Kahvikapseleiden säilytys

 

Tänään toteutetaan taas yksi lukijan toive; missä säilytän kahvikapseleita? Niille on tällä hetkellä kodissamme kaksikin säilytysvaihtoehtoa, joista toinen on tämä valkoinen metallinen teline:

056

Kapseleita mahtuu telineeseen kiva määrä: neljä tuollaista riviä ja ne on siinä helposti otettavissa.

cats

Toisena säilytyspaikkana toimii tämä Ikean puukulho, joka on nytkin käytössä ja tuo valkoinen teline on kaapissa. Tähän mahtuu myös kiva kasa kapseleita, joten eivät vie sitten niin paljon tilaa kaapista. Jokin Iittalan Jars-purkki olisi kaunis näille myös, tosin käytännöllisyys hiukan kärsisi, koska siihen ei kovin monta kapselia mahtuisi.

043

042

Hmm, tähän väliin sopiikin hyvin kupponen kahvia – musta tuntuu, että tänään on Caramel Latte Macchiato -päivä :P. Jään tänne herkuttelemaan ja matkakuumeilemaan! Olen nimittäin saanut kehitettyä itselleni pienen päähänpinttymän Välimeren risteilystä (joka on kyllä ollut haaveeni jo vuosia!). Mies ei vain innostu asiasta yhtä paljon tai hänen mielestään jokin toinen kesä olisi parempi lähteä tuollaiselle matkalle. Itse taas vastustan aika voimakkaastikin tuollaista ”sitten joskus myöhemmin” -ajattelua; elämä on niin arvaamatonta että unelmiin täytyy tarttua heti! Miksi ei toteuttaisi jotain jo tänään eikä vasta huomenna?
Viime kuukaudet ovat taas opettaneet, miten asiat voivat muuttua hetkessä peruuttamattomasti, oli sitten lapsi tai aikuinen. Oma/läheisten terveys ei ole itsestäänselvyys ja jokaisesta päivästä tulisi voida nauttia ja jokaista hetkeä tulisi arvostaa. Mukavaa päivää ja muistetaan nauttia niistä pienistä arkipäivän tylsiltä tuntuvista hetkistä ja ennen kaikkea läheisistämme – emme koskaan voi tietää, milloin joukostamme poistuu yksi.

Comments

 1. 13.6.2013 / 10:54

  Millaisesta risteilystä haaveilet? Me olimme miehen kanssa muutama vuosi sitten Kristina Cruisesin laivalla Espanjassa, Italiassa, Maltalla ja poikettiin Afrikankin mantereella. Risteilyllä ehtii kivasti tutustua moneen eri kohteeseen ja sitten myöhemmin voisi mennä pidemmäksi aikaa niihin kivoimpiin kohteisiin. Itse haaveilen viikon Maltan reissusta :)

  • 13.6.2013 / 10:57

   oon kattonu alustavasti Aurinkomatkojen risteilyvaihtoehtoja, tarjolla sekä itäinen että läntinen Välimeri. enemmän kiinnostaisi jälkimmäinen (Espanja, Ranska, Italia). just olin Kristina Cruisesin sivuilla, mut en löydä sieltä ollenkaan Välimeren risteilyvaihtoehtoa :O. muistin kyllä että heillä aiemmin sellainen vaihtoehto on ollut.

 2. 13.6.2013 / 11:03

  Taisi olla neljä vuotta sitten elokuuta, kun olimme. Laivalta pääsi maihin aina joskus 8 maissa aamulla ja takaisin piti olla 16-18 välillä joten yöllä uni maittoi hyvin :)

  Merenkäynti oli tottumattomalle kova ja hereillä ollessa pahaolo vaivasi, mutta sen sai talttumaan Postafenilla melkein kokonaan.

  Täällä Kristina Cruisesin vaihtoehtoja tuolle alueelle:
  http://www.kristinacruises.com/arkisto/risteilyt/valimeri-mustameri/

  Ja tuo heidän uusi laiva on aika hieno, kannella uima-allas ym :)

  • 13.6.2013 / 11:10

   kiitos paljon näistä tiedoista! alkoi nyt kyllä jännittää tuo kova merenkäynti: maksaa ittensä kipeeksi ja yrjötä sit viikko :P. vaikea verrata tätä Suomen merenkäyntiä, kun lähinnä tästä on kokemusta… tai no myös eräs kauhumatka Sardinian saarelta tulee mieleen, mut kuitenkin :D. täytyypä vielä miettiä tätä…

 3. 13.6.2013 / 11:14

  Ei voi isoja meriä verrata suomeen merenkäynnin osalta, mutta nykyisin on kaikenlaisia matkapahoinvoinninestolääkkeitä (tabletit, laastarit ym) niin olen varma että selviäisit hyvin :) Itse otin joka aamu tabletin ja olo oli hyvä aina seuraavaan aamuun asti. Mies selvisi hyvin ilman lääkkeitä, vaikka hän ei ole ollut edes Suomessa merellä juurikaan :)

  • 13.6.2013 / 12:18

   juu ei voi ei! eli yksi matkalaukku pahoinvointipillereille :)
   ois niin mukava reissu tuollainen, näkis niin monta paikkaa kerralla, sais ihania muistoja, kuvista puhumattakaan! oliko kovin kuuma silloin kun olitte?
   niin ja Malta on mulla myös haaveissa, ois kiva päästä käymään. tosin en tiedä tulisko aika pitkäksi jos viikon olisi, saari on kuitenkin aika pieni… mut nähtävä se on!

   • Nimetön
    13.6.2013 / 13:05

    Hei. Maltalla käyneenä suosittelen paikkaa !! On ihana ja erilainen jotenkin kuin esim. Kreikka. Ovettomilla busseilla pääsee kulkemaan koko saaren vaikka ympäri..ja Välimeren tapaan ihanan kirkkaat vedet :)

   • 14.6.2013 / 09:38

    Oli tosi kuuma kun olimme. Ja se näkyy kaikissa valokuvissakin, oikein painokelvottomia hiki-punotus-liimatukka-kuvia :D

    • 14.6.2013 / 16:02

     ou nou, tuota mä pelkäsinkin :D. en tykkää liian kuumasta, saan helposti päänsäryn helteellä :). täytyy ehkä mennä joskus syksymmällä risteilemään!

 4. Tipi
  13.6.2013 / 11:29

  Olisikin noin paljon tilaa laittaa erilliinen säilytys kapseleille.
  Itsellä kapselit ovat paketeissaan somassa rivissä keittiön kaapissa. Osa, jo lähes tyhjistä paketeista on tyhjennetty musta-valkoisiin muumi-rasiaan ja -kannuun. :)
  Miten muuten tiedän kuinka paljon vettä annostellaan eri kapseleille, jos paketit eivät ole tallella?

  • 13.6.2013 / 12:21

   juu meillä on paketteja vielä kaapissakin, niistä teen sitten sekoituksen tuohon tarjolle et ovat helposti otettavissa :).
   hmm, onko sulla minkä merkin kapselit/kone? näissä Dolce Guston kapseleissa on ainakin se annostelutaulukko myös kapselin kannessa, joten pakettia ei tarvi säilyttää.

 5. Nimetön
  13.6.2013 / 12:00

  löydätkö noita Caramel Latte Macchiato ym. erikoisemman makuisia kahveja ihan tavan marketeista (prisma, citymarket..)? miten en oo mistään löytäny, aina vaan niitä perusmakuja tulee vastaan :/ mietin vaan kateellisena et siellä se S siemailee niitä herkkujuomiaan ja minä vaan en :D

  • 13.6.2013 / 12:26

   voi ihana :D
   Prismasta en oo koskaan ostanu, joten siitä en osaa sanoa, mut Citymarketista kyllä saa monia makuja. eniten ostan cappuccinoa ja mochaa, niitä saa ainakin Citymarketista. Caramel-mausta en mene vannomaan. eniten ostan näitä kapseleita Gigantista (myyköhän verkkokauppa jos teillä ei lähellä myymälää ole..?), ostan aina useamman laatikon kerralla ettei tarvitse joka kuukausi ostella.

 6. Pilvi
  13.6.2013 / 12:59

  Miltä ”tavallinen” kahvi maistuu noissa kapselikahveissa? Joskus olen harkinnut tuota konetta, mutta sitten joisin nälkääni varmaan kaikkia suklaa-kahveja ;).

  Totta tuo, että elämä voi yhtäkkiä muuttua radikaalisti… Jokaisesta päivästä kannattaa löytää iloa. Toivottavasti ainakin joku kiva matka toteutuu teillä tänä kesänä :).

  • 14.6.2013 / 09:21

   minä kun en tavallista kahvia juo, niin vaikea sanoa, mut mies on juonut paljon esim. maitokahvia (yksi kapseli tähän) ja on tykännyt. samoin muutama ystäväni, joka tykkää normikahvista, on ilomielin testaillut näitä kapselikahveja siihen :)
   saapa nähdä mihin kesä vie! ;)

 7. 13.6.2013 / 14:12

  No himputti! Mä ostin miehelle joululahjaksi kapselikeittimen ja turhauduin heti niiden kapseleiden säilytykseen. Inhottavaa kaiveilla aina kaapista niitä ja en viitsinyt liikaa tehdä sekoituksia pakettien sisältöjen kesken, ettei miehen maut pääsisi yllättävästi loppumaan ;D Hän osti sitten tuollainen samalaisen tornin, mutta hopeisena. Eihän se nyt mikään niin kovin nätti ole. Miksi mun mieleen ei juolahtanut joku kiva purkki :O :D Turha sitä ideaa nyt enää on yrittää ajaa miehelle läpi, hän kun tykkää telineestä ja itse sen hankki ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.