Naulakon sijoittamista ja muita sisustusprojekteja

 

Leppoisina haaveilutuokioina mietin jo hieman syksyä ja mahdollisia kotimme sisustusprojekteja. Kuten Keskeneräistä-postauksessani jo kirjoitinkin, on kodin sisustus yleensä kesän ajan ns. tauolla. Tämä tauko onkin hyvä käyttää tuumailuun!
Haaveissani olisi ripustaa muutamia tauluja seinille, kun vain keksisi niille paikat… Ehkä voisin tehdä myös pari tauluhankintaa. Olohuoneen mattoasia on edelleen ratkaisematta ja edelleen kaipailisin olohuoneeseen myös erilaisia verhoja. Näiden lisäksi vaatehuoneessakin on vielä pikkaisen hiomista: peilin paikka tulee vaihtaa (sitä ennen haluan maalata peilin kehykset muutaman vuoden tauon jälkeen uusiksi; tällä kertaa ehkä mustiksi) sekä ripustaa lisää laukku- ja huivikoukkuja… Aulan seinien kohtalon varmaan jo muistattekin? Tapetti pois ja maalia tilalle! En vain ymmärrä millon ehdimme senkin toteuttamaan… Jotta näissä ei olisi tarpeeksi puuhasteltavaa, keksin tässä viime haaveilutuokionani, että isompaan vessaan voisi ripustaa jonkin pienen hyllykön yhdelle seinälle. Saisin siihen esille parit kivat vaihtokäsipyyhkeet ja muutaman kauniin esineen, joitain hajuvesipulloja ja vaikka maljakkoa tai sen suuntaista. Tuontapaista isokokoinen vessamme selvästi kaipaa! Edellisessä postauksessa puheenaiheena olleet vessan laatikot sisuksineen sain pestyä ja järjesteltyä eilen, tuli hyvät!

092

Tästä yläkuvassa näkyvästä Covon Latva-seinänaulakosta ajattelin kuitenkin aloittaa. Tämä meille kotiutui jo parisen kuukautta sitten; samalla kun hyvän aleprosentin innostamana tilasin Finnish Design Shopista pari valaisintakin. Alennuksista puheenollen, sain blogiyhteydenoton Cuponation-nimiseltä yritykseltä, jonka sivuilta löytyy keskitetysti alennuskoodeja ja tarjouksia vaikka mihin liikkeeseen. Tällaiselle innokkaalle ”alennuskoodi-shoppailijalle” tämä vinkki oli oikein mieluinen, joten mainostanpas asiaa tässä teillekin!: Pähkinänkuoressa asia on siis niinkin yksinkertainen, kuin että seuraavan kerran kun jokin hankinta on ajankohtainen, voi hankinnan mahdollisesti saada tehdyksi normaalia edullisemmin tarkistamalla Cuponationin alennuskoodit/tarjoukset kyseisen liikkeen osalta. Sivuilta löytyy selkeät ohjeet mm. siitä, miten alennuskoodit saa käyttöönsä. Kannattaa laittaa tämä korvan taa, tarjouksia löytyy moniin liikkeisiin aina FDS:sta Stockmanniin ja Brandosiin. Eräs lukija viime kuussa kyselikin, joskos minulta löytyisi FDS:n alennuskoodeja, niin tässä olisi nyt hyvä väylä kärkkyä niitä :).

Mutta, minä jään tänne nyt vielä pähkäilemään, kummalle seinälle naulakon kiinnittäisin… Jos tulee ideoita mieleen, niin saa kertoa! Lisäkuvia eteisestä voi kurkata toukokuisesta Edistystä eteisessä -postauksestani.

099

Naulakolle on siis kaksi sijoituspaikkavaihtoehtoa: joko tuohon kohtaan, jossa huivi nyt on tai sitten sitä vastapäätä olevalle seinälle, sähkötaulun viereen. Mietin vain, olisiko se siinä sähkötaulun vieressä liikaa tiellä, kun on kulkureitillä… Tätä kun ei oikein viitsisi testata ja kolmea reikää seinään huvin (tai kokeilun) vuoksi porata :).
Naulakko tulee kyllä lähinnä vieraskäyttöön, lisäksi siinä tulee roikkumaan käytössä olevia laukkujani ja huivejani. Omia päällysvaatteitamme en ajatellut sallia siihen ripustettavan, koska niille on oma säilytyspaikkansa aulan liukuovien takana.

cats

cats

Kummalle seinälle raati naulakon sijoittaisi ja miksi? 

Comments

 1. Äippä
  11.7.2013 / 11:48

  Moi! Mä laittaisin naulakon sähkötaulun viereen. Sellainen härpäke :-) sopisi hyvin symmetrisen sähkötaulun pariksi. Alapuolikin vapaata tilaa. Toinen seinä on nyt jo mielestäni ok. Toinen juttu. . mikä lehti on mielestäsi ehdoton ostos asuntomessujen suhteen..

 2. Jenni
  11.7.2013 / 12:30

  Täältä myös ääni sähkötauluseinustalle, koska toisella seinustalla on jo muita kauniita yksityiskohtia katseenvangitsijoina ;) Vähän mua jännittää pääsisivätkö kaikki ihanuudet tolla huiviseinustalla oikeuksiinsa, jos olisivat samalla seinälla. Mutta hyvä se on pohtia tarkkaan, ettei sitten ole ärsyttävästi tiellä… Uskon kuitenkin, että kumpaan tahansa päädyt, lopputulos ei voi olla muuta kuin upea! ;)

  • 11.7.2013 / 12:40

   hyvin perusteltu, ääni huomioitu! :)
   kiitos kivasta kommentistasi, mukava että ehdit jättää muutaman sanasen! sun sähköpostit on edelleen mun mielessä ja hyvää mieltä tuomassa :)

 3. 11.7.2013 / 12:32

  hei tosi hyviä pointteja, kiitos! täytyypä mallailla sitä siihen oikein ajan kanssa :). toiselle seinälle voisin miettiä, jos poistaisin nuo pari koukkua ja laittaisin tilalle vaikka taulun…
  asuntomessut jäikin multa nyt tänä vuonna väliin, 6 vuotta niillä ehdinkin peräkkäin jo vierailla :). ostaisin Dekon asuntomessuoppaan, se on mielestäni paras ja kattavin paketti. täytyykin varmaan hakea omakin kappale kaupasta!

 4. 11.7.2013 / 14:30

  Meillä sama naulakko mustana ja arvottiin kyllä pitkään sen paikkaa. Nyt kun kattoo tuota teidän valkosta tulee melkein kateus! Sopii teille!

  • 11.7.2013 / 22:10

   voi, mä mietin pitkään tilaanko mustan vai valkoisen, päädyin sitten lopulta tähän :). molemmat ihania!

 5. Mg
  11.7.2013 / 15:24

  Moi! Laittaisin sähkötaulun viereen, sillä siten vieraiden pitkät päällystakit (talvella) mahtuvat paremmin olemaan. Korkeus kannattaa myös huomioida, ettei pitkät takit roiku maassa. :)

  • 11.7.2013 / 22:11

   hyvä huomio tämäkin! kyllä se taitaa sitten tuo seinä olla. vielä tänään ei ehditty kiinnityspuuhiin, mut onhan näitä päiviä ;)

 6. 11.7.2013 / 23:59

  Sähkötaulun viereen minäkin laittaisin. :)

  Itselläni on juuri menossa pohdinta, että ostanko mustan vai valkoisen Latvan. Sen olen jo päättänyt, että meidän Latva tulee olemaan se lattialla seisova malli. Sille jätettiin sopiva nurkkaus jo asuntoa suunnitellessa. Mutta sekään mustaan että valkoiseen on yhdistäviä juttuja eteiseen/aulaan tulossa…

  • 13.7.2013 / 20:00

   vaikea valinta varmasti! mä itse mietin aina ensimmäisenä mustan vaihtoehdon kohdalla, että jaksanko pyyhkiä siitä niin ahkerasti pölyjä, ne kun näkyy mustassa niin selvästi :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.