Kotia pihalta käsin

 

051

Kuten viikolla lupasin, nyt luvassa näitä ulkokuvia kodistamme. Näitä multa on toivottu tasaiseen tahtiin, joten tässä nyt jonkinmoista kuvasatoa.

cats

Kuvassa näkyy meidän pääterassi, jolla on kokoa reilut 50 neliötä. Osa terassista on katettu ja osa taivasalla. Aurinko tälle terassille paistaa aina aamusta alkuiltaan saakka. Otin näitä kuvia eräänä aurinkoisena lomailtana ystäväpariskuntaa odotellessamme, mies ei jaksanut siirtyä terassilta pois, joten joutui (vai pääsi?) kuviin.

050

Omissa silmissäni tämä on kaikista kaunein ulkonäkymä kodistamme. Pidän siitä, miten katon lappeet sekä terassin katos asettuvat toisiinsa nähden ja siitä, miten terassi sijoittuu olohuoneen ja ruokailutilan rajalle, täyttäen tuon muuten tyhjän kulman. Nyt talon ulkoseinät toimivat kivana suojana terassille.

Aurinkovarjo on tosi kätevä ja tarpeellinen tällä ajoittain aika paahteisella paikalla, tosin tänä kesänä sille ei sattuneista syistä kovin paljon käyttöä ole löytynyt… Emme ole vielä raaskineet kiinnittää varjon jalkaa terassiin, joten painona toimivat ylimääräisiksi jääneet muurikivet, kaunista eikö totta :D. Nyt varjon paikkaa voi myöskin tarpeen vaatiessa helpommin siirtää.

cats

Taustalla miehen pari kesää sitten nikkaroima kissatarha. Ja kissatarhan asukkaat (valokuvaajaa seuraten) kuvassa oikealla, heh!

064

Nurmikko kasvaa hyvin, ainoastaan tuolla yhdellä kuvassakin näkyvällä seinustalla hieman heikommin. Katon lappeen reuna on varmaan sen verran tiellä, ettei tuo kohta pääse kunnolla kastumaan. Siinä on myöskin jonkin verran kaatoa, että vesi mahdollisesti valuu heti pois. Täytyy vielä syksyllä lisätä siihen nurmikonsiemeniä, ehkä sitten ensi kesänä näyttää vähemmän multaiselta.

cats

110

Toivottavasti tämänkaltaisia aurinkoisia kesäiltoja olisi vielä monta edessä! Kesäkukkien laitto jäi multa tänä kesänä tosi vähälle, mutta tuleehan noita kesiä… Takapihan istutusalue on myöskin vielä to do -listalla, sillä istutuksissa on vielä pähkäilemistä. Lisäksi oman tontin pientä metsikköaluetta täytyisi vähän karsia ja siistiä: joukossa näkyy olevan joitain kuivia ja puoliksi kaatuneita risuja/pikkupuita. Tuo oman pihan luonnontilaan jätetty osuus tuottaa muuten aina kivasti meidän tarpeisiin sekä mustikat että puolukat!

Pihan perällä näkyy miehen isänsä kanssa toissasyksynä rakentama pihavaja. Sen takaseinän maalaaminen mulla on vielä ohjelmassa; aiemmin siellä oli sen verran roinaa edessä etten päässyt sinne pensselini kanssa. Syksyllä onkin ohjelmassa pihavajan täyttöä: pihalla lojuu pari puukasaa, jotka pitäisi pilkkoa polttopuiksi ja siirtää vajaan kuivumaan. Alkaa noita polttopuita olla aika melkoisesti, ottaen huomioon, että meillä niitä kuluu ainoastaan takkaan ja paljuun… Silti kaikki on edelleen niitä puita, joita tontiltamme rakennustöiden edestä pois kaadettiin.
Että kyllähän noita hommia vielä pihallakin riittää!

114

Tällaista tällä kertaa, toivottavasti tämä vastasi näitä kuvia toivoneiden odotuksia. Leppoisaa sunnuntaipäivää!

Comments

 1. Kesä
  21.7.2013 / 13:05

  Älä käsitä väärin, mutta minusta pihanne on liian steriili, kaikki viiva suorassa ja järjestyksessä – siellä ei näy elämisen jälkiä, mitkä minusta luovat kodikkaaksi vaikutelman.Piha on kuin esittelypiha.Talonne on aivan hurmaava, samoin ulkokalusteet, mutta minusta siitä puuttuu se jokin eli samanlaisia on pilvin pimein.Kaipaisin siis niitä elementtejä, jotka luovat ympärilleen ” elämää”

  • 21.7.2013 / 13:14

   miten tuon sanomasi voisi käsittää väärin :D. voisiko enää suorempaan asian ilmaista: sä et tykkää, mut me tykätään, oma pihamme kun kyseessä on. me tykätään suorista linjoista ja siisteydestä, tällaisesta mielestäsi tylsän näköisestä pihasta.
   et varmaan ole ihan ymmärtänyt, että piha ei ole valmis vielä, vasta peruselementit on saatu valmiiksi tänä kesänä. elämisen jäljet ei näy ehkä siksi, ettei nurtsilla ole tuota ennen voinut edes kävellä, muista jutuista puhumattakaan. siellä ei ole siis vielä eletty, koska ei ole ollut valmista. me tehdään eka valmiiksi suuret kokonaisuudet, ei niin että aloittaisimme pienistä piperryksistä ja kaikki muu ympärillä olisi vielä kaaoksen vallassa.
   meidän seuduilla ei ainakaan ole samanlaisia pihoja pilvin pimein, en tiedä yhtäkään samanlaista pihaa. lisäksi, mitä sitten vaikka olisikin, en ymmärrä? eikö jokainen tee omilla rahoillaan itselleen mieluista? jos ei, niin jotain on kyllä pahasti pielessä.
   ja ihan vinkiksi: tuollaista ei ehkä ainakaan noilla sanoilla kannata mennä ihmisille kasvotusten sanomaan (josta herää kysymys, miksi tehdä niin edes muka anonyymisti netissä…), sillä voi olla, ettei se tunnu ihmisistä rankan raksavuoden jälkeen tai muutenkaan kovin kivalta.

  • Hennis
   21.7.2013 / 22:02

   No voi morjens. Eihän tää edes mikään pihapostaus ollut. Otsikossakin jo sanotaan, että tarkoitus on näyttää _taloa_ ulkopuolelta.

   • 22.7.2013 / 10:24

    niin, oma tarkoitukseni oli juurikin näyttää talosta muutamia ulkokuvia, kun niitä on niin toivottu :). olen viivyttänyt kuvien ottamista tähän hetkeen, jolloin pihalla on edes nurtsi kasvamassa, jotta ei näytä niin rumalta. piha ei ole valmis, istutukset yms. puuttuu, joten en koe kovin mielekkääksi esitellä sitä vielä tässä vaiheessa. tosin me iloitsemme jo suunnattomasti onnistuneesta nurmikostammekin :)

    • Hennis
     22.7.2013 / 15:48

     Nimenomaan. Piha sinänsä on minusta aika tyypillinen uudehkon talon piha, istutusten kanssahan menee vuosia ja usein suurin osa puista joudutaan kaatamaan… Tosi hyvin olette saaneet nurtsin lähtemään ja ymmärrän kyllä hyvin, miksi halusit odottaa viherrystä ympäristöön ennen näitä ulkokuvia! ;)

     • 23.7.2013 / 13:11

      sitä ei ehkä sellaiset ihmiset ymmärrä, jotka eivät aloita oman kodin rakentamista täysin nollasta. ihan alussa on melko pian tehtävä päätös, mitkä puut kaadetaan tieltä, jotta mm. kaiken maailman koneet mahtuu tontille… jätimme kuitenkin takapihan takaosaan reilusti puita, joten niitä en kaipaa yhtään lisää. jotain pensaita aiomme istuttaa. etupihalle jätimme tontin kulmaan ihanan koivukolmikon, onneksi ovat selvinneet ja vihertävät kauniisti!

 2. 21.7.2013 / 13:22

  Ihanalta näyttää :) ja nurmikko näyttää tosi hyvältä. Niitä puita ei kyllä koskaan voi olla liikaa, varsinkaan jos ei ole omaa metsää josta niitä saa lisää ja kyllä takkaankin van mene paljon puuta jos oikein ahkerasti polttaa.
  Oi kun olisikin piha noin siistissä kunnossa, meillä on edelleen se etupihan kivetys ja takapihan terassi tekemättä, mutta onhan tässä vielä aikaa. Tarkoitus oli tehdä koko takapiha valmiiksi kun on ollut jo pari kesää vaiheessa, mutta tultiin sit siihen tuloksee, että tehdään vain katoksen alle tuleva terassi tänä kesänä valmiiksi ja taivasalle jäävä sitten ens kesänä, vaihdettiin juuri auto uudempaan joten pikkasen joutuu jossain säästää ja on tuota hommaa ihan tarpeeksi vaikka kaikkea ei nyt teekkään. Mutta kyllä ne jossain välissä sitten saadaan ja ens kesälle ei rakentamista ole joten saa sitten keskittyä sillon vain niihin.
  Mutta se pesuhuone on nyt valmis, yksi selkänoja puuttuu saunasta ja sähkömiestä odotellaan tekemään kodinhoitohuoneen sähkötyöt loppuun. Täytyykin ottaa joku päivät kuvat saunasta ja laittaa sinulle jos tahdot ne nähdä :) Bloggaamisen hyvä vai huono puoli?? kaikki tahtoo lähettää kuvia omasta kodista ja rempasta :) Mutta tuo teidän pesuhuone toimi jonkinlaisena innoittajana sen oman poreammeen hankkimiseen :)

  Tuosta kun kyselit sillon et onko jollain joku os ateidän taloa josta olis halunnu tietää lisää, unohdin sillon vastata siihen ja aina sitä miettinyt, mutta oliko teillä sauna olohuoneen seinän takana?? Vilahtaako sinne johtavasta ovesta kuvaa jossain kun ei oo mulla islmään ottanut ja ei oikien osaa päässä miettiä et missä se on? Ja en nyt muista et mistä postauskesta löytyy se teidän pohjapiirustus.

  • 21.7.2013 / 13:34

   kiitos Hanna! kiva että näit tämän postauksen, sinä olitkin yksi joka näitä kuvia oli toivonut.
   nurmikko tekee kyllä sen viimeisen silauksen :). ei viitsitty kuitenkaan siitä pihahommia aloittaa, koska pihalla oli paljon muutakin puuhaa; olisi uusi nurtsi tallottu heti pilalle. nyt saa rauhassa kasvaa ja vahvistua. ja oikein teette, että jaatte hommia muillekin kesille! pitää levätä ja lomaillakin välillä, muuten loppuu mielenkiinto totaalisesti. eli inspiraatiotakin on tärkeä kerätä :). niin mekin ollaan tehty.
   tuosta tulikin mieleeni, että koska on muutaman vuoden katsellut keskeneräistä ja sotkuista pihaa, nautin nyt suunnattomasti näistä ”tylsistä” ja siististä pihanäkymistä :D. nyt myös alkaa vasta hahmottua, mitä istutuksia mahdollisesti haluaa ja mihin…
   laita vain mulle kuvia sitten kun siltä tuntuu! olisi mielenkiintoista nähdä teidän kylpyhuone.
   joo oikein päättelit eli kylpyhuone on olohuoneen seinän takana. tämän postauksen ekassa kuvassa ihan vasemmalla on sauna ja talon kulmassa suihkunurkkaus :). olohuoneen päädystä menee ovi kodinhoitohuoneeseen, jonka kautta pääsee kylppäriin.

 3. 21.7.2013 / 14:01

  No hohhoijakkaa steriili-kommentoijalle. En minäkään pidä rehevistä puutarhapihoista. Just tuollaista simppeliä, helppohoitoista, suoraviivaista, skandinaavista pitääkin olla. Kaikki eivät ole pelargoniamummeleita ja vattupuskassa lymyyjiä :D Meillä on vain pikkuruinen parveke, mutta ajaa asiansa, eli on tilaa grillailuun ja auringossa istuskeluun.

  • 22.7.2013 / 10:30

   mä kyllä tykkään sellaisista ihanista puutarhamaisista pihoista, ihailen niitä aina muilla, mutta mielestäni jonkin verran sanelee myös talon ulkomuoto. moderneihin puutaloihin sopii vielä mielestäni runsas ja kukkiva puutarhamainen piha erinomaisesti, mutta en näe sellaista oman kivitaloa muistuttavan kotimme ympärillä… sellainen piha vaatii myös reippaasti aikaa ja vaivaa, mielenkiintoa ennen kaikkea, enkä ole ollenkaan mikään multasormi. haluan helppohoitoista ja suoralinjaista, se sopii mielestäni parhaiten meille, sopii talomme linjaan jne. istutuksethan meiltä puuttuu takapihalta vielä kokonaan, kuten postaukseen kirjoitinkin :)

  • 22.7.2013 / 14:40

   Minä komppaan tätsin Kristiinaa! Täällä myös liputetaan skandinaavisen, suoraviivaisen ja selkeän puolesta, niin sisällä kuin ulkonakin! Less is more! ;)

 4. 21.7.2013 / 14:18

  Kaunis piha! aivan upea :)

  Minäkään en tykkää rönsyilevistä pihoista joissa on sitä sun tätä. Minusta tuollainen yksinkertainen ja raikas on kaunista <3

  • 22.7.2013 / 10:34

   kiitti Jenna! tuossa ylempänä kirjoitinkin, että tykkään kyllä sellaisista upeista rönsyilevistä pihoista, mutta en näe sellaista oman, kivitaloa muistuttavan kotimme rinnalla. takapihan istutukset meillä on vasta mietinnän alla… haluan ainakin jokusen syreenin sekä pari lumipalloheisiä, mutta en osaa päättää niille paikkoja :D

 5. Miia
  21.7.2013 / 15:10

  Teillä on upea piha! Simppeli ja tyylikäs. Kyllä sitä pihaa kerkeää laittamaan myöhemminkin, jos siltä tuntuu! Mulla jäi tänä kesänä kesäkukat laittamatta kokonaan, ei yhtään innostanut… Läksiäislahjaksi sain perennoita, joille kyhäsin pienen luonnonkivipenkin pihan reunalle ja that´s it. Mukavaa kesää ja toivottavasti tässä saadaan vielä vähän hellettä ennen töihin paluuta! :)

  • 22.7.2013 / 10:36

   kiitti Miia! pihahan on takapihan osalta vielä ihan keskeneräinen, ei vielä mitään istutuksia, mutta kiva kuulla että näyttää hyvältä jo tässä vaiheessa :D. en myöskään näe, että tällä asialla täytyisi olla joku valtava kiire, joten mietin rauhassa :).

 6. Viivitys
  21.7.2013 / 16:10

  Ihana piha ja talo! Mustikat omasta pihasta, sehän on ihan luksusta! Ja hieno kissatarha, pitääkin näyttää kuvaa vinkiksi miehelle ;o). Meillä on edellisen omistajan jäljiltä piha täynnä kaikenlaista kukkaa ja puskaa. Ihan liikaa erilaisia ja eri värejä sekaisin. Tämä on meidän ensimmäinen koko kesä täällä asuessa ja ei vielä tehty mitään radikaalia. Ensi kesänä alkaa tapahtua, kun vaan osaisi päättää, mistä alottaa. Tavoitteena selkeys ja jos kukkia haluaa, niin ne voi olla sitten ruukuissa. Hyvä puoli valmiissa pihassa ovat omppupuut ja vadelmat. Jotain ”syötäviä” puskia voisikin laittaa kukkien tilalle.

  • 22.7.2013 / 10:39

   kiitos! tänään aionkin mennä kurkkimaan pihamme mustikkatarjontaa :)
   yhtä haastavia on muuten molemmat pihat: se jossa aloitetaan ihan nollasta kuten meillä tai sitten se, jossa täytyy muokata jo olemassaolevaa, kuten teillä. olisikin ihanaa, jos meilläkin täällä kasvaisi valtava omenapuu :D. tosin aika ihmehän se olisi, kun ei talokaan ole tässä vielä montaa vuotta ollut… ja itse ajattelen myös noin, että värikkäitä kukkia mielellään ruukkuihin: helppoa ja kätevää :D

 7. 21.7.2013 / 18:20

  Aivan uskomattoman kaunis talo! Varmasti onkin kaunein kuvakulma kun kaikki kulmat näkyy! Siskoni talolla espanjassa juuri mietittiin että ompas mahtavaa kun ei ole mitään kukkia missään niin ei tule kaikki itikat pihaan! Ennen remonttia ampiaisia oli jatkuvasti piinana!
  Heräsi mielenkiinto tuota vajaa kohtaan :)

 8. L
  21.7.2013 / 18:26

  Kaunista!! Vähemmän on tosiaankin enemmän!!

  • 22.7.2013 / 10:41

   kiitos L! olen samaa mieltä oman pihani kohdalla :). istutukset haluaisin keskittää ryhmiin, ei siten että ne on hajautetusti pitkin poikin… toivottavasti taidot riittää!

 9. 21.7.2013 / 18:39

  Ihan liian upeaa! <3
  *Vetää pihavaatteet päälle ja menee takaisin pihalle, huoh* ;)

 10. Virpi
  21.7.2013 / 18:49

  Teillä on tosi kaunis talo ja piha! Ihailen juuri tuollaista selkeyttä ja siisteyttä! Olkaa ikionnellisia ihanasta kodistanne! Voi vain kuvitella, kuinka paljon työtä omakotitalon rakentamisessa on ollut! Siksipä negatiiviset kommentit kannattaa unohtaa mahd. pian. Onko talonne jokin valmis talopaketti vai oletteko itse suunnitelleet sen? Paljonko talossanne on neliöitä? Kiitos hienosta blogista! Tätä on kiva lukea, sillä pidän sisustustyylistäsi!

  • 22.7.2013 / 10:45

   voi, lämmin kiitos Virpi! piha ei ole vielä valmis, mutta talo on ja onnellisia siitä olemmekin :)
   olemme suunnitelleet talomme itse ruutupaperille ja monien versioiden jälkeen löytyi se oikea pohja ja ulkomuoto ja ne piirrokset veimme sitten miehen kaverille (ammattilainen) puhtaaksipiirrettäväksi. talon myös rakensimme itse, neliöitä on 160.
   tosi mukava kuulla että viihdyt blogini parissa!

 11. Meeri
  21.7.2013 / 20:25

  Minäkään en oikein syty tuolle ensimmäiselle kommentille, mutta makunsa kaikilla :) Musta teidän piha on ihanan siisti ja selkeä, ei ole turhaa rojua pyörimässä tai istutuksia ja puskia missä sattuu. Tuo kivetys on myös todella kaunis, aivan jäin vain tuijottelemaan sitä! :) Metsikkö näyttää kivalta, kun se on vähän kauempana talosta – en oikein pidä sellaisista tonteista, jotka ovat aivan puiden katveessa niin, ettei aurinkokaan pääse paistamaan. Isot kivet metsänreunassa ovat tosi mukavan näköisiä nekin.

  • 22.7.2013 / 10:54

   ilman muuta, jokaisella on oma makunsa ja mielipiteensä ja niin pitää ollakin! joskus sitä vain jää miettimään, että kun niitä asioiden ilmaisutapoja vain olisi niin monia :)
   pihahan ei ole valmis, takapihan osalta puuttuu vielä kaikki istutukset. etupihalta löytyy pallotuijaa, timanttituijaa ja kartiovalkokuusta, mutta sinnekin ajattelin vielä jonkin pensaan lisätä. noiden takapihan isojen kivien lähettyville aiomme tehdä jonkin kivan istutusalueen, josta idea on jo olemassa ja paperilla (kiitos pihasuunnittelijan!), mutta jotkin istutukset vielä mietinnän alla…
   tarkoituksella kaadoimme kaikki puut tuosta takapihalta, koska halusimme pihaamme ainakin yhden tarpeeksi ison nurmialueen, jossa viettää aikaa. vihreä nurmikko on kaunis! jotain istutuksia nurmikkoalueellekin varmasti vielä tulee, kun vain osaisi päättää paikat ja lajikkeet :). haluan keskittää muutamia ryhmiä, ei siten että pensaita on yksi siellä ja toinen täällä eli missä sattuu.
   ja kiitokset kivetyskehusta, välitän miehelle, hän on ne suunnitelmamme pohjalta toteuttanut. kivalta tuntui myös, kun niitä pihasuunnittelijakin kehui :)

 12. Pilvi
  21.7.2013 / 21:22

  Ihana talo ulkoapäin, juuri sellainen kuin kuvittelinkin!

  • 22.7.2013 / 10:58

   voi kiitos Pilvi! se on jännä, miten joskus mielikuvat voivat poiketa paljonkin todellisesta, mutta kiva jos tässä kohtasivat :)

 13. Janet
  21.7.2013 / 22:14

  Oi, talonne näyttää varsin komealle ja tyylikkäälle myös ulkoapäin ja on hienosti linjassa sisustuksenne kanssa! Yksinkertaiseen on helppo yhdistellä myöhemmin kausittaisia juttuja, jos joskus alat kaivata esim. värikkäämpiä kesäkukkaviritelmiä tms. Onko talonne jonkin talovalmistajan mallistosta vai onko se suunniteltu teille?

  • 22.7.2013 / 11:03

   kiitos paljon, kiva kuulla! istutuksethan meidän takapihalta puuttuukin vielä kokonaan, vielä muutama lajike nimittäin mietinnän alla… ja joidenkin sijoituspaikatkin vielä vähän mietityttää. kesäkukkia ajattelin laittaa lähinnä ruukkuihin, kuten olen aina kesinä tehnyt (tänä kesänä jäi vain vähälle, kelit jostain syystä vähän latistaneet intoa…). sillä tavalla saa kivasti väriä ja vaihtelua pihaan/terasseille.
   talo ei ole minkään talovalmistajan, vaan se on ihan minun ja miehen ajatuksista ruutupaperille töherretty :D. ammattilainen piirsi sitten suunnitelmamme puhtaaksi lupia yms. varten. talo on myös meidän itse rakentama (kappaletavarasta).

 14. 21.7.2013 / 22:20

  Talo on ulkoa yhtä kaunis kuin sisältä! Saako kysyä, minkä toimittajan talo on (näyttää kivitalolta)? Hyvään malliin olette pihanne saaneet. Meilläkin alkoi nurmikko juuri itää, mutta valmiiseen on vielä matkaa!

  • 22.7.2013 / 11:05

   kiitos lisbet! talo on puurunkoinen, mutta ulkoverhouksessa on käytetty sekä puuta että kivilevyä (aquapanel). se ei ole minkään toimittajan, vaan kappaletavarasta sen itse rakensimme ja myös itse sen suunnittelimme/piirsimme.
   huh, pihassa riittää kyllä vielä hommaa, mutta hyvältä näyttää mielestäni jo nyt! pihakonkareilta olen jo kuullut, ettei piha ole koskaan valmis, joten aika turhaa olisi sen valossa kiirehtiä :)

 15. 21.7.2013 / 22:41

  Kaunis piha ja talo, oikein onnistunutta työtä S! Minäkin pidän selkeistä linjoista, kyllä ne vuodet tuovat sitten sitä elettyä elämään (halusi tai ei) !

 16. kissatäti
  22.7.2013 / 10:11

  Vai esittelypiha, kaukana siitä! Oma pikku metsä tontilla, tykkään kovasti, jotakin uutta, jotakin vanhaa. Kaunis talo kertakaikkiaan. Kyllä kaikki isommat hommat tehdään ensin, sitenhän se piha hahmottuu. Näkösuojaa, jos haluupi, sitä saa muutenkin kuin kasveilla. Kun pohja on valmis, niin sitten on mukava suunnitella mitä laittaisi lisäksi. Itse kävimme puistoissa kiertelemässä ja yllätyimme miten isoksi joku puu voikin kasvaa. Meillä on osassa pihaa kasveja ja pensaita, iso alue vapaa (pelaan jalkapalloa koiran kanssa, heh näkisitpä kun kirmataan).

  • 22.7.2013 / 11:12

   kiitokset <3
   näinhän me tämä talokin rakennettiin: ensin suunniteltiin pohja ja sitten vasta sisustus, ei toisinpäin :D
   nyt kun näkee tuon pihan pohjan, voi alkaa suunnittelemaan, mitä istutuksia mihinkin… muutaman syreenin haluan, sekä lumipalloheisin. näiden lisäksi takapihan kahden ison kiven viereen tulee kiva istutusalue muutamine ihanine yksityiskohtineen.
   ja minäkin halusin yhden ison nurmikkoalueen pihaamme ja se on tuo takapiha. haluan, että voin raahata sinne riippukeinuni ja nautiskella kesästä, katsoa vain ylös taivaalle ja nähdä pilviä ja puiden latvoja… ja ympärillä paljon kauniin vihreää nurmikkoa. on myöskin ihanaa, kun on mahdollisuus levittää viltti nurtsille tai mennä piknikille omalle pihalle, jossa on sille reippaasti tilaa! kissatkin ovat jo nauttineet nurmikosta, pieniä painaumia siellä täällä kun joka paikassa täytyy hieman oikaista :)

 17. Nimetön
  22.7.2013 / 10:29

  Sama kaunis selkeys pihalla kuten sisälläkin, silmä lepää. Itsellä ängettiin pihalle kaikkia ”pikku istutuksia” sinne tänne ja nehän kasvoivat valloittamaan koko pihan. Nyt niitä on hävitetty ja näkymä on rauhoittunut huomattavasta. Kukkivat puut kuten esim.tuomipihlaja ovat mielestäni kauniinpia kuin sekava perennaryhmä.
  Todella kaunis terassi näkymä, itse toki todella laiskana ihmisenä varmaankin siirtäisin pehmusteryhmän katoksen alle ja ruokailuryhmän
  taivasalle. Minullahan unohtuisi peittäminen ihan varmasti.
  Nauttikaa tästäkin piha vaiheesta kun kaikki on vielä alkutekijöissä ja vain taivas on rajana mitä tuleman pitää. (Toki minun silmään tämäkin olisi kaunis,liika on aina liikaa)
  Kesäisin terveisin, toivottavasti aurinko meitä vielä hellii :)

  • 22.7.2013 / 11:17

   kiitos! piha on vielä ihan raakile, mutta nyt kun pohja alkaa olla valmis, voi alkaa miettimään enemmän istutuksia :). nyt on tosiaan ihan mukava vaihe, kun voi rauhassa mietiskellä eikä kerralla valmista tarvitse tullakaan!
   tiedätkö, tänä kesänä sanoinkin miehelle, että pitää joskus testata noita toisinpäin et ruokailuryhmä patiolle ja sohvaryhmä katoksen alle! vaihtelu virkistää :).
   me ostettiin tänä kesänä sohvalle sadesuoja ja voin kertoa, että enemmän on ollut niitä päiviä, kun suoja on ollut paikoillaan kuin niitä, joissa se on ollut säilytyspussukassaan :P. se on helppo nakata tuohon päälle, kun ei osta liian pientä/tiukkaa!
   toivotaan, että saisimme vielä lämpimiä kesäpäiviä ja aurinkoenergiaa syksyn/talven varalle :)

 18. Hemmo
  22.7.2013 / 11:37

  Mielestäni kesän kommentti ei ollut ilkeä vaan eriävä. Päinvastoin sinun kommenttisi takaisin oli hieman huvittava. Eivätkö lukijat saa esittää eriäviä mielipiteitä? Varsinkin asiallisesti esitettynä? Jos kaikki mielipiteet ovat samaa -ah ihanaa, niin tylsäksi käy lukeminen… Kyllä pitää osata ottaa vastaan myös kritiikkiä ja vastata asiallisesti ja ystävällisesti takaisin. ps. Tyhjässä pihassanne ei ole mitään vikaa ja siinä on mahdollisuuksia moneen.Talonne on simppeli, moderni ja nätti. Rentouttavaa kesää.

  • 22.7.2013 / 11:52

   kirjoitin tuolla ylempänä mm. näin:
   ”ilman muuta, jokaisella on oma makunsa ja mielipiteensä ja niin pitää ollakin! joskus sitä vain jää miettimään, että kun niitä asioiden ilmaisutapoja vain olisi niin monia :)”
   mielestäni netikettiin kuuluu, että sellaista, mitä et voisi sanoa kenelle tahansa kasvotusten, ei tarvitse sanoa/kirjoittaa netissäkään. itse en koskaan sanoisi kenellekään kasvotusten tuolla tavoin, kuten ensimmäinen kommentoija, ja uskon ettei suurin osa teistä muistakaan ihmisistä.
   vihjasit, ettei vastaukseni ensimmäiselle kommentoijalle ollut asiallinen, voisitko vähän perustella tätä? mielestäni vastasin täysin asiallisesti eikä tarkoitus ollut olla ”huvittava” vaan selittää, missä pihamme suhteen mennään: se ei ole valmis. joskus on hiukan haasteellista ilmaista itseään täällä kommenttiboxissa pelkästään kirjallisesti, kun kaikki äänensävyt ja ilmeet jää kuulematta/näkemättä.
   tosin heittäisin tähän väliin myös erään vanhan ja viisaan sanonnan: ”niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”.
   ja pihammehan on tyhjä siksi, että se on vasta alkutekijöissään. ja mikään pihapostaushan tämä ei edes ollut…

   • Hemmo
    22.7.2013 / 12:51

    Tässä pyytämääsi tarkennusta ,toivottavasti ymmärrettävästi:) Kommentoin siis vain sinun tyyliäsi vastata ihan asialliseen, mutta hänen eriävään makukysymykseen. (Luettavissa ylhäällä) Sen kautta astii ärtymyksesi ja mielestäni asiatonta on kieltää antamasta kritiikkiä. Mikäli lukijan kritiikki olisi asiatonta ja loukkaavaa niin sitten voit antaa lukijalle palautetta ja”vinkkiä” että ei rankan raksavuoden jälkeen negaa please;) Luen paljon muita blogeja ja jotenkin kommentointisi pomppasi silmille, koska ”paasasit” simppeliin mielipiteeseen niin voimakkaasti ja jopa sanoja toisen suuhun meinikiä. Sanat steriili ja näyttelypiha eivät ole loukkausta. Sisustus bloginkin pitäjänä pitää pystyä välillä vastaanottamaan muutakin, kuin ihanaa kommentteja. Keskustelu on hyväksi. Tsemppiä jatkoon !

    • 22.7.2013 / 13:14

     nyt mun täytyy kyllä todeta, että olet tulkinnut sanojani väärin. yritin vain lukijalle avata niitä kohtia, joita hän moitti. mielestäni keskeneräistä työtä ei ensinnäkään voi kritisoida. missään en ole kieltänyt kritiikkiä, kirjoitin että ei ehkä kannata sanoa tuota suoraan kasvotusten kenellekään (en tarkoittanut itseäni, vaan hänen lähipiiriään), sillä mielestäni se on hyvien tapojen vastaista. tässä asiassa tulemme hemmo olemaan aina eri mieltä: sinun mielestäsi on ok puhua ihmisille noin, minun mielestäni ei.
     en ole myöskään laittanut sanoja kenenkään suuhun. jäin ihmettelemään, miten koet, että sinä voit sanoa toiselle ihmiselle, mikä on loukkausta ja mikä ei… ja sitäkin, miten suhtaudut näin vähäpätöiseen ja mitättömään asiaan noin valtavan intohimoisesti :)

     • Anna
      24.7.2013 / 14:30

      Minusta Hemmo ei tuolla omalla kommentillaan kyllä suhtautunut tähän asiaan mitenkään ”valtavan intohimoisesti”, kuten kirjoitat. Minäkin yllätyin vähän siitä, miten loukkaavana ilmeisesti (tietäähän en voi) tuon ensimmäisen kommentin koit. Jotenkin itse oletan etenkin jo pidempään blogia pitäneiden osaavan asettaa tuntemattomien ihmisten antaman negatiivisen palautteen omaan lokeroonsa, niin kauan kun kyse ei ole mistään törkeyksistä. Kritiikin antaminen, mutta myös sen vastaanottaminen on taitolaji. Ja mielipiteitä asioista on niin monta kuin on lukijaakin, jokaisella toki oikeus omaansa. Minäkin pidän pihastanne kovasti, enkä ymmärrä, mitä ”elämää” pihalla pitäisi näkyä enemmän. Kottikärryt? Trampoliini? Pihanne on minusta hieno esimerkki siitä, miten hyvältä uusi piha voi näyttää jo tässä vaiheessa. Täysi kymppi jo tuossa vaiheessa noin rehevännäköiselle nurmikolle!

      • 24.7.2013 / 14:39

       en kokenut kommenttia loukkaavana, aika tökerönä kylläkin, kuten jo jossain mainitsinkin.
       ”Ja mielipiteitä asioista on niin monta kuin on lukijaakin, jokaisella toki oikeus omaansa.”
       näin kirjoitin ylempänä itsekin, olen siis täysin samaa mieltä. mutta tuo pätee myös siihen, miten asioita tulkitsee ja millaisia mielipiteitä niistä muodostaa. esim. tässä tapauksessa noita omia kirjoituksiani. mun täytyy siis selvästi kiinnittää enemmän huomiota siihen, miten asiat täällä esitän, koska ne voidaan tulkita monin eri tavoin :)
       nurmikko on kyllä tosi rehevä ja kasvaa vauhdilla, mukavaa vaihtelua multaiselle pihalle!

      • 24.7.2013 / 14:42

       pakko vielä lisätä se, että te lukijat näette vain tämän yhden kommentin, mutta minä näen tuolla hallintapaneelin puolella pitkän historian sen takana, jos ymmärrät mitä tarkoitan..?

 19. Rita
  22.7.2013 / 11:41

  Kaunis talo, kaunis piha, ei voi muuta todeta :) Jäin minäkin miettimään tuota ensimmäisen kommentoijan ajatusta, että piha liian steriili. Miksi ihmiset näkee tylsyytenä ja steriiliytenä, jos kaikki on järjestyksessä ja kauniisti laitettu? Olisi kiva kuulla, että mitä ne elementit kirjoittajan mielestä sitten olisi, jotka tekee kodikkaaksi? Pihalla joka paikassa lojuvia lasten leluja, roskia vai kenties runsaita, värikkäitä kukkapenkkejä siellä sun täällä?
  Kävin viime viikolla asuntomessuilla ja useat pihathan on siellä hyvin pelkistettyjä ja kivipainotteisia ja joka talossa kuulin ympärillä olevilta naisilta nurinoita ”kun on liian vähän kukkia”. Kaikilla on tietenkin oma makunsa, turha siitä kiistellä kuitenkaan. Minusta yksinkertainen on aina kauniimpaa ja aivan varmasti teidän pihalla on ihana iltaa ja kesäpäivää oleskella :)

  • 22.7.2013 / 11:58

   niin, minunkin mielestäni nämä on pitkälle makuasioita ja makuja on niin monia kuin ihmisiäkin :). olen myös sitä mieltä, että tämän meidän kaupungin kauneimmat pihat löytyvät yllätys yllätys: asuntomessualueelta :D. ihania pihoja, joissa silmä lepää! ei mitään tylsää ja steriiliä, vaan kaunista, tyylikästä ja linjakasta. pihat sopivat siellä myös loistavasti talojen julkisivuun.
   nämä on mielenkiintoisia asioita, esim. se, miten sanan kodikas voi tulkita niin monin eri tavoin :)

   • Rita
    22.7.2013 / 12:32

    Niinpä, kodikas-sana on aika kimurantti ymmärtää. Pitää tuntea/tietää ihmisen tyyli ja silloin tietää, mitä hän sillä hakee. Minulle kodikkuus on juuri pelkistettyä, selkeää sisustusta, rauhallisia värejä ja järjestystä. Olen omasta kodistani kuullut arvion ”ihan kuin hotellissa olisi”. No, tiettyä luksushotellimaista tyyliä olen joissakin jutuissa hakenut ja otin tuon kohteliaisuutena, vaikken olekaan varma oliko se vähän sarkastisesti tarkoitettu :D

 20. M
  22.7.2013 / 13:05

  Kertakaikkisen kaunis ja tyylikäs talo vaikken itseäni millään näkisi asumaan tuollaiseen, olen enemmän maalaisromanttinen mutta makuja on monenlaisia ja mielestäni ihastella voi ihan täysin ”oman maun vastaistakin”. Ihanat nuo terassin kalusteet varsinkin, olen itsekin suunnitellut että tuollainen sohvalakusto olisi mukavaa hankkia nyt kun koko terassi on katettu eikä kastumisongelmaa ole, aikaisemmin hankinta kaatui siihen että meillä oli avoterassi enkä voi kuvitella itseäni hinaamassa jotain pressuja joka toinen päivä kalusteiden päälle ;-)
  Minunkin mielestäni on tökeröä haukkua toisen pihaa tylsäksi jne. varsinkin jos ei ole itse pihalla käynyt ja nähnyt sitä kaikkinensa. Joku tuolla kommentoi että heillä on edellisen omistajan jäljiltä ”sitä ja tätä, eri värejä” minusta puutarhaan kuuluu värit. Olen puutarha-alan ammattilainen enkä voi ymmärtää näitä nykytrendejä että pihan pitää olla kokonaan sininen, valkoinen tai vaikkapa pinkki. Kun katsoo Luojan luomia niittyjä, ojan varsia ja rantoja niin siellä on sulassa sovussa kaikki värit eikä upeampaa voisi ihminen luoda. Mutta kukin tyylillään, mukavaa kesän jatkoa ja innolla odottelen että teette istutuksen ja pääsemme niitä ihastelemaan :-)

  • 22.7.2013 / 13:40

   ilman muuta! itsekin ihastelen ihan täysin päinvastaisiakin taloja, sisustuksia sekä myös pihoja. ei pelkästään se oma tyyli ole kaunista.
   tuo sadesuoja on todella helppo ja nopea laittaa paikoilleen! ja nyt se on ollut paikoillaan lähes koko kesän, sen verran täällä on satanut :D. itse kyllästyin siihen, kun sain raahata kymmeniä pehmusteita sateensuojaan, joten huomattavasti nopeampaa toimia näin!
   makuja on niin monia ja kuten sanoitkin, jokainen tyylillään :). vanhempieni piha on aivan ihana, vietin siellä eilisenkin illan kaikenlaisia kukkia ja istutuksia ihaillen. siellä on todella laaja väriskaala ja silmä lepää. ihana ja runsas puutarha! omat taitoni ei varmasti moiseen riittäisi, joten aion ainakin aloittaa vaatimattomasti :D. katsotaan mitä meidän pihalle syntyy, kyselen sitten varmaan jossain vaiheessa vinkkejä niin olehan kuulolla :)

 21. M
  22.7.2013 / 13:46

  Uskon että teille tulee upea piha kun tosiaan suunnittelee huolella ja tekee maltilla ja harkinnalla niin ei sitten tule näitä ”kottikärrykasveja” eli niitä joita siirrellään joka kesä paremmalle paikalle ;-)
  Kukkapenkit ovat kauneimmillaan kun niissä on joka aikaan kukkivaa ja eri värisiä, eihän niihin tarvitse riemunkirjavia valintoja tehdä mutta kummasti ne parjatut keltaiset ja oranssit kukat piristävät penkkiä, varsinkin pilvisenä ja syksyisen tuntuisena päivänä päivänliljat ja kesäkullerot loistavat kuin pienet auringot muiden joukossa :-)

  • 22.7.2013 / 13:56

   näin juuri, tässä asiassa ei munkaan mielestä tarvitse kiirehtiä! just tuota siirtelyä haluaisin välttää…
   just eilen äiti napsaisi mulle kotiinviemisiksi aivan upean värisiä keltaisia keisarinliljoja (?), upea näky! päivänliljoja aionkin istuttaa, eikös ne jakaudu vielä eri lajikkeisiin ja erikorkuisiin yms.? vai mitä eroa on kun on tarhapäivänliljaa ja kesäpäivänliljaa jne. …

   • M
    22.7.2013 / 14:34

    Päivänliljoja on lukemattomia erilaisia, keväällä aloittavat ihanat oranssit kultapäivänliljat ja pitkin kesää melkeinpä syyskuulle saakka kukkivia löytyy.. nykyisin on ihania persikanvärisiä, kermanvalkoisia, viininpunaisia.. valikoimaa löytyy niin paljon ettei tiedä mitä laittaisi kun kaikkea haluttaa! Lisäksi ovat niin helppoja ja kiitollisia ettei tarvitse kuin joskus nakata vähän kanankakkaa niin vuodesta toiseen kukkivat aina vaan upeammin ja upeammin.. :-)

     • M
      23.7.2013 / 13:39

      ruukussa olevat taimet voi istuttaa milloin vaan kunhan muistaa kastelun :-) ja joku ehdotti sulle japanilaista pihaa, minusta se on jo niiiiin nähty, ihan kuin itse kerroit mustavalkoisesta matosta johon on kyllästynyt jo kun se on esillä joka paikassa..sama juttu mulla ton japanilaisuuden kanssa..japanilainen puutarha on kuitenkin paljon muutakin kuin kivi puro, kiviröykkiö jossa lyhty päällä ja muuan havu&kuunlilja :D
      mielestäni teille sopisi hillityn hallittu englantilainen puutarha.. :-)

      • 24.7.2013 / 11:21

       kiitos vastauksesta! täytyypä miettiä näitä juttuja ja etsiskellä kuvia noista enkkupuutarhoista :)

 22. Äippä
  23.7.2013 / 12:39

  Talonne miellyttää kyllä kovasti silmääni. Moderni, hyvä väritys, juuri nuo mainitsemasi vinot lappeet tms., korkeat kapeat ikkunat, sirot valaisimet seinässä ja se, että on vähän kulmaa ja uloketta, ettei ole ihan suorakaiteen muotoinen. Meillä on L-muotoinen, niin kivasti on rauhallinen piha, katseilta piilossa. Ja kiva kun nappasit miehesikin kuvaan :)

  • 23.7.2013 / 13:21

   kiitos! täytyykin ottaa vielä loppukesästä kuvia joista näkee, miten nuo ulkovalaisimet valaisee :)
   viimeisten kuvien aikaan sohvalla istuskelija oli hävinnyt :D

 23. 24.7.2013 / 02:39

  Kaunis talo teillä ja ai että mikä terassi!!! :) Muutenkin ihanan rauhallinen pihapiiri, luontoa. Mun silmiin heti kiinnitti tottakai tuo kissatarha!! Ollut kovassa pohdinnassa miten se toteuttaa, kun rivitalossa asutaan, eikä terassia haluaisi millään verkottaa. Mutta ihana nähdä tarha teidän pihassa, istuu hyvin ja alan oleen sitä mieltä että kyllä meillekin se rakennetaan juuri tuollalailla erikseen. :) Ihanaa viikkoa! :)

  • 24.7.2013 / 11:23

   kiitos Vilhelmiina! suosittelen tuollaista erillistä kissatarhaa kyllä, sinne sitten monenlaista ”sisustusta” kisujen iloksi :))

 24. mamma
  24.7.2013 / 18:50

  Ihanstelen ja ihastelen, todella tyylikästä ja kaunista. Millä sävyllä/maalilla nuo tummat osiot talostanne on maalattu? Upea kokonaisuus.

 25. Tiia
  25.7.2013 / 23:24

  Oi kaunista, tyylikästä, sopivan simppeliä – juuri sellaista mistä itsekin pidän :) Talonne näyttää ulkoapäin vielä upeammalta kuin olisi voinut olettaa!

 26. 21.8.2013 / 07:54

  Moikka.

  Tulipa mieleen kysäistä, että otatteko terassisohvasta joka kerta pehmusteet pois kun se ei ole käytössä? Mietin että miten sohvan tyynyt ovat säilyneet? :)
  Meillä ei sama sohva ole, mutta meidän sohvasta paloi mustat pääliset punaisiksi :D Siksi kiertelen vähän kyselemässä muilta miten ovat pitäneet huolta sohva tyynyistä ja miten voivat :D

  • 22.8.2013 / 16:44

   vielä vuosi sitten teimme niin, mutta se kävi turhan työlääksi. niinpä heti alkukesästä ostimme Iskusta mustan sadesuojan terassiryhmälle, tosi kiva ja toimiva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.