Upeasti toteutettu piha-alue

 

Aurinkoista uutta viikkoa! Bella-blogien ekat synttärit on vietetty ja kotiin palattu. Jätin kameran viikonlopuksi kotiin, joten kuvia voitte halutessanne käydä kurkkimassa muissa Bella-blogeissa. Aurinkoiseen iltaan kuului mm. kuoharimaistelua ja tapas-herkkuja, nam! Oli tosi mukava käydä muutaman kuukauden tauon jälkeen Tampereella, on se niin kaunis!
Tämä maanantaipäivä mulla menee vielä kotioloissa, ajattelin ottaa aurinkoa näpytellä läppäriä terassilla, niin kaunis päivä taas tuli! Ja pihajuttuja sivuaa tämä postauskin:

DSC_0637

Sain nimittäin viime viikolla blogini lukijalta sähköpostia, jonka mukana hän lähetti muutaman kuvan vastavalmistuneesta pihastaan. Piha on talon päädyssä ja se on muutamaa koristeheinää ja riippahernepuuta vaille valmis. Kysyin oitis, jos saisin esitellä kuvat teillekin, niin upea lopputulos oli! Kovasti ovat omaan makuuni tällaiset toteutukset ja sain vähän ideoita ja inspiraatiotakin näitä kuvia ihastellessani:

DSC_0633

Lainaan tähän pihan omistajan omia sanoja:

Ihan näin hyvä mielikuvitus minulla ei itselläni ollut, vaan palkkasimme pihasuunnittelijan käymään. Aikaa meni vajaa tunti ja maksoi vain 60 €. Hän saapui paikalle, kerroin vähän mitä haluan ja sen pohjalta hän samalla keskustelumme aikana piirsi suunnitelman. Eli jos oma takki on tyhjä tai ei ole ihan varma mitä haluaa, niin suosittelen pihasuunnittelijan palkkaamista. Sen verran voisin selventää vielä tuota päädyn ideaa, että tuo pienempi kivi kuvastaa virtaavaa vettä ja portaat toimivat siltana veden yli. Kerroin siis pitäväni japanilaistyylisistä puutarhoista, joiden pohjalta hän sen suunnitteli. Muistaakseni alkuperäissuunnitelmaan ei kuulunut lainkaan kuorikatetta, mutta muutin osan mukulakivialueesta kuorikatteeksi. Olisi ollut liian kivinen muuten makuuni. Sen lisäksi kasveja muuttelin hieman enemmän omaan tyyliin sopivaksi.

DSC_0633

Mielestäni ihanan selkeä piha, jossa on kuitenkin tarpeeksi erilaisia jujuja, jotta piha ei jää lainkaan tylsäksi! Ihanaa vaihtelevuutta ja puiset portaat yhdistettynä kiviin on loistava idea, kuorikate siinä lisänä kuin piste iin päällä. Vai mitäs te sanotte? Kiitos Hanna kuvista! Tämäkin tahtoo rinnetontin ja tuollaiset portaat! Hmm… Portaat kipuamaan meidän kahden ison kiven päälle, kissoja varten? :)

Comments

 1. 27.5.2013 / 10:08

  Voi että miten kivalta näyttää – onkohan tuollaiset portaat viheliäiset talvella putsata lumesta lapiolla!?

  Mutta niin uskomattoman kaunis!

 2. M
  27.5.2013 / 10:14

  nätti piha mutta hieman kummastuttaa pihasuunnittelijan työtapa ja hinta, itse puutarha-alan ammattilaisena kauhistuin tuollaista polkuhintaa josta verojen ja kulujen jälkeen ei jää käteen yhtään mitään. Taisi olla joko tuttava tai ns. pimeä työntekijä :/

  • 27.5.2013 / 10:22

   mun mielestä aika perinteinen hinta tällä alueella, esim. pääkaupunkiseudulla hinnat on taas ihan erilaiset. tuo pihasuunnittelija, mitä tässä suunnitelmassa käytettiin, on ihan puutarhakeskuksen suunnittelija.
   on tosiasia, että hinnat vaihtelee, alasta riippumatta. esimerkkinä parturi-kampaamot: yhdessä liikkeessä täällä tyven värjäys ja pieni latvojen leikkaus maksaa 40-50 euroa, kun taas toisessa 80-90 euroa. ei pimeästi (kuitin sain molemmista) eikä tuttujen kautta.

 3. 27.5.2013 / 10:37

  Yllättävän halpa oli tuo pihasuunnittelijan käynti! Joko alat harkitsemaan ehdotustani? :) Ja portaat raitapöksyille eivät ole yhtään pöllö ajatus. Kenties kiven päällä pitäsi olla jokin lekottelukeidas? ;)
  Hauskaa kuulla, että Tampereen-reissusi oli mukava. Tuollaisista reissuista sitä saa lisää virtaa.
  Itse bongasin viikonloppua Saaristomerestä ihka aidon harmaahylkeen! Olen vieläkin ihan täpinöissäni. <3

  • 27.5.2013 / 10:45

   juu, harkitsen edelleen :D
   Tampere kauniine järvineen on kyllä niin ihana! Suomen suurkaupungeista taitaa olla ihan mun lemppari :)
   oi, harmaahylje <3

 4. M
  27.5.2013 / 10:37

  hinnat tosiaan vaihtelee alalla kuin alalla, ajattelin että jos on yksityinen yrittäjä niin hinnat pitäisi olla kyllä alkaen 100e jotta käteen jäisi muutakin kuin työniloa mutta jos on töissä jossain puutarhakeskuksessa niin saa todennäköisesti palkkaa sieltäkin :-) en asu pääkaupunkiseudulla mutta ei meilläpäinkään kyllä saa suunnittelijaa 60ekellä liikkeelle ;-)

  • M
   27.5.2013 / 10:41

   enkä tarkoita millään pahalla kommenttejani, aina oman alan työt ja niiden hinnoittelu kiinnostaa! :-)

  • 27.5.2013 / 10:47

   kyllä, yksityisen hinnat on alalla kuin alalla aina korkeammat :). mä en itse asiassa edes tiedä yksityisiä pihasuunnittelijoita täältä Kokkolasta, itsekin ajattelin kääntyä isompien liikkeiden puoleen (vaikuttaa helpoimmalta).

 5. Sara
  27.5.2013 / 12:45

  Hih, meilläpä on rinnetontti ja talon yksi sivu on kokonaan tekemättä. Laitan heti miehelleni linkin ja voi tulla ihastelemaan tätä pihaa. Poimimme ihan varmasti jotain/kaikki omaan talon sivustaamme. Kiitos paljon kuvista!

 6. 27.5.2013 / 12:51

  Ihana piha ja kivat nuo muodot mitä on saatu aikaan portailla ja kiemustelevalla hiekalla, ihan taideteos! :) Meilläkin takapiha pitkulainen ja tiettää kyllä vaikeuksia kehitellä sitä kivemmaksi, täytyykin kysellä täälläpäin pihasuunnittelijaa. Sitä aina ajattelee ettei viitsi edes kysellä, kun mammonia maksaa. :) Mutta näin sitä yllättyy! :)

  • 27.5.2013 / 21:16

   taideteos, todellakin! olipa hyvin sanottu!
   munkin mielestä oli kiva kuulla jotain suuntaa-antavaa hintaa tuollaiselle työlle. ja toki hinnat vaihtelee paikkakunnasta ja yrityksestä riippuen, mutta kuitenkin :)

 7. HannaKoo
  27.5.2013 / 22:21

  Sellainen huomio vielä tuosta työtavasta/hinnoittelusta, eli paikallisesta puutarhaliikkestä kävi tosiaan pihasuunnittelija pihallamme raapustelemassa lyijykynällä pohjapiirustukseen ”suuntaa antavan pihasuunnitelman”, eli kyseessä ei ole mikään monen tunnin työ hienoinen värikuvineen ja 3d-malleineen. Mahdollisuus olisi ollut myös ”täydelliseen” pihasuunnitelmaan, jossa kuvat olisi tehty varmaankin tietokoneella ja hienon värisinä, mikä olisi tietysti vienyt enemmän aikaa ja maksanutkin enemmän. Mutta mielestäni on hienoa, että he tarjoavat myös tällaisia halvempia palveluita, joissa suunnitelmat eivät ole täydellisiä ja asiakas pääsee halutessaan halvemmalla. Se lisää varmasti myös suunnittelijan käyttöä. Lisäksi kyseinen puutarhakeskus ja sen suunnittelija on tietääkseni tämän (pienen) kaupungin ainoita, joilta pihasuunnitelmia saa ostaa, joten alhaisilla hinnoillaan he eivät tee hallaa kenenkään muun bisneksille, kuin korkeintaan omilleen :)

  • 28.5.2013 / 12:30

   Hei mahtva piha! Meillä myös pihan teko edessä ja mieli tekisi käyttää suunnittelijaa apuna. Saako kysyä minkä firman palveluja käytit?

  • 28.5.2013 / 13:33

   on kyllä hienoa tuollainen ei ihan loppuun asti viety -suunnitelma! varmasti kynnys kysyä ammattilaisen vinkkejä madaltuu huomattavasti :)

 8. Jen
  28.5.2013 / 08:16

  Oli pakko tulla kommentoimaan, vaikka postaus käsitteleekin enemmän pihaa. Mutta. Voi iik kun tuli taas ikävä Tamperetta! Olen siellä suuren osan elämästäni viettänyt opiskeluita myöten ja aina kesäisin sydän sinne takaisin halajaa. On se vaan niin ihana kesäkaupunki. :) Onneksi sukulaisia asuu edelleen Tampereella niin joka kesä tulee käytyä monen monta kertaa siellä. Ja varsinkin nykyään, aina kun kuulee Tampereen murretta, nousee hymy korviin. :)
  Vielä tuohon pihaan kommentti, että näyttää kyllä aivan ihanalta. Me ollaan miehen kanssa suunniteltu pihaa kaksin, mutta eihän se pahitteeksi olisi, jos ammattiapua siihen käyttäisi. Tosin me halutaan piha pitää melko yksinkertaisena, että siinä tuskin suunnittelija pääsisi kauheesti mielikuvitustaan käyttämään. :)

  • 28.5.2013 / 13:36

   kesäkaupunki nimenomaan! mullakin on tullu vietettyä siellä tosi paljon aikaa, lähtien ihan lapsuuden kesistä :). myöskin Kangasalan seutu on tosi tuttua aluetta.
   mulla on tullu tuohon omaan pihaan nyt täysi tympääntyminen, saapa nähdä jos jätetään toteutus ensi vuoteen kun sen ajatteleminen nyt niin totaalisesti kyllästyttää :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.