Haastattelu

 

Jokin aika sitten Keskipohjanmaa-lehden toimittaja kävi meillä kotona tekemässä haastattelun liittyen blogiini ja bloggaamiseen ylipäätään. Keskustelimme mm. blogimainonnasta sekä yksityisyydestä netissä.

cats-cropcats-crop

Haastattelu ilmestyi eilisessä lehdessä, mutta jotta mahdollisimman monella teistä blogin lukijoista olisi mahdollisuus se lukea, julkaistiin juttu myös netissä. Paperiversiossa ja nettiversiossa on käytetty hieman eri valokuvia. Tästä linkistä pääset jutun nettiversioon. Juttuun haastateltiin myös Valkoisen Harmajan Suvia; häneen olen niin ikään alunperin blogini kautta tutustunut!

Tuli tuosta haastattelusta mieleeni, että täällä blogissani emme ole tainneet pahemmin blogimainonnasta puhuakaan. Mitä mieltä te olette asiasta? Onko siinä teidän mielestänne jotain ärsyttävää ja jos on, niin mitkä seikat siitä mahdollisesti tekevät ärsyttävän? Entä miten suhtaudutte siihen, jos joku tekee blogistaan (kokopäivä)ansiotyönsä?
Itse en ole koskaan blogien lukijana pitänyt blogeissa esiintyvää mainontaa ärsyttävänä tai millään muotoa negatiivisena seikkana. Koen, että se on nykypäivänä jo lähes itsestäänselvä asia. Mainonnan muotona se on myös mielestäni ehdottomasti mielenkiintoisimmasta päästä. Mutta mielenkiinnolla kuulisin myös teidän näkökannan asiaan!

Comments

 1. 14.7.2013 / 12:21

  Jahas, on näköjään eilinen ”keskari” jäänyt lukematta. Oitis ulos kahville ja lehden lukuun.. :)

 2. Miltä näyttää?
  14.7.2013 / 12:25

  Mainonta on ok, kunhan sen tuo selkeästi esille blogissa.

  • 15.7.2013 / 09:08

   oon tästä ihan samaa mieltä! ja tästä vasta muistinkin, että jos mainontaa yrittää jotenkin kierrellä ja kaarrella, on sellaista ehkä hieman ärsyttävää, kiusallistakin lukea. mielestäni paras sanoa vain suoraan ja siten pyrin tekemäänkin.

 3. Rags
  14.7.2013 / 12:55

  Kiva lehtijuttu!
  Mua ei mainostaminen arsyta millaan tavalla. Eika bloggaajien saamat tuotelahjat. Painvastoin; bloggaajat antavat meille lukijoille niin paljon, on kiva, etta he saavat edes jotain siita takaisin.

  • 15.7.2013 / 09:11

   mukava että pidit :)
   aivan! mun mielestä ois todella omituista mainostaa jotain ilmaiseksi (ilman muuta riippuu yrityksestä, mutta tarkoitan tässä lähinnä isoja, maanlaajuisia firmoja). mainos on mainos, oli se väylä/kanava mikä hyvänsä ja kunnon korvaukset on perusteltuja.

 4. Nimetön
  14.7.2013 / 13:52

  Blogimainonta ei ainakaan mua ärsytä. Monesti siitä hyötyy itsekin, jos on esim. alennuksia nettiakaupoissa ja satun lukemaan asiasta jonkun blogin kautta. Myös bloggaajien saamat palkkiot ovat mielestäni ok ja jopa ihan kohtuullisia. Mielestäni siinä tehdään vain vaihtokauppaa. Bloggaaja kirjoittaa aiheesta, testaa jotakin tuotetta, näkee vaivaa. Yritys/tuote saa näkyvyyttä huokeaan hintaan. Eikös silloin ole ihan reilua, että bloggaajakin saa jotain vastineeksi? Reilua on myös mielestäni se, että bloggaaja kertoo rehellisesti yhteistyöstä ja mielipiteensä tuotteista/yrityksistä eikä mielipiteet ole ostettavissa. Joissakin blogeissa valitettavasti haiskahtaa ihan selvästi, että mielipiteet on ostettu :( Mutta ei onneksi tässä blogissa :) Luin myös tuon hastattelun nettiversion ja mielestäni molempien, sinun ja Suvin vastaukset olivat oikein fiksuja. Vastuullisia ja rehtejä blogeja molemmat! Arvostan myös sitä, että esim. lapset jätetään kuvista pois.

  • 15.7.2013 / 09:43

   mielenkiintoista lukea mielipiteitäsi! olen myös samaa mieltä, että on ihan kohtuullista saada korvausta mainoksista, oli se sitten rahaa tai tuotteita, sillä eihän mikään muukaan mainoskanava ilmainen ole. oman bloginsa mainostilaa ei myöskään missään nimessä kannattaisi myydä liian halvalla…
   ”Reilua on myös mielestäni se, että bloggaaja kertoo rehellisesti yhteistyöstä ja mielipiteensä tuotteista/yrityksistä eikä mielipiteet ole ostettavissa.”
   tuota jäin miettimään… en oikein näe, miten se omalla kohdallani olisi mahdollista, siis että tuollaista pääsisi tapahtumaan. ne yhteistyöt, joihin lähtee mukaan, saa itse valita. valitsen vain mieluisia tuotteita, joista tiedän, että niistä tulee mulle/meille käyttöä. en halua mitään turhaa tavaraa kotia täyttämään. joten jo lähtökohta on se, että tuote on mielestäni mielenkiintoinen, koska olen sen vastaanottanut. myöskin usein sen palkkion saa itse päättää (onko se jokin tuote, lahjakortti vai rahapalkkio). esim. lahjakortinhan voi käyttää itselleen mieluisiin juttuihin, joten harvoin menisi senkään kanssa metsään.
   omalla kohdallani jo siis siinä yhteydenottovaiheessa tiedän, tuleeko tuote olemaan mieluisa vai epämieluisa – miksi ottaa epämieluisaa vastaan ja kirjoittaa siitä? :)
   kiitos palautteestasi blogejamme kohtaan, arvostan kovasti!

 5. 14.7.2013 / 17:04

  Kiva lehti-juttu! Kaksi lemppariblogiani samassa jutussa ;)

  Minusta on kiva lukea sellaisia mainoksia, joissa on kokemuksia ja kommentteja bloggaajalta. Vilkkuvat ja välkkyvät bannerit menevät aika lailla ohi silmien.

 6. Lottta
  14.7.2013 / 17:10

  Mua ei mainonta häiritse, kunhan siitä vain ilmoitetaan jossain postauksessa. Muutamassa blogissa on kuitenkin käynyt niin, että muut postaukset ovat vähentyneet ja mainosviestejä on tullut hirmuisesti lisää. Useammankin blogin lukeminen on jäänyt siitä syystä, onneksi täällä mainontaa ei liikaa ole.

  Useista blogeista saa hyviä vinkkejä ja etsinkin käyttäjäkokemuksia eri blogeista vertaillessani tuotteita netissä. Mielestäni tuotteilen kokeileminen ja mainostaminen on avuksi sekä bloggaajalle, että lukijoille.

  • 15.7.2013 / 09:17

   niin totta, olisi ehkä hyvä suhteuttaa ne mainospostaukset muiden postausten määrään… mutta sitten taas toisaalta, jos blogilla haluaa ansaita kunnon summia, täytyy niitä mainospostauksiakin (lähinnä portaaliin kuulumattomilla) blogeilla olla. että ymmärrän hyvin senkin puolen.
   tuo tuotetestailu on munkin mielestä tosi hyödyllistä blogeissa! olen säästänyt huomattavasti aikaa ja vaivaa, varmasti rahaakin, kun olen löytänyt hyviä tuotteita vaivatta blogien kautta, jonkun muun toimiessa ns. testaajana :)

 7. 15.7.2013 / 08:58

  Kiva juttu ja ajankohtainen.

  Minusta blogin pitäminen on ihan jokaisen henk.kohtainen asia. Eli jokainen tekee juuri oman näköisen blogin. Minua ei häiritse muiden blogien mainosjutut, eikä arvonnat. Vaikka itse en olekaan mukana, eikä minun sivuilla mainoksia nähdä. Enkä ole lähtenyt mukaan ”yhteisblogeihin”. En niin sanotusti etsi lukijoita. Kirjoitan omaa arkea ihan omalla tyylillä ja mitä milloinkin haluan. Monet on kommentoineet, että keskity johonkin pariin juttuun. En halua keskittyä mihinkään yhteen juttuun. Olen ehkä tälläinen ”tylsä” bloggari, joka bloggaa itselle ja monille sukulaisille ja tutuille, jotka asuu kaukana. Kiitos silti lukijoille ja kaikille hyvää kesää!

  • 15.7.2013 / 09:20

   ilman muuta on ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokainen tekee blogistaan oman näköisen, ei siitä muuten tulisi mitään ja into/blogi loppuisi lyhyeen.
   enkä tarkoittanut, että kaikissa blogeissa tulisi olla mainontaa. tarkoitin, että niissä joissa sitä on, tuntuu hassulta että se aiheuttaa niin paljon palautetta ja aika ajoin närää, koska mielestäni blogimainonta on nykypäivänä jo niin itsestäänselvä asia. :)
   minä ainakin tykkään blogistasi paljon juuri tuollaisena millaiseksi sen olet luonut!

   • 15.7.2013 / 09:43

    Juu mainonta on tätä päivää ja ei se minua kyllä häiritse muiden blogeissa. Ja minusta on hienoa, että ken haluaa niin voi vaikka tienata blogin pitämisellä. Työ siinä missä muukin. :)

    Ihanaa kesää sinulle :)

 8. 15.7.2013 / 09:13

  Blogimainonta ei mua ärsytä yhtään, kunhan pysytään aihealueessa. Välillä vaan tuntuu, että joissain blogeissa se testattu tuote ja siitä tehty postaus ei vaan sovi blogin yleiseen aihepiiriin.

  • 15.7.2013 / 09:22

   itse en ole tuollaiseen blogimainokseen törmännyt, mutta ymmärrän pointin. kuten että mä vaikka esittelisin täällä jotain koirien murkinoita? ;D

 9. kissatäti
  15.7.2013 / 13:16

  Mainosta vaan, ei haittaa. Harrastuksesta päivätyö, mikäs sen parempaa, ei kun tuumasta toimeen. Blogisi on aito, kotoisa mukava seurattava. Yksityisyys pitää pitää, salaperäisyys tekee tästä entistä mukavampaa, ethän sinäkään tiedä minkänäköinen nainen täällä kirjoittelee. Kappas vaan! tyttäreni nimi on myös Satu. Sellaisia blogeja näkee, missä on paljon kuvia kodeista eri puolilla maailmaa, myös tekijän kuva, sitten hän esittelee omaa kotiaan mikä on ihan kamala. Makuasia tietty, mutta jotenkin menee mettään rytinällä.

  • 15.7.2013 / 21:50

   :) kiitos ihanasta palautteestasi! tuosta salaperäisyydestä olen kanssasi samaa mieltä, kaikkea ei aina tarvitse paljastaa. voi että, nämä sun kommentit on kyllä aina niin ihania että ovat mielessä monta kertaa päivän aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.