Asioita itsestäni

 

Olen tässä viime aikoina saanut parikin tällaista haastetta, joissa kurkataan hieman syvemmälle bloggaajan sielun syövereihin. Sain haasteet sekä Onnenapiloita että Tasmanian tuholainen -blogeista, lämpimät kiitokset molemmille! Molempiin haasteisiin kuuluu myös itse paljastaa itsestään 10 satunnaista asiaa, nämä paljastukset löydät postauksen lopusta. Ensimmäisenä vastailen Marin keksimiin kysymyksiin:

1. Seuraava projektisi?
Jaa-a, kyllä se taitaa vahvasti tuohon pihaamme liittyä… Ensi viikolla otamme ensimmäisen ratkaisevan askeleen takapihaamme liittyen, näistä asioista tulettekin myöhemmin kuulemaan lisää! Olen innoissani! :)
2. Unelmalomasi?
Tällä hetkellä se olisi varmastikin jokin leppoisa aurinkoloma Etelä-Euroopassa, sellaiselle olisi siis nyt eniten tarvetta :). En kuitenkaan halua tuollaiselle lomalle kesällä lähteä, koska ensinnäkin Suomen kesä on niin ihana ja lyhyt ja toiseksi, tähän aikaan kohteissa olisi liian kuuma. Helle aiheuttaa mulle usein päänsärkyä (ei johdu nestehukasta), joten olisi aika kurjaa viettää loma niissä merkeissä. Jonain toisena hetkenä taas kaipaa kulttuuria, nähtävyyksiä ja miljoonakaupungin sykettä eli unelmaloman sisältö vaihtelee varmaan aina oman elämäntilanteen mukaan.
003
3. Lempikirjasi?
Ensimmäisenä mieleen tuli Sidney Sheldonin jännittävän koukuttavat kirjat, joten vastaan ne. Yksittäisistä kirjoista mieleeni tuli Rhanna – unelmien saari.
4. Mihin suosittelisit tutustumaan kotikaupungissasi? Ei normi turistinähtävyys.
Iiks vaikea! Kokkola on sen verran pieni kaupunki etten nyt keksi oikein muita kuin turistinähtävyyksiä… Mutta ehkä näin kesäaikaan voisin suositella visiittiä Morsiussaareen tai Trullevinniemen nokalle. Myöskin asuntomessualueemme sekä Meripuisto meren läheisyydessä ovat tosi kauniita paikkoja! Niin ja ihanan nostalginen kävelyreitti Suntin vartta pitkin aina Vanhasta kaupungista meren rannalle asti, matkalla voi ihastella mm. kauniita vanhoja puisia venevajoja! Tuleeko täkäläisillä jotain muuta mieleen? Kuulisin mielelläni!
002
5. Paras kesäherkku?
Tuoreet mansikat, joita herkuttelin eilen ensimmäisen kerran! Ja muutkin tuoreet marjat, nam. Uudet perunat, grillattavat kesäruuat… Siis oikeastaan kaikki, mitä saa kesätorilta ostettua :).
6. Asia itsessäsi, jonka haluaisit muuttaa?
Joskus olisi ehkä hyvä pitää kuohahtava temperamentti aisoissa, mutta minkäs teet… Useimmiten siitä on kuitenkin vain hyötyä ja asiat etenee :D
7. Missä asuisit, jos voisit valita ilman rajoitteita?
No eiköhän se tämä kaupunki kuitenkin olisi. Miksi asua jossain, jossa ei oikeasti haluaisi? Merenrantatontista olen joskus haaveillut ja mies haaveilee vieläkin, mutta en tiedä olisiko se kiva ihan vuoden ympäri, kaikkina vuodenaikoina… Että löytyy siitä huonotkin puolensa!
8. Uskotko horoskooppeihin, ennustamiseen tms.?
Tietyissä määrin olen taikauskoinen eli jollain tasolla voisin ehkä uskoakin. Ennustamismuodoista pitäisin ns. luotettavimpana kädestä ennustamista. Uskon kuitenkin enemmänkin niin, että jos/kun ihminen käy ennustajalla ja saa sieltä ennusteen tulevaisuudestaan, alkaa ihminen alitajuisesti toteuttamaan sitä (ainakin hyviä asioita, en tiedä kertooko ennustaja edes mitään pahoja/surullisia asioita?) ja sen vuoksi ennustukset käyvät toteen.
011
9. Paras asia, mitä sinulle on tapahtunut viime aikoina?
Hmm, tämä vastaus taitaa olla ehkä sellainen, joka ei kuulu blogini aihepiiriin :). Ja nyt ystävät & tuttavat, turha soittaa, en kerro! :D
10. Asia, josta haaveilet kotiisi tai puutarhaasi?
No kotiin taitaa olla ne ruokapöydän tuolit (ja uusi sohva :P), mutta varsinkaan jälkimmäinen ei ole mikään lähivuosien juttu. Terassille haaveissa on niin ikään eräät tuoli-kaunottaret… Pihaan liittyen ihan sellainenkin yksinkertainen asia, että olisi kiva kun se saataisiin tänä kesänä ainakin jotenkin valmiiksi (täysin valmiiksi se kun ei ikinä tule, sanovat konkarit…).
017

 

 Sitten Tipin keksimät kysymykset:

 

1. Mikä on ensimmäinen muistikuva, jonka lapsuudestasi muistat?
Voi, en nyt osaa sanoa ensimmäistä muistikuvaa, mutta kun tätä kysymystä mietin, tuli ensimmäisenä mieleeni lapsuuteni kesälomareissut. Mm. eräs kesäilta leirintäalueella, jossa yövyimme teltassa ja paistoimme nuotiomakkarat. Siihen tuli sorsa ihan viereen jutustelemaan, annoimme sorsalle nimeksi Repe :D. Veljeni ei ollut tuolloin vielä syntynyt, vaan olimme reissussa kolmisin vanhempieni kanssa.
018
2. Jos sinun pitäisi valita lempiruokasi, mikä se olisi?
Varmaankin ihan mikä vain, mitä Sardinian Algherossa sijaitseva ravintola Alguer Mia valmistaa, na-a-am!
3. Oletko joskus tehnyt jotain mitä olet hävennyt myöhemmin punastumiseen asti?
Kyllä varmasti, eivätköhän kaikki :)
4. Mitä kello näyttää, kun aamulla heräät?
No sepäs vaihtelee melkoisesti! Lähes poikkeuksetta se on nimittäin jotain klo 6-10 väliltä.
5. Kuka on tärkein ihminen/ihmiset elämässäsi?
Omat perheenjäsenet tietysti, heitä ei voi laittaa tärkeysjärjestykseen. Jos yhdenkin heistä menettäisi, olisi elämä lopullisesti muuttunut.
6. Missä iässä mielestäsi sinusta on oikeasti tullut aikuinen?
Onpa hassu kysymys :D. Ja aika vaikea! Onko tähän joku ikä? Olenko jo saavuttanut sen iän? :D No joo, ehkä silloin kun aloittaa itsenäisen elämän lapsuudenkodin ulkopuolella. Silloin kukaan ei hoida asioita puolestasi, vaan on ihan itse vastuussa kaikesta ja se auttaa kyllä tehokkaasti aikuistumaan kaikin puolin.
023
7. Oletko viherpeukalo?
No juu en. Harmillista ja jotenkin pari viimeistä kuukautta on opettaneet, että ehkä sitä ei vain kaikki edes opettelemalla opi…
8. Mielipiteesi pikkukoirien pitämisestä asusteena?
Siis täh!
9. Voisitko syödä hyönteisiä ja matoja (uusin muotivillitys)?
Hyi en. Tämä muotivillitys on kyllä multa mennyt täysin ohi.
10. Lempidrinkkisi?
Näin kesäaikaan ensimmäisenä tulee mieleen herkullisen raikas raparperilikööri! Sekaan vadelmaista kivennäisvettä, Spritea sekä jäitä tai pakastemarjoja!
11. Nimeä lempibändisi?
Saanko taas sanoa, että inhoan kysymyksiä, jotka alkaa sanalla _lempi_jotain :D. Oon niin huono keksimään (vai päättämään?). Mielipiteet ja -halut vaihtelee koko ajan… Tähänpäs heitän pitkän ajan ikisuosikkini Bon Jovin sekä Herra Ylpön & Ihmiset. Paaaaaljon paljon muitakin on, musiikkimakuni on kovin laaja ja tosi monet radiobiisit saa autossa jammailemaan ja hoilottamaan.
024

 

Oletteko vielä hereillä..?

Seuraavaksi sitten nämä 10 satunnaista asiaa itsestäni, huh miten näiden kanssa sai taas pinnistellä! Mutta, tässäpäs näitä mitä päähän pälkähti, juttuja laidasta laitaan:

1. Ennen kuin vanhempi kisunen päätyi elämääni, olin potenut kovaa koirakuumetta. Olin miettinyt hankkivani joko Kultaisennoutajan (jollaisen seurassa lapsuuteni vietin <3) tai Berninpaimenkoiran. Jälkimmäisen kuva koristi mm. jääkaappini ovea :D. Kohtalo kuitenkin puuttui peliin ja tuo ihana pieni tiikeri silkinpehmeine turkkeineen päätyi kotiini ja samantien myös sydämeeni. Minä, en aiemmin ollenkaan kissoihin viehättynyt, olin mennyttä. Tiedoksi vain teille, jotka jaottelette itseänne koira- tai kissaihmisiin, että ei se niin ole :D. Viettäkää ensin reilusti aikaa kissan kanssa kaksin, vasta sitten voi sanoa rehellisen mielipiteensä myös kissoista :).
2. Olen myöskin sitä mieltä, että jos ihminen on eläinrakas, ei ole väliä onko se kissa vai koira – eläinrakas ihminen välittää kaikista eläimistä.
030
3. Rakastan sellaista tuhat rautaa tulessa -tunnetta, mutta vain työssäni, jostain syystä en kotona. Tokihan se kotonakin olisi kovin kätevää ja tehokasta :).
4. Olen viime päivinä miettinyt uuden alan opiskelua, mutta en vain saa päätettyä, mikä se ala olisi… Alanvaihto siis kiinnostaisi. Olen muutenkin sitä mieltä, että mulle ei taida olla yhtä ja ainoaa oikeaa alaa, vaan mieluusti vaihtaisin alaa tai ainakin työpaikkaa muutamien vuosien välein.
5. Joskus tulee tunne, että haluaisin kirjoittaa blogiini juttuja myös hieman pintaa syvemmältä ja pohtia niitä teidän kanssa, mutta sitten iskee rimakauhu :D. Jännitän lukijoiden reaktioita, heh. Samalla myöskin jännitän, kerronko itsestäni liikaa… Tunnen, että koska jaan jo kotini täällä kaikelle kansalle, niin itseäni mun ei enää tarvitse jakaa, mutta sitten taas toisaalta… Ristiriitaisia juttuja!
6. Toisaalta taas pidän blogini keveydestä ja pintapuolisuudesta (ja viimeaikaisista palautteista päätellen tekin, kiitos!); täällä voi rentoutua ilman mitään sen syvempiä mietteitä. Kärsisikö se sitten tuosta muutoksesta, en tiedä. Mitä mieltä te olette tästä?
052
7. Ollaan miehen kanssa puhuttu, miten huippua olisi esim. jonain syksynä lähteä kuukaudeksi-pariksi Eurooppaa kiertelemään tai sitten vain vuokrata jokin villa Toscanasta ja viettää siellä ainakin puolet ajasta. Tuon esteenä on vain kaksi asiaa: onnistuisiko meidän molempien irtautua töistämme noin pitkäksi ajaksi sekä se tärkein – kissat <3 <3. Miten voisin nauttia ajasta ja elämästäni siellä, kun mun sydänkäpyset olisivat täällä… Mukaan ottaminen olisi vähän turhan vaivalloista, siitä eivät varmasti nauttisi, uskoisin näin. Lisäksi mieleen hiipii ajatus: mitä me tehtäisiin siellä toscanalaisella villalla esim. kuukauden päivät? :D Jopa viikon aurinkolomalla meinaa tulla aika pitkäksi, ei olla yhtään sitä tyyppiä jotka makoilee viikon rannalla rentoillen, vaikka se nyt ajatuksena aivan huikean ihanalta tuntuukin! Mutta heti kun kohteeseen pääsisimme, veisi kaikki muu uusi ja mielenkiintoinen huomion ja olisimme liikkeessä koko päivän. Lomalla nautimme siis tekemisestä ja kiertelemisestä – ehkä yksi, maksimissaan kaksi rantapäivää/viikko :). Ja sen rantapäivänkin aikana mahdollisimman paljon vesiaktiviteetteja, kiitos!
8. Tuota äskeistä kun muistelin, tuli heti flashbackit Sisilian ja Costa del Solin rannoilta. Kun kävin makaamaan aurinkotuoliin, hiekka ja aurinko oli yhtä polttavan kuumia. Aurinkorasva tuoksui ja mereltä kantautui ihana rantaan paiskautuvien aaltojen kohina. Makoilin siinä ja olin niin hetkessä kiinni, oli loma. Aivan kuin aika olisi pysähtynyt, mikä mahtava tunne!
063
9. Tämän postauksen kuvat on otettu lapsuuteni vakiouimarannan läheisyydestä, tosin se ei enää uimarantana toimi – tunnistatteko paikan? :)
10. Äsken tuli taas todettua, kuinka jokin kaunis astia pelastaa aamuni: etsiskelin kulhoa jogurtille ja myslille, mutta kaikki näyttivät olevan pesussa ja astianpesukone käynnissä. Mutta kas, Iittalan kaunis Ego-kahvikuppi – pelastus ja nam, miten hyvältä jogurtti taas maistuukaan!

 

Viikon viimeinen työpäivä, ja rankin sellainen, on käsillä. Viikonloppuna täytyy kyllä levätä ja rentoutua, puuhastella kaikenlaista mielekästä (vaikkakin kotihommiakin riittää…). Mutta, tällaisen maratonpostauksen loppuun on hyvä huikata teille kivat viikonloput! :)
019

Comments

 1. 31.5.2013 / 10:43

  Jee! Kiitos tästä postauksesta. :) Että ihan nolotta, miten itselläni lipsahtikin joukkoon niin monta lempi – etuliitteellä olevaa kysymystä. :/ Jotain piti vain äkkiä etsiä, oli nimittäin työpäivän alku, ei ollut aikaa paneutua haasteeseen riittävästi. Sori.

  Oli hienoa, mitä sanoit tuolla temperamentista (olen samanlainen),
  ”Useimmiten siitä on kuitenkin vain hyötyä ja asiat etenee”. Yritän muistaa tuon, kun joku valittaa aiheesta! :D

  • 2.6.2013 / 10:10

   no voi, ei nyt todellakaan tarvi nolottaa moinen! eikä mitään sorittelujakaan! munhan vika se on, kun en moisiin keksi vastauksia :D
   heh, mutta noinhan se tuon temperamentin kanssa tosiaan on eli käyttöön vain :)

 2. Anne malia
  31.5.2013 / 11:52

  Ihana postaus :)

  Ja tunnistan uimarannan, sama ranta oli oman nuoruuteni kesäpäivien hengailupaikka! <3 sinne suunnattiin tyttöjen kanssa päivittäin!

  • 2.6.2013 / 10:11

   oi kiva että tykkäsit! ja että jaksoit lukea – kyllä tuon tekemiseen aikaa ihan kiitettävästi menikin :P
   itsellänikin ihania muistoja noista maisemista <3 onneksi siellä voi edelleen käydä :)

 3. Äippä
  31.5.2013 / 16:14

  Ihan kun olisit jutellut tämän. Olit niin läsnä näissä tarinoissa. Kiitos oli kivoja juttuja :-)

  • 2.6.2013 / 10:12

   voi niinkö, mukava että välittyi tuollainen! tuli kyllä syvennyttyä ja muisteltua perusteellisesti :)

 4. 31.5.2013 / 19:11

  Ihania nämä haasteet, joissa tulee niin paljon tietoa bloggaajasta :) Blogistani löytyy sitten tunnustus sinulle! :)

  • 2.6.2013 / 10:13

   minäkin tykkään lukea näitä muiden blogeista! ja voi kiitos kovasti tunnustuksesta, tuunpas kohta kurkkaamaan :))

 5. Sara
  1.6.2013 / 08:52

  Ihana postaus, kiitos siitä!

  Mitä tulee niihin pintaa syvemmältä riipaiseviin aiheisiin: älä turhaan ujostele meidän lukijoidemme reaktioita. Syvällisempiä postauksia on välillä kiva lukea eri blogeissa, mutta tästä ei kannata bloginpitäjän ottaa paineita. Kerrot sen verran itsestäsi ja tunnoistasi, mikä hyvältä tuntuu. :-)

  • 2.6.2013 / 10:16

   ole hyvä vain, kiva että tykkäsit ja jaksoit lukea! :)
   tiedän kyllä, että blogiani lukee aivan ihana ja fiksu joukko ihmisiä, mutta silti sitä jotenkin jännittää… itsekin tykkään blogeista, joissa on pääasiassa kevyitä juttuja, mutta silloin tällöin (aika harvoin kuitenkin) jotain vähän pintaa syvemmältä. tosin luen kyllä erittäin mielelläni myös niitä pelkästään pintapuolisiin juttuihin keskittyviä blogeja eli molemmat uppoaa tähän osoitteeseen :)
   katsotaan mitä tuleman pitää; tuleeko joskus tunne että nyt haluan kirjoittaa tästä jne. aika näyttää!

 6. mmmuuumi
  3.6.2013 / 12:23

  ”2. Olen myöskin sitä mieltä, että jos ihminen on eläinrakas, ei ole väliä onko se kissa vai koira – eläinrakas ihminen välittää kaikista eläimistä.”

  Mua alko häiritsee tää :DD Ite koen olevani tosi eläinrakas. MUTTA en tykkää kaikista eläimistä. Esim. koirat,hevoset, monet ötökät.. mutta sit taas opossumit, kengurut, pingviinit, kolibrit, sammakot, pöllöt, siilit <3
  Eikö sun mielestä voi olla eläinrakas vaikkei tykkääkkään kaikista eläimistä? Mä ainenki oon! :)

  • 3.6.2013 / 14:27

   taisin aika mustavalkoisesti tuon mielipiteeni ilmaista, mutta ihan niin kuin perusperiaatteeltaan tuo pitää mielestäni paikkansa. en laske tuohon hyönteisiä (en laske niitä oikeastaan eläimiksi :D) enkä myöskään mitään ihmisille vaarallisia eläimiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.