Haaveiden huvimaja

 

Tuli tuossa jonkin postauksen yhteydessä muutama viikko sitten mainittua huvimaja, jollaista olemme miehen kanssa pihallemme suunnitelleet. Tämä on siis ollut vain h-a-a-v-e-i-l-u-a, ainahan haaveiden ei ole tarkoituskaan toteutua… Tällainen haaveilu on mukavaa, tuo kivasti piristystä päivään ja on mukavaa, miten ideat lentelevät ja maut kohtaavat!
Näen jo mielessäni, millainen olisi se meille mieluisa huvimaja ja innostuinpas sitten etsiskelemään sen kaltaista netistäkin ja löytyihän sieltä jotain näytettävää:

Kuvakansiot

Vino katto, kaksi lasiseinää, sisällä kiva takka, kollaasin kuvien tapainen. Värityksenä mustaa ja valkoista, mutta olisiko se ulkoapäin musta ja sisältä valkoinen vai toisinpäin… Jos se olisi sisältä valkoinen, olisi takka musta, jotta se erottuisi kivasti taustastaan. Näiden lisäksi jotain vaaleaa puuta mausteeksi. Kahdella seinustalla voisi kiertää lekottelutasot muhkeine pehmusteineen ja tyynyineen. Ehkä huvimajasta voisi tehdä aavistuksen suuremman, jotta oleskelutilan viereen saisi pienen löylyhuoneen (kollaasin yhden esimerkin tapaan)! Näin yhdistyisi sekä huvimaja että pihasauna.
Eräs lukija mainitsikin jo, että näkisi meidän pihallamme tietynlaisen huvimajan – tarkoititko kenties tätä tyyliä? :)

Löytyykö teidän pihaltanne huvimaja? Mietin aina tällaisten kohdalla, että tulisiko sellaiselle varmasti käyttöä vai olisiko se turha… Mites teillä, onko ahkerassa käytössä vai lähinnä pihan koriste?

Kuvat lainattu Huone1 ja Suomen Sisustustakka Oy.

Comments

 1. Aikku
  12.6.2013 / 14:50

  Ihania kuvia! Mä ainaki NIIIN näkisin teidän pihalla tällaisen huvimajan! Meillä itsellä on romanttisen tyylinen ”mutteri”huvimaja (oli jo tähän muutettaessa), johon tehtiin istuintasot kiertämään laatikkomenetelmällä, eli kannen alle saa kaikkea pihasälää piiloon sekä myös huvimajan tekstiilejä… suosittelen! Ja todellaki, meillä ainaki huvimaja on käytössä: tehdään siellä paljon ruokaa, savustetaan kalaa ja luen siellä usein lehtiä ja välillä seuraan lintujen ja oravien elämää :)

  • 12.6.2013 / 16:06

   oi että, kuvailitpa ihanasti! kyllä siellä varmasti viettäisi kesäpäivän jos toisenkin :). ja mahtava vinkki tuo säilytystila istuinten alla! oi, pääsispä sisustelemaan tuollaista…

 2. 12.6.2013 / 18:16

  Ehdottomasti teidän pihalle sopisi tuollainen huvimaja tai ainakin voisn kuvitella, sopisi teidän taloon hyvin niitten kuvien perusteella joita täällä olet julkaissut. Oletko koskaan ajatellut ottaa kuvaa koko talosta hieman kauempaa, vai paljastuisiko siinä liikaa.

  • 12.6.2013 / 18:18

   Meilläkin alkaa pesuhuoneremppa olla loppusuoralla, putkimies tekee huomenna työt loppuun ja sähkömiehen pitäisi tulla tänään. Sauna tosin on kesken kun siihen tilattiin lasi vasta pari viikkoa sitten kun mitat varmistui ja toimitusaika on viisi viikkoa.
   Sitten saakin siirtyä pihakivetysten ja terassiin laajennuksen kimppuun.

    • 13.6.2013 / 09:33

     Ja mies tuumas että, ens kesänä ei tehdä mitään remonttia, kun viime kesä meni eteiseen ja tämän kesä näissä hommissa, Ens kesä sitten otetaan vähän rennommin :)

     • 13.6.2013 / 10:21

      heh, täälläkin on edessä viides erittäin työntäyteinen kesä, puuh… seuraavana kesänä ei saa kyllä olla mitään hommaa, se on varma!

  • 13.6.2013 / 00:20

   niin sopisi munkin mielestä! kyllä olen ajatellut ottaa jonkinmoisia ulkokuvia blogiin, mutta niiden ajankohta on joskus loppukesästä. takapihan puolelta on pyydetty näkymää taloon päin ja sen tulen toteuttamaan ainakin.
   siihen viimeiseen kysymykseesi, jota ei tässä nyt näy, lähetän vastauksen sähköpostitse huomenna! :)

 3. Veera
  12.6.2013 / 21:05

  Hei kyselin aiemmin vinkkejä keittiöstä. Nyt olen saanut pohdinnat valmiiksi ja meille tulee valkoinen keittiö mustalla tasolla ja valkoisella laatalla. Juuri vähän niinkuin vinkkaamassasi keittiö-postauksessasi. Kiitos!

  Olisiko sinulla ideoita kylpyhuoneeseen purkkien ja purnukoiden säilyttämiseen? Meille ei ole tulissa suihkun kohdalle mitään seinäsyvennystä tai hyllyjä, boten olisiko jotain muuta postentiaalista ratkaisua? Meidän kylpyhuone on malliltaan lähellä teidän kylpyhuonetta, suikusyvennys saunan vieressä. Samassa tilassa on ns kodinhoitotilaa, johon kuuluu kaappeja ja lyhyt pätkä tasoa.

  • 13.6.2013 / 00:25

   kiva että olet saanut päätöksen tehtyä! :)
   hmm vaikea sanoa tuohon säilytysjuttuun mitään… itse olen niin kovin tuon meillä olevan syvennyksen kannalla. aiemmissa kodeissa oli erilaisia ratkaisuja (vuokra-asunnoissa siis): joko seinätelinettä tai sitten jotain lattiatelinettä tai kärryä. oisko mahdollista säilyttää suurin osa kodarin kaapeissa ja jokin siisti seinäteline vain niille aivan välttämättömimmille purkeille..?

 4. tiitu
  12.6.2013 / 21:06

  just näitä samoja huvimajoja haaveiltiin meille!!olis ihania!meillä usein poltellaan ”nuotioita” sellaisissa padoissa ja niitten äärellä ainakin on ihana istuskella.:) nuo seinät ja katto pidentäisivät ”nuotiokautta” ja olisi mukava sateellakin siellä tunnelmoida…meillä on aika pieni tontti,joten paikkaa vähän pitää miettiä tuollaiselle…viimeistään sen aika olisi,kun leikkimökkiä ei enää tarvittaisi.(eli vasta monen,monen vuoden päästä…:) ) on tuo leikkimökkikin kyllä ihana!sielläkin on kiva vietellä aikaa:)
  minkä kokoinen teidän tontti muuten on?
  tiitu

  • 13.6.2013 / 00:28

   vaikka meidän tontti on aika iso, en siltikään tiedä mihin tuollaisen huvimajan laittaisi :D. on vissiin turhan tehokkaasti käytetty neliöt jo nyt ;). tontin pinta-ala on noin 1800 neliötä (osa jätetty luonnontilaan).

 5. 14.6.2013 / 07:19

  Nykyään nämä on kyllä tosi moderneja ja ihania. ehdottomasti kannatan tuollaista. Itseä viähättää kovasti. Meille on tulossa uuteen kotiin erillinen saunarakennus, jossa on sauna+pesuhuone ja pienehkö oleskelu tila, josta aukee isot ovet ulos. Heti sen läheisyyteen tulee ulkoporeamme ja siitä jatkuu terassi.

  Kivaa kesää teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.