Mustavalkoinen mattolöytö

 

072

Saitte eilen äänestää seuraavan postauksen aihepiirin; tämä aihe voitti niukasti. Eli luvassa kuvia yhdestä kotimme makuuhuoneesta; siitä, jossa on ruusutapetti. Yhdessä vaiheessahan tämä oli meidän makuuhuoneenamme, mutta on nyt lähes vuoden ollut muussa käytössä.

036-crop

cats

Huone on ehkä mun lemppari kotimme huoneista tällä hetkellä: pidän kovasti sen mustavalkoisesta ilmeestä, jossa on muutama ripaus puunsävyä. Tähän huoneeseen olen pitkän aikaa etsinyt jotain kivaa (mustavalkoista) mattoa, mm. Ikean Stockholm Rand -matto on usein pyörinyt mielessä, mutta aina sen livenä nähdessäni olen kuitenkin jättänyt sen hankkimatta. Sen ”valkoiset” osat on makuuni ihan liian keltaiset. Viime viikonloppuna Oulussa törmäsin sitten yllättäen tähän mustavalkoiseen mattoon ja niinhän siinä kävi, että se muutti meille.

074

Kyseessä on Kodin Ykkösissä ja Anttiloissa myynnissä oleva Anno-sarjan Viiru-matto. Pikkuriikkisen oli epäonnea matkassa, sillä näytekappale oli ainoa saatavilla oleva matto eikä myyjä tiennyt, milloin mattoa tulisi lisää. Oli myös epävarmaa, olisiko sitä tulossa enää ollenkaan Kokkolan Anttilaan, joka olisi luonnollisesti meille ollut se kätevin tapa. Niinpä sitten pohdintojen jälkeen päätin ostaa sen hieman pölyttyneen näytekappaleen 40 euron alennettuun hintaan (normihinta 69,90 €). Nyt voin todeta, että erittäin hyvän kaupan tein ja tykkään matosta kovasti!

029

Plussaa paitsi silmääni miellyttävästä ulkonäöstä, myöskin siitä, että matto on käännettävä. Matto on 100% puuvillaa ja kivan rennon räsymattomainen. Se on myöskin tarpeeksi ohut, jotta huoneen oven saa aukeamaan vaivatta maton päällä.

cats

Tästä huoneesta löytyy muutamien lempparijuttujeni lisäksi yksi pitkäaikaisimmista valaisinhaaveistani: Le Klint 172 B, joka edelleen tänä päivänä kuuluu kauneimpiin tietämiini valaisimiin.

044

 Hyvää viikonloppua!

Comments

 1. 19.7.2013 / 10:39

  Oih, ihana matto ja mikä ihana pärekori tuolta kurkistaa!! Tykkään :) Mukavaa viikonloppua <3

  • 19.7.2013 / 17:41

   voi kiitoksia :). pärekorin hankin kevätmarkkinoilta, kauan niitä markkinoita ehdin odotellakin silloin :D

 2. 19.7.2013 / 10:51

  Ikean mattoa minäkin mietin ja sen nähtyäni, en halunnut. Tuo Annon matto on tosi kiva, näin sen Anttilassa ja harkitsen sitä meillekin. :)

 3. 19.7.2013 / 10:55

  Ihana matto ja sopii hyvin sisustukseesi. Sitä Ikean Stockholm Rand mattoa näkee nykyään joka toisessa blogissa ja on siksi muuttunut mielestäni jo tylsäksi…

  • 19.7.2013 / 17:43

   kiitos Iina! jännä miten joihinkin tuotteisiin kyllästyy, nähtyään niitä niin paljon blogeissa… kun taas sitten joihinkin tuotteisiin ihastuu vain enemmän, mitä enemmän niitä näkee :)

 4. Nina
  19.7.2013 / 11:46

  Tarvitseeko matto alleen liukuesteen? Mietin vaan miten hyvin matto pysyy paikallaan laminaatin päällä jos ostaisin tuollaisen lapsen huoneeseen…

  • 19.7.2013 / 17:45

   hmm… kävin hieman testailemassa mattoa, että miten paljon se liukuu, mutta omasta mielestäni ei häiritsevästi eikä siten, että sen päällä liukastuisi (kuten eräiden sängynvierusmattojeni kanssa ilman liukuesteitä käy). tosin laminaateissakin on eroja, että mahdollisesti jossain toisessa kodissa liukuesteen tarvitseekin :)

   • Anna
    19.8.2013 / 11:21

    Meillä sama matto keittiössä kapeampana. Itse laitoin alle eilen liukuestematon koska tuntui että matto liukui valkoisella laminaattilattialla edestakaisin ainakin miehen Reinojen alla ;) Kyllästyin sen suoristamiseen. Ihana matto, pidän todella paljon itsekin! Ainoa että matosta on nyt 3 viikon aikana purkautunut pieneki möykyksi 3 noita mustaa viivaa mutta lieneekö vika matossa vaiko käyttäjässä…

    • 19.8.2013 / 18:35

     niin voi olla että meilläkin tuo matto liukuisi enemmän, jos olisi isommassa tilassa. tuossa huoneessa kävelee sen verran rauhallisesti jo siitäkin syystä, että tulee aika pian seinä/huonekalut vastaan :)
     hmmm, voisikohan reklamoida tuosta purkautumisesta ostopaikkaan?

 5. 19.7.2013 / 11:57

  Tosi kaunis matto, olen itsekin monia Annon mattoja katsellut sillä silmällä. Ja samat fiilikset Ikean Stockhomista – kuten myös siitä toisesta blogimatosta, Annon Pandorasta. Näyttää kuvissa paljon valkoisemmalta!

  • 19.7.2013 / 17:48

   kiva että pidät! tämä on kiva juurikin siitäkin syystä, että valkoinen oikeasti on valkoinen. unohdinkin jo tuon Pandoran, sekin on pahasti kellertävä ja myös melkoisen liru! harkitsin sitä yhdessä vaiheessa meillekin, mutta kuvio oli makuuni kuitenkin liian romanttinen. kyllästyin myöskin tosi nopeasti kun siitä tuli sellainen blogi-ilmiö :)

 6. Henriikka
  19.7.2013 / 12:04

  Kaunis huone! Täällä yksi korihamsteri olisi kiinnostunut, mistähän tuo ihana lampun juurella nököttävä kori on kotoisin? :)

  • 19.7.2013 / 17:49

   kiitos Henriikka! tuo kori on Ikeasta. sen alkuperäinen käyttötarkoitus taitaa olla ruukku (sisäosa kirkasta muovia, jotta vesi ei pääse läpi), mutta minun käytössäni on ollut ihan tuollaisena seilaavana korina :)

   • Henriikka
    22.7.2013 / 13:16

    Kiitos! Eipä olekaan tullut katseltua ruukkuja sillä silmällä että niitä voisi johonkin muuhunkin tarkoitukseen käyttää, joten kiitos samalla vinkistä! :)

 7. 19.7.2013 / 12:45

  Oi että, miten ihana huone – ei ihme, että pidät sitä lempparihuoneenasi :) Ja matto on myös ihana, olen ihan hullaantunut mustavalkoisiin mattoihin lähiaikoina, mutta Stockholmit, Pandorat ja monet muut suositut ovat minunkin silmääni liian keltaisen valkoisia.. Täytyy ehkä käydä katsastamassa pitkästä aikaa Annon mattotarjontaa (netti)kaupasta..! ;)

  • 19.7.2013 / 17:52

   oi kiitos, olipa kivasti sanottu! tätä kyseistä mattoa ei ainakaan vielä viikko sitten ollut nettikaupassa, mutta en tiedä onko sinne mahdollisesti jossain vaiheessa tulossa :). onnea maton metsästykseen!

 8. 19.7.2013 / 13:21

  Voi ei sä oot käyny ostamassa mun maton! ;) Heh :) On siis ollut suunnitelmissa itsellekin hankkia tuo kyseinen matto (oulun kodin ykkösestä) mutta täytyy vielä miettiä kun olisi ihan hyvä harmaakin puuvillamatto kiikarissa. Jospa noita tulisi vielä lisää..? Verkkokaupassa noita ei oo näkynyt.

  • 19.7.2013 / 17:53

   ups :P eiköhän näitä lisää tule, sen käsityksen myyjän puheista ainakin sain! ja ymmärsin, ettei ole verkkokaupassa siksi, että on niin uusi tuote..?
   mustat, mustavalkoiset, harmaat ja valkoiset matot on ihan mun lemppareita. vielä kun saisi sen olohuoneen maton päätettyä…

  • Nina
   19.7.2013 / 17:54

   Netanttilassa on ainakin!

 9. Äippä
  19.7.2013 / 14:23

  Mistäköhän sisustuslehdestä nämä kuva ovat, wau :) Tyylikäs on huone ja kuvat tosi onnistuneita!

   • 19.7.2013 / 17:59

    Ne haisee sukkahien ja peen sekotukselle, mut just selitin mintulle, essille ja elsalle tsätissä et kesäsin pierukukkia ja siks heivasin kukat ulos…nähdessäni tän naurahdin et löysit kanssa pierukukkia :D

     • 19.7.2013 / 18:12

      mun mielestä ehkä jollekin hien ja pissan sekoitukselle :P. eivät taida kauan meillä vanheta enkä sen hajun vuoksi laittanutkaan niitä ku eteiseen ja tohon yhteen makkariin :D

 10. Maria
  19.7.2013 / 15:01

  Muakin alkoi tuo matto kiinnostaa.. Ostin jokin aika sitten makuuhuoneeseen uudet verhot ja päiväpeiton. Nyt tuntuu, ettei vanha matto sovi enää niiden kanssa.

  Kävisikö tuo matto sun mielestä näiden kanssa: Vallila anis verho pinkki ja Pioni kukkaketo tilkkupäiväpeite (hobby hallista)? Sorry, en nyt saa linkkejä laitettua. Nuo on tosi romanttisia, niin olisiko tyhmä idea valita matoksi jotain ihan muuta?

  • 19.7.2013 / 18:09

   heh, noin usein käy kun tekee uusia hankintoja :)
   googletin nuo sun tuotteet ja ei yhtään hullumpi idea! mielestäni tuo matto voisi siis hyvinkin sopia tuohon joukkoon! riippuu tietysti hieman, mitä muuta huoneesta löytyy ja mitä sävyjä… mutta mitään kovin värikästä mattoa en noiden kanssa enää laittaisi enkä pelkkää mustaakaan. yksivärinen valkoinenkin voisi mahdollisesti ns. hukkua joukkoon, joten tuo voisi tuoda kivaakin särmää huoneeseen :)
   nyt täytyy mennä ihastelemaan noita Vallilan Anis-kuoseja, tykästyin varsinkin sinisävyiseen tyynynpäälliseen…

 11. 19.7.2013 / 16:09

  Olen suunnitellut samaa mattoa meille saunan pukuhuoneeseen, ihana matto :) Ja ihana huone!

 12. 19.7.2013 / 23:29

  Näyttääpä tosi ihanalle! Matto on raikas ja ohuen raidoituksen ansiosta jotenkin kevyemmin mustavalkoinen. :)

  • 20.7.2013 / 22:09

   juuri näin! mietin siinä hetken sitä leveämpiraitaista mattoa (en muista mallin nimeä), mutta aika helppo päätös oli :)

 13. 20.7.2013 / 07:57

  Ihana matto! Mutta huomioni kiinnittyi pietaryrtteihin, ei niillä ainakaan raikasta huoneilmaa saa :D. Lapsuudessa pyöräillessä noita oli tienvarret täynnä ja muistan ihailleeni niiden ulkonäköä mutta se haju ;). Nostalginen tuoksu tosin tänä päivänä kun se tuo lapsuuden mieleen. Muistan pyöräilleeni sitä yhtä pyörätien pätkää, jonka reunustoja pietaryrtit valloittivat. Monesti siinä siritti myös heinäsirkat todella isoon ääneen ja muistan miettineeni kerran, että vanhat ihmiset eivät enää kuule tätä siritystä, mutta minä olen vielä nuori :D. Näin ne hajut tuovat mieleen muistoja ja hetkiä menneisyydestä ;).

  • 20.7.2013 / 22:12

   juu ei viitti kovin läheltä haistella! :P
   tuoksut on kivoja (tai tässä tapauksessa hajut), kun ne tosiaan vie johonkin tiettyyn hetkeen, ajassa taaksepäin…

 14. Nimetön
  20.7.2013 / 16:45

  Nätti huone!! :)

  Meillä on sama matto tietsikkahuoneessa…mallailin aulaankin sitä, mutta kuosi on valitettavasti omiin silmiini liian vilisevää sorttia :(. Ehkä tuo kapea raidoitus tekee sen, että silmiin sattuu lähempää katsottaessa. Mutta tietsikkahuoneessa toimii ihan hyvin, kun ei ole alati silmissä. Annolla on kyllä ollut viime aikoina upeita mallistoja!!

  • 20.7.2013 / 22:12

   juu pikkaisen vilisevä on! sen vuoksi sen johonkin makkariin halusinkin, siellä tuo ominaisuus ei häiritse lainkaan :)

 15. 21.7.2013 / 00:54

  Le Klint 172 B on kyllä hieno ja monenlaiseen sisustukseen sopiva valaisin. Itse olen haaveillut sitä tummanpunaiseksi ehkä jonain päivänä muuttuvan eteishallini valopilkuksi… :)

  • 21.7.2013 / 11:33

   totta! sopii loistavasti kyllä yllättävän moniin sisustuksiin. oi, sun suunnitelmat kuulostaa herkullisilta! :)

 16. Camilla
  21.7.2013 / 14:43

  Niin kaunista! Olen myös harkinnut Le Klintiä, mutta en ole vielä ostanut. Mietittää vähäsen, että miten se kerää pölyä… Onko se helppo pitää siistinä?

  • 22.7.2013 / 10:15

   kiitos Camilla! minäkin mietin tuota pölyyntymisasiaa ennen hankintaa, mutta nyt yli vuoden jälkeen voin todeta, että turhaan. ei tarvitse usein pyyhkiä ja silloin kun muistakin valaisimista pölyt pyyhkäisee, puhdistan samalla tuonkin. kätevää ja nopeaa staattisella liinalla :)

   • Camilla
    22.7.2013 / 12:37

    Kiitos vastauksesta! Taidanpa harkita ostosta kunnolla sitten :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.