asiaa ihan tajuttoman pitkään ja sitten kun siihen ryhtyy, onkin se hetkessä valmis :D
   peitto? tyynyliinat :)

 2. 9.5.2013 / 12:17

  Tosta sateesta pitää sanoa, että nyt kun on vihdoin kunnon kevät ja lähestytään jo kesää, sadepäivätkään ei haittaa. Siihen sateeseen suhtautuu ihan eri tavalla, kuin vaikka syksyllä tai talvella kun on pimeetä ja muutenkin jotenkin ”vaikeeta” ja ikävää. Näin valosaan (ja lämpöseen) aikaan kun satelee, siihen liittyy jotain rauhoittavaa, jotain tosi miellyttävää. Sitä menee ihan mielellään istumaan parvekkeelle tai terassille kuuntelemaan sadetta kahvi tai teekupin kanssa :)

  • 10.5.2013 / 10:11

   ihan totta tuokin! mutta jos on jotain suunnitellut tekevänsä ja se sateen takia estyy, se pikkaisen harmittaa :). ja toki luontokin tarvitsee vettä, siten vihreys lisääntyy!

 3. Maarit
  9.5.2013 / 12:18

  Vantaalla ainakin paistaa ja on kivan lämmintä =)

  • 10.5.2013 / 10:11

   oi ihanaa, teillä oli varmasti kaunis päivä siellä!
   täällähän siis satoi silloin kun heräsin ja silloin kun menin nukkumaan eli ihan hela dagen :)

 4. 9.5.2013 / 16:11

  Lohjalla paistoi helteisesti kahteen saakka, sitten pilvistyi ja satoi kaatamalla ja nyt näyttää taas alkavan auringon paiste. Tehty kovasti hommia pihalla ja saatu hyödynnettyä vapaapäivä, kävipä mies ja lapset terassilla poreilemassakin :-)

  • 10.5.2013 / 10:12

   voi, me ei saatu auringonsädettäkään, mutta ehkä tuo ehtii tännekin ;)
   vitsi teidän ulkoporeamme on kyllä niin upea!

 5. 9.5.2013 / 17:31

  Ei paista täälläkään, ehkä viideksi minuutiksi aurinko pääsi helottamaan muuten paksun pilviverhon takaa. Olen tarkoituksella jättänyt suuret vapaapäiväsuunnitelmat sikseen. Ainut suunniteltu juttu oli juoksulenkki. :) Muuten vaan rentoa oleskelua ja vähän siivousta. Vaatekaapit kyllä kaipaisivat läpikäyntiä ja rajua karsimista… Mutta jätän sen johonkin toiseen päivään. :) Kivaa helatorstain iltaa!

  • 10.5.2013 / 10:14

   me ei saatu edes tuota viisminuuttista :D
   kyllä oli aika laiska päivä täälläkin eilen, ups :P mukavaa viikonloppua!

 6. 10.5.2013 / 13:33

  No ei paistanut meilläkään eilen, vaan sateenropinaa kuunneltiin koko päivä.
  Saatiin kuitenkin ties kuinka kauan odotellut vaatehuoneprojekti alulle, nyt on yhden tangon sijaan kaksi ja vaatehuoneessa enemmän tilaa :) Vielä jäi vähän kesken, mutta toivon mukaan se pian valmistuu.
  Toivottavasti siellä näyttäytyy aurinko viikonloppuna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.