Länsirannikon kauneutta

 

047

Viikonloppuna taisi vähän siellä sun täällä olla hellettä? Itse en koe hellepäiviä niin välttämättöminä, tarkoitan, että omaan makuuni riittäisi vallan hyvin maksimissaan +25 astetta. Sellainen tarpeeksi lämmin, mutta että välillä tuntuisi kivan virkistävä tuulenvire. Helteellä saan käyttää monenlaisia keinoja, jotta vältän päänsäryn – se kieltämättä hieman latistaa helleintoilua.

Eilen lämpötila kohosi vielä lauantaitakin korkeammalle ja kotipihassa autoon istahtaessani mittari näytti +27. Puoli tuntia ja saavuin määränpäähäni: Kokkolan Lohtajan Ohtakariin. Perille päästyäni auton mittari oli tipahtanut +23 asteeseen ja oih, mikä ihana virkistävä tuuli oli vastassa ilmastoidusta autosta ulos noustessani. Siinä parkkipaikalla kamoja kokoon haaliessani kuulin yhden jos toisenkin suusta lähes sanasta sanaan samat toteamukset: Oi, onpa virkistävä tuuli! Tuoksuupa ihanan suolainen merivesi!
En voinut kuin nyökytellä mielessäni.

058

033

Vaikka olen käynyt Ohtakarissa useita kertoja elämäni aikana, ihastelen maisemia joka kerta; aivan kuin näkisin ne ensimmäistä kertaa. Mykistävän kaunista! Niinpä tälläkin kertaa jätin aluksi kaikki tavarani autoon ja lähdin kamera kaulassani kävelemään pitkin pitkää, autojen reunustamaa rantatietä (tai pengertieksi sitä kai tuolla kutsutaan..?). Monta kertaa mieleeni tuli Pinterestissäkin näkemäni lause I wish my eyes could take photos… Ymmärrätte varmaan miksi, kun katsotte näitä maisemia:

002

Ylläolevassa kuvassa näkyy hieman Ohtakari-saaren kalastajakylää. Ohtakari sijaitsee Lohtajan Vattajanniemen kärjessä ja se on viimeinen saari ennen ulkomerta. (Lähde: Wikipedia.)

006

061

039

060

Pengertien purjeveneen puoleisella puolella vesi oli aivan jäätävän kylmää, ihan varpaita pisteli eikä siellä juuri kukaan uinut. Mutta tällä toisella puolella vesi oli lämpimämpää ja tämän puolen rannat olivatkin uimareiden suosiossa:

cats

035

014

056

041

cats

048

Kuvien perusteella saattaa näyttää siltä ettei tuolla ollut paljoakaan ihmisiä, mutta oli siellä! Aivan valtavasti. Nopeasti vierähti päivä kuvia ottaen ja kirjaa lukien, auringosta nauttien ja merta & pilviä ihaillen. Lisää kuvia löytyy Instagramin puolelta, sillä kun vihdoin maltoin laskea Canonin käsistäni, tartuin kännykkäkameraan :D. Photoholic, that’s me!

044

031

073

075

Kuvien karsiminen oli taas hieman haasteellista ja kuvia valikoituikin tähän varmaan yhtä pitkästi kuin on tuo Ohtakarin rantatie! Siltä varalta, että nämä kuvat eivät riittäneet: reilu vuosi sitten kirjoittelin blogiin tästä samasta paikasta, kuvia löytyy Merta ja hiekkaa -postauksestani.
Tänäänkin paistaa aurinko, mutta ihan hellelukemiin ei päästä. Silti mietin, pakkaisinko laukun ja suunnistaisinko jollekin lähempänä sijaitsevalle rannalle…

Comments

  1. Niina ja 4kisua
    29.7.2013 / 10:07

    Kyllä silmä lepäsi noin kauniissa kuvissa :) Mielettömän kaunis paikka!
    Itse rakastan kesää, mutta pääni on sitä mieltä että liian kuuma ei ole hyvästä :( Varjossa olen suurimman osan ajasta ja silti meinaan saada päänsäryn (vaikka kuinka juon/syön)
    Tänä kesänä olen repäissyt ja menin riskillä ottamaan aurinkoa rannalle (jota en ole tehnyt moneeeeeeeeeeen vuoteen) Eka kerta meni ok kun en ollut kauaa, mutta toisesta kerrasta muistona aurinkoihottuma :( Eli siinä mun ”arskan” otot sitten oli ;D On silti ihanaa ettei tarvitse pukea paljoa päälle ;) Kisut ei aivan näin kuumasta pidä, mutta onneksi hakeutuvat pois partsilta kun oikein paistaa kuumasti. Mukavaa viikkoa teille ;)

    • 30.7.2013 / 08:05

      voi kiitti Niina!
      mulla kans tuo helle saa joskus huonon olon aikaan eikä se johdu nestehukasta tms. mut hyvä kun sen tiedostaa niin asialle osaa tehdä jotain :)
      sain kivasti (tosin aika kevyesti) väriä pintaan viikonloppuna, saapa nähdä oliko viimeiset hyvät ilmat: nyt sataa taas vettä… :D

  2. Saila
    29.7.2013 / 13:17

    Ihania kuvia! Niin se vaan on, että täällä Suomessakin on upeita paikkoja! Kun joskus pääsisi kulkemaan koko Suomen läpi…

  3. 29.7.2013 / 13:28

    Aivan ihania kuvia <3

  4. A
    29.7.2013 / 14:04

    Lohtajalaisille niin tärkeä ja rakas paikka<3 kivoja kuvia olet ottanut ja väkeä tosiaan oli eilen älyttömästi! Merelle on kyllä päästävä näin kuumina päivinä.

    • 30.7.2013 / 08:07

      mukava kuulla! tuo paikka on kyllä omiaan helteellä: lämpötila tippuu siedettäviin lukemiin ja se virkistävä tuuli :)

  5. Irma
    29.7.2013 / 18:14

    Upeita kuvia olet ottanut ja muutenkin kiva on katella kuviasi.Täälläpäin Jeppiksessä on kaunis merenrantapaikka nimeltä Fäboda. Syysmyrskyillä todella vaikutta paikka.

    • 30.7.2013 / 08:09

      kiitos Irma! kiva että olet löytänyt blogini pariin ja mukava että jätit viestiä! :)
      täytyypä vierailla tuolla seuraaavalla Jeppis-visiitillä.

  6. 29.7.2013 / 18:54

    Tuollahan ne kesäpäivät menee talteen. Lähes päivittäin mökillä tai vain hiekkarannalla oleillen. Niin ja ”pajetie” -sanoo lohtajalainen =) Upeita kuvia niin tutuista maisemista ja mökeistä!

  7. Nimetön
    30.7.2013 / 11:24

    Aivan ihana paikka, itse lauantaina samoja maisemia ihailin. Eikä se vesi niin kamalan kylmää ollutkaan, kun vain uskaltautui kastelemaan itsensä:)
    Kalajoellakin hieno hiekkadyyni, mutta tämä jotenkin rauhoittavampi.
    Vaikutelma että porukkaa olisi ollut vähän, mutta autoja tien varsi täynnä.
    Kumpa lämpimiä viikonloppuja riittäisi uudelle rantalomailulle:)
    Ps. Kiitos aivan ihanista kuvista,näillä on kiva fiilistellä…

    • 31.7.2013 / 10:09

      Kalajoen hiekat on mulle kans kovin tuttuja! tämä on kivemmasti hieman lähempänä.
      toivotaan vielä lämpimiä ilmoja elokuullekin! ja kiitos vain itsellesi, mukava että pidit kuvista :)

  8. 30.7.2013 / 14:02

    Ihania kuvia ja kyllä meri-ilma oikeasti tuoksuu niin erilaiselle ja ihanalle.
    Minä kävin lauantaina lasten, siskoni ja hänen lastensa ja meidän vanhimman siskomme kanssa Fäbodassa uimassa, oli kyllä niin ihana paikka. Meitä oli siis melkein koko siskokatras siellä, yksi siskoista oli töissä ja harmittelikin ku ei päässyt lapsensa kanssa mukaan. Harmittaa ettei oo aikasemmin tultu käytyä siellä kun kuitenkaan ajomatka ei mikään hurja ole. Joskus lapsena me ollaan siellä käyty mutta ihan vain pari kertaan, isän veli asuu Pietarsaaressa joten siellä kyllä muuten ollaan lapsina käyty. Serkkumme myös kävivät aina tuossa paikassa uimassa. Meidän kotia kyllä oli joen rannalla joten me saatiin uida kaikki päivät joessa. Kalajoella ja lohjallakaan ei juurikaan olla käyty, aika harvoin, pitäis kyllä alkaa käydä useammin ja varsinkin kun lapset kasvaa ja oppivat uimaan.

    Ootko käynyt koskaan Fäbodassa? Aika metsäinen ympäristö siellä.

    • 31.7.2013 / 10:14

      totta, meren tuoksu on ihana!
      voi miten ihanan monta siskoa sulla on! mulla ei ole siskoja, yksi veli, joka onkin sitten sitäkin tärkeämpi :)
      en oo käyny tuolla Fäbodassa. tuli jo toinen suositus paikasta, joten ehdottomasti on käytävä :)

  9. Suvi Kirjavainen
    30.7.2013 / 22:50

    Miokka! ihania kuvia lohtajalta! itsellä lohtajalta kylmät ja tuuliset tunnelmat intin leiriltä aikoinaan:D aika kultaa muistot vai miten se meni. jäi ikuisesti mieleen, että olihan siellä todella kaunistakin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.