Prätkää edestä, prätkää takaa…

 

039

Joko sä oot postannu prätkästä? Ai et vieläkään!

Tuumasi mieheni tässä yhtenä päivänä… Vaikka hän onkin enemmän moottoreista kuin tietokoneista kiinnostuvaa sorttia, oli hän kovin kiinnostunut tästä kyseisestä postauksestani :D. Että terkkuja vaan sinne töihin, jos siellä jossain välissä blogiini eksyt! Myös muutama lukija on toivonut kuvia harrikasta, joten saamanne pitää!

027-crop

Kyseessä on siis Harley-Davidson Road King, josta mies ehti jonkin aikaa haaveilla ennen kuin viime syksynä sitten toteutti haaveensa. Pari kuukautta se teki matkaa, kunnes vihdoin loppusyksystä sitten Atlantin yli saapui. Kun hän ensimmäisiä kertoja alkoi tästä HD-mallista puhumaan, en meinannut uskoa hänen olevan tosissaan – mielestäni kun hänen tyyliinsä sopii huomattavasti paremmin aiempi (ja veljeni nykyinen) vauhdikkaampi Honda. Pyörän ilmestymisen myötä olen löytänyt kotoamme muitakin Harley-Davidson -juttuja kuten T-paitoja ja ilmestyipä eräänä iltana yöpöydälle kirjakin, nimeltään HD-miehen seikkailut :D.

006

Ehkä täydellisin tausta prätkälle? Kävimme reilu viikko sitten ajelulla Euroopan pohjoisimmilla hiekkarannoilla: Kalajoen Hiekkasärkillä. Mahtavaa, että alle tunnin päässä kotoa on näin upea kohde! Matka taittui nopeasti ja kesken matkan totesinkin sen miehelle. Hän tuumasi et jaa, olitsä vielä hengissä, oli niin hiljaista… Sanoin et joo, meinasin vain nukahtaa, johon sain korvanappiini vastauksen niin minäkin... Loppumatkan olinkin sitten todella skarppina, tarkkana ku porkkana!

cats

Tässä alakuvassa näkyy taso, jolla lepuuttelen jalkojani matkan aikana. Tason vieressä on myös tuo kirkkaampaakin kirkkaampi kromiputki, johon pelkään joskus iskeväni jotkin kivat kenkäni (kerran olin kyydissä uusilla, Milanosta hankkimillani Burberryn baltsuilla :D). Mies on muistanut varoitella etten ottaisi osumaa kuumaan putkeen; ei toki ballerinojeni vuoksi, e-hei, vaan kamala jos tuohon putkeen sulaisi pala kenkää!

012

015

030

Penkki on kivan pehmoinen ja huomaa mun kätevä selkänoja! Erittäin hyödylliset on myös nuo sivuilla olevat nahkalaukut, joihin saa päiväreissulla tarvittavat tavarat säilöön. Yli yön reissuille liian pienet, mielestäni.

033

029

Puuh, jäiköhän mulla nyt joku mutteri vielä kuvaamatta… ;). Kyllähän tuon kyydissä istuu! Eli ei muuta kuin seuraavaa prätkäilyä odotellessa, viimeistään viikonloppuna!

Comments

 1. rekku
  10.6.2013 / 12:23

  Makia taittaa pitempääkin matkaa tuolla menopelillä :) meidän taloudessa harrastetaan enemmän maastoon soveltuvia menopelejä, kesän isommat reissut taittuu oranssilla Hondan Transalpilla :)
  Kalajoen särkät on kyllä upia paikka, myös talvella :) suosittelen käymään Maakallassa meriteitse, upea pieni kalastajasaari pelkkää kivikkoa :)

  • 10.6.2013 / 12:33

   joo saapa nähdä kuinka pitkälle reissulle uskaltaa lähteä, et miten jaksaa istua :D.
   mun vanhemmat on tehny paljon tuollaisia saarireissuja, mm. Hiekkasärkille just Kallaan ja Oulussa Hailuotoon, hekin ovat suositelleet! tänä kesänä meilläkin vihdoin suunnitelmissa :)

   • Aikku
    10.6.2013 / 14:00

    Mä myös suosittelen noita reissuja! Varsinkin tuo Hailuodon reissu ihanana aurinkoisena kesäpäivänä on tosi mahtava käydä! <3 Tykkään! Pitäisi taas tänä kesänä käydä noissa molemmissa paikoissa…

    • 11.6.2013 / 10:04

     mun veli teki just pari viikkoa sitten moottoripyörällä ton Hailuodon reissun, tämä tahtoo kans! :)

 2. 10.6.2013 / 13:16

  Oooh! Onpa se iso. Ja kiiltävä. Kyllä tuossa sun kehtaa istuksia, selkänoja ja kaikkea. ;)
  Unelmat on tehty toteutettaviksi, ihanaa, että ukko kultasi sai unelmansa toteutettua. :)

 3. Äippä
  10.6.2013 / 16:33

  Siis Tosi Makee wauu. Upeat on maisematkin..

 4. Rousku
  10.6.2013 / 17:05

  Oi, kiitos tästä. Täytyi ihan näyttää tätä kotona ja reaktio oli odotettu – meilläkin siis samansuuntaisia haaveita ilmassa. Hauska löytää näitä yhteneväisyyksiä sisustusmaun lisäksi. :-)

 5. 10.6.2013 / 17:09

  Upeat maisemat tosiaan! Ja kyllä tuo menopelikin hienolta näyttää, kun noin kiiltelee ja värit ovat komeat.

 6. H-EHHASL
  10.6.2013 / 18:32

  Meillä mies sai kortin viime perjantaina..Meil ei oo harrikka ku joku suzuki intruder? Hui ja kyydissä oli jännää :)

 7. 10.6.2013 / 21:15

  Tuolla kelpaa ajella, upea! Ja taas täytyy hämmästellä taitoasi kuvata asioita, kuvat voisi laittaa suoraan Harrikka-esitteeseen :)

 8. Saila
  11.6.2013 / 12:45

  Custompyörä se olla pitää =) ! Vanha katupyörä oli meillä 6 vuotta ja nyt toista kesää ajellaan uudella customilla ja ero on kuin yöllä ja päivällä… Tosin massakin on alla 1800 kuutiota vanhan 650 sijaan. Moottoripyöräily on ihanaa ja vasta eilen arki-iltana olimme liikenteessä ihanassa ilmassa (ei liian kuuma ja aurinko paistoi) 3 tuntia! Mikä loistava aloitus viikolle.

 9. 11.6.2013 / 23:06

  Itselläni on myös custom-pyörä… Triump America, jonka nokka starttaa tulevana lauantaina Norjan suuntaan! Oltiin mieheni kanssa v.2010 ekaa kertaa moottoripyörillä Niejan hurjilla serpentiiniteillä ja olin juuri pari vkoa ennen reissua ostanut ko. pyörän. Vähän meinas tällä emännällä olla jänskät paikat, mutta hyvin meni! :) Ja tiedoksi: Saman tyyliset sivulaukut minullakin (plus 1 putkilaukku tarakalla)ja kyllä niihin kuule mahtuu 2vkon tararat… Tosin tarkkaan pitää miettiä niiden sisältö! :D

  • 12.6.2013 / 10:25

   niin, mut noihin laukkuihin pitää mahtua sekä mun että miehen tavarat ja minä oon tottunu matkustaan autolla (tai lentokoneella), jolloin tavaramäärän voi pitää ihan kohtuullisena :D

 10. 11.6.2013 / 23:10

  Tänä vuonna suuntaamme etelä-Norjaan mm. paikkaan nimeltä Preikestolen, Kjeragbolt ja Brikdalsbreen… Katsokaapa Googlesta wikipedia-tekstit ja kuvajaulla kuvia niistä ja ihastukaa ikiajoiksi! <3

  • 12.6.2013 / 10:26

   täytyypä googlailla! ihanaa reissua teille :)
   ajatteko muuten kuinka pitkiä matkoja/päivä? mulla jotenkin puutuu paikat etten varmasti jaksais kovin pitkää matkaa istua. oon sohvallakin sellainen istuja et liikuttelen jalkoja ja vaihdan asentoa muutamien minuuttien välein :D

   • 13.6.2013 / 01:05

    Pääteillä menee 350-500km päivässä mutta noilla Norjan serpentiiniteillä huomattavasti vähemmän ehtii päivässä edetä, kun nopeudet on 40-70km tunnissa. Ja kun joka paikassa meikäläinen haluaa vielä pysähtyä fotoilemaan… :D

    • 13.6.2013 / 01:10

     Me pysähdytään keskimäärin tunnin välein verryttelemään ihan turvallisuussyistä, ettei puudu kroppa ja tiukan paikan tullen reaktiokyky ei sitten olekaan parhaimmassa terässä.

     • 13.6.2013 / 10:20

      niin just. viisasta pysähdellä! saapa nähdä tehdäänkö me millaisia reissuja tänä kesänä, jotain aika lyhyitä kuitenkin vain :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.